Kiintotähti Facies ja täyttyvä Merkurius

sagittarius_constellationKiintotähdistä on ollut niin niukasti juttua koko vuonna, että on ihan kiire jo valaista aikaa kaukaisten tähtien kannalta. Nykypäivän astrologiassa kiintotähdet koetaan vieraiksi ja perusteluksi monet antavat näiden vanhahtavat selitysmallit. Me oudoksumme tapaa määrittää kiintotähti dualistisen hyväksi tai pahaksi, ja nykyaikainen katsantomalli onkin ujuttautunut vähitellen myös tähtien tulkintaan.

Yksi taivaan huonomaisimpia tähtiä on Facies, Jousimiehen tähdistöön kuuluva tähtisumu metsästäjän silmän kohdalla. Faciesin ydinajatus on läpitunkeva näkemys, mikä sopiikin hyvin jousimieheen liitettyyn visionäärisyyteen. Tähteen liitetään väkivaltaisuus, mikä juontuu metsästäjän tähtäämisestä jousella saalistaan. Faciesin luonne on toiminnallinen, ja sen energia on Auringon ja Marsin kaltaista. Tähteen kuuluu taipumus sivuuttaa inhimillisyys ja toiset ihmiset, mikä voi tehdä siitä säälimättömän. Modernimmin tulkittuna Facies edustaa äärimmilleen suunnattua keskittymistä, kuten nuolen ampumisessa tarvitaankin, mutta kohde voi olla jousimiehen luonteen omaisesti filosofiset ajattelumallit, poliittinen järjestelmä tai uskonnon vakaumus.

Faciesin kaltainen tiettyyn kohteeseen keskittyminen on arkisesta elämästä etäännyttävää, mutta kantajalleen, jonka kartalla tähti on sijoittunut tärkeään kohtaan, se antaa vahvuutta ja voimaa uskoa omiin päämääriin. Säälimättömyys tulee inhimillisyyden uhraamisesta yleisen edun vuoksi, tai kypsymättömän yksilön kohdalla hänen omien etujensa ajamisesta toiset sivuuttaen.

Lähdekirjallisuudessa viitataan myös mahdolliseen kohtaloon joutua itse säälimättömän väkivallan uhriksi, sinne jännitetyn jousen maalitauluksi. Uhrin kohtalo on tässä kohdin rankka. Väkivallan teema saattaa kuitenkin tulla elämään nurinkurisesti, kuten kävi esimerkiksi John Lennonin kohdalla; palvottu tähti joka omistaa elämänsä rauhanaatteelle, murhataan.

sunmercFacies on tulevina päivinä hyvin ajankohtainen kiintotähti. Me saamme Merkuriuksen yläkonjunktion 29. joulukuuta aamulla; Merkurius ohittaa Auringon 7°41’ kauriissa ja siirtyy kulkemaan iltatähtenä. Tämä kulminaatio kuvastaa Merkuriuksen täyttymistä (vrt. täydenkuun hetki). Meidän ajattelumme pohjalla on marraskuun alussa syntyneen uuden Merkuriuksen henki, skorpionimainen syvimpään ytimeen näkeminen, jollaista osaltaan myös Facies kuvastaa. Faciesin sijainti on nykyisin 8°29’ kaurista, eli se on asteen sisällä Merkuriuksen täyttymyksen hetkellä. Perinteisen tulkinnan mukaan Faciesin anti olisi nyt pessimististä näkemystä, mutta se voi olla myös kykyä kohdistaa ajattelu keskittyneesti tärkeimpään kohtaan.

Olisiko aika nähdä kirkas totuus? Kenen kartalle Merkuriuksen ylitys Auringolle ja Facies antavat mahdollisuuden keskittyä suuriin visioihin?

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Kiintotähti Facies ja täyttyvä Merkurius”

 1. Sanna Says:

  Kuinka tiukkaa yhtymää tässä vaaditaan, kun kyseessä on kiintotähti? Minulla on Merkurius 6 astetta Kaurista. Merkuriuksen paluu ehti tulla ennen tätä Auringon ja Facies kiintotähden ylitystä…

  • Tarja Says:

   Muistaakseni kiintotähtien kohdalla orbi on hyvin niukka, noin yksi aste, ja sinun kohdallasi orbi venyy hieman alle kahteen asteeseen: joko sen tunnistaa itse tai sitten ei. Mutta Facies on myös paralleelissa Merkuriuksen kanssa, jolloin mielestäni yhtymä täyttyy paremmin. Jos jonkun kiintotähden kohdalla orbia uskaltaa venyttää isommaksi, näin mielestäni on näiden taivaan vahtien kohdalla https://astrologiantaika.wordpress.com/2011/04/14/kovat-starat/

   • Sanna Says:

    Minä nimittäin tunnistin tästä tekstistä paljon, että ihan kylmäsi. Kävin tutustumassa muutamaan kirjoitukseen verkkomaailmassa enkä oudoksunut tunnelmia lainkaan.
    Hyödynnän Merkuriusta usein kiintotähden tuoman energian tavoin ja olen ikää myöten oppinut hyödyntämään sitä positiivisessa merkityksessä, toivottavasti.
    Olen yrittänyt vuosia ”etsiä” kartalta sitä tekijää, miksi joudun aina maalitauluksi väkivallan (niin fyysisen kuin henkisen) nuolelle. Useimmiten joudun nuolen lävistämäksi, kun puhun tai kirjoitan. Viimeksi pari vuotta sitten sain iskun (fyysisen), kun heitin (lapsillekin sopivan) vitsin työporukan pikkujouluissa. Työtoverit sanoivat, että ansaitsin terävän nuolen, koska minua on hyvä kouluttaa välillä, vaikka asia ei olisi sitä oikeuttanutkaan. Sitä Jupiterin käänteistä opettamista varmaan.
    Miksihän kiintotähtien ”kohtalokasta” roolia vieroksutaan? Kyllähän ne voi tuoda tullessaan pahaa, kuten vaikkapa Reguluskin on tuonut niille, joilla se on kartalla merkittävässä roolissa. Se on se yin ja yang… molemmat puolet ovat olemassa ja välillä keikutaan toisella puolella ja välillä toisella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: