Oinaat ja maailman muuttumisen aika

aries_nouvTänään maaliskuun 20. päivänä on mahdollisesti astrovuoden tärkein päivä. Aurinko siirtyy mittaamaan uutta kierrosta astuessaan oinaan aloitusasteelle, ja meillä näin käy illalla noin seitsemältä kuudennessa huoneessa. Oinasingressistä mitataan koko tulevan vuoden ajan sävy, ja aika hurjaltahan tämä näyttää. Muutosta on toitotettu joka tuutista jo pitkän aikaa, joten olisikohan sellaisen paikka todella tänä vuonna? Nähtäväksi ja koettavaksi jää.

Ingressikartan vaikuttavin kuvio on Jupiterin, Uranuksen ja Pluton muodostama T-risti johtavissa merkeissä, joka muutaman viikon päästä tulee vahvistumaan ja täydentymään tarkaksi Isoksi ristiksi. Tämän suuren kuvion tuntu on jo niin ilmassa että heikompia tutisuttaa. Meidän näkökulmastamme Auringon siirtymisen kartassa on myös positiivisia aineksia, sillä Jupiterin optimistinen henki johtaa sitä kirkkaasti. Jupiter pääsee ylennyksensä ravun merkissä Keskitaivaan tuntumaan, ja on kartanmuodonkin johtaja. Nousua hallitsee Venus vaa’an noustessa, ja jää ihan viittä vaille ettei Venus pääse (Placiduksella) ilonsa viidenteen huoneeseen. Oinaassa, Auringon ylennyksen merkissä, Aurinkoa tottakai hallitsee Mars, samoin kuin se tekee skorpionissa kulkevalle Kuulle. Marsin energia jää arvoitukselliseksi, sillä samalla kun tulinen aloituksen planeetta saa vahvuutta ensimmäisestä huoneesta, jäytää perääntyvä liike sen toteutumista mahdollisesti totutusta eroavaksi.

march_artMeillä on Jupiterin ja Pluton vastakkaisuuden myötä rikkauden teemaa tarjolla, ja se voi olla niin maallista kuin sisäistäkin kasvua. Vaikka planeettojen väliset kulmat hierovat muutosta esiin, on ravun ja kauriin merkkiakseli ennenkaikkea säilyttävä ja ylläpitävä. Voimaa tällaisella kartalla riittää. Uranus asettuu myös merkittävästi akselille, eli meidän maamme ingressikartalla Vertexille. Tämän voisi katsoa ennustavan yllätyksiä toisten kohtaamisessa. Samaa teemaa vahvistaa Venuksen merkkisijainti vesimiehessä, ja ylipäätään toisten ihmisten merkityksen tärkeyttä alleviivaa nousun vaaka. Diplomaattisissa suhteissa saatetaan kuitenkin taiteilla kuvainnollisesti vaa’ankielellä Junon asettuessa myös oinaaseen Uranuksen ja Vertexin tuntumaan.

Kuten jo aikaisemmassa Merkuriusta koskevassa jutussani totesin, jää tälle oinaan ingressin kartalle Merkurius edelleen varjoalueelleen, yhtymään Neptunuksen kanssa ja kalojen merkin alkuun, mikä on Merkuriukselle melko epäedullinen sijainti. Näissä teemoissa on parantamisen varaa ja läksyn paikat tulevien kuukausien aikana.

aries_hMaailmalla kuohuu jälleen, eikä se meitä astrologiaa lukevia ollenkaan hämmästytä. On ennusteltu, että tämän vuoden aikana maailman valtasuhteet muuttuvat. Kun tilanne on räjähdysaltis, näyttää kaikenlainen maailmanparantaminen jäävän sivumpaan kun on tärkeämmistä asioista kyse, isojen poikien uhitellessa monilla ihan henkiinjäämisestä. Vaikka meille ingressikartta näyttäytyy yllättävän suopeana, ei meidänkään lintukoto pysy erillään muusta maailmasta; tästä saattaa kertoa talouden alueella perääntyvä Saturnus.

aries_artnouvHenkilökohtaisella tasolla lienee ennustelemattakin selvää, että huhtikuun alussa syntyneillä oinailla on ne kovimmat muutospaineet, sillä heidän Auringonpaluunsa kartalle jää tuo ristikuvio, jonka Aurinko kirkastaa yhtymässään Uranukselle. Kun voimakuvio vahvistuu huhtikuun puolenvälin maissa, kulkee Aurinko jo erillään näistä aspektittomana, oinaan merkin näyttäytyessä melko vahvana. Kun Auringon hallitsija Mars on ratkaisevassa ”laukaisijan” roolissa Isossa ristissä, tuskin loppumerkinkään oinaat pystyvät muutosvoimaa kiertämään – saattavatpa olla sitä jopa ohjaamassa haluamaansa suuntaan.

Toivotan tänään astroväelle hyvää kansainvälisen astrologian päivää, Aurinko-oinaille tahdonvoimaista tulevaa vuotta, sekä ihan kaikille mielenkiintoista uutta astrovuotta!

Avainsanat: , ,

6 vastausta to “Oinaat ja maailman muuttumisen aika”

 1. PirjA Says:

  Tässä ingressissä on melkein minun akselini. Solmujen paluu pukkaa myös päälle tämän vuoden aikana. Pluto oltuaan pitkään oppositiossa kuuhuni ja IC’llä alkaa lähestyä kolmiota aurinkooni (15,04 neitsyttä). Syvällisten asioitten äärellä viivähtää mieleni vielä pitkään.
  Pallas on ohittanut peräytymisessään Merkuriukseni ja alkaa kohta olla tarkassa neliössä Marsiini. Mitähän strategioita tässä vielä joutuu miettimään…

  • Tarja Says:

   Aika isoja teemoja pukkaa siis, vaikka iso risti taitaa vähän väistääkin. Nyt on sitten tällaisen aika.

 2. Pallaskissa Says:

  Voimia myös meille polaaripuolen Vaa’oille, hihi 😉 Hyvää Kevätpäiväntasausta KAIKILLE ja voimia niille (meille) joille tuo risti osuu. Housut tutisee!

 3. Tommi Says:

  Riemukasta kevätpäiväntasausta kaikille! 🙂 Tästä se lähtee taas astrovuosi käyntiin. Täällä aurinko-oinas 16 astetta. Let the energy flow.

  • Tarja Says:

   Kiitos samoin! Sinulla on loistava asenne, vaikka onhan tuo Aurinkosi perin aktiivisessa kartankohdassa tätä kevättä ajatellen. Sitä siis saat mitä tilasit 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: