Tiukkasävyinen kuutamo

moon_full_scoIllalla 14. toukokuuta koittaa täydenkuun hetki skorpionissa 23°54’ Kuun tullessa vastapäätä härässä kulkevaa Aurinkoa. Kuten viimekin vuonna, osuu tähän skorpionin täyteenkuuhun Saturnuksen läheisyys (silloin oli kyse Kuunpimennyksestä, mutta nyt Kuunsolmut ovat sen verran kaukana, että saamme ihan tavallisen täydenkuun). Kuu tulee täysimmilleen illalla kymmenen jälkeen, jolloin Kuu on jo noussut horisontista.

Täydenkuun tunnelma on äärimmäinen, tunteisiin vetoava, psyykkisesti voimakas ja kiihkeä. Tästä ehdottomuudesta saattaa moni nauttia, mutta itse Kuu ei niinkään, sillä skorpioni ei ole sille luontevin merkki. Jonkinlainen kontrolloinnin sävy vallitsee, ja tätä edelleen vahvistaa Kuun yhtymä Saturnukselle. Kontrolli ei sinänsä ole huono asia, sillä on asioita, jotka on syytä pitää kunnolla hanskassa. Vaikeaksi tämä muodostuu silloin, kun mennään kohtuuttomuuksiin, painostetaan ja käytetään valtaa satuttavalla tavalla.

Täydenkuun aikaan on olemassa valmiiksitulon kohta ajassa ja esillä olevissa asioissa. Tässä Kuussa on voimaa ja päättäväisyyttä, joten moni asia saa muotonsa, sitä voidaan esitellä. Näkyvyydessä ja huomiossa on mielestäni skorpionin merkin kanssa olemassa suurin ristiriita, sillä skorpioni itsessään on intiimi, salaperäinen ja mystinen. Saattaa käydä niin, että vaikka valmiiksi tuleva seikka on vahvasti esillä, sitä ei tahdota julkisuuden kirkkaaseen valokeilaan. Yksityisesti täydenkuun sato voi silti olla erittäin rikasta ja antoisaa, mutta sen toteuttaminen tai vastaanottaminen kysyy vahvuutta; skorpionin täydenkuun tunnelma voi ilmentää myös pelkoja.

moon_full_deepKuussa on tänä aikana myös fyysistä vahvuutta, sillä Kuu on kierrossaan tulossa radallaan lähimmäksi Maata. Ihan vielä ei olla huippupisteessä, vaan se saadaan vasta sunnuntaina, mutta joka tapauksessa ollaan lähempänä kaikkein isointa meille näkyvää ja fysiologisesti vaikuttavaa Kuuta kuin kaukaista ja etäistä Kuuta. Ja tämä läheisyys sopii oikein hyvin skorpionin kaikki tai ei mitään -asenteeseen.

Tämän täydenkuun asetelmassa Auringon sijainti on suopeampi kuin Kuun. Turvallisesti ja tasaisesti härässä kulkevaa Aurinkoa hallitsee Venus, joka tosin on hieman heikoilla vastamerkissään oinaassa, mutta yhdessä Auringon kanssa nämä ovat vahva pari: oinas on Auringolle ylennyksen merkki ja härkä tietysti Venuksen oma merkki. Parasta kuitenkin on sävyisä pikkukulma täydenkuun hetkellä Auringon ja Venuksen välillä, noviili, eikä parempaa kontaktia voi toivoa.

Kuun hallitsija on vaa’assa perääntyvä Mars, sekin siis vastamerkkinsä alueella ja lopettelemassa perääntymisensä jaksoa, eli mitä ilmeisimmin jo hitaassa liikkeessä pysähtymistä suunnitellen. Enää on jäljellä muutama kaariminuutti ja vajaa viikko Marsin pysähdykseen. Marsin hallitsema Kuu kertoo intensiteetistä, temperamentin räjähtelystä ja pahimmillaan pitkäaikaisten paineiden purkautumisesta kun skorpionissa ollaan. Nyt ei reagoida spontaanisti vaan kaikki voima jyllää kaukana pinnan alla, ja kun täysikuu nostaa tämän voiman esille, on tosi kysymyksessä. Aivan varmasti Kuun ja Marsin välinen vaikea puolineliökulma lisää haasteisuutta Kuun toteutumiselle tänä aikana. Intensiteetti saattaa säilyä pitkään, sillä täysikuu antaa sävynsä tulevalle pariviikkoiselle ennen seuraavaa Uuden Kuun syntymää.

moon_f_sVenuksen ja Marsin hallitsema täysikuu tuntuu myös sen kautta ajassa voimakkaasti, että vain muutamia päiviä sitten tämä planeettapari oli täsmälleen toisiaan vastapäätä eläinradalla, ja edelleenkin vastakkaisuus on olemassa, loitontuneena vain. On mahdollista, että Venuksen ja Marsin vastakkaisuuden esille tuomat asiat saavat muotonsa ja valmistumisensa tämän täydenkuun ajan kuluessa.

Täydenkuun Saabinen symboli on Kansa palaa vuorilta kuunneltuaan miestä. Se kertoo syvällisestä tiedosta, jonka olemme saaneet, ja nyt se tulisi saattaa käytäntöön. Symbolin avainsana on vetoomus, mikä vihjaa, että viestin välittäminen vaatii työtä; sanoma voi olla vaikea, vaadittavat käytännön toimet voivat kysyä ponnistuksia, kuulijat eivät kenties anna toivottua vastakaikua. Onneksi ajan henki on nyt voimakas, ja siksi hyvän asian puolella täytyy yrittää seisoa väsymättä ja viimeiseen asti. Skorpionin ja härän merkkiakselin järkähtämättömyydelle on tarvetta.

Voimauttavaa täydenkuun aikaa kaikille!

 

 

 

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Tiukkasävyinen kuutamo”

  1. Sanna Says:

    Täysikuu antaa voimansa tällä kertaa minun progressiiviselle Kuulle, joka on myös yhtymässä proge-Uranukseen.
    En tiedä, jotenkin on luottavainen olo, mutta niin minulla on aina täydenkuun aikaan. Kun muut valvovat ja riehuvat, minä nukun syvää ja rauhallista unta ilman alituisia painajaisia, olen rauhallinen ja seesteinen ja saan aikaan hyviä päätöksiä ihan arjessa.
    Toivottavasti näin käy myös nytkin. Paljon olen tässä skorpionin ajassa työtä tehnyt sisäisesti ja katsonpa nyt, mitä olen saanut aikaan. Vielä on matkaa jäljellä Jousimiehen aikaan, mutta voihan sitä välietappejakin pitää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: