Inspiroiva voimakuu

mind_inpirations

Tänään 30. tammikuuta illalla pariakymmentä minuuttia vaille keskiyöllä syntyy Uusi Kuu vesimiehessä 10°55’. Tänä kalenterivuonna on viisi Super Kuun aikaa, ja tämä on näistä toinen Uuden Kuun hetkellä vaikuttava voimakasvetovoimainen Kuu, ja loput kolme saadaan kesän ja syksyn täysissäkuissa (se ensimmäinen Super Kuu oli se Uudenvuoden Uusi Kuu). Vaikka taivaallamme on tuskin ollenkaan näkyvä hentoinen talvikuu, sen voima on arvaamattoman vahva. Super Kuu on Kuu, joka kulkee radallaan lähimpänä Maata, ja siksi sen vetovoima on nyt suurimmillaan.

mind_inspisKun Kuu syntyy näin lähellä keskiyötä, ovat Aurinko ja Kuu silloin neljännessä huoneessa, mikä on Kuun omaa astrologista aluetta. Tämäkin pieni tekninen tekijä vahvistaa syntyvää Kuuta, vaikka sen merkki vesimies onkin Kuulle hiukan vierasta aluetta. Uudenkuun hetkellä horsiontissa nousee vaaka, jolloin sosiaaliset teemat korostuvat ajassa. Meidän taivaankantemme rakentuu tällä hetkellä siten, että muuttuvissa merkeissä matkustaa planeetoista ainoastaan Neptunus, mikä ei kohdista valtavia muutospaineita asioihin, tai saattaa näyttäytyä jopa siten, että jotakin on vaikea muuttaa, innovatiivisesta vesimiehen teemasta huolimatta, vaikka eteenpäin haluaisimme. Toisaalta Uranus on taas planeetoista ainoa, mikä roihuaa tulen elementissä parhaillaan, ja siksi sen uudistava voima saattaa jopa korostua. Uranus ainakin kanssahallitsee tätä syntyvää Kuuta, jos Saturnus katsottaisiinkin sen pääasialliseksi hallitsijaksi. Saturnuskin pääsee korostumaan ajassa, sillä se matkaa ainoana planeettana minkään merkin viimeisen kolmanneksen alussa, mikä selkokielellä tarkoittaa aspektittomuutta. Vahvoja tekijöitä löytyy siis Kuun tueksi.

Jos ajassa nyt korostuvat sosiaalisuuden ja kanssakäymisen piirteet, on Uuden Kuun hetkellä Merkurius eli viestinnän planeetta melko osoittelevassa asemassa, vesimiehen merkin viimeisellä kriittisellä asteella. Tästä jää painokkuuden ja kommunikaation korostumisen teemat tämän Uuden Kuun aikaan. Sosiaaliset suhteet vaativat nyt työstämistä, ja jos omalla kartalla sattuu olla myös planeettoja merkkiensä viimeisellä asteella, niiden karmalliset tehtävät nivoutuvat omaan ajan henkeen mukaan.

Vesimiehen aikaan syntyvä aloitus kantaa mukanaan puhdistavia ja raikkaita tekijöitä. Vaikka ajassa olisi pientä tahmeutta, on yleissävy tällainen pakkasen kirkastama raikkaus, uuden tuoksu, kihelmöivä tuntemattomuus ja ennakkoluulottomuus. Voi olla hyväksi, että ajassa on mukana lievää varovaisuutta ja harkintaa, sillä ei aina ole tarvis aloittaa pää edellä syöksyen. Vesimiehessä on aina mukana uutuudenviehätystä ja ennalta tuntemattomia tekijöitä, jotka kyllä riittävät pitämään mielenkiinnon yllä.

Onko teistä lukijoista tämä aika tuntunut ihan kuin täydenkuun ajalta valvomisineen ja rauhattomuuden tuntoineen? Minulle on ainakin napannut harvinaisen voimakkaasti, sillä takana on jo kaksi valvottua yötä. Vaikka omalla kartallani ei olekaan planeettoja tässä vesimiehen kohdassa, on Kuun jännä vetovoima tuntunut voimakkaasti, ehkä juuri erilaisuutensa vuoksi. Ihan kuin ilmassa olisi jotakin täydellisen uutta.

open_your_mind_heart_eyes_inspirationSuperina syntyvän Uudenkuun Saabinen symboli on Kasvokkain inspiraation kanssa. Aivan mahtava kehoitus avautua omalle sisäiselle inspiraatiolle. Vaikka ajassa on järkevää logiikkaa, sen ei saisi antaa heittää liikaa hiekanjyväsiä rattaisiin. Nyt on aika luomisvireelle ja oman intuition ymmärtämiselle. Tämä on yksi henkisimmistä symboleista, ja soisin että se otettaisi riemumielin toteutukseen.

Keksivää Uudenkuun aikaa kaikille!

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Inspiroiva voimakuu”

  1. Kuukissa Says:

    Minulla sattuu Uusi Kuu Saturnukselleni ja Merkurius viimeisen asteen Kuulleni, kaikki huoneessa 3 . Niin.. ja tekee tuo Uusi Kuu myös opposition Venukselleni. Kai tuo viestintä on sitten tärkeässä roolissa, kun tuo Merkkari vielä aloittaa perääntymisen.

  2. PirjA Says:

    Minulla on auringon ja kuun keskipiste vastapäätä tätä uuttakuuta, vajaa puoli astetta orbia. Näyttää osuvan lähes kaikki koko ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: