Astrologisia kehityskaaria

apic_ybAstrologian kerrotaan antavan itsetuntemusta ja sen avulla voi jopa hahmottaa kehitystehtäviään yksilönä. Tässä meillä on mainio työkalu, vaikkakaan sen käyttö ei ole kovin yksinkertaista. Mitä tuo kehitystehtävä käytännössä ja oikeassa elämässä tarkoittaa? Itse ainakin olen mieltänyt sen tarkoittavan jonkinlaisen haasteen tunnistamista, joko itsessä tai ajanjaksossa, ja sellaisen selvittämistä tietoisia valintoja tehden, ja näistä oppien.

Sitten tullaan kysymykseen, mikä omalla syntymäkartalla kuvaa kehitystehtävää, ja mikä kertoo ”vain” omasta persoonasta? Mitkä ajan energioista voi tulkita sisäisen tason oppiläksyksi, ja mikä näistä kuvaa ”vain” käytännöntason tapahtumia? Eikös tällaisten rajanvetojen tekeminen tunnu jo ajatuksenkin tasolla mahdottomalta?

apic_wbLähdetään oletuksesta, että ihan jokainen oman kartan tekijä tai ajassa ilmenevä energia tulisi käsitellä ja ymmärtää sisäisellä tasolla. Vaikka jokin kartantekijä näyttäisi hyvältä, ihanalta ja kertakaikkiaan täydelliseltä, astrologinen symboliikka sisältää aina kolikon molemmat puolet, helpot ja hyvät asiat kuin ne sudenkuopatkin. Mielestäni vaatii melko lailla rehellisyyttä ottaa käyttöön koko symboliikan arsenaali, sekä mielikuvitusta, että näkisi miten jyvät ja akanat omalla kohdalla jakautuvat. Ne selkeästi ”huonot” tekijät kartalta on mielestäni paljon helpompia naulita, että tuossa täytyy olla jotakin työstettävää.

Jos otetaan esimerkiksi Venus vaa’assa jonkun syntymäkartalla, se todennäköisimmin ilmentää helposti Venuksen hyviä puolia, mutta varsinkin silloin jos ei kunnolla tiedosta Venustaan, saattaa sen kautta toteuttaa myös ripauksen piirteitä, jotka voivat jossain tilanteissa ja yhteyksissä tuottaa vähemmän toivotun lopputuloksen.

apic_pvMielestäni siksi astrologisen symboliikan laajentaminen ja monenlaisten vaihtoehtojen etsiminen ja ymmärtäminen toimivat mitä parhaimpana tapana kehittyä. Näistä omista kehittymiskokemuksista ja prosesseista vaan harvemmin kukaan avautuu, keskusteluissa tuodaan korkeintaan esille että ”olen ymmärtänyt karttani kasvukohteet ja käynyt ne läpi” – siihen mitä itseasiassa on todella tapahtunut, en ole törmännyt. Tämä voi olla ihan kansanluonteeseemme kuuluvaa vaatimattomuuttakin, sillä harva kehuu tulleensa paremmaksi ihmiseksi. Se voi olla myös varovaisuutta, ettei kukaan pystyisi todistamaan, ettei kehuttu oppi oikein näy olemuksessa. Tai voi yksinkertaisesti olla niin, ettei tätä ole kukaan huomannut aikaisemmin kysyä.

apic_rbTämä on taas niin mahdoton aihe, ettei tällaiseen löydy mitään yleistä esimerkkiä, ja siksi täytynee koettaa avata aihetta omien karttojeni kautta. Minun kartallani tunnistaa helposti kasvutehtäväksi Marsin ja Saturnuksen tarkan yhtymän. Sellaisen kanssa kun on elänyt, on monesti tuntenut olevansa kuin puoliteholla. Kun edistyskartallani Mars ja Aurinko nousivat rinta-rinnan oinaassa nousuakselille, sain ainutkertaisen mahdollisuuden löytää Marsin puhdas energia ilman Saturnuksen riippaa. Tämä antoi rohkeutta tehdä asioita, joita en ollut uskaltanut kuvitellakaan vuosia aikaisemmin. Jos myöhemmin edistyksien muuttuessa menetän rohkeuteni, voin ainakin olla tyytyväinen, että tartuin tilaisuuteen silloin kun sellainen tarjoutui. Kokemukseni mukaan uskallus johti täydempään elämään, ja vaikka itsensä ylittäminen pelotti, ei kokemus ollut ollenkaan epämiellyttävä; vaikka oman kartan Mars ja Saturnus voidaan mieltää aika kamalaksi yhdistelmäksi, siihen pureutuminen kävi positiivisten tapahtumien ja innokkaan mielen myötä.

Keneltä löytyisi esimerkki positiivisen astrologisen tekijän osoittamasta kasvukohdasta? Tiedostatteko te kasvua vaativat seikat elämässänne tapahtumien kautta vai astrologisten seikkojen kautta? Mitä kartoilla on tapahtunut silloin kun olette prosessoineet kasvutehtävää käytännössä?

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Astrologisia kehityskaaria”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Onhan näitä. Itse asiassa kartta on niitä pullollaan.

  -Esim. Aurinko neliö Pluto = haasteena oman ytimensä ja voimansa löytäminen
  -Askendentti Ravussa=haasteena oppia elämään herkkyyden ja tunteellisuuden kanssa, ujouden voittaminen.
  -Aurinko Kaksosissa: persoonan dualismin (maskuliini/feminiini) ymmärtäminen ja niiden yhdistäminen sopuisaksi avioliitoksi
  -Aurinko Kaksosissa 12 huoneessa: tiedonjano psyyken ilmiöihin liittyen (mm. unet, alitajunta, rajatieto)
  -Merkurius-Mars-Saturnus T-risti: takkuilevan kommunikaation kehittäminen
  -Marsin ja Saturnuksen oppositio (5 ja 11 h), Neptunus 5. huoneessa, Kuun alasolmu 5 huoneessa: Seksiin ja parisuhteeseen liittyviä haasteita ja silkkaa karman selvittelyä.

  Siinä nyt jotain.

  • Tarja Says:

   Tuotanoinnii, kirjoitukseni ydin oli tarkoitus olla siinä, että ei nyt vaan listattaisi asioita mitkä kokee haasteiksi kartassaan vaan ennemmin tutkittaisi ajanjaksoja, jolloin on oikeasti tehnyt noiden asioiden suhteen jotakin, että mikä on antanut mahdollisuuden käydä käsiksi haasteeseen, mikä sen on nostanut esille, onko kasvu tapahtunut kantapään kautta vai innokkaasti oppien ja miksi, eli mitä kartoilla on silloin ollut meneillään.

 2. Pallaskissa Says:

  Minusta tuntuu, että yksi iso kaari on saavuttamassa lakipistettään… Ja se on Saturnuksen vahvuuden ottaminen haltuun, vastuun hyväksyminen. Ei, en tarkoita tällä, että olisin ollut vastuuta pakoileva hattara aiemminkaan, mutta jollain syvemmällä tasolla olen hyväksymässä oman olemiseni, astumassa omiin nahkoihini ja täyttämässä niitä 🙂 Pieniä pelkoja on vielä kukistettavana, mutta olen oppinut rakastamaan Saturnusta, opettajaa. Muuten kolmioiden kansoittama, löysä ja ponneton karttani (minä!) ei saisi itseään kokoon 😀

  Pluto on nataalikartallani Neitseen viimeisessä, kriittisessä asteessa ja aloittaa ketjun, väljästi stelliumiksikin katsottavan ryppään Vaa’an puolella. Transitoiva Pluto on lapsuuteni jyrännyt ensin yli Merkuriuksen, Auringon, Uranuksen ja Venuksen. Olen ainakin oppinut luopumaan ja nousemaan tuhkasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: