Heijastuksia keskusteluun

face_moAstrologinen synkronismi eli samanaikaisuus, saman teeman ilmaantuminen eri yhteyksissä lyhyellä aikavälillä, saa ainakin itseni tulkitsemaan tämän siten, että nyt planeetalla (ja sen edustamalla energialla) on jokin viesti. Tuota osoitettua sanomaa ei välttämättä ole kovin helppo tulkita. Tuleeko se juttu toisten ihmisten kautta minulle, vai pitäisikö se löytää itsestään? Kuinka pitkään tällainen osoitettu herkkyysaika on ilmassa, ja meneekö se ohi, ellei sitä onnistu tulkitsemaan ajoissa?

Tällaisia olen miettinyt viime viikonlopun messukeikan jälkeen. Olin Tampereella järjestetyillä Hengen ja tiedon messuilla edustamani astrologisen seuran osastolla tekemässä astrologisia minitulkintoja, ihan vaan maistiaisiksi että oma kartta tulisi hiukan enemmän tutuksi tai saisi avattua ajanlaadun tärkeimpiä solmukohtia. Tällainen kasvokkain tehty asiakastyö, vaikka kuinka pienessä mittakaavassa, on mielestäni yksi työnkuvani helmiä. En tiedä kuinka äkkiä siihen väsyisi, jos joka päivä kohtaisi asiakkaita, mutta itselleni tämä oli riemastuttavaa vaihtelua ainaiseen yksinään kirjoitteluun.

Kun tulkittavia sitten tuli pieniin analyyseihin toinen toisensa jälkeen, alkoi eräs piirre heidän syntymäkartoissaan nousta vallitsevasti esille. Hämmästyttävän monella oli kartallaan Kuu nousuakselin tuntumassa. Merkit toki vaihtelivat ja sekin, oliko Kuu ensimmäisen vai viimeisen huoneen puolella, mutta yhtä kaikki, ne sijaitsivat oman minuuden akselin tuntumassa. Parille viimeiselle kävijälle taisin jo mainitakin, että tämä alkaa tuntua jo hiukan hiuksianostattavalta..

Kuussa nousuakselilla ei sinänsä ole yhtään mitään spookyä. Miten te kuvailisitte ihmistä, jonka kartalla Kuu on nousuakselilla? Itselleni tuli mieleen ihminen, jonka persoonassa tunneilmaisulla on tärkeä osa, sellainen joka intuitiivisesti lukee niin itseään, sisintään kuin toisia ja maailmaa yleensä, sen ilmapiirejä ja trendejä. Koska Kuu on peilaava tekijä, se tuo olemukseen heijastavuutta; askendentti-fasadi heijastaa minuutta ulospäin intuitiivisesti, ja Kuun kautta omaksutaan vaikutteita ulkomaailmasta ja toisista. Pidän Kuuta nousulla havainnointikykyisyytenä ja vaistonvaraisuutena; tällainen ihminen tunnistaa mitä toiset haluavat ja käyttää tietoa täyttääkseen tuon tarpeen, oli se sitten hoivaa, turvaa, sympatiaa tai muita Kuun piiriin liitettyjä teemoja.

moon_hipOlemme varmaan kaikki yhtä mieltä tällaisen kartan tulkinnasta, että Kuulla on tärkeä osa kyseisen yksilön persoonallisuudessa (ellei kartalla olisi jotakin todella ihmeellistä ja erikoista, mikä syrjäyttäisi tärkeällä akselilla sijaitsevan planeetan). Kuu nousulla korostaa Kuun ominaisuuksia, planeetan laatua ja energiaa kokonaisuudessa. Eli vaikka merkki olisi mikä hyvänsä, tällainen ihminen on jossain määrin rapumainen – vaikka emme voikaan koskaan kokonaan vetää yhtäläisyysmerkkejä planeetan ja sen oman merkin välille. Mutta Kuu on ihan valtavan kattava tekijä kartalla, mitä ei mielestäni missään nimessä saisi latistaa edustamaan yksinomaan hoivan teemaa. Eivät kaikki Kuun nousulla omaavat ole äitejä (isiä), hoitajia, huolehtijoita tai ruokatalouden parissa työskenteleviä. Sen sijaan kysyn, ovatko kaikki nämä ihmiset jollakin omalla tavallaan tunnekeskeisiä ihmisiä? Ohjaavatko tunteet heidän ratkaisujansa?

Mieleeni tuli myös ajatus, että Kuu nousulla on ristiriitainen tekijä, ihan samalla tavoin kuin se voisi olla Keskitaivaalla. Kuu on itsessään introvertti, sisäiseen maailmaan suuntautunut, ja Asc-MC-akseleilla Kuu joutuu näkyvään paikkaan, mikä on perustasolla ja yksinkertaistettuna sille vieras. Yksilön tasolla on kuitenkin niin, minun mielestäni, että vieraus tuo mukanaan työtä, mikä entisestään nostaa Kuun asemaa kartan kokonaisuudessa. Kun tätä käy läpi ihan koko elämänsä ja kaiken aikaa, tuttuhan tämä asia silloin on. Oletukseni on, että Kuu nousulla -ihminen pystyy tutkimaan ja havainnoimaan sisintään ja alitajuntaansa tavallista paremmin, jolloin sisimpänsä tiedostaa, ja tätä kautta omaisi kokonaisemman psyyken. Tottakai voi olla olemassa myös heitä, jotka eivät onnistu tiedostamisensa prosesseissa, ja Kuun kautta sitten roiskivat alitajuisia pelkojaan ja muita käsittelemättömiä negaatioitaan toisiin heijastellen.

face_mo2En vieläkään ihan tarkkaan selvittänyt, miksi näin moni samankaltainen ihminen etsiytyi luokseni. Jos ”ylemmän tahon” tarkoitus oli, että otan keskusteluun aiheen, Kuun nousuakselilla, tässä oli pieni avaus ja suuntaa pohdinnoille. Avautukaahan erityisesti te blogin lukijat, joilla myös on Kuu näin sijoittunut kartalla, sekä he, joilla edistetty Kuu on joko edistyskartan tai syntymäkartan nousulla kulussaan.

 

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Heijastuksia keskusteluun”

 1. Soila Marjanen Says:

  Mieleeni tuli tuosta kuun noususta, ja siitä, että ihmisiä joilla kuu o nvahvasti vallitsevana, että tämä Suuristin, Kuun pimennyksen ja Auringon nousun aika varmnaankin herättää niitä ihmisiä liikkeelle, jotka ovat henkisessä kehityksessään jo niin pitkällä, että sydän tekee suren osan päätöksistä järjen sijaan. ja sielutason päätöksiä on tehty paljon… Koska kiinnostus itsestä luonnollisesti lisääntyy kun oman egonsa kanssa on ensin ne kovimmat kamppailut käynyt.

 2. Lila Patrikainen Says:

  Joitakin tunnen minäkin. Ulkopuolisten silmissä Kuu AC:lla -tyypit ovat herttaisen ja helposti lähestyttävän oloisia. Tunne-elämä tietysti korostuu, mikä voi aiheuttaa ailahtelevuuttakin. Sittenhän nämä vaistoavat hyvin muiden tunteet ja tarpeet, joihin he sitten reagoivat miten reagoivat. Joillakin on hoivavietti, toisilla ei. Itsekkäämpi tyyppi voi käyttää muiden tunteita hyväkseenkin.

  Miehen hyvällä ystävällä on Kuu 1. huoneessa (+vahva 12. huoneen painotus), ei kuitenkaan yhtymässä askendenttiin. Hän soitti aikoinaan erittäin suositussa yhtyeessä, jota fanit piirittivät hysteriaan asti. Nykyään hän saa jonkinlaisia paniikkireaktioita vähänkään suuremmassa väkijoukossa.

 3. Pallaskissa Says:

  Oijoi, Härkätyttäreni on Vaakanousuinen Kuu-Vaaka, Kuu 12. huoneen puolella yhtymässä Nousuun. Hänellä ei ole koskaan ollut korostunut hoivavietti, ei pikkulapsenakaan tykännyt leikkiä nukeilla (josta äitini oli syvästi pahoillaan ja hiukan huolestunutkin 😀 ), mutta hän RAKASTAA leipomista ja osoittaa kiintymystään leipomuksilla. Toki Härkänä hän on ollut aina sylissä kiehnääjä ja hyvin avoin tunteidenosoituksissaan ❤ Mutta mielenliikkeet ovat vilkkaita, tunnetilasta toiseen siirrytään salamannopeasti ja kiukku ei ikinä jää päälle 🙂 Lapsi on ehkä niinkin herkkä ulkomaailman tunnevirtauksille, että jo aivan pienestä hän on osannut myös piiloutua, mennä omaan maailmaansa ja saattaa vaikuttaa joskus ihan umpikuurolta 😀 Eli sikäli Kuu tuo korostunutta tunneherkkyyttä.

  Niin kehujen kuin torujenkin osalta kaikki valuu kuin vesi hanhen selästä, tätä lasta ei runsaillakaan kehuilla palkita vaan palkinnon on oltava _konkreettinen_; syli, silitys, halaus tai ah, materiaa 🙂 Esimurkulle onnen täyttymys on shoppailu Vaaka-nousuisen Härkäkummitädin kanssa, siinä ei paljoa arkivaatteita katsella vaan molemmilla on kassit täynnä blingblingiä!

  Ja kyllä, synkronisiteetti rulettaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: