Pieni Merkurius isossa roolissa oinaassa

HermesOn lupaavaa ja innostavaa kun Merkuriuskin aloittaa tänään uuden eläinradan kierroksensa siirtymällä aloituspisteelle, Aries Pointille, eli oinaan merkin alkuun. Kun pian johtavissa merkeissä tapahtuu kevään suurin planeettaenergioiden vaihto, tarkoitan tätä Ison ristin vastakkaisuuksien purkamista, on ihan hyvä, ettei mentaalisuuden ja älyn lähettiläs Merkurius enää lillu toisaikaisena omissa haaveissaan. Oinaassa Merkurius on virkeä, ja meillä on paljon paremmat mahdollisuudet ymmärtää ja huomioida, mistä kaikesta tulee olemaan kyse.

Merkuriuksen merkinvaihto tulee kuitenkin vasta illalla noin puoli seitsemän aikoihin, ja merkitsee nyt maanantain osalta kalojen viimeisen kriittisen asteen ylitystä. Tänään tehtävänä voi olla palata vielä kerran aikaisemman retrojakson asioihin – on viimeinen hetki huomata jos virheitä täytyy paikata. Viimeiselle asteelle summaustehtävää suorittamaan Merkurius tuli jo aamuyöstä, joten hommiin on lupa ryhtyä heti kun silmät saadaan auki. Helsingin koordinaatteja käytettäessä Merkurius ehtii juuri laskeutua horisontin alle omaan kuudenteen huoneeseensa kun oinaan merkki tulee vastaan, ja se on hyvä enne. Samalla kuitenkin nousumerkki vaihtuu neitsyestä vaakaan, ja karttaa nousee hallitsemaan Merkuriuksen sijasta Venus, mikä on kuitenkin hyvä valinta ylennysmerkistään kaloista.

mercury_mythHallitsijoita tutkittaessa Merkuriusta siirtyy illalla tukemaan Mars, mikä perääntyy vaa’assa. Tämä asetelma ei välttämättä lupaa erityisen ponnekasta tukea Merkuriuksen tulevalle työlle oinaassa, mutta koska Mars kuitenkin tulee aivan tuotapikaa liittymään taivaan isoihin voimiin, ei planeetta jää osattomaksi ajan hermosta.

Merkurius tulee Uranuksen ylitykselle kuukauden puolivälissä, eli jo silloin kun Uranus ja Pluto ovat hyvin tiukassa neliökulmassa keskenään, ja Iso risti käytännössä jo olemassa. Ylitys tapahtuu aamuyöllä, mutta samalle päivälle on varattu jotakin vielä tärkeämpää ja tähdellisempää, eli täydellinen Kuunpimennys aamupäivällä oinaan ja vaa’an akselilla. Merkurius on pimennyksen aikaan yhä tärkeällä 13 asteella oinasta, kohdassa jossa johtavissa merkeissä risti sitten muutamien päivien päästä todentuu. Merkuriuksen osoittamat alueet kuten viestintä, ajattelu ja ilmaisu ovat tärkeällä tavalla mukana kevään isoissa tapahtumissa. Ehkä parempi kuitenkin näinpäin, että vikkelä planeetta on mukana tapahtumissa, kuin että meidän olisi vaikea käsitellä pimennykseen ja Isoon ristiin liittyviä asioita. Kun muutosta lupaava kuvio on hitaampien planeettojen osalta tarkka, Merkurius ehtii tulla oinaan merkin viimeiselle kriittiselle asteelle. Tämä saattaa kertoa joistakin ylimääräisistä tiedostamiseen liittyvistä haasteista Ison ristin merkityksen osalta.

En taida osata tässä vaiheessa muuta kuin toivottaa hurjia ja virkeitä Merkuriuksen paluita kaikille teille, joiden omalla kartalla viestitään näin umpirehellisissä ja nopeissa tunnelmissa!

Avainsanat: ,

Yksi vastaus to “Pieni Merkurius isossa roolissa oinaassa”

  1. PirjA Says:

    Eilen kolmea vailla yksi päivällä oli kuunpaluu, jossa nousee liki auringon ja kuun keskipiste leijonassa. Hitaita aspekteja on päällä: Uranuksen kolmio itseensä, Neptunuksen kolmio Kuuhun, Pluton kolmio Aurinkoon, Khironin oppositio Aurinkoon, Pluto tekee lisäksi puolitoistaneliön Merkuriukseen, Venukseen ja Marsiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: