Merenvihreä seitsemän

seagreen1

Pitkään aikaan Taika ei ole ollut yhtä pihalla ajan hengestä kuin nyt. Pihalla kuin lumi-ukko, täysin kuvitteellinen lumettomalla, kuuraisella nurmella. Siispä, Neptunus on ohittanut Aurinkoni, mutta emme kai kukaan luule sen millään lailla hellittäneen. Muutamassa kaariminuutissa Neptunuksen ote ei ole lipsahtanut, ei vaikka se toiveiden planeetta onkin, ja lipsumista kerrankin jopa toivoisi.

Olen hylännyt ainakin tusinan jutunaiheita; missään ei ole tarpeeksi syvyyttä, ei koskettavuutta, ei iskevyyttä. Saturnus, tämä sarkastinen piiskuri, on Keskitaivaani ja Neptunukseni välimaastossa, rajatilassa mistä se pyllistää julkaise-näppäimelleni Jupiterille kaksosiin. Näistäkin lauseista tunnen taivaallisen Saturnuksen kiemurtelevan minulle. Missä on yleispätevyys, omien tunteiden ulkoistus?

Lopulta tunnistin kaikkein konkreettisimmin sen pihallaolon Marsista vaa’assa, kuinka se uhkaa kuristusotteellaan minun ydintäni (kvinkunssi oman kartan Marsille ja Stelliumilleni). En ole koskaan ollut hyvä kulissin ylläpidossa, ja räikeästi Mars tässäkin tarinassa tekee tyhjäksi tekemiseni.

Taivaan Marsia ja tavallaan omaanikin määrittää yhtäaikaa Venus (Venuksen hallitsema ja ylennyksen merkki), jonka käännähdys perääntyväksi oman Venukseni kohdalta niittaa ajanlaadun kirjaimellisuuden konkreettiseksi. On pakko ihailla Marsin taitoa ajoittaa iskunsa, jopa itselleen hankalassa merkissä.

Ajatuksia herättää moninkertaiset septiilit tässä minun epäuskoa (vai -toivoa) henkivässä ajassani. Pyhä kulma? Sitten tulee naurunpyrskähdys. Septiili on hienoudestaan huolimatta, tai hienoudessaan, kovin epäsosiaalinen aspekti. Sen alla etsitään minuutta ja sisäisiä tuntemuksia. Todellakin septiilit ovat alleviivanneet eksymisen tunnetta. Septiiliin liittyy kaikkein voimakkaimmin mystiikka ja okkultismi kaikista kulmista. Septiilissä ikään kuin sisäinen ymmärrys herättäisi inspiraation, jonka kautta havaitsee kokonaisuuden ja kaikkea taustalta pyörittävän suuren mysteerin. Omalla kohdallani mysteeri kiertyy jälleen kerran Kuuhun ja sen kykyyn mitata ajan henkeä. Kuu kulkee nyt yllättävän vaikeasti ja ristiriitaisesti minuun nähden: taivaan Kuu etenee Uudessa Kuussa, mutta minun omalla kartallani se mittaa vanhan Kuun vetäytyvää, mietiskelevää ja itseen käpertyvää aikaa. Siksi tällaisessa ajassa on mahdotonta jakaa yhtään mitään.

Septiiliaspekti on 51 ja puoli astetta kartalla kulmana, ja sitä symboloi luku seitsemän, yleisesti pyhänä pidetty luku. Tämä numero liitetään lisäksi Neptunukseen. Septiilien ilmestyminen omaan aikaani, kun oma henkilökohtainen syklini on vanhan Kuun ajassa, toi ymmärryksen, sillä luku seitsemän nimenomaan kertoo vanhasta ajasta, kuolemasta ja levosta, eli samantyyppisistä jollei symbolisella tasolla täysin samoista asioista kuin vanhan Kuun aika. Seitsemän kertoo täydentymisestä, yhdentymisestä, kokonaisuuksista, ajasta ja avaruudesta. Septiilissä on paljon suurempaa ja kattavampaa kuin konkreettisella älyllä ja logiikalla pystyy huomaamaan, se on siis mysteeri. Kuten minunkin ajan tuntuni, tässä ja nyt.

seagreen2

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Merenvihreä seitsemän”

 1. Kuukissa Says:

  Minulla on taas ollut pitkään Neptunuksen yhtymä Kuuhun ja IC:lleni. Muitakin isoja transiitteja on ollut yhtä aikaa Plutolta, Uranukselta ja Saturnukselta niin, että voimat ovat olleet aika vähissä. Joten en tarkkaan osaa sanoa mikä asia tulee mistäkin 🙂 Mutta usein on ollut todella ahdistavia olotiloja, joita en ole ennen kokenut. Oletan näiden johtuvan juuri tuosta Neptunuksesta. Plutoa epäilen uupuneesta olosta. Olen ymmärtänyt, että jos olisi hoitanut asiansa oikein näitä tuntemuksiakaan ei olisi tullutkaan (ehkä)…olen kuitenkin huomannut tässä pyörityksessä, että olen onnettoman huono hoitamaan asioita omaksi edukseni. Ja että missä ainoastaan olen hyvä(?), että olen sitkeä ja kärsivällinen. Työssäni on menossa ja edelleen tulossa suuria muutoksia, mutta olen alkanut epäillä omia voimiani. Ja sitä mitä tuo Neptunus Ic:lläni tekee, kun nytkin minua on kohdeltu epäoikeuden mukaisesti ja yritetty kaiken tavoin hyväksi käyttää, jota vastaan olen kyllä taistellut, pitäisikö nyt vaan luovuttaa ja lähteä uusiin maisemiin? Tuoko tuo Nep. IC vain lisää petosta työelämässäni? Haluaisin tasapainoisempaa elämää niin, ettei työ vie kaikkea aikaani ja energiaani. No, tulipa tästä vuodatus, mutta olkoon.

 2. Sanna Says:

  Tein kerran jollakin laskurilla syntymäajasta numerologisen luvun. Sain omasta syntymäajastani luvun seitsemän. Pitääpä siis ryhtyä laskemaan omalta kartalta näkyisi tämä vaikka näinä septiileinä. Äkkiseltään tuntuu, ettei, mutta lasketaan, lasketaan… 🙂

 3. Leila Says:

  Minullakin on Kuukissan tavoin ollut nyt jo tosta vuotta Neptunus yhtymä Kuu. Minä yhdistän sen yhtä hyvin sisimpääni ja sen epätietoisuuteen siitä mitä minä oikein tahdon elämältä. Se on liittynyt myös kotiin ja kotiolemiseen. Siitä helposti tekee toiveita ja yhtä hyvin illuusioita. Kaikki ei ole aina miltä näyttää. Epätietoista, kuin sumussa kulkemista se on ollut, mutta kun siihen tilaan joutuu, on päätettävä uusi suunta.

  Samalla tuo Neptunus on tehnyt kolmiota Auringolle ja on varmaan antanut minulle sopivasti vaistonvaraisuutta tehdä oikeita päätöksiä. Ja energiat ovat kulkeneet sitä kautta vapaammin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: