Edistysvaiheista

halfmoonPitkään aikaan Taikablogissa emme ole puineet edistyskartan Kuuta ja etenkin Kuun kulkemaa vaihetta. Kuunvaiheet tuntuvat olevan maassamme hauskalla tavalla ajankohtainen aihe, sillä näitä käsitellään lyhyen ajan sisällä monella taholla. Erityisesti pääkaupunkiseudulla kannattaa huomioida viikkoa Pääsiäisen jälkeen sunnuntaina Suomen Astrologisen Seuran tuleva luento, missä Soile Naskali valottaa kuunvaiheita (saattaa kannattaa lähteä jopa kauempaa reissuun jos aihe oikein kiinnostaa, ynnä nauttia seuran synttäripullakahveet samalla).

Päivän pähkinä voisi olla oman progekartan kuunvaiheen löytäminen sekä miettiminen, miten vaihe näkyy juuri nyt sisimmässä, omassa kasvussa tai jopa mahdollisesti käytännön tasolla toiminnassa ja arjessa. Tätä kirjoittaessa minua laiskottaa saunomisen jälkeen, joten laitan vaan linkin sivublogiini, minne olen koonnut esityksen, miten vaihe lasketaan ja millaisia ydinajatuksia kuhunkin vaiheeseen voitaisi liittää.

Oman Kuun miettimiseen (progella siis) kannattaa toki yhdistää merkki, huone ja miten Kuu parhaillaan muutoin käy vuoropuhelua (kulmat) muun edistyskartan kanssa. Vaihetta voisi pitää taustavaikuttajana ja pohjavirran kaltaisena teemana, mikä joskus saattaa näyttäytyä hyvinkin voimallisesti. Sillä on vissi ero, onko Kuu kasvavalla vai laskevalla puolella kierrostaan!

Tässä harjoituksessa pyöritään yksinomaan edistyskartan tasolla. Katsokaan siis ainoastaan progen Auringon ja Kuun välistä suhdetta, joka lasketaan Auringosta eläinradan merkkien suuntaisesti Kuuhun asti. On silti hyvä verrata nyt kulkemaanne vaihetta syntymäkartan vaiheeseen; voi esimerkiksi pohtia onko vaihe ns. yhteensopiva syntymäkartan vaiheen kanssa, riitelevätkö hyvin erilaisten vaiheiden perusajatukset ja luonteet keskenään, tai kokeeko aivan toisenlaisen vaiheen päinvastoin hienona mahdollisuutena.

Miellän edistyskartan niin oman sisimmän teemoista kertovaksi karttatasoksi, että tähän on vaikea ottaa esimerkiksi mitään muuta kuin omaa karttaansa. En tee tätä tuodakseni itseäni esille, vaan tarjotakseni vähemmän harjaantuneille kartanpyörittäjille ideoita, että näinkin voi katsoa.

capr_timeKartallani Kuu matkaa kauriin merkin alussa ja Aurinkoon nähden se on laskevalla puolella, siemenkuun vaiheessa ja jos merkeittäin haluaa vaiheita miettiä, nyt mennään jouskarimaisessa vaiheessa. Kuu on siinä mielessä ”johtotähti” progellani, sillä se on ainoa planeetta akselin tuntumassa. MC otetaan kiinni vakaasti ja rakentavasti… Kuu saa myös kunnian olla tekemässä progen tarkinta kulmaa, nyt kartan nousua hallitsevaan Venukseen (hip hurraa ylennyksessään kaloissa). Kokonaan toisenlaisen ulottuvuuden Kuuhun tuo sen kulku kallistuskulman rajan ylittäneenä, OOBina mennään sitten reippaanlaisesti.

Siemenkuu on mielestäni juuri kauriissa kulkevalle Kuulle mainio vaihe, sillä tämä on toteuttamisen aikaa. Tällaisena aikana jaetaan ja tiedotetaan, ja toivottavasti saan tehtyä tätä hienoa työtä nyt kauriissa aikaisempaan verrattuna järkevämmin, perusteellisemmin ja ammattimaisemmin. Jos oman syntymäkarttani kautta olenkin puhdas ideoija ja idealisti uudenkuun vaiheessani, olen nyt haasteessa tehdä asioita konkreettisemmin. Pelkkä hyvä idea ei enää riitä, vaan se pitäisi myös jakaa toisille. Eniten sisäistä ristiriitaa tuovaksi ilmiöksi koen kauriin ja MC:n teemojen hankauksen merkeittäin katsottuun jousimieheen ja OOB-tilaan nähden: välillä olo on rauhallisen johdonmukainen, mutta aivan sillä hilkulla että sinkoudutaan ulkoavaruuteen ja otetaan pitkät!

Millainen tarina teillä on kerrottavana kuunvaiheestanne?

Avainsanat: ,

20 vastausta to “Edistysvaiheista”

 1. Pallaskissa Says:

  Ooh, progekartalla Kuu on Vaa’assa ja Aurinko Skorpionissa eli Vanhan Kuun vaihetta mennään (nataalilla se on aivan hullu ;)), ja kyllä nuo kirjaamasi teemat ovat tuntuneet tässä elämänvaiheessa olevan väkevästi läsnä, ja NIMENOMAAN niin, että kaikenlainen kiirehtiminen, hätäisyys, pakottaminen ja pyrkiminen on vaihtunut jonkinlaiseksi ”rauhalliseksi alistumiseksi”, tunteeksi siitä, että asioita, jotka tapahtuvat _ajallaan_ ei voi yksinkertaisesti pakottaa tapahtumaan yhtään aikaisemmin.

  • Tarja Says:

   Näistä vaihdettiinkin somen puolella kommentteja. Olen tuuminut, että vanhan kuun aikaan luodaan jo perustaa tulevalle, sillä eihän mitään aloiteta tyhjästä (syntymässäkin on se historia edellisistä elämistä jos näin haluaa ajatella). Syvällinen jakso, missä ei välttämättä ulkoisesti tapahdu mitään.

 2. Sanna Says:

  Edistyskartalla Kuun ja Auringon neliö hellittää jo ja kuunvaihe on siirtynyt nyt vähenevään puolikuuhun. Mutta Kuu kulkee Skorpionissa, niin minusta se tuo tähän kuunvaiheeseen korostetusti mm. luopumisen teemoja. Kuun hallitsija Mars perääntyy Neitisyessä ja vielä pitkään kartalla, joten aikaani kuvastaa vahva ja syvällinen, sisäinen pohdiskelu: joistakin unelmista pitää luopua, joistakin pitää lujasti kiinni ja sitoutua. En saa näkyviä apuja Marsin kautta, joten tavoitteiden toteuttaminen ja asioiden aloittaminen voi olla minulle iso työ, johon lähdetään sisäisesti liikkeelle. Saa nähdä, saanko koskaan mitään näkyvää aikaiseksi, kun tämä Skorpioniaika on tehnyt minusta erakon.
  Kuu lähestyy edistyskartan Uranusta, joten ehkä saan kuitenkin joitakin älynvälähdyksiä, joilla päästä tästä tilanteesta eteenpäin, kohti kypsymistä ja viisautta.
  Hyvää pääsiäistä!
  Minä olen Kuuni mukaisesti paastoa tehnyt kohta reilut pari vuotta, mutta eiköhän tämäkin iloksi joskus muutu 🙂

  • Tarja Says:

   Mielestäni puolikuun vaiheessa kysytään jotakin kypsää päätöstä, onko se sitten tilintekoa mistä luovuttaa, tai että miten syvällisesti sisintään nyt tutkiikaan. Skorpioni on todella mielenkiintoinen merkki kaikkine ulottuvuuksineen. Vahvistavaa aikaa.

 3. rovatar Says:

  Mulla on progella menossa kasvava puolikuu ja Kaksosen merkissä. Kuu on ns. ravunvaiheessa ja ihan käytännössäkin minulla on ollut vasta muutto ja uuden kodin laittoa. Myös vanhempiani ja lapsiani olen ehtinyt tapaamaan paljon aiempaa enemmän.
  Kuu on tällä hetkellä 6h, kahden asteen päässä Dc:stä.
  Olen kokenut tämän ajan käytännössä aktiiviseksi, aina on uusi haaste oven takana, jota on vain ryhdyttävä hoitamaan. Eteen tulee asioita, varsinkin sellaisia, joita olen aina inhonnut, mutta olen kyennyt hoitamaan ne, ihme kyllä, hyvin. Jotenkin tuntuu, että nyt omia voimavarojakin tähän kaikkeen on riittävästi.
  Onnistumiset ovat lisänneet itsevarmuutta ja sen myötä turhat pelot, etten osaa, ovat hävinneet taivaan tuuliin.

  Radixilla minun kuuni taas on hullu ja tämä kyllä selkeästi eroaa siitä. Myös r. Kuuni on Kaksonen (mutta progeyhtymä siihen on jo ohitettu) ja se on siis ns. neitsytmäinen. Koen sen enemmän merkuaariseksi, toiminta tapahtuu enemmän pääni sisällä, eikä kuten nyt, käytännössä.
  Tässä vaiheessa en pohdi, mitä jo olemassa oleville asioille pitäisi tehdä, mitä voisi parantaa, mihin en ole tyytyväinen, vaan aloitan uusia asioita reippaalla otteella ja niiden hiomiset tulevat sitten myöhemmin eteen :).

  • Tarja Says:

   Tuo on hyvin kuvattu näiden kahden Kuun eroja kun merkki on kuitenkin sama. Eli kuunvaiheella siis on todella merkitystä. Kiitos paljon tästä.

 4. Amethyst Says:

  Pitkäaikaisen, vaikkakin pirstaleisen ja pätkittäisen työni päättyminen vajaa kolme vuotta sitten osui juuri vanhan kuun päättymisen vaiheeseen. Jännää, että vaikka työsuhteeni oli siihenkin mennessä ollut monesti katkolla ja lyhyeksi aikaa katkennutkin, oli minulla yleensä tunne, että tämä ei nyt ollut vielä tässä. Ja niin työ sitten aina jatkuikin samalla työnantajalla joko samassa tai eri tehtävässä. Tuolloin pari-kolme vuotta sitten minulle tuli kuitenkin sellainen olo, että tämä tulee päättymään nyt tähän, tämä on nyt niin nähty ja nyt on jonkin aivan uuden aika.

  Niin, ja sellaisenkin huomion vielä tein, että tuo yllä mainittu ”työputki” on alkanut tarkalleen silloin, kun progekartallani oli täysikuu 🙂 Sitä ennen opiskelin, joten opintojen tulokset otettiin siinä kohdin käyttöön.

  No, nyt mennään uudenkuun vaihetta vielä ja uusi suunta on yhä vähän haussa, mutta eteenpäin katsellaan. Proge-Asc:ni Kuu on ihan kohta myös saavuttamassa.

  Kuu matkaa nyt Vaa’assa. Ainakin tämä aika on tuonut elämääni runsaasti uusia ihania ihmissuhteita, aikaa niille ja kaikelle kauneudelle ympärilläni ja sisällänikin.

  • Tarja Says:

   No jos progella kuu menee viimeistä huonetta, ei ole ihme jos uusi suunta on vielä jotenkin toteutumaton. Kyllä se sieltä ulos putkahtaa kun Kuu tulee ekaan huoneeseen. Muutoinkin tosi hyviä esimerkkejä sinulla!

   • Amethyst Says:

    Niinpä, tosiaankin tuntuu, että vaikka tässä kuunvaiheen puolesta olisi jo uutta alkua tuloillaan, niin jokin vielä on jarruna… Kesän jälkeen toivottavasti siis asiat viimeistään etenevät jo rivakampaa tahtia!

 5. Emilia (Emelia) Says:

  Hmm… laskikohan oikein, että proge-Kuuni olisi puolikuun vaiheessa,, kun Aurinko on 15 Vaakaa ja Kuu 29 Kaurista.. nämä viimeiset viikot, kun proge-Kuu sinnittelee vielä Kauriin viimeisellä asteella ovat olleet todella ikäviä – kovasti odotan seuraavaa jaksoa, kun proge-Kuu siirtyy Vesimieheen.

  Piti ihan tarkistaa, että milloin oli progen Kuun ja Auringon neliö ja sehän osui melkein tähän aikaan vuosi sitten ja aikaan jolloin proge-Kuu siirtyi myös 11. Huoneeseen ja sen jälkeen kaikenlaiset pettymykset ovat seuranneet toisiaan. 11. Huoneen odotuksista ja toiveista, sekä myös ystävyyksistä olisi varmasti saanut enemmän irti, jos Kuu olisi kulkenut jossain muussa kuin Kauriin merkissä.

  Neptunuksen oppositio Auringolle liensi varmasti suurimman osan tahdonvoimastani, sillä on tuntunut että kaikenlaiset uuden aloitukset ja yritykseni ovat tyssänneet alkuunsa tai kariutuneet johonkin..mutta jospa tästä kuunvaiheestakin voisi pikkuhiljaa saada jotain irti..

  Olen ennenkin valittanut ”tylsästä” proge-kartastani, jolla ei juuri muuta tapahdu kuin Kuun liike, joten edes jotain. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä muutaman viikon kuluttua kuinka merkinvaihdos vaikuttaa.

  • Tarja Says:

   Että viimeisen asteen ”kirous”. Kyllä se siitä, vaikka toisaalta kannattaa puurtaa, koska jos ei nyt käy tarvittavia asioita läpi, ne voivat täpsähtää eteen esim. jonkun transiitin muodossa hankalina.

   Minunkin silmääni Kuu menee siis kasvavan puolikuun vaihetta, ja kyllä tämän pitäisi olla todella aikaansaava kun on kauriissa mennyt. Ja olet tainnut monia asioita työstääkin nyt oikein huolella!

   Miten itse koet tämän kasvuvaiheen eroavan omasta kuunvaiheestasi, eikös se ollut sama puolikuu mutta toisella puolella? Onko hankala vai löytyykö tiettyä sukulaisuutta?

   • Emilia (Emelia) Says:

    No juu… siis kyllä, odotin tietynlaista muutosta jo tuolloin vuosi sitten, mutta sitten se ”peruuntui” ja nyt en enää itse jaksa odotella oikeastaan yhtään mitään (tietty kartoilla on muitakin tekijöitä muutosta vaatimassa) .. siis kyllä, myös tämä vaihe on tuntunut tietyllä tavalla omalta tai Kuu on ainakin toiminut todella hyvin ja tehokkaasti – ne ovat muut tekijät, jotka ovat vastustaneet ja vastustavat… 😉 KaurisKuulle olen jo hautakirjoitusta suunnitellut.. 😀 Eli en jää ikävöimään.. 😉

   • Tarja Says:

    Jos tuo kasvupuolen puolikuu korostaa vielä enemmän sitä, että asioita ei pidä odotella vaan tehdä, jos ne haluaa? Täälläkin Kuu menee kauriissa, mutta on tuntunut yllättävän hyvältä. Tai ehkä se on tuo OOB tila, sillä viimeksikin kun proge Kuu oli oobina, tein ihan uskomattomia asioita. Mamma mia kun niitä muisteleekin 😉

 6. Leila Says:

  Minulla on kuunvaihe Ravun lopussa Venuksen kanssa 8.huoneessa. Jos nyt ymmärrän, niin koti tuntuu niin tärkeältä ja rakkaalta, etten raskisi olla tästä pois. Se on ollut sitä kyllä vahvasti tämän kahden vuoden ajan jo, elämäntilanne siis tässä. Ihmettelen mitä Leijona-tuli tuo siihen mukaan kesällä. Kun progekartalla Aurinko on Neitsyessä, niin onko minulla nyt sitten kasvava kuu?
  Se ei nyt oikein loksahda. En ole vielä näitä opiskellut, voi voi, kun pääsiskin Soilen kurssille!

  Huomasin, että tuo Kuu on neliössä Marsiin. Kyllä tässä pähkäileekin kaikenlaista!

  • Tarja Says:

   Jos nyt oikein päättelen, sinun progekuusi pitäisi olla vähenevällä puolella. Mulla ei taida olla dataasi joten en voi päätellä onko laskeva puolikuu vai vanha. Yritin kyllä selittää kuunvaiheen katsomisen yksinkertaisesti, lähdetään Auringosta eteenpäin eläinrataa niin pitkälle että Kuu tulee vastaan. Neityst-Auringosta saadaan mennä melkein ympäri, että päästään rapuun.

   • Leila Says:

    Kiitos, nyt hoksasin, vähenevä se on. Yöllä lukiessa mieli on aika pöpperöinen.

   • Astrologian Taika Says:

    Otin sen datan pois ettei jää tänne näkyviin. Kuu on vanhan Kuun vaiheessa. Tämä on sellaista irtipäästön aikaa, mutta ei päätöksillä ole vielä mikään kiire, sillä kestää pitkään ennen kuin uudenkuun aika koittaa (huhtikuussa 2017)

 7. Kaisu Says:

  Proge kuu on juuri siirtynyt kauriiseen, 4.huoneen puolelle ja vanhan kuun vaiheessa mennään + OOB tilassa. 4.huoneessa menee myös oma kuuni sekä vahna kuu ja OOBi kuu on tuttu ihan omalta syntymäkartaltakin. Itselläni tuli juuri prg kuun paluu joku aika sitten, ja nyt prg kuu on juuri ylittänyt ic:n. Lapsuuden ajan traumojen käsittelyt nousseet pintaan, ja jotain sellaista sisäistä retriittiä käynyt itseni kanssa. Itsensä uudelleen ohjelmointia, ja hyväksymistä ehdoitta. Jousimiehen ajassa maalattiin laajoja skaaloja ja ideoitiin, nyt kauris vaiheessa ollaan selkeesti tultu sen äärelle, että asioita tehdään ja toteutetaan. Tästä konkreettisena, että prg kuu ollessa jouskarissa opiskelin, nyt kun kuu siirtyi kauriiseen opiskelut päättyivät ja olisi tarkoitus astua työelämään. Prg kuu kauriissa on myös saanut jollain tavalla aikuistumaan, ja vakavoitumaan, mikä on tuntunut omalla tavallaan vähän tylsältäkin tällaisen super-jouskarin mielestä, mutta kumminkin tarpeelliselta. Ja ehkä tuo OOB kuu osaa vähän irrotellakin. 😉 Samoin raha-asioiden ajattelu on kääntynyt hurvittelusta säästösuunnitelmiin. Olen myös viihtynyt paljon yksikseni ja kotosalla. Samoin muutto ajatuksia on ollut suunnitteilla.

  • Tarja Says:

   Vaikuttaisi siltä että tämän taustavaikutuksen pitäisi olla todella ehyt kun on sama kuin syntymäkartalla. Retriitti on hieno sana vanhasta vaiheesta. Itsekin olen huomannut, että kauriin ajassa pyrin toteuttamaan aikaisemmin maalailtuja visioita. Tosissaan ottamista täytyy tarkkailla ettei pingottaisi liikaa. Aika monelle kauriin aika on ollut jonkinlaista taakkaa. Tunnistan saman dilemman, että en oikein tiedä kuinka arvottaisin kypsymisen teemaa kun olen tällainen intomieli hulluttelija. Taitaa olla siksi erittäin opettavaista aikaa.

 8. PirjA Says:

  Progessa on siemenkuu ja nataalissa viimeinen neljännes. Kuu on vastikään ollut syntymäkartan asemassa ja samalla kolmiossa proge-auringon kanssa. Jonkin verran tiedon jakamista on tullut harrastettua…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: