Energiavirtauksia

letters_kerouac_ginsbergJoskus kahden ihmisen astrologiset kartat iskeytyvät toisiinsa niin hämmästyttävällä tavalla, että tulee väistämättä ajateltua kohtaloa ja tarkoitusta. Enkä puhu nyt romantiikasta ja suurista rakkauksista, sillä ihmiset kohtaavat toisiaan merkityksellisesti toisenlaisissakin yhteyksissä. Yksi hämmästyttävimpiä synastrian ilotulituksia mielestäni on beatnik-liikkeen kulttihahmojen Allen Ginsbergin ja Jack Kerouacin kartat, sillä niillä ihan kaikki tuntuu kohtaavan ja napsuvan. Jos nämä kaksi eivät olisi koskaan tavanneet, ehkäpä maailmaa muuttaneet Huuto ja Matkalla eivät olisi muotoutuneet sellaisiksi kuin ovat.

Syntymäkarttojen energiavirtauksista näette varmasti helposti keskeisimmät tekijät nopealla vilkaisullakin; Uranus– ja Mars-energiaa.

Klikkaa karttaa isommaksi

Klikkaa karttaa isommaksi

draconicJos kohtaamisen ja keskinäisen vuorovaikutuksen taustalla oli ”isompi järjestys” asialla, tämän olettaisi näkyvän osoittelevasti heidän sielukartoiltaan eli Draconic kartoista. Oletukseni lähtökohta näissä Lohikäärmekartoissa on, että ihmissuhteen ”laatu” näkyy kohtaavien planeettojen kautta. Se mikä heti osuu silmään karttoja silmäillessä osoittautuu useimmiten isoimmaksi tekijäksi, eikä siksi tarvitse etsiskellä kaikkia kulmia läpikäymällä kaikkia mahdollisia merkityksiä. Lisäksi jostakin syystä kontaktit näkyvät hyvin usein toisen henkilön syntymäkartan ja toisen Draconic kartan välillä, ilmeisesti sielun merkitys tulee näin konkreettisesti esille oikeassa elämässä, teontasolla toisen osapuolen syntymäkartan myötä.

kerdr-ginnatKerouacin sielukartta alleviivaa Kuuta, Aurinkoa ja Plutoa luomisvoimaisella tavalla. Ginsbergin kartta pysyttelee myös henkilökohtaisten planeettojen kytköksinä Aurinko, Merkurius sekä Mars, mutta oleellisesti myös Uranus; ehkä näissä kontakteissa näkyy selkeämmin syntymäkarttojen synastrian osumat samantapaisina teemoina. Ginsbergin kartta pureutuu akseleissa tiukasti kontaktiin; Keskitaivas Kerouacin nousulle, nousu IC:lle ja Vertex Keskitaivaalle.

gindr-kernatDraconic karttoja kun pohtii, mihin suuntaan energia näissä virtaa? Molempiin suuntiin vai saako jompikumpi ns. suuremman annoksen? Pureutuuko Ginsbergin sielu nälkäisemmin kiinni akseleillaan Kerouacin olemukseen, vai onko Kerouacilla Pluton myötä lopullinen valta suhteessa, itsetuhoisuuksineen kaikkineen?

Mielestäni myös pre-natal uudenkuun kartat kertovat näiden miesten polusta ja tarkoituksesta. Ginsbergin Kuu syntyi härässä, piirtäen kartalle jyhkeän Ison ristin Jupiterin, Saturnuksen ja Neptunuksen kanssa (kulmahuoneissa); hänessä kohtaavat tarve saada aikaan, kohdata toiset ihmiset sekä henkisyys. Kerouac on selkeämmin ”hullu nero” uudenkuun karttansa kanssa; kalatkuu syntyi yhtymässä Uranukseen yhdeksännessä huoneessa.

Mikähän tämän jutun perimmäinen tarkoitus lopulta oli? Ehkä se, että ihmissuhteista voi kuoria karttojen kautta kerroksia. Eri kartat vastaavat erilaisiin kysymyksiin. Eikä kaikkien ihmisten kohtaaminen ole suurta sielujen yhteistä värähtelyä, vaikka tässä-ja-nyt tasolla olisikin rakkautta tai fyysistä vetovoimaa. Merkityksellinen ihmissuhde ei aina ole parisuhde, vaikka näistä toki paljon opimmekin, toivottavasti.

PS. Ihan tiedoksi, beatnik aihe ei valikoitunut siksi että Kerouacin kartta natsaa omani kanssa. En ole koskaan edes lukenut Matkalla romaania. Ginsberg on se tämän parin kolahtanut puolisko (hänen Neptunuksensa Vertexilläni..)

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Energiavirtauksia”

  1. SannaJL Says:

    Hauska ajatus verrata ihailemansa taiteilijan karttaa omaansa. Millaisia yhteneväisyyksiä löytyy! Sitten voisi tarkastella jotakuta, jota ei ihaile ja katsoa, mitä sieltä löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: