Saturnus hioo ja tiivistää

innersaturn

Perääntyvää Saturnusta ei kai auta mieltää erityiseksi riesaksi, sen verran monta kuukautta vuodesta tuo työn, vastuun ja auktoriteetin oma planeetta aina peruuttaa (meidän silmiimme nähden). On siis parasta ryhtyä työhön ja opetella, mitä perääntyvä Saturnus omalla kohdalla ja tässä perääntymisen jaksossa merkitsee. Voisi ajatella, että onneksi meillä on jo vertailuaineistoa, sillä viime keväänä Saturnus retrosi ihan samalla lailla skorpionissa, helmikuusta heinäkuulle, eli merkin osoittama anti pitäisi alkaa olla jo plakkarissa.

Uutta asetelmaan tuo asteväli, millä Saturnus liikkuu; mitä se koskettaa kolmesti matkallaan, mihin on kulmissa. Saturnuksen perääntyminen alkoi skorpionin 23°19’ kohdasta ja se kestää heinäkuun 20. päivälle 16°39’ skorpionia saakka. Tämä ei ole kaksinen väli eläinradalla, mutta toki meidän on pikkuisen venytettävä astelukua kummassakin pysähtymisen pisteessä.

Jos viime päivien Merkuriuksen ja Marsin miettimiseltä jo ehtii, voisi olla hyvä hetki tutkia, mitä omalla kartalla on skorpparissa näiden asteiden välissä, ja mitä muualla kartalla kulmien päässä, toisissa merkeissä näillä kohdin sijaitsee. Tämä alkaa jo paljastaa, millaisiin asioihin Saturnus perääntymisensä jaksossa tarttuu. Kuten esimerkiksi minulla se tarttuu ”kaikkeen”, kun Stelliumini kaloissa on juuri noilla tienoilla. Puhumattakaan luonnollisesti Keskitaivaalla jumituksista!

saturn_themaSaturnusta kutsutaan karman ja ajan herraksi, sillä se kertoo meille ulottuvuuksista. Perääntymisen jakso korostaa katseen suuntaamista aikaisempaan, eli katsotaan kuinka Saturnuksen retrojakson vaikutusalueelle jäävien tekijöiden suhteen on harjoitettu tiivistystä, vastuuta, työtä, opittu paremmaksi. Jos oppia ei ole iskostunut, antaa Saturnus nyt korjausliikkeen mahdollisuuden. Tämähän kuulostaa varsin reilulta? Ja olisikin sitä, ellei kyseessä olisi kantapään kautta opettava planeetta, joka toisinaan tuo kipua ja nöyryytystä (koska olemme sellaisen ansainneet, voidaan kai tässä kohdin kuitenkin tunnustaa).

Kevät ja kesä merkitsee työnteon aikaa, ja palkintoa voidaan oikeutetusti odottaa vasta kun Saturnus pääsee etenevässä liikkeessä kolmannen kerran kohtaamaan samat teemat. Aika monella, kuten täällä taikapajassakin, on työn alla Saturnuksen ylitykset skorpparissa sijaitsevalle Nepparille. Turhat luulot ja haihatukset karisevat, ja jos kiltisti suoriudutaan rutiineista, voi palkintona olla konkreettiset työkalut omien haaveiden toteuttamiseksi. Jos jollekulle jää enää haaveita tämän ruoppauksen jälkeen? Saturnuksen realismi pistää maistamaan totuuden, mikä on käytännössä mahdollista, ja muista joudumme luopumaan. Siksi tällainen ylitys kysyy voimia, rehellisyyttä ja uskallusta, koska jäljelle jää enää mahdollisuus toteuttaa se unelma. Aikuisten oikeesti, tehdä työtä sen konkreettisen muodon eteen.

saturn_signsKun Saturnuksen tiivistävä voima kohdistuu sisimpään, ei tässä ajassa välttämättä näy ulkoisia merkkejä raivoisasta työnteosta. Ennemmin laitetaan asioita tärkeysjärjestykseen, arvotetaan, opitaan kokemuksen kautta ihmiselon ihanuudesta ja kurjuudesta. Tätä samaa se on vuodesta toiseen, merkistä toiseen, aina uusien retrojaksojen ja asteiden kautta. Ikä onneksi auttaa, laiskanläksy alkaa jo sujua rutiinilla. Palkinnon aika on kun olet sen todella ansainnut.

Onko omalla kartalla Saturnus noissa perääntymisen asteissa? Se kertoo Saturnuksen paluun ajasta, missä kierrokset on nostettu vielä hiukan korkeammalle kuin tässä muiden planeettojen ylityksissä ja kulmissa. Tässä summataan sitten koko edellistä Saturnuksen kierrosta, mitä on saanut aikaan ja mihin on päässyt, ja olisi luotava suunnitelma miten tästä eteenpäin.

Saturnuksen kesällä tapahtuvaa pysähdystä retrojakson päätteeksi on lupa odottaa innokkaasti, sillä tuo ajankohta on aivan erityinen! Varsinkin astrologisesti..

Avainsanat: ,

2 vastausta to “Saturnus hioo ja tiivistää”

 1. Eevis Says:

  Hammaskivi kannattaa poistaa vaikka se onkin veren makuista.Pohjamutaa seuloessa voi löytyä ihan uusia ideoita varsinkin, kun pahimmat pulmat kääntää moottoriksi.Jäin vielä miettimään kauriin elementtiä.Käsitykseni on muuttunut, kun tarkastelen sen lahjoittamaa tarmoa, väsymättömyyttä ja periksi antamatonta luonnetta.Elimistö vain joutuu tiukoille.Helpottaa elämää, kun ei katsele liikaa nurjia puolia.

 2. Emilia (Emelia) Says:

  Vielä ei tietenkään voi sanoa mitään tuon retron vaikutuksista, mutta allekirjoittanut on kyllä toistaiseksi toivottanut Saturnuksen tervetulleeksi Keskitaivaalleni – erityisesti viime aikojen transiittien jälkeen – tämähän on tavallaan samaa jatkumoa Neptunuksen neliön ja Uranus- Uranus opposition jälkeen, (eli elämänpäämäärät, tavoitteet, unelmat ja se jokin epämääräinen ura..), jotka eivät kyllä ole tuoneet sen enempää selkeyttä tai selvyyttä tilanteisiin…

  Mutta Saturnuksen tulo Keskitaivaalleni ja samalla myös oppositioon Saturnukselleni (Saturnuksen puolitus) avasi silmät ja toi jälleen järjenvalon päähän Neptunus opp Aurinko transiitin sumun jälkeen – pysähtyneisyydessä lillumisen jälkeen on ollut kova tarve alkaa jälleen suunnitella asioita ja tehdä jotain.

  Myös itsen kehittäminen johonkin uuteen suuntaan on alkanut kiinnostaa jälleen – tai vanhojen juttujen uudelleen virittäminen toisella tavalla. Myös kaikenlainen konkreettinen tekeminen ja kokeminen kiinnostaa, 10./9. Huone…

  Minullahan tuo Neptunus on vähän taaempana 10. Huoneessa Skorpionissa (28 asteessa radixilla, 29 asteessa progella), joten Saturnus tavoittaa sen hieman myöhemmin, mutta sitäkin odotan mielenkiinnolla, sillä radixillani on tuo Neptunus (28 Skorp) opp Saturnus (22Härkä)… hmmm… Jotenkin tässä kuviossani koen Saturnuksen enemmän rakentavaksi ja perusteita luovaksi sen sijaan että se koulisi kovalla kädellä tai opettaisi nöyryyttä – omalla kohdallani Neptunus on sen toteuttaja enemmänkin… 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: