Missä pienet kulmat ovat?

XIOlo on kuin virran viemällä; ei kuitenkaan kuin uitetulla koiralla vaan ennemmin kuin seikkailijalla, joka ei matkalle lähtiessä tiedä mitä periltä löytää. Taikasivujen FaceBookin keskusteluketjussa sivuttiin ihan muussa yhteydessä pieniä kulmia, ja niiden merkitys jäi pyörimään päähäni. Pikkukulmia esitellään melko vähän astrologiassa, mutta niissä saattaisi olla paljonkin tutkimatonta potentiaalia.

Ajattelin ihmisten erilaisuutta. On kai täysin mahdollista, että joku suoraviivainen tyyppi ns. käy vain parilla tarkalla pääaspektilla, vaikka oppositiolla ja kolmiolla, ja saa muutaman planeetan välisestä dynamiikasta tarvitsemansa. Päinvastainen tapaus voisi olla eräänlainen astromaailman hifistelijä, joka resonoi parhaiten hienovireisillä taajuuksilla eli pikkukulmien kautta. Jos kartalla sattuu olla suhteellisen monta tietynlaista pientä kulmaa, saattaa tällainen harvinaisemmin esiin otettu toiminnan tyyli olla se kaikken kertovin kyseisen ihmisen kokonaisuudessa.

Mietin myös aspektittoman planeetan toteutumista kartalla. Aspektittomuus tulee siitä, ettei tälle planeetalle osu ollenkaan pääaspektja. Pikkukulmia ei tässä lasketa ollenkaan. Eli – voisiko olla niin, että aspektiton planeetta saisi paremman rauhan toteuttaa pikkukulmaansa, jos sellainen löytyy? Jospa aspektittoman planeetan perusominaisuuteen jopa kuuluu, että se nousee esille mahdollisen pienen kulmansa myötä, ja aspektittomuuden puhdas olemus saisikin sävyä pikkukulman luonteesta?

ImaagikkoSaattaa vaatia esimerkin? Omalla kartallani on jopa kaksi aspektitonta diktaattoria, Aurinko ja Venus. Ja nämä omituiset otukset ovat keskenään desiilikulmassa. Jos oletukseni voisi toimia, silloin molempiin aspektittomiin planeettoihin tulisi desiilikulmasta innostavaa ja kokeilevaa häivähdystä. Tästä tulee heti hieman virkeämpi käsitys Auringosta kaloissa ja Venuksesta kauriissa. Ja kyllä minussa sen verran kapinallisuutta on, että voisin tämänkin ristiriitakulman nähdä tahdon ja arvomaailman välillä.

Voisimme etsiskellä omilta kartoilta pieniä kulmia erityisesti aspektittomien planeettojen kohdalta, ja tunnustella kuinka pieni kulma on pyrkinyt meissä eloon. Toki saa miettiä näitä kulmia myös niiden planeettojen kohdalta, jotka omaavat myös pääaspekteja; jääkö pikkukulma silloin herkemmin ison aspektin varjoon?

Ja hyvin tyypillistä minulle, että taidan pyrkiä luomaan kokonaan uudenlaisia kategorioita kulmien ryhmittelyyn. Mielestäni kvinkunssi 150° on sellainen pirulainen kulmaksi, ettei sitä sovi ollenkaan tituleerata vähäiseksi pikkukulmaksi. Monet yhdistävät kvinkunssin samanlaiseksi kuin semisekstiilin, mutta minun mielestäni 30°-kulma on aivan erilainen ärsytyksen tasoltaan, ennemmin tietoisesti utelias ja kiinnostunut kuin kvinkunssin tiedostamaton, ratkaisua vailla oleva ja kauemmaksi lykättävä.

Myös kahdeksalla jaolliset oktiilikulmat ovat mielestäni kokonaan omanlainen kokonaisuutensa, ja ennemmin sukua pääaspektien neliöille ja vastakkaisuuksille kuin aivan toisen henkisille pikkukulmille; siispä jännitteiset puolineliö 45° ja puolitoistaneliö 135° olisivat tavallaan aktiivisempia ja selkeämmin esillä, kenties toimeliaampia kulmia kuin muut. (Väittäkää toki vastaan niin syntyy edes keskustelua).

XIV”Oikeiksi” pikkukulmiksi ottaisin kolmen porukan kvintiilikulmia ja näiden lisäksi noviilin ja septiilin. Tämä on kuitenkin vain tämänhetkinen mielipiteeni, ja otan varauksen muuttaa mieltäni tarvittaessa.

Kvintiili 72° on mentaalinen ja älyllinen kulma, mikä yhdistetään luovuuteen ja lahjakkuuteen. Kulma kuvastaa vapaasti virtaavaa näkemystä. Kvintiiliperheen kulmien luonne yleisesti ottaen on helppo, mutta se voi olla myös tiedostamaton ja vaimea, etenkin jos kartan Merkurius ja Uranus eivät nouse voimakkaasti esille kokonaisuudessa. Desiili 36° on puolikas ylläolevasta, samaa jengiä siis, ja sellainen arvaamattomampi, vähän kuin villi ja vapaa kukkaislapsi; hyväätarkoittava, innostunut, mutta saattaa olla kaikessa estottomuudessaan turhan roisi hallitsemattomana. Bi-kvintiili 144° on kaksoiskerrannainen, johon voidaan liittää vastavuoroisuutta ja lahjakkuutensa toteuttamista yhdessä toisten kanssa, hiukan ideariihimäiseen tyyliin.

Noviilia 40° olen luonnehtinut sulokkaaksi kulmaksi, jotenkin hunajaiseksi kaikessa hyvyydessään, eli hyvin empaattiseksi, suvaitsevaikseksi ja ennen kaikkea epäitsekkääksi. Ajatelkaapa miten muuttaisi luonnettaan aspektiton oinas-Aurinko, josta paljastuisikin noviilikulma?

Septiili 51,5° on pikkukulmien mystikko, kuin sisäinen erakko joka pohtii syntyjä syviä, avaruutta, isompia kokonaisuuksia ja täydentymistä eheäksi tai valmiiksi.

Ihan omin sanoin sitten, mitkä planeetat pääsevät osallisiksi näistä ns. erilaisista kulmista?

Avainsanat: , , , , , , ,

7 vastausta to “Missä pienet kulmat ovat?”

 1. Anne Laine Says:

  Kiitos taas innostavasta aiheesta, Tarja! Tuo eilisen blogikirjoituksen aihe laittoi naurattamaan…näinhän se menee monien muidenkin juttujen kanssa. Varmasti suvun sairaanhoitaja, lääkäri, lakimies, puutarhuri, pitokokki, ym. saavat kamppailla teeman kanssa. Itse aikoinani olin luomutilan emäntä ja voi kuinka kaikki tutut olisivat ilman maksua ottaneet vastaan elintarvikkeita ja jatkojalosteita. Piti olla tiukkana, että eihän mekään tulla tilipäivänä sinun lompakolle tai saat sinä vaikka hakea viikkotarpeesi, jos maksat meidän laskumme. Siihen loppui, mutta ei onneksi ystävyyssuhteet. Elämä sitten osan ihmisistä jätti pois ihan muista syistä, mutta kaikki tuntui ymmärtävän ja vähän häpeilevänkin käytöstään! Joten on hyvä muistuttaa asiasta, tässä menee aikaa tosi paljon, ainakin meikäläiseltä, tosin muiden karttoja pohtimalla aina oppii jotakin, omalleen on jotenkin sokea.

  Samoin olen puuttunut keskusteluun, että henkiparannus ja selvännäköluenta pitää tehdä ilmaiseksi, koska se on lahja Jumalalta. Oikein suututti! Kysyin, että kukas sen auttajan laskut sitten maksaa ja asumisen, vaatteet ja auton ylläpidon ja ostaa autonkin, kun usein pitää jonkun kotiinkin lähteä kauemmas. Kyllä auttaja maksaa veronsa ja tekee ammattiaan siinä missä kauppias tai parturikin. Jokainen sitä mihin on taidot saanut Jumalalta ja koulutuksia käynyt. Taisivat olla kateellisia, sen ajatuksen sain.

  Tänään minulla on esiintyminen meediona ja jännittää ihmisenä, mutta luotan tuonne yläkerran apuun. Jos kerran minun pitää olla esillä asian johdosta, niin kait sieltä sitten tuetaan riittävästi.

  Mutta päivän teemaan: en omista ohjelmaa, joten silmäilen vain omalta kartaltani. Neptunus yhtymä Asc skorpionissa tekee kvintiilin MClle leijonassa. Ja Pluto yhtymä Urania tekisi tuon noviilin Jupiterille.Noviili taitaa olla selitys miksi voin katsoa mielelläni toisen karttaa, vaikka en olekaan mikään edes puolitietävä ja kvintiilin vuoksi miksi seison meediona illalla. Merkuriuksen ja Venuksen välille tulee tasan 30 astetta ja ovat 13 astetta, joten aktivoituvat nyt huhtikuulla. Jos tuo asteluku aiheuttaa ärsytystä, niin varmaan olen liian utelias ja vastausvalmis tyyppi. Niinkuin nyt tässäkin piti heti ekana kirjoittaa!!
  Samoin noviili tulee Marsin ja Khironin välille sekä Marsin ja Venuksen välille. Työni kautta tuon jotain tarpeellista ihmisille??
  Khironin oppositio Mc ja yhtymä Ic kertoisi, että olen joutunut itse kokemaan asioita ennenkuin voin niitä jakaa ja auttaa, vai olenko ihan hakoteillä tuon ajatuksen kanssa?
  Hiertävä kvinkunssi kulma on Marsin ja Asc yhtymä Neptunuksen kanssa. Huono itseluottamus?? Kuu on oppositiossa Asclle joten varmistelen aina toisten hyväksyntää liikaa tekemisilleni??
  Joten anteeksi pitkä kirjoitus.

 2. Tarja Says:

  Kiitos vuodatuksesta, kiva!

  Jupiterin ja Pluton välinen kulma mielestäni on septiili, ja se on hieno kulma (minun mielestäni). Venuksen ja Marsin kesken löytyy se noviili, juu senhän olithin huomannut. Se ihan varmasti sävyttää kontakteja toisiin. Chironista taidetaan ajatella juuri noin, että se pitää sisällään joskus kipeitä asioita, jotka opittuaan pystyy jakamaan toisille avuksi. Chiron liittyy holistiseen parantamiseen. Kun minä käytän tiukkaa orbia pienissä kulmissa, Marsin kvinkunssi tulisi vain nousulle (mutta on kai sallittua ottaa huomioon Neptunuksen merkitys koska se lienee oleellinen); se voi olla itsetuntoon liittyvä kysymys, mutta voisi olla jonkinlaista ongelmaa aloitteiden läpiviemisessä, ehkä tyyliin ettei aina huomioisi milloin hakkaa suotta päätään seinään, tms.. En tulkitsisi Kuun desc:in seutuvilla oloa välttämättä varmisteluksi kun ottaa merkinkin huomioon, ehkä kyse olisi ennemminkin toisten tuesta, vai miten sen itse näet?

 3. PirjA Says:

  Minulla Uranus ei tee muita kuin sukupolviaspektia Saturnukseen. Se on kuitenkin puolisekstiilissä Aurinkooni. Aurinko saa myös puolineliöt Jupiter-Neptunus-yhtymältä.
  Khiron kunnostautuu kvinkunssilla Cerekseen ja puolitoistaneliöillä AC’lle, Kuulle ja Vestalle. YOD-kuviota ei kartalleni tullutkaan…
  Muista pikkuaspekteista en ihan ole varma, muttei kovin montaa taida jäädäkään.

 4. Anne Laine Says:

  Kiitos kommenteista! Kuu hakee sitä turvaa siis toisista eli eikö sekin ole tietyllä tavalla sitä hyväksynnän hakemista omille jutuille ja tuntemuksille. Mielestäni en uskalla lähteä minnekään esim. oikein yksin, vaikka nuorena matkustelin ja touhusin ties mitä kysymättä keneltäkään. Nykyään olen hyvin arka ja tarvitsen sitä kaveria ja tukea.

 5. rovatar Says:

  Sellainen pikku aspekti, mikä mulla tuntuu selkeästi on Marsin ja Uranuksen puolitoistaneliöt Auringolleni. Olen ajoittain ihan yliaktiivinen, täynnä jotain purkautumatonta energiaa, jota en tiedä mihin purkisin. Siinä on jotain hermostunutta, pää kiehuu, pitäisi tehdä jotain, mutta keskittymiskyky puuttuu. Mikään pikku näperrys ei onnistu ainakaan, pitäisi tehdä raskas vaativa voimanponnistus, jotain erikoista, raivokkaan puuhakasta. Parhaiten olen tämän huomannut silloin, kun tr. Mars yhtyy Marsiini tai Uranuukseeni.

  Noviiliketju minulla on Pluto-Mc-Jupiter-Aurinko välillä ja ehkä tässä on jotain, joka kuvaa minun naiivia lapsenomaisuuttani? Tosin tämä jää mulle vielä aika hämäräksi kuvioksi…varsinkin tuo Pluton osuus.

  Auringon ja Noususolmun välillä on kvintiili ja Merkuriuksen ja Nousolmun välillä septiili. Tässäkö sitä erakkona pohditaan luovan vapaasti ja mystisesti kohtaloaan? 🙂
  Kyllähän minä paljon mietin, mikä se elämän suunta on..miksi tietyt asiat tapahtuu minulle, mikä on minun vapaa tahto ja mille en voi mitään. Aika lailla annan virran viedä, silloin kun en itse voi asioille mitään. Luotan kohtalooni, tapahtuu mikä on tarkoituskin.

 6. archer Says:

  vaikka tässä planeetoista olikin puhe, niin minulta löytyy vain akseli vailla pääaspekteja, nouseva sellainen. pienistä aspekteista muodostuu kvintiilit keskitaivaalle ja neptunukselle 3. kärjelle
  desiili merkuriukselle (joka tekee edelleen desiilin neptunukselle, ollen asc neptunus keskipisteessä)
  bikvintiili juppiterille (joka vastapäätä merkuriusta)

  nyt kun luin tuon tulkintasi kvintiileistä niin tulipa mieleen että tässähän on se oman nuoruuden palava halu olla Oikea runoilija symbolein sanottuna. eihän tässä vanhoja olla vieläkään, mutta se haave jäi sinne jonnekin

  vielä ei tuo kvintiilijengi ole riittänyt nousulle, vaan haalinut itselleen noviilin aurinkoon ja puolitoista neliötä kuunsolmulle kaloihin 5. huoneeseen. että sellainen aspektiton hetki tulla maailmaan 🙂

  oon viime aikoina tullut yhä useammin ajatelleeksi että mun vuolaasti virtaava innostus, ikiliikkuva inspiraatio yksinpuheluihin voi todella tuntua tukahduttavalta jostakin tuntemattomasta, mutta lohduttautunut sillä että nämä sämähdykset tulevat esiin harvemmin. kuin vain pikkukulmille sopiikin!

  • archer Says:

   niin ja mielenkiintoinen, ajattelemaan innostava bloggaus jälleen, kiitos 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: