Riskillä eteenpäin

aries-new-moonAstrologisen vuoden lähtölaukaukset ovat tällä Auringon kierroksella todella räjähtäviä. Tänään illalla oinaassa syntyy Uusi Kuu, mikä antaa ensimmäiset aloituksen merkit. Kuu ylittää Auringon eläinradalla 9°58’ oinaassa tänään 30. maaliskuuta illalla varttia vaille kymmeneltä. Silloin taivaan valot kohtaavat meillä viidennessä, Auringon huoneessa. Oinaassa Aurinko kulkee innokkaasti eteenpäin ylennyksensä merkissä, ja tämän ajan tähtikuvio onkin taivaalla Auringon ja Uranuksen lähestyvän yhtymän neliöt Jupiterille ja Plutolle – eli tuleva Iso risti paukauttelee jo oviamme!

Kun Aurinko muutamia päiviä sitten aloitti uuden kierroksensa, tämä tuntui eräällä tavalla uudelta alulta, mutta nyt Kuu osoittaa uusien ideoitten ja aloitusten aikaa vielä voimakkaammin. Johtavat merkit ovat luonnollisesti etusijalla kun lähtöpaikkoja nyt jaetaan, mutta kyllä kaikki muutkin intomielet onnistuvat saamaan yleisestä ajan hengestä virettä halutessaan. Tässä on kevään kirmaamisen tuntua!

aries_nmMeillä Uuden Kuun kartassa nousuakseli on painokas. Noususolmu asettuu sen läheisyyteen vaa’assa, ja molemmin puolin kulkevat Vesta ja Ceres asteroidivyöhykkeen tekijöistä. Eteenpäinmenon idea tuntuu siis tätäkin kautta, kun Kuunsolmun osoittama tarkoitus piirtyy voimakkaasti akselille. Se viittaa myös siihen, että kyseessä ovat suuret ja merkitykselliset asiat.

Jupiterin osoittama kasvun ja laajentumisen henki antaa voimansa tämän kuunsyklin sisällä tapahtuneisiin alkuihin. Uudenkuun hetkellä Jupiter on vahvoilla omassa huoneessaan, ylennyksensä merkissä ja karttakuvio Sangon johtavana planeettana. Ja tottakai Kuu hallitsee Jupiteria, kun se ravussa kulkee.

Astrologisesti ajatellen kartan viitteet kertovat reippaasta eteenpäinmenosta, riskinoton halusta ja vahvuudesta, jonka auttamana eteneminen on helppoa. Maailmalla aika on vaan kovin räjähdysherkkää nyt, sillä Ison ristin paine alkaa purkautua. En halua pelotella, mutta kaikella todennäköisyydellä tässä kevään mittaan alkaa tapahtua. Toivottavasti kuitenkin myönteisiä asioita, ja sellaisia voimme itse kukin tehdä omissa, pienemmissä ympyröissämme.

aries_artnouveauJos jokin seikka tämän Uuden Kuun aikana vielä meitä pidättelee, se saattaa olla Marsin asema. Se perääntyy toki yhä Ison ristin aikaankin, mutta Uuden Kuun kartalla Marsin voima saattaa jäädä piiloon, kuin potentiaaliksi, mikä pääsee vasta myöhemmin valloilleen. Vaikka oinaassa syntyvä Uusi Kuu on hätäisistä hätäisin, ehkä meillä ei kuitenkaan ihan vielä ole riittävästi voimaa kaikkein isoimpiin hankkeisiin. Voimien jakamista on syytä tarkkailla, ettei aloitettava asia jäisi suureksi aloituksen fanfaariksi, ja hiipuisi alkuspurtin jälkeen. Oinaassa ei oikein ole kärsivällisyyttä harkita suuntaa, tekoja eikä syitäkään, mutta koska ison kuvion osoittamat voimat ovat tällä kertaa mahtavat, omiamme paljon suuremmat, nähtäväksi jää perivätkö maan harkintaa käyttävät vai ne, jotka uskaltavat ottaa riskin.

Vauhdikasta Uuden Kuun aikaa!

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Riskillä eteenpäin”

 1. PirjA Says:

  Minulle tämä taitaa olla melkoisen tärkeää aikaa: Mars on True Nodella ja uudenkuun kartan nousu lähellä Mean Nodeani, kartan MC on asteen päässä omasta Su/Mo-keskipisteestä, Khiron alkaa olla pilkuntarkasti oppositiossa aurinkooni, T-risti Ju-Ur-Pl osuu akseleilleni ja Pluto alkaa tehdä kolmiota aurinkooni. Tietyn prässin läpi olen tässä parina vuonna kulkenutkin ja nyt ehkä alkaa matka uudistuneena ihmisenä. Tai kyllä tuota prässäystä vieläkin jatkuu, mutta ote ei enää ole niin musertava.

 2. Leila Says:

  Kaksi tärkeää aloitetta olisi tehtävä. Vähän pelottaa kylläkin…Ja samperi, kun tuli jo sanottua aika kärkkäästi yhdessä tilaisuudessa. Tällaisissa astrologisissa maisemissa pitäisi osata laskea kymmeneen ennen kuin avaa suunsa, eikö vain?

  • SannaJL Says:

   Varmaan on ihan hyvä kaikki se, mitä tulit sanoneeksi. Ole vain tyytyväinen ja anna muiden huolehtia omasta tulkinnastaan. Tämä vähän liippaa itseänikin ja omasta näkökulmastani tämän vastakommentin esitän. On niin hemmetin monia ihmisiä, jotka esittävät mitä vain kommentteja pohtimatta sitä, mitä muut ajattelevat. He pitävät tärkeimpänä omaa ajatustaan. Joten ole ihan rauhassa siitä mitä tulit sanoneeksi, oli asia mikä hyvänsä. Ei se ketään tapa, ihan oikeasti. Olen siitä ihan varma. Älä ikinä laske edes kolmeen, vaan sano mitä ajattelet.

 3. SannaJL Says:

  Ehkä olen hullu, mutta oikein odotan jotakin radikaalia tapahtuvaksi, Ehkä tämä koko hemmetin suurristi mikä lienee sopii kuvioihini erinomaisesti, Olen niin tympääntynyt kaikkeen vanhaan, että ihan mitä hyvänsä melkein saa tapahtua, kunhan jotakin tapahtuu. En sentään toivo sotaa, mutta jotakin mielen mullistuksia ynnä muuta sellaista vähän pienempää radikaalia, joka on tosi isoa joidenkin mielestä.
  Mitä hyvänsä se on, odotan innolla enkä pelokkaasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: