Aurinko solmussa

nodesunKun olemme saaneet taivaalle Kuunsolmujen poikkeuksellisen etenemisjakson, tuumataan nyt sitten solmuja oikein perusteellisesti. Mieleni harhautui edistyskartalle ja sellaisiin ainutkertaisen ajan saaviin ihmisiin, joiden proge Aurinko ylittää proge-Kuunsolmun jossakin elämänvaiheessa. Kaikillehan tämä ei ole ollenkaan mahdollista, kun elämä on lyhyt, eikä Aurinko edisty kuin sen noin asteen verran vuodessa.

Jos syntymäkartalla Kuunsolmuakseli on eläinradalla jonkinverran Aurinkoa edellä, lähtee edistetty Aurinko hilautumaan sitä kohti. Solmun pitäisi siten olla seuraavassa eläinradan merkissä, tai sitä seuraavassa, jotta Aurinko ollenkaan ehtisi sen tavoittaa elinpäivien aikana.

Jos Auringolle annetaan hiukan vaihteluväliä ylitykseen, Kuunsolmun ylitys voisi olla noin kolmen vuoden mittainen prosessi. Mitä ihmiselle voisi tapahtua tällaisena aikana? Onko se ainutlaatuinen elämänvaihe tarttua kiinni siihen elämäntarkoitukseen, josta blogissa on tämän viikon mittaan paljon keskusteltu? Ovatko nuo vuodet jollakin tavoin hyvin kohtalokkaat? Voiko alkuperäinen suunta tällaisessa erityisessä herkkyyskaudessa saada kokonaan toisenlaisen sävyn, olisiko mahdollisuus löytää jotakin enemmän kuin mihin syntymäkartta sellaisenaan viittaa?

tulitusJos blogin lukijoista löytyy tällaisia henkilöitä, joiden Aurinko matkallaan solmun kohtaa, näiden kohtaamista voisi tarkastella suhteessa syntymäkarttaan: onko solmu mahdollisesti muuttanut merkkiä ja onko tämä fokusaatio tarkoitukseen silloin täysin erilainen kuin oman kartan solmujen viesti? Missä edistyskartan huoneessa ylitys tapahtuu, ja miten itse koette tuon huoneen teemat? Löytyykö mitään yhteistä selittäjää syntymäkartan solmulle ja edistyskartan ylityksen merkille ja huoneelle? Millaisia muita kartantekijöitä on tapahtumassa mukana, ja mitä esimerkiksi sama planeetta syntymäkartalla kertoo?

Tässä oli paljon kysymyksiä, ja kuulostellaan löytyykö ketään poikkeuksellisen tilaisuuden saanutta kertomaan meille muille, mistä tässä on kyse.

Vinkkaan vielä FaceBookiin kuulumattomille lukijoille, että eilen illalla päivittyi projektiblogi Hullusta Kuusta, kun Kuu iltayöstä meni oinaassa hullunkuunvaiheeseen. Blogin pääsette kätevästi lukemaan linkistä. Tämän ensimmäisen pyörteen tai spiraalin aikana kukaan ei ole vielä tohtinut jakaa omia Kuu-kokemuksiaan kanssani. Kukahan olisi se rohkea ensimmäinen?

Avainsanat: , ,

12 vastausta to “Aurinko solmussa”

 1. Pirjo Says:

  Prgella Noususolmu 6,52 Oinasta Merkuurius 6,54 Oinasta ja Aurinko 7,26 Oinasta, Onko se sitten noin puolenasteen päässä tuo ylitys. Vai miten tuo Noususolmu kun on perääntyvä niin mihin suuntaan se sit menee ? Progella 11 huoneessa ei muita aspektia ole. Suurimmat muutokset on tietysti työelämässä ja ajatukset kulkee enempikin uusissa henkisemmissä jutuissa. Saas nähdä mitä sitten tuo tullessaan kun tuo ylitys todellisuudessa on.

  • Pirjo Says:

   Tapahtuu muuten yhtäaikaa, ensi kesä-heinäkuun vaihteessa kun myös Kuu vaihtaa merkkiä Leijonaan.

   • Tarja Says:

    Ehditkin jo jatkaa ennen kuin sain tuon vastauksen näkösälle. Kuuta en huomannutkaan tarkkailla, senkin kautta tulee pienempi syklinvaihdos samoihin aikoihin. Sain ylityksen päiväksi 18. kesäkuuta.

  • Tarja Says:

   Mahtavaa, löytyi jo esimerkki! Ylitys tapahtuu ensi kesäkuussa ja Merkurius on tässä mukana kun on aluksi samassa asteessa ja tarkan ylityksen aikaan on juuri ehtinyt siirtyä seuraavaan. Wautsivau, onpa hienoa! Tämä rypäs on muuten noviilissa MC:lle jotta siihen suuntaan voisi olla tapahtumassa kaikenlaista miellyttävää.

 2. Ritsa Says:

  En ole aivan varma tajusinko oikein, kun olen aivan amatööri vielä astrologiassa. Mutta mulla on syntymäkartalla kuun eteläsolmu 21 astetta vaakaa ja aurinko neitsyessä. Nyt kun heitteli ensi vuodelle karttoja niin kuun pohjoissolmu olis auringon kanssa samassa asteessa eli 19 vaakaa about 12. lokakuuta 2014. True ja Mean nodella tulee melko samat asteet siihen, vaikka yleensä ne tuntuu heittävän parilla asteella? Oon näihin eventteihin (eli edistyskartta suomeksiko?) laittanu Equal 0 aries on 1st talosysteemiksi, onko se oikein? Mitähän tästä nyt sitten päättelisi…

  • Tarja Says:

   Olet varmaankin tehnyt ihan oikein. Edistyksissä on hyvä käyttää samaa huonejärjestelmää kuin millä syntymäkarttaakin tulkitsee, mutta tässä saattaisi olla hyvä keissi katsoa, millaiseksi kartta muuttuu toisilla systeemeillä. Tähtihetki on siis luvassa sinullekin! Ja on makukysymys kumpaa solmua käyttää, todellista vai keskiarvoa. Perinteisessä astrologiassa käytetään Mean Nodea, mutta itse tykkään Truesta, koska vain se näyttää solmujen liikkeen edestaas, jolla on merkitystä.

 3. Perhonen Says:

  Tutkin historiaani pr.karttojen kautta ja löysin kuin löysinkin ajankohdan, jolloin noususolmu minuutilleen yht.aur.kanssa,kaksosissa 20,52, 2huoneessa, ja uranuskin 3ast.päässä. S-kartalla aurinko3.huoneessa 10 härkää, uranus 4h. Ja noususolmu5h. Kyseisen progekartan aikaan elämä oli täyteläistä, kiireistäkin, tapahtui paljon sekä koti-,että työelämässä, ihmisiä ja harrastuksia, matkoja,-kauaskin ja tärkeä iltatähtilapsi tulollaan parin v.kuluttua… Jälk.p miettien vakuttaa kuin kaikki olisi tapahtunut”onnellisten tähtien-alla” ,ja vaikka varjojakin täytynyt tupsahdella mukaan, asiat vai sujuivat tosi hyvin! Huomasin, että myös auringon aspektit tuolloin kaikki positiivisia.
  Joskus pikkulinnnut laulaneet, että on niitä jotka lukevat mutta eivät rohkene kommentoida…nyt rohkenin,! luen Taikaa ja olen oppinut paljon, siis kiitos Tarja!

 4. PirjA Says:

  1996 kesäkuussa proge-Aurinko on alkanut olla Mean Noden kanssa hyvin lähellä yhtymää 22° 7’30” ja proge solmu 22° 7’58” Vaakaa, tuon kohdan AC on ollut 29°25’18” ja Merkurius 29°24’18” Vaakaa. Ja kolmoshuoneen kärki oli juuri vaihtunut Kauriiseen. Myös Urania läheni solmuani tuolloin 20° 0’57”, syntymäkartallani Urania on AC’n tuntumassa. Uranus oli edistynyt myös pr-MC’lle, eli pr-Uranus 15°44′ 5″ ja pr-MC 15°13’36” Leijonassa.
  Noista ajoista lähtien olen alkanut käydä SASin kesäpäivillä, ja ollutkin siellä säännöllisesti mukana joka vuosi. Olin peruskurssilla kansalaisopistossa joko 1995 tai -96 talvella ja siitä harrastus lähti lentoon… SASiin liityin 1992 huhtikuun lopussa, tr-aurinko oli ehkä silloin alasolmullani.
  Proge Mars on juuri vähän aiemmin ollut pysähtyneenä ja alkanut peruuttaa, jossa vaiheessa se pysyy, kunnes olen yli 100v.

  • PirjA Says:

   Nämä ovat AstroDienst-palvelun mukaan, joten saattaa olla heittoa SolarFiren laskemiin aikoihin. Pitää tarkastaa kotona.

 5. Kuukissa Says:

  Aurinko ylitti kuunsolmun progekartallani Leijonassa (Leijonassa myös radixilla) kymmenisen vuotta sitten, ainakin oppositiossa Saturnus. Tämä tapahtui 8. huoneessa.Ei ole radix kuusolmukaan auennut vieläkään minulle saati sitten tämä, johtuisiko tuosta Satrnuksesta?

 6. Madia Says:

  Innostuinpa minäkin tutkailemaan edistyskarttaani. Syntymäkartalla on aurinko kauriin loppupäässä, alasolmu kalojen alkupäässä 6. huoneessa, tarkassa yhtymässä venukseen, löysässä yhtymässä Chironiin, tarkassa oppositiossa plutoon. Proge-aurinko tuli yhtymään sen kanssa alkuvuodesta 2006, jolloin olin juuri palannut takaisin yhteen aikaisemmista työpaikoistani puolentoista vuoden ”syrjähypyn” jälkeen ja olin aloittamassa kuuden vuoden mittaista vakuuttavasti ylöspäin suuntautunutta uraputkea, joka sitten päättyi burn outiin ja työpaikan menettämiseen.

  Olisi kiva kuulla asiantuntijan mielipide. Itse kuvittelen, että alasolmu tässä asemassa halusi juuri opettaakin uutta suhtautumista työelämän ja terveyden suhteeseen, vaikka valitettavasti tajusin sen vasta liian myöhään…

  • Tarja Says:

   Kiva kun tämä vähän vanhempikin juttu on taas löytynyt. Mielestäni tuossa alasolmun ylityksessä korostuvat sellaiset asiat, joista pitäisi päästää irti, luovuttaa, huomata mikä ei auta itseä eteenpäin. Tavallaan erittäin sopivaa, että sellaisena aikana palaa vanhaan työpaikkaan.

   Tuntematta karttasi kokonaisuutta, heittäisin tälläisen mielikuvan: syntymäkartastasi näkyy työelämään ja tuohon burnoutiin liittyvät vihjeet, ja progen tasolla Aurinko saattoi vihjata haastavasta ajasta. Mielestäni se olisi ollut jollain lailla tuon ajan teema vaikka olisit ollut toisenlaisessa työssä, tai kokonaan ilman työtä. Kannattaisi myös tutkia mitä proge Venukselle noina vuosina tapahtui. Toivottavasti olet nyt yhden elämän läksysi oppinut omien voimavarojen jakamisesta, tosin mielestäni burnout ei millään lailla ole omaa syytä että olisi taitamattomasti elänyt. Vahvatkin ihmiset saavat heikkouden aikoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: