Mitä Mars aktivoi?

marsheroOllaan Marsin perääntymisjakson kynnyksellä. Viikonlopun pysähtynyt Mars oli Marsin energiaa korostava, mutta voimme miettiä, missä määrin se jäi Saturnuksen painostuksen alle. Tämä pysähdys suuntasi Marsin voiman sisäänpäin, sisimpään, ja tätä sisäistä myllerrystä saamme tehdä reilut kaksi kuukautta. Toukokuun 20. päivän aamuyöllä Mars kääntyy etenemään, ollen tämän hetken tienoilla uudelleen pysähtyneenä, ja tämä saattaa olla Marsin suhteen voimakkaampi, ainakin näyttävämpi ajankohta, sillä tällöin energia suuntautuu ulospäin.

Marsin perääntymisjaksoon vaa’assa liittyy muutamia varsin erityisiä piirteitä. Kun Mars huhtikuussa liittyy muodostamaan kevään merkittävintä taivaallista kuviota Jupiterin, Uranuksen ja Pluton kanssa, symboloi tällainen voimakasta energialatausta. On vaikea uskoa, että Marsin perääntyvä liike meidän perspektiivistämme katsottuna riittäisi hillitsemään tuota voimavirtaa, päinvastoin kuviossa mukanaolo antaa Marsille itselleen tavallista enemmän aktiivisuutta. Kaikkein tiukimmillaan Iso risti näyttäytyy 22. – 24. huhtikuuta 13 asteessa johtavissa merkeissä, mutta koska kyse on tällaisesta merkittävästä kuviosta, sen henki on voimassa enemmän tai vähemmän aktiivisesti kaiken kevättä.

mars_vaakaVaa’an sijainti ei ole Marsille itselleen kaikkein luontevinta aluetta. Tästä johtuen voidaan olettaa, että Mars ei näyttäydy tuttuna Marsina, vaan sen kanssa joudutaan painiskelemaan ja sompailemaan kunnes löydämme itselle sopivan tavan käsitellä sitä. Vastamerkin alueen perääntyvä Mars on ideatasolla hankala, mutta tiedostaminen lienee jo puoli voittoa. On mahdollista, että jotkut kokevat tällaisen retrojakson jumiuttavana. Marsin oma energia ja ydinolemus on eteenpäin suuntaava ja aloittava, ja näissä kohdin joudumme miettimään uudelleen; todennäköisesti myös tekemään uudelleen. On esitetty, että aloitteet eivät etene, eikä esimerkiksi uutta ihmissuhdetta kannata aloittaa tai työpaikkaa ottaa vastaan perääntyvän Marsin aikana. Voi kuitenkin olla, että oma sisäinen mielentilamme johdattaa jättämään aloitteen myöhemmäksi, analysoimaan ihmissuhdetta tarkemmin tai epäröimään uuden työn riskejä.

Mitä tarkoittaa, kun sanotaan Marsin energian suuntautuvan sisäiseksi, ja erityisesti kun tämä tapahtuu vaa’assa? Kyse voi olla ärtymyksen tuntojen käsittelystä, esimerkiksi kuinka provosoidun toisista, miten peilaan toisten aggressioita, ja mitä vihantunteet saavat aikaan itsessäni. Perääntymisjakso ei todennäköisesti ole riitaisa kausi, vaan sen aikana käydään läpi aikaisempia riitoja, puolustautumisia ja hyökkäyksiä oman sisimmän tasolla. Joidenkin kohdalla voi olla kyse oman seksuaalisuuden uudelleenarvioinnista ja seksuaalisuuden merkityksestä ihmissuhteessa. Koska vaa’assa kuljetaan, ovat ihmissuhteet jollakin tavoin mukana pohdinnoissa, esimerkiksi yhteistyökuviot, toisten kohtaamisen tavat, oma rooli yhteisössä, ja myös ”vihollisten” uudelleenarviointi.

tiistaiMietin pitkään Marsille tyypillistä aloitteellisuutta ja uusia alkuja, miten ne ilmenevät tällaisena aikana. Kun aktiivisuus suuntautuu sisimpään, olisi luontevaa aloittaa omaan kehoon ja vitaalisuuteen liittyviä asioita (varsinkin kun Saturnus voi tarjota sisäistä itsekuria). Erityisesti vaa’assa tapahtuvassa jaksossa voisi tärkeää olla määrittää ja löytää aktiivisesti oma sisäinen tasapaino, mikä nähdäkseni on aika monilla hukassa, tosin tämä aloituskehotus ei todennäköisesti tavoita tärkeintä kohderyhmäänsä astrologisen blogin kautta…

Perinteisen astrologian tarjoama näkemys perääntyvästä Marsista, varsinkin vaa’assa, on melko lohduton. Aloitukset tulisi yksioikoisesti väistää, rautaan ja terä-aseisiin liittyvät asiat siirtää, eikä ajanjakso ole esimerkiksi kirurgisille toimenpiteille ollenkaan suotuisa. Voitaisi mennä jopa niin pitkälle, että vaa’an symboloimat kehon alueet kuten sisäelimet voisivat olla altistuksen alaisina.

Marsin perääntymisjakson ”todelliset” ilmentymät näkyvät kokonaisuudessa: millä kartan alueella Mars liikkuu, millainen oman kartan Marsin asema on, ja millaisia kulmia Mars tekee etenkin kaikkein hitaimmassa liikkeessään 27 ja 9 asteiden tuntumassa. Esimerkiksi ensimmäisessä huoneessa perääntyvä Mars saattaisi tarrautua terveyteen ja omaan asenteeseen, seiskahuoneessa ihmissuhteisiin, nelosessa sisimmän tasapainoon ja kympissä maineeseen ja urakehitykseen.

Vaa’an viereisiin merkkeihin neitsyeen ja skorpioniin syntyy Marsin kanssa semisekstiilikulmia (transiitteina oman kartan näissä merkeissä 9 – 27 asteissa sijaitseviin planeettoihin tai akseleihin). Tässä kulmassa voidaan aluksi innostua ja viehättyä, mutta ärtymys saattaa nousta esiin, ja se vaatiin työstämistä. Tulimerkkeihin leijonaan ja jousimieheen Mars antaa mukavan kulman, ja tässä olisi hyvät mahdollisuudet ylläpitää aktiivisuutta siten, että kulman ansiosta saavutetaankin jotain. Kovat kulmat johtaviin merkkeihin rapuun, kauriiseen ja oinaaseen kielivät kynnyksistä, etenkin jos se 13 aste on omalla kartalla jonkun tekijän sijaintina (ja antakaahan orbia, näin iso kuvio tuntuu). Ilmamerkit kaksonen ja vesimies luovivat sujuvan energian alla, mutta kannattaa olla itse tarkkana voimien laadun ja kohteen kanssa. Härkään ja kaloihin, parkoihin, kohdistuu tämän retrojakson aikaan hankalimmat kvinkunssit, jotka mielletään esimerkiksi terveysaspekteina haasteellisessa mielessä, eli näissä merkeissä olevat planeetat joutuvat kirskuvaan työstöön; sorviin.

weaponsofmarsOletukseni on, että Marsin hengen omalla kartallaan voimakkaasti tunnistavat yksilöt kokevat tämän perääntymisjakson kaikkein voimakkaimmin tai tärkeimmin, siis ne joilla on painotusta omalla kartallaan oinaassa ja skorpionissa, ensimmäisessä huoneessa, tai jopa he, joiden kartalla on suuri Stellium kuvio (sellainen antaa oinashenkisyyttä persoonaan, vaikkei Mars kuviossa olisikaan mukana tai se sijaitsisi jossakin kokonaan muussa merkissä kuin Marsin hallitsemissa oinaassa ja skorpionissa). Kannattaa muistaa, että perääntyvä Mars ei välttämättä ole huono ja pelättävä asia, vaan sen avulla on mahdollisuus selvittää asioita itsensä kanssa ja päästä eteenpäin ihmissuhteissa.

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Mitä Mars aktivoi?”

 1. PirjA Says:

  Kuun Yläsolmu on 24 Vaakaa ja AC 6, muuta tuolla Vaa’assa ei olekaan. Tuo Marsin pysähdys osui Yläsolmun ja Jupiterin keskipisteeseen melko lailla. Minulla onkin ollut vähän katkolla joitain suhteita ryhmiin, siis kuulunko kaikkiin niihin, joihin olen osallistunut viime aikoina. Yhdestä porukasta olen ollut poissa tämän vuoden jo. Olen ajatellut, että Pluto on vaikuttanut, mutta saattaa olla Mars myös. Kvinkunssihan tuosta tulee 25 Härkää olevalle Marsille, joka myös ottaa vastaan oppositiota Saturnukselta.
  Aurinko 15 Neitsyttä alkaa saada kolmiota Plutolta… Ja terveysasioita on ollut mielessä, mm kilpirauhaskokeita on otettu ja kummallisia särkyjä on edelleen kehon vasemmalla puolella, enimmäkseen ylävartalossa.

 2. Artemis Says:

  Saas nähdä, mitä tuleman pitää.. Perääntyvä Marsini on IC:llä leijonassa osana t-ristiä Kuun ja Venuksen kanssa. Nuorempana minun oli vaikea pitää puoliani varsinkin perhepiirissä. Vaikeaa on ollut myös oman vihan ja vaativuuden tunnistaminen. Enkä vieläkään viihdy vahvasti Oinas-luonteisten ihmisten seurassa.

  Marsin perääntymistä enemmän arveluttaa kuitenkin tuleva iso risti. Aurinkoni on 8 astetta Kaurista ja DC:ni 16 astetta Kaurista. Pitkäaikaisia ongelmia on jo ilmaantunut Pluton ja Uranuksen transitoidessa Aurinkoani. Mitähän tästä kuviosta pitäisi ajatella?

 3. Fiine Says:

  Kyllä minuakin huolestuttaa tuo tuleva iso risti, kun Uranukseni on 13 astetta Rapua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: