Mie romahan

sun_lucidTämä päivitys taitaa olla ajatuksellista jatkumoa viime viikkoiseen juttuuni kartan jumitilanteista. Otsikkoon viitaten vielä selvennykseksi kaikille, että en ole tv-sarja Putousta seurannut lainkaan, enkä oikeastaan tiedä millaisiin asioihin tuo hokema tulisi yhdistää. Täällä Taikablogissa on tarkoitus miettiä ihmiselon ihanuuteen ja kurjuuteen liittyviä kaikenlaisia romahduksen tuntoja ja niiden astrologisia merkkivastaavuuksia.

Henkisen kantin romahtaminen on käsitteenä laaja, kattaen monenlaiset takapakit, itsetunnon horjahtelut, nöyrtymisen kokemukset ja sen totaalisen lamaannuksen. Itse henkilökohtaisesti en pidä tällaisia pohjamudissa käyntejä pahoina asioina, sillä ne totisesti opettavat meille elämästä. Näen myös aivan turhana haaskata energiaa näiden kokemusten välttelyyn tai kieltämiseen. Elämän kirjoon kuuluu myös vaikeita ja ikäviä asioita, ja tottakai näiden kokemisen hetkellä tuntuu olo kurjalta ja pahalta, ja niin saa tuntuakin. Eri asia on sitten, jäädäänkö negatiivisuuteen vellomaan liian pitkäksi aikaa. Mielestäni on täysin normaalia ja hyväksyttävää, että välillä tuntee romahtavansa. Siinä taas näen jotakin kummallista, jos joku ei edes puolileikillään päästä itseään romahtamaan.

Kun astrologisia eläinradan merkkejä miettii, toiset niistä voisivat sisältää enemmän yhteneväisyyksiä romahduksen kokemuksiin kuin toiset. Jokainen merkki mielestäni sisältää ainakin jossain mitassa tai tasolla tekijöitä, joita voisi miettiä aivan tietynlaisen romahduskokemuksen yhteydessä. Esimerkiksi tulimierkit mielletään positiivisiksi ja dynaamisiksi, mutta tuskin nekään täysin koskemattomia tässä mielessä ovat. Oinaan kriisejä voisivat olla kynttilän polttaminen molemmista päistä tai oman lapsenuskon kariutumisen tuomat notkahdukset. Leijonan kriisit voisivat liittyä itsetunnon kysymyksiin, sillä usein jos leijonatyyppi (enkä tarkoita Aurinkomerkkiä!) ei koe saavansa ansaitsemaansa arvonantoa ja kunnioitusta tai jää ilman kaipaamaansa palautetta, olisi tässä itsetutkiskelun paikka. Jouskari lienee se kaikkein helpoin tuhkasta nousija yleisissä kompastuksissa, mutta jos on kyse uskoon, näkemykseen ja moraaliin liittyvistä ajattelun kariutumisista, voi jousimies-energia kääntyä hyvin negatiiviseksi.

desiresMitäs merkkejä leimaisin pahimmiksi romahtajiksi? Kai me kaikki ensimmäisenä ajatellaan veden elementin emootioherkkiä merkkejä. Kalat nyt taitaa olla jo valmiiksi ainakin toinen kala pohjalla; voi sitä itsesäälin määrää, läheisriippuvuuden ”lieve”-ilmiöitä ja murheeseen hukuttautumista – tämä kaikki ainakin nykyisen merkkisymboliikan mukaan. Omakohtaisesti minun on vaikea ymmärtää yhtälöä, jos positiivisin planeetta Jupiter tätäkin merkkiä hallitsee. Kalojen romahduksissa voisi olla kyse ihanteiden murtumisesta, haaveiden romuttumisista ja jäämisestä ilman tunnetason symbioosia toisten kanssa. Tosin olen erittäin jäävi väittämään kaloista paljon mitään, eli etenkin tähän kohtaan sopii kommentoida.

Ravun kompastuskivi liiallisuuksiin mennessään on omakohtaisuus. Oma tunnetila kasvaa rikkaassa maaperässä, kuorruttuu vilkkaalla mielikuvituksella ja muu maailma häviää. Olen siinä käsityksessä, että ravun merkin luonteeseen kuuluu aaltoisuus; rapu on kaikkea muuta kuin tasainen. Skorpioni taas on kaikkein vahvin merkki psyykkisessä mielessä, mutta silloin kun romahdetaan, rytisee kunnolla ja syvälle. Tämä mielestäni kuuluu tämän merkin ominaisuuksiin, eli missä kartalla skorpioni sijaitsee, siellä on jokaisen oma kriisipesäke. Skorpioni ei olisi yhtä vahva ilman näitä kokemuksiaan, ja ratkaisevaa taitaa olla, pääseekö kuopasta ylös ja ymmärtää kokemuksensa, vai katkeroituuko.

Maan elementin merkeissä on mielenkiintoista kaksittaisuutta. Kauriin hallitsija Saturnus kolauttaa aika monen polvilleen, enkä usko että oma merkkikään on sen paremmassa turvassa. Kauriissa yhdistyy realistinen ja rakentava käytännön ote omaan alitajuntaan ja psyykkiseen puoleen; kauriit lukisin kovin mielelläni selviytyjiksi. Neitsyet taas ovat niin kovin järkeviä ja analyyttisiä, etteivät mielellään tuhlaa aikaa moiseen hömpötykseen kuin tunnetasoisiin reaktioihin. Joskus Merkuriaaninen hermostuneisuus silti tuo hätäännystä, ja jos sallitte, neitsyt-energiaan tuntuu liittyvän laajan perspektiivin hukkaaminen. Jos neitsyt ruoskii itseään alemmuudentuntoisella itseanalyysillä tai heittäytyy uhrautuvaksi marttyyriksi, löytyy ainakin näistä romahduksen aiheita. Härkä on etenkin fyysisesti vahva merkki, mutta kuinka on kantin laita? Pidän härkää tyypillisenä kiinteän merkin edustajana, jonka on vaikea myöntää omia virheitään ja korjata joustavasti suuntaansa matkan varrella, ja etenkin ottaa vastaan apua toisilta. Ihailtavan moni silti näyttää ihan yksinkin keräävän elämänsä hajoneet osaset uudelleen kokoon.

color_umbIlmamerkeillä voisi olla mukavat mahdollisuudet logiikkansa avulla selvitä romahduksista, mahdollisesti jopa välttää näitä oman asenteen ja ajatusten ”putouksia”. Ehkä silti kaksonen saa toistuvasti huomata olleensa liian useassa suunnassa, sählänneensä liikaa, viestinneensä ristiriitaisesti. Sitä ei aina jaksa kaksonen itsekään. Vaaka voi kokea epätoivon hetkiä toisiin ihmisiin liittyen, etenkin jos nämä eivät käyttäydy yhtä loogisesti, hienotunteisesti ja miellyttävästi kuin vaakatyyppi itse. Silloin kun toiset eivät ole valmiita jakamaan, on vaa’an maailmankuva vaarassa. Vesimies voi hyvinkin huomata pitäneensä toisia riittävän etäällä ja tarpeeksi kauan, jotta vieraantuminen on tavoitettu. Veskari joutuu opettelemaan lämmön kantapään kautta.

Nämä ovat kuitenkin vain pieniä palikoita ja mahdollisia suuntia, joista kukin voi itse miettiä eteenpäin omia romahduksen kohtiaan ja syitään. Yleistykset, joita ylle maalailin, eivät koskaan sellaisenaan toimi kenenkään kohdalla. Enkä välttämättä edes tavoittanut merkkien kohdalla kaikkein olennaisimpia seikkoja (nämä ovat taas yhden unettoman yön jälkeisiä pohdintoja, eivät lähelläkään astrologisia totuuksia), ja toivottavasti innostutte kommentoimaan, jotta tästäkin aiheesta syntyisi kattava soppa kokoon.

 

 

Avainsanat:

3 vastausta to “Mie romahan”

 1. PirjA Says:

  Tästäpä tuli mieleeni kehityskeskusteluni tältä kevättalvelta. Esimies kysyi, miten on mennyt ja tuumasin, että varmaan huonoin vuosi pitkään aikaan, surkeesti on mennyt, ja on ehkä tullut pohjanoteeraus palautteissa. No eipä vaan ollutkaan! Olin saanut positiivista palautetta ja se oli vielä ihan asetetun tavoitteen mukaistakin. hmmm
  Kuu on ravussa liki MC’tä ja omat tunnelmat ovat olleet parisen vuotta enemmän mollin puolella. Onneksi on toisia ihmisiä, jotka näkevät ulkopuolelta, miten asiat oikeasti ovat. Toki sama harha voi tapahtua toisinkin päin.
  ”Romahduksen” syvyyttä ei pysty kukaan ehkä arvioimaan, progessa mennään erittäin vahvassa skorpionienergiassa: Aurinko, AC, Venus, Neptunus, Jupiter ja Merkurius ovat tuossa syvässä merkissä ja Mars perääntyy oppositiossa Merkuriusta eli Härän loppuasteilla. Kuu on palannut rapuun ja nyt jo ylittää merkin puoliväliä. Kaikenkruunava iso risti tai T-risti on istunut akseleillani jo pitkään.

 2. Anne Laine Says:

  Minulla on Asclla skorpionissa tuo Neptunus, joka aika ajoin saa minut todella otteeseensa. Usein olen elämän aikana pohtinut olisiko parasta sittenkin päästä täältä pois, mutta Oinas Kuuni ja Marsini on saanut taas innostumaan elämän syrjään kiinni ja Aurinko Kaksonen löytää uusia ideoita ja haasteita. Natalkartalla on kvinkunssi Marsin ja Asc/Neptunukseen, joten itsetunto ei ole paras mahdollinen. Minut nähdään hyvin aikaansaavana ja voimakkaana ja vahvana ihmisenä, vaikka tunnen olevani itse kaikkea muuta. Leijona MCllä kaipaa ilmeisesti kiitoksia ja kun niitä ei heru, niin olen tosi alamaissa. Vaikea tapaus, huokaus.

 3. Kaija Says:

  Minä taas tunnen pitkästä, pitkästä aikaa eläväni. Tunnen olevani aallonharjalla ja menossa vihdoinkin eteenpäin (kaiken p:n jälkeen). Tulee tunne, että kaikki on mahdollista ja vain hyviä asioita tapahtuu. En ole tsekannut karttaani, mutta tiedät tietoni 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: