Säteiden kertomaa astrologiaa

sevenrays1Muutama päivä sitten otin esille itselleni vähemmän tuttua astrologiaa, esoteerista. Muistan kun jo aikoja sitten hankin astro-ohjelman tietokoneelle, ja jossakin sen taulukossa oli kuvattuna miten oma kartta näyttää säteiden (Rays) painokkuutta. Tämä tuli ohitettua pitkäksi, pitkäksi aikaa. Kun olen koettanut systemaattisesti paikata kaikenlaisia aukkoja astrologian hirmuisen laajalla alueella, ymmärsin vasta näiden tietojen liittyvän esoteeriseen tapaan katsoa astrologiaa. Palasin kurkkaamaan, minkälainen säde siellä omalla kartalla mahtoikaan olla eniten esillä – ja jouduin allekirjoittamaan ”tuloksen” täydellisen oikeana ja paikaansapitävänä.

Esoteerisessa astrologiassa tulkitaan seitsemää erilaista energiavirtaa, joita kutsutaan säteiksi. Kukin eläinradan merkki sointuu tietyllä tavoin näihin säteisiin.

1. Säde on tahto – voima. Sen hyveitä ovat voima, rohkeus, päättäväisyys, rehellisyys, pelottomuus, luotettavuus ja avaramielisyys. Ensimmäisen säteen paheita ovat armottomuus, kovuus, kylmyys, ylpeys, ylimielisyys, kunnianhimoisuus, sortaminen, julmuus ja hallitsevuus. Eläinradan merkit, jotka selkeimmin (esoteerisesti) vastaavat tätä sädettä, ovat oinas, kauris ja Auringon kautta myös leijona. Sädettä vastaavia ammatteja ovat esimerkiksi poliitikko, salatieteilijä, johtaja, tutkija, viranomainen, asiantuntijat ja diktaattorit.

2. Säde on rakkaus – viisaus. Sen hyveitä ovat tyyneys, lujuus, kestävyys, kärsivällisyys, totuudenrakkaus, intuitiivisuus ja seesteisyys. Säteen huonot puolet ovat kylmyys, välinpitämättömyys, itsesääli, pelokkuus, riippuvuus rakkaudesta ja yksilön viisaus. Toista sädettä vastaavat eläinradalta kaksonen, neitsyt ja kalat. Tähän sopivia ammatteja voisivat olla opettaja, parantaja, viisas, palvelijat, oppineet, humanistit sekä hyväntekijät.

7_rayspic3. Säde on aktiivisuus – älyllisyys. Sen hyveitä ovat laaja abstrakti näkemys, vilpittömyys, selkeys, kärsivällisyys, terve epäily ja huolellinen suunnittelu. Säteen paheita ovat älyllinen ylpeys, vilpillisyys, juonittelu, epätarkkuus, itsepäisyys, kriittisyys ja kiirehtiminen. Tähän säteeseen sopivat eläinradalta rapu, vaaka ja kauris. Näitä ammatteja ovat filosofi, järjestöihmiset, astrologi, matemaatikko, taloustieteilijä, historioitsija ja kaupan ala.

4. Säde on harmonia – konflikti. Sen hyveitä ovat kiintymys, sympatia, rohkeus, omistautuminen, nerous ja välkkyys. Säteen paheita ovat murehtiminen, epämääräisyys, itsekeskeisyys, pelkuruus, tuhlaavaisuus ja tunteiden heilahdukset. Tätä sädettä vastaavia merkkejä ovat härkä, skorpioni ja jousimies. Sopivia ammatteja ovat taiteilija, sovittelija, arkkitehti, runoilija, psykologi ja muusikko.

5. Säde on konkreettinen – tieteellinen. Sen hyveitä ovat sitkeys, tervejärkisyys, täsmällisyys, rationaalisuus, suoraselkäisyys ja innokas älyllisyys. Tässä paheita ovat kapeus, jyrkkä kriittisyys, sympatian puute, ylemmyydentunto, ylpeys, ennakkoluuloisuus ja kylmyys. Viidettä sädettä vastaa eläinradalla leijona, jousimies ja vesimies. Sädettä vastaavia ammatteja ovat tieteilijät, tutkijat, alkemistit, insinöörit, analyytikot ja keksijät.

6. Säde on omistautuminen – idealismi. Sen hyveitä ovat omistautuminen, yksimielisyys, lempeys, intuitiivisuus, lojaalisuus, kunnioitus ja rakastavuus. Säteen paheita ovat itsekkyys, kateus, sentimentaalisuus, petollisuus, tulinen suuttumus, kapeus, nurkkakuntaisuus ja fanaattisuus. Vastaavat merkit eläinradalla ovat neitsyt, skorpioni ja kalat. Säteeseen sopivia ammatteja ovat papit, mystikot, lähetystyöntekijät, uskovaiset, puhujat, taistelijat ja kiihkoilijat.

rays_fantasy7. Säde on juhlallinen – järjestys. Sen hyveitä ovat voima, sinnikkyys, rohkeus, kohteliaisuus, yksityiskohtaisuus, itsenäisyys ja käytännöllisyys. Säteen paheita ovat muodollisuus, kiihkoilu, ylpeys, jyrkkämielisyys, pinnallinen tuomitseminen ja kapeus. Sädettä vastaavat eläinradan merkit ovat oinas, rapu ja kauris. Tähän liitettyjä ammatteja ovat rakentajat, hallintojohtajat, muotoilijat, vallankumoukselliset ja taikurit.

Haluatte varmaan selvittää, mitä astrologinen karttanne säteistä ja niiden vahvuuksista sanoo? Ottakaa yhteyttä viesteillä ja meileillä. Toivoisin teidän sitten kommentoivan, kuinka hyvin tunnistitte itsessänne säteen ominaisuudet, oletteko kultivoituneet sen hyveissä, työstäneet heikkouksianne ja oletteko löytäneet paikkanne maailmassa säteen suuntaamilta aloilta.

 

 

Avainsanat:

24 vastausta to “Säteiden kertomaa astrologiaa”

 1. Kaija Says:

  Mielenkiintoinen aihe taas, joka on kummitellut jo vuosia odottamassa aikaa perehtyä paremmin. Ei varmaan ihan yks yhteen mene astrologisen aurinkomerkin ja säteen kanssa. Sinulla on tietoni, katsotko mitä karttani säteet kertovat.

  • Tarja Says:

   Tämä esoteerinen astrologia on kyllä niin iso kokonaisuus, että itsekin melkein nostin kädet ylös sen valtavuuden edessä. Ihan oma maailmansa. Laitoin tietoja meilillä.

   • Kaija Says:

    Kiitos, kyllä pitää paikkansa vaikka kaikkea löytyy vähän.

 2. Anne Laine Says:

  Sädeopin ja jonkin aiheeseen liittyneen kirjan olen lukenut, eri asia mitä sisäistänyt niin hyvin, että osaisin kuin vettä vaan:-( Jokaisesta tunnistan jotakin itseeni, koska olen niin monialainen, niin se on iso ongelma tunnistaa juuri voimakkain. Onko se 2? Tunnistan siis kaikista myös negatiivisia puolia. Toisaalta tunnekylmyyttä, toisaalta empatiaa. Toisaalta pidän itseäni hyvin voimakkaana ja vahvana ihmisenä, jolloin oma heikkous on pitänyt piilottaa. Nykyään osaan pyytää apua ja tunnustaa osaamattomuuteni monessa. Lapseni pitivät minua äitinä, joka tiesi vastauksen ihan kaikkeen. Ehkä se loi heille turvallisuuden tunnetta, koska heillä ei ollut isää, joka olisi sen antanut.. Nyt kun ovat aikuisia voin olla jo heikko. Tunnistan itsessäni ainakin kaksosta, skorpionia, oinasta, leijonaa, jousimiestä, vesimiestä ja miksei jotain kalaakin. Huh, mitä seikkoja kartalla pitäisi sitten katsoa??

  • Tarja Says:

   Hauskaa! Odotin että säteesi olisivat olleet tasaisempia tuon kuvauksesi perusteella, mutta kyllä sieltä ykkönen nousi vahvasti esille. Nelonen seuraavaksi ja vasta sitten kakkonen. Kolmonen oli pienin, mutta kyllä jokainen oli jollain lailla edustettuina, eli mikään säde ei jäänyt olemattomaksi. Mahtaako ekan säteen kuvaus sitten olla se oikea? Merkkiesi perusteella en olisi osannut sitä valita, mutta näin ohjelma väittää.

 3. Pallaskissa Says:

  Voi että! Kolmonen kuulostaa kyllä osuvalta 😀 Kamalaa kun nyt ei ole aikaa perehtyä tähän, pitää kiirehtiä järjestötoiminnan pariin ja sitten palata (ja tämäkin kuulostaa kolmossäteeltä…) 😉

 4. Pirjo Says:

  Katsopa tuo minunkin säde 😉

  • Tarja Says:

   Sulla on vitonen eniten esillä, seuraavina tasapäin 1, 3 ja 7 mutta kyllä ne pienemmiksi jää. Vähäisin on kakkonen. Aika voimakkaita ovat?

   • Pirjo Says:

    Arvelinkin sen olevan 5, kyllä siinä minua on kaikista eniten. Kiitos tästä. Ehkä tuo sympatian puute on se mitä en niinkään itsessäni tunnista, mutta millaisena toiset minut näkevät, niin se onkin eri juttu.

   • Tarja Says:

    En usko että nuo heikkoudet ovat kaikki kenelläkään esillä, ja tuossa oli vaan yhdenlainen otos, varmaan aiheesta löytyy täsmällisempiäkin listauksia jos jaksaisi paneutua. Ennemminkin ehkä siten, että paheiden suunnasta saisi jonkinlaisen yleiskäsityksen minkälaisia ominaisuuksia voisi itsessään työstää, ettei niiden tarvitsisi olla esillä.

 5. kalleesko Says:

  Nimeni on siis Ulla V

  • Tarja Says:

   Otin sen datakommentin pois, niitä ei oikein kannata jättää tänne kaikkien näkyville. Sinulla kuudes säde on se kaikkein vahvin, mutta myös 2 ja 3 tulevat kohta perässä melko vahvoina, tasapäin. Ensimmäinen säde jää pienimmäksi.

 6. Ajatus Says:

  Onkohan sulla vielä minun tietoni? Olisi mielenkiintoista kuulla mitkä säteet ovat vahvoilla. Ehkä ykkönen ja kolmonen ainakin?

  • Tarja Says:

   Jaa-a, oma tuntuma ei nyt mennyt ihan tietokoneen kanssa samaan suuntaan, mistähän mahtaa johtua? Sinulla viides säde on se ylivoimaisin, seuraavina 6 ja 7. Nuo ykkönen ja kolmonen jäävät keskikaartiin eivätkä nouse siis esille. Toinen säde on kaikkein pienin. Mutta eikös se vitonen ole ihan sinua?

   • Ajatus Says:

    Hmm, mielenkiintoista. Jotenkin viitonen kuulosti myös tutulta, mutta ehkä hieman liian ”jyrkän” tieteelliseltä. Merkit kuitenkin sopivat: viitoseen Vesimies-kuu, kuutoseen Kalat-aurinko ja seiskaan Kauris-AC. 🙂 Kiitos, täytyypä tutustua näihin tarkemminkin!

 7. Angelique Says:

  Moni kuvaus sopii, mutta voitko katsoa minullekin oikeat säteet ?

  • Tarja Says:

   Sinulle löytyy nelonen vahvimmaksi, yllättääkö? Sen perässä kauaksi eivät jää kakkonen, vitonen ja kutonen. Kaikken pienin säde on kolmonen.

   • Angelique Says:

    Kyllä nelonen yllättävästi vain sopii 🙂

 8. kalleesko Says:

  Kiitos, hui,, luin tuota ykköstä tietty ajatuksella,,, se kun omi sitten seheikoin lenkki,,

 9. Ritvaliisa Says:

  Toivoisin että katsoisit minullekin säteen, onhan sulla karttani?

  • Astrologian Taika Says:

   Nyt vähän kesti ennen kuin ehdin kurkata blogiin kun olin eilisen nautiskelemassa hyvästä luennosta Tampereella ja vielä kokouksessa sen jälkeen. Sinulla toinen säde on voimakas, samoin seitsemäs on vielä suuri, sen jälkeen tulevat tasaisesti ykkönen ja kolmonen. Neljäs säde jää pieneksi.

 10. Raija Mäkinen Says:

  Olisi kiva tietää? mutta.. sulla ei varmaan ole mun karttaani?

  • Astrologian Taika Says:

   Epäilen, ottaisitko siis yhteyttä meilillä jos et ole feissarissa?

  • Tarja Says:

   Poistan sen viestisi missä on syntymäaika, niitä ei kannata jättää tänne näkyville. Sinulla neljäs säde on iso, seuraavaksi on kuudennella merkitystä, mutta seitsemäs jää kokonaan puuttumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: