Dinosaurus

dino14Jokohan Taikablogia uskaltaa tituleerata astrologisten blogien dinosaurukseksi? Ajallisesti neljä vuotta on blogin elinkaaressa pitkä, eli taikablogin pitäisi olla jo varsin kypsä, ellei ihan rollaattorin kanssa eteenpäin hissutteleva. Myös sisältö on aika valtava, dinosauruksen luokkaa, astrologiaa on koluttu läpi sieltä ja täältä, ja edelleen on tunne, että tilaa saattaisi olla vieläkin uusille oivalluksille.

Taikablogi on kalat, ihan niin kuin minäkin, ja saa Auringonpaluunsa tänään iltapäivästä siinä viideltä. Tässä paluussa ei omasta mielestäni (toki taidan olla pukkuisen liian lähellä itse arvioimaan) ole vastaavaa silmännaulitsijaa kuin oli viime vuonna yhdennentoista huoneen painotus. Samalle asteelle osuneet Aurinko ja Neptunus varmaankin kiinnittävät huomiota – ja olisi mielenkiintoista kuulla mikä oli teidän ensireaktionne tällaiseen? Oi voi? Huh sentään?

Kun blogin taustat tietää, akselit kertovat nyt paljon. Nousun ja Keskitaivaan akselit osuvat blogin aloituskarttaan nähden aika hyvin sinnepäin, nousuissa eroa on vain noin viisi astetta, ja ylhäällä sitten vähän enemmän. Merkit kuitenkin tulevat kohdilleen. Paluu juurille? Syklin kiertyminen, mutta onko se loppuunsa? Astrologisesti todetaan, että sellainen vuosi on tärkeä, missä akselit kohtaavat. Kyllä tämä voisi olla jonkinlainen kulminaatio.

Blogin radix-karttaan nähden Merkurius näyttäisi olevan kaikkein tärkeimmässä asemassa, tässä on miltei Merkuriuksen paluu kyseessä, sen henki ainakin toivottavasti, ja perääntyvästä liikkeestä huolimatta Merkurius on omassa huoneessaan sekä nousun hallitsija. Toivottavasti retroileva Merkurius tuo yhä pohditumpia kirjoituksia esiin.

APtaikablogi2014

Paluukartassa minun silmääni miellytti kovasti Jupiterin ja Venuksen sijainnit, kumpikin ilonsa huoneessa. Mutta kuten Kuukin näyttää, realisti pitää olla. Mielestäni Taikablogin suuruuden ajat ovat takanapäin. Olen uhrannut blogiin lukemattomasti työtunteja, ja olen mielestäni siivuni suosiosta ansainnut ahkeruudella. En kaipaa tässä mielessä enää enempää, vaikka yhdennentoista huoneen Jupiter voisi mainetta siivittääkin. Venus viidennessä antakoon mukavia luovuuden ja itseilmaisun hetkiä. Kumpikin Jupiter ja Venus napsuvat sinne juurikartalle, Jupiter pysähtyy hyvin lähelle Kuuta ravussa, ja Venus tupsahti lähelle Kuun yläsolmua kauriissa. Voisivat olla mukavia asioita, tulevaisuus sitten näyttää.

SaturnLaskin jo blogillekin oman ajan herransa, ja se kuvastaa nimenomaan kypsyneisyyttä, eli Saturnus hoitaa päällepäsmärin virkaa tämän (ja seuraavan) vuoden ajan. Tämän vuoden Kuu toistaa kauriista ankaruuden viestiä, eli vakavasti otetaan, niukennetaan, tiivistetään, mutta kirjoitetaanko jo velvollisuudesta? Kun Saturnus skorpionissa tulee melko täsmälleen Taikablogin omalle IC:lle, teema senkun rutistuu tiukemmaksi. Tämä voisi olla päättymisen merkki, samoin kuin Aurinko ja Neptunus osoittaa luovuttamista. Toistaiseksi blogilla on riittänyt lukijoita, mutta ehkä kilpailu kovenee ensi vuonna.

Jännä ettei Saturnus ole kartan Almuten vaikka kulmahuoneessa onkin, eikä sellaiseksi kelpaavaa planeettaa helposti löydy kympistä, ekasta eikä ysistäkään. Jupiter voisi olla retroilustaan huolimatta Almuten, koska on ilonsa huoneessa, mutta siitä huolimatta Aurinko näyttäisi nousevan ylitse muiden. Että hmmm, mitä tästä osaisi päätellä?

Auringonpaluussa tarkimpia kulmia ovat Jupiterin ja Uranuksen neliö (vapautuminen?), Venuksen sekstiili Saturnukselle (ilmaisun muoto kontrollissa?), Aurinko ja Neppari (toisaikaisuus?) ja Kuun kolmio nousulle (nyt jää hölmöilyt taakse?). Kuvio Solmuakseli ja Vertex Isossa ristissä, Vesta tärkeimmässä kohdassa, on mielenkiintoinen. Kuka esittäisi sellaisesta tulkinnan? ”Mistä tulen ja mihin blogi menee” ovat murroksessa?

kirjaltaaKun blogissa sanat ja ilmaisu ovat kuitenkin kaikkein tärkeintä, ovat kolmas ja viides huone tärkeitä aluita kartassa. Vaakaan kärkensä saava kolmoshuone on Venuksen hallinnassa, mutta lopulta teema kiertää Saturnukseen. Samoin käy vitoshuoneessa, kaurishenkisyys puskee päälle Venuksen ilosta huolimatta. Kirjoittaminen on edelleen keskeistä, näyttihän sen jo Merkuriuksenkin korostuminen, ja vaikka rohkeutta riittää (Mars kolmannessa), muoto alkaa olla nätimpi (vaakaa). Kun Taikablogin vitoshuone on aina ollut kauriissa, ei tästäkään sijainnista kannata pelästyä.

Jos haluatte kommentoida jollakin tavoin Auringonpaluun karttaa, olisin hyvin mielissänne.

notes_colJa sitten, hauskaa Taikablogin synttäriä kaikille lukijoille! Jos haluatte saada lahjaksi esimerkiksi oman sielukarttanne (Draconic) tai sen vaihtoehtoisen Auringonpaluun (prekessoitu tai jopa nousukeskeisen paluun), laittakaa viestejä feissarin kautta tai meiliin (osoite on sivut-välilehdellä). Jos haluatte jotakin ihan muuta, kysykää. Tulkintoja en ehdi kartoista antaa, koska tilauksia on muutoinkin piikissä, mutta jos esitätte oikein mielenkiintoisen kysymyksen, saatan johonkin innostua vastauksen kaivamaan. Paljon onnea vaan..

Avainsanat: ,

10 vastausta to “Dinosaurus”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Tuleekohan Taikablogi nyt suuremman yleisön tietoisuuteen, paparazzit juoksevat perässä yms. ?

  • Tarja Says:

   Heh, sittenhän olisi maailmankirjat sekaisin (no taitavat ne ollakin kun on tämä Uranus-Pluto neliö ajassamme).

 2. PirjA Says:

  Onnenpiste ja sitä vastapäätä oleva tietoisuuden piste akselilla Kaksoset-Jousimies, näkee totuuden kirkkaan valon ja paljon on ideoita ja teorioita 🙂 Kymppihuoneen onnenpiste ilmaisee kyspyyttä ja iloa saavuttaa päämäärät.

  Onnittelut blogille ja sen kirjoittajalle, on aina ilo lukea.

  • Tarja Says:

   Kiitos, olipa mielenkiintoinen näkökulma. Kosmisen tietoisuuden piste näkemyksellisessä jouskarissa otetaan vastaan, ja katsotaan kauas!

 3. Sanna Says:

  Onneksi olkoon blogille ja ennen kaikkea kirjoittajalle. Mielenkiinnolla kyllä odotan, että millaisia teemoja seuraavan vuoden aikana tulee blogiin.. syvällisen henkisiä sekä eri maailmoja sekoittava, mutta jollakin tapaa visiönäärisiä ja loogisia?

  • Tarja Says:

   Kiitos paljon, omasta ja blogin puolesta 🙂 Itsekin mietin eilen, mennäänkö tässä jollakin tavoin kohti henkisyyttä, ja miten sellaisen käytännössä osaisi toteuttaa. Sekavaa ja monimuotoisuutta ei kyllä tarvitse erikseen etsiä, sitähän tämä on ollut kaiken aikaa. Sopiihan se tavallaan netin sirpaleisuuteen muutenkin.

 4. Mai Says:

  Onnittelut Taika-blogille. Ja kiitos. Taipuisiko jotkut blogitekstit vanhanaikaisesti paperille ja kansien väliin… kuvineen päivineen 🙂

  • Tarja Says:

   Kiitos sinullekin. Aina välillä tulee näitä ehdotuksia, mutta en oikein usko että toimisi. Kirjaksi kustantaminen maksaa, eikä minulla ole rahaa tällaiseen. Miksi kukaan ostaisi blogikirjan, kun sisältö on netissä ilmaisena? Kirjoitukset ovat useimmiten ajankohtaisia aiheita, mitkä eivät toimi kuin omassa ajassaan, eikä minulla ole aikaa eikä tarvetta alkaa muokata niitä yleisimmiksi. Ovat mitä ovat. Itse tykkään blogin välittömästä formaatista, minne voi vaikka korjailla kirjoitusvirheitä yms. Keskustelu on mielestäni tärkeämpää kuin itse tekstit.

 5. Siru Says:

  Mielenkiintoinen blogi – ja sujuvaa tekstiä, onnitelut bloggaajalle! Usein on tehnyt mieli kommentoida mutta aikapula estää tehokkaasti keskustelun 😮 No, ehkä tänä vuonna täytyy yrittää kun oma Aurinko istuu tarkasti Taikablogin Mc:llä ja rx-Kuukin on liki ap-Kuun asteessa…:-)

 6. Ajatus Says:

  Taikablogille toivotan vielä monia uusia auringonpaluita – many happy returns! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: