Varjossa Auringon alla – planeetta pimennossa

Evil_Under_the_Sun_First_Edition_Cover_1941Viime aikojen hektisyys ei ole kovin paljoa antanut ylellistä aikaa pohtia omia astrologisia mietteitä, mutta jo pitkään on ajatuksissa jäytänyt ajatus planeettojen näkyvyydestä. Mitkä kartan planeetoista ovat ilmiselvästi esillä, mitkä niistä tunkevat itseään esille, mitkä vaativat tilaansa ja mitkä taas saavat luontevasti oman paikkansa – ja toisaalta mitä planeettoja pidämme piilossa, mitkä jäävät varjoon niin itseltä kuin toisiltakin, mitä emme tarpeeksi huomioi ja mikä planeetta syrjäytyy omasta halustaan, vaikka siinä voisi olla potentiaalia. Ja tottakai jokaisen kysymyksen kohdalla kysyn aina miksi.

Tunnistatteko omalta kartaltanne sellaisia tekijöitä, jotka ovat sivussa tai poissa pelistä? Jos mielikuva tällaisen planeetan olemassaolosta nousee mieleen, olisi mukava jos kommenteissa yhdessä pohtisimme, onko piilossa piileminen ennemmin planeetan valinta kuin oma tietoinen valinta? Kysymykseni saattavat tuntua perin kummallisilta, mutta toivottavasti seuraavista esimerkkihahmotelmista löydätte juonen mitä voisin tarkoittaa.

evil_yellowMielestäni vesihuoneet kartalla ovat ensisijaisesti niitä, joissa sijaitsevat planeetat eivät ole kokonaisuudessa näkyviä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö planeetalla voisi olla todella tärkeä rooli itselle ja sisimmälle. Tällaisen planeetan energia ei välttämättä näy toisille ja muulle maailmalle ensisijaisesti, ja usein sen ilmentämät seikat olemuksessa paljastuvat vasta kunnolla tutustumisen jälkeen. Mietin myös sitä, kuinka neljännessä, kahdeksannessa tai viimeisessä kartan huoneessa sijaitseva planeetta voisi olla vähän hukassa jopa itseltäkin. Tällaista ilmiötä todennäköisesti edesauttaa se, jos kartalla on toisia tekijöitä kovasti esillä, esimerkiksi nousevana planeettana tai Keskitaivaalla.

evil_orangeIhan samalla tavoin vesimerkeissä sijaitsevat planeetat saattavat olla jollakin tavoin sivussa. Jos ravussa jää pitkäksi aikaa päälle se takaisin koloon ryöminnän vaihe, on kai selvää ettei tällainen planeetta pomppaa esille kartan kokonaisuudessa. Skorpionissa kyse voi olla omasta tahdosta ja halusta kätkeä jotakin voimaa tai taipumusta. Skorpionin mustavalkoisuuteen liittyy usein on/off-tyyli, jolloin voi ihan hyvin olla kuin olisi itse tietoisesti temmannut planeetalta virtapiuhat irti (tästä teoriasta sain itse ahaa-elämyksen pitkästä Neptunuksen transiitistani, mikä ei kaikilta osin ole toteutunut lainkaan tavanomaisesti – ehkä olinkin itse kytkenyt osan Neptunuksestani pois päältä). Vesimerkeistä kalojen kohtalona on joskus jäädä huomiotta, ja kaloissa on sen verran hämmennystä, ettei aina tiedä mitenpäin planeettaansa tulisi toteuttaa.

evil-under-the-sunMyös neitsyen merkkiä mietin, että tämä voi jossakin elämänvaiheessa toimia taustalla, vaikka olisi kuinka oleellisessa kartankohdassa. Neitsyt saattaa myös tuplata seinäkukkaseksi jättäytymistä silloin, jos se on neljännen, kahdeksannen tai viimeisen huoneen merkkinä.

Pluto on planeetoista sellainen epeli, että se voi olla haluttaessa täysin näkymätön, vaikka olisi esimerkiksi nousukohdassa karttaa. Tiedän monia ihmisiä, joilla Pluto on kartalla nousulla, eikä näistä ihmisistä ole tutustumisen alussa kuvastunut Plutomaisuus ollenkaan; samojen ihmisten tiedän tilaisuuden tulleen näyttäneen Plutonsa voiman. Ja jos Pluto sijaitsee vesihuoneessa, voi se jäädä vielä voimakkaammin mysteeriksi.

evil_bbcOn myös mielenkiintoinen ilmiö, että Aurinko voi kätkeä kirkkauteensa lähellään olevan planeetan. Näin voi olla etenkin Merkuriuksen ja Venuksen osana silloin kun ne matkassaan ylittelevät Aurinkoa, että ne jäisivät selkeämmin sisäisiksi voimavaroiksi eivätkä näkyisi ulospäin. Sama ilmiö on tietysti hyvin vanhan Kuun tai ihan uuden Kuun kohdalla.

Mahtaako teidän kartoiltanne löytyä piilossa olevia tai piilotettuja planeettoja? Onko näitä helppoa tuoda esille nytkään, paljastaa ja esitellä toisille? Onko oma näkymätön planeettanne jossakin muussa kohdassa kuin millaisia yllä kuvailin? Tai onko jonkun näillä alueilla oleva planeetta omasta mielestä erittäin vahvasti esillä, ja miksihän näin on?

Avainsanat: , ,

10 vastausta to “Varjossa Auringon alla – planeetta pimennossa”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Itsehän suhtauduin astrologiaan aikoinaan skeptisesti, koska en löytänyt itsestäni juurikaan aurinkomerkkini Kaksosten tyypillisiä piirteitä. Toisaalta, tapasin kyllä ihmsiä, jotka olivat oikeita merkkinsä prototyyppejä. Ensimmäisenä tulee mielen ex-mies, joka oli jossain määrin kiinnostunut astrologiasta.

  Minulla Aurinko onkin 12. huoneessa. Siellä se on piilossa yhdessä Merkuriuksen kanssa. En ole suupaltti ja olen kiinnostunut tyypillisesti 12. huoneeseen liitetyistä asioista. Harva tuntee minua hyvin, vaikka en yritä mitenkään salailla sitä, kuka olen.

  Tuo ex-mies oli muuten Aurinko-Kuu-AC-Oinas. Ei ihmekään, että hän oli merkkinsä prototyyppi. 🙂

 2. Emelia Says:

  Minun kartallan ovat korostuneet Neptunus Skorpionissa ja Kuu Ravussa, toimivat molemmat ajoittain jopa yli… samoin Pluto yhtymässä Merkuriukseen 8. Huoneessa Neitsyessä – osaan ilmaista itseäni purevasti ja osua arkoihin kohtiin… välillä pidän tätä jopa vahvuutena.

  Samoin myös Alasolmuni yhtymässä Aurinkooni on korostunut, tai mitä enemmän Alasolmun teemoihin olen perehtynyt sitä selkeämmin sen ymmärrän..

  Sen sijaan Venukseni Vaa’assa on oikeastaan koko kartan näkymättömin, vaikka se omassa merkissään onkin, ja voisi luulla Ic:n Härässä myös nostavan sekä Vaakaa että Venusta kartalle, mutta ei…

  • Tarja Says:

   Onpa mielenkiintoista! Näin se taitaa olla, että kun kartalla on useita voimakkaita tekijöitä, ei näille pärjää vaikka olisi kuinka hyvin sijoittunut. Vaaka-Venuksessa voi käydä niinkin, että sen hyvyyttä pitää liian itsestäänselvyytenä eikä ns. tee sillä mitään. Venuksen pitää antaa loistaa?

 3. PirjA Says:

  Olisikohan piiloon jäävä tekijä juuri aurinko? Neitsyessä ja 12h kärjellä, lisäksi riittävän lähellä Plutoa, että voidaan laskea yhtymäksi jopa, neliö tulee myös Saturnukseen. Kirpakka kielenkäyttö onnistuu myös, ja joskus tajuan vasta sanojen tultua ulos, miten toinen saattaa ne tajuta.
  Aurinko ei yleensä tule esiin ollenkaan, vaan Merkurius ja Venus, jotka ovat leijonan viimeisillä asteilla, myös Mars härän lopussa on esillä, vaikka onkin kahdeksannessa huoneessa.

  • Tarja Says:

   Veikkaisin, että Aurinkosi on oman tahdon kautta esillä silloin kun päätät niin, se on tiukassa kontrollissa; vertaa Kuuhun, mikä näkyy vaikka joissakin yhteyksissä ehkä haluaisit vähän sitä vaimentaa.

 4. Artemis Says:

  Minulla on tainnut olla pimennossa 3 planeettaa (ainakin nuorempana). Perääntyvä Mars neloshuoneen kärjellä leijonassa ja perääntyvät Uranus ja Pluto edelleen neloshuoneessa neitsyessä. Etenkin Mars on ollut pimennossa itseltänikin kanssaihmisistä puhumattakaan. Ulospäin minusta on ilmeisesti näkynyt lähinnä nousurapu ja Kuu MC:llä. Kaurisaurinkoni on sen verran DC:n alapuolella kuutoshuoneessa, ettei ole päässyt ilmentymään vahvasti muulle maailmalle.

  Iän myötä olen jo ennättänyt tehdä tuttavuutta omien voimavarojeni kanssa. Prosessi on taas päällä Pluton ja Uranuksen transiittien myötä..

  • Tarja Says:

   Aivan varmasti Kuun teemat ovat olleet niin vahvasti esillä että ne tulevat luonnostaan, ristiriitaisesti toisenlaisten jäädessä sivuun. Edistyskartan kautta on mielenkiintoista seurailla milloin toisenlainen energiakattaus ottaa vallan.

 5. Sanna J. Says:

  Minulle tuli heti pari ensimmäistä riviä artikkelistasi luettuani mieleeni oman karttani Neptunus Skorpionissa 4. huoneessa ja Saturnus, Khiron ja Ceres Kaloissa 8. huoneessa. Tosin koen usein myös, että AC:ni (Leijona) on hukassa. Khiron tekee AC:lle kvinkunssia sieltä 8. huoneesta, lieneekö siinä jotakin mikä tökkii. Eniten hämärän peitossa on kuitenkin Neptunus ja etenkin sen merkitys 4. huoneessa (neliössä AC:lle). En suoraan sanoen saa tuotua itseäni esille tässä elämässä vaikka sisimmässäni haluaisinkin olla enemmän esillä, ainakin tuoda taitojani ja tietojani enemmän esille. Esimerkiksi työkaverini eivät tiedä yhtään mitään harrastuksistani, eivät sitä, että olen harrastanut maalausta ja piirtämistä sangen pitkään, kirjoittanut ynnä muuta – saati astrologian harrastuksesta. He eivät tiedä minusta kuin nimen. Yllättävää Oinaalle – en siis edusta sellaista Oinasta kuin aina OInas kuvaillaan, enkä ainakaan koe olevani mikään Leijona. Tuntuu siltä, että jos vähääkin meinaan tulla esille, takuuvarmana latistetaan maan uumeniin etten vaan sano tai tee mitään. En tiedä, kuinka montaa ihmistä kehoitetaan töissä: Tee ihan rauhallisesti vaan, älä kiirehdi… Minusta se kuulostaa: ”Älä vaan tee mitään… älä näy äläkä kuulu!” Kaikkein paras olisi, ellen olisi olemassa lainkaan. Siltä se vaan tuntuu toisinaan ja aika useinkin ja se on eräs syy siihen, miksi olen lakannut kertomasta itsestäni mitään live-ihmisille – kirjoitan vain nettiin jotain joskus itsestäni.

  • Tarja Says:

   Kommenttisi herätti monenlaisia tunteita. Nähdäkseni tuossa on hieman työtä kun Neptunus on neliössä nousulle, ei siis ihme jos se oma ikkuna ulkomaailmaan tuntuu olevan hukassa tai kiinni. Oman luovuuden löytäminen ja sen rohkea toteuttaminen olisi mielestäni sinulle tärkeää. Marsin sijainti kartallasi mietityttää; siitäkö löytyy ratkaisu Auringon hallitsijana, Neptunuksen hallitsijana.. Olen aivan varma, että löytäisit monia ihmisiä, jotka ovat kiinnotuneita samoista asioista tai ihailisivat taitojasi jos ylittäisit avautumisen kynnyksen. Siinä kuitenkin joutuu asettamaan itsensä alttiiksi – sekö lienee se pohjimmainen kynnys?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: