Hetkessä tuhat uutta asiaa

gemini_nmUusi Kuu syntyy tänään 28. toukokuuta illalla hiukan ennen Auringonlaskua 20 minuuttia vaille iltakymmeneltä 7°21’ kaksosia. Vielä tämän päivän ajan laahustetaan vanhan Kuun ajassa, mutta huomisesta alkaen uudenkuun dynaaminen luonne puskee päälle. Monet ovat saattaneet tunnistaa ajassa kiireen ja uteliaisuuden aineksia jo viimeviikkoisesta Auringon siirtymästä kaksosiin, ja nyt kun Kuu pyörähtää uudelle kierrokselleen samasta merkistä, voimme uskoa kaksosten yleisten teemojen vain vahvistuvan.

Kaksosten Uusi Kuu on tunnelmaltaan vapaa, sillä se ei kanna vanhoja ristejä mukanaan. Toivoa siis sopii, että kevättä hallinnut Iso risti alkaisi hellittää meistä. Uudenkuun luonne on eteenpäin katsova, ja vaikka kaksonenkin on nopea ja virkeä merkki, sen temmellyskenttää taitaa kuitenkin olla enemmän tämä hetki. En pitäisi tällaista uudenkuun aikaa erityisen harkitsevana, ennemmin impulsiivisena. Uteliaisuus ajaa tutkimaan ja ottamaan selvää, eikä prosessi taida olla johdonmukainen vaan hektinen, ryöpsähtelevä ja moneen suuntaan ulottuva. Tässä on mahdollisuutensa, kunhan emme sorru omaan näppäryyteemme.

gemini_infoKaksosten Kuu on viestinnässään avoin, ja taitaa välttää kaikenlaisten leimojen lyömistä. Tämä on tietyllä tavalla amoraalista, jos vertaa kaksosen vastamerkkiin jousimieheen, missä on oltava idea, aate ja leimallinen näkemys siinä, mitä asiaa ajetaan. Kaksos-Kuu ei mielestäni ole sallivuudessaan samalla tavoin hyväuskoisen, rakastavan hyväksyvä kuin neliömerkkinsä kalat. Ei tässä ole minun mielestäni kyse ihan minkä tahansa agendan ajamisesta hälläväliä -tyyliin. Eikä tämä Kuu omaa samanlaista luokittelevaa analysoinnin halua kuin toinen neliömerkki neitsyt. Millainen siis on kaksosen viestintä, mihin se perustuu? Määrään, iloon vai tiedon itsensä arvostamiseen?

Uuden Kuun syntymisen hetkellä taivaalla on pari tekijää, jotka tuovat aikaan työn tuntua ja haastetta. Kaksosissa Aurinkoa ja Kuuta hallitseva Merkurius sattuu olla parhaillaan oman merkkinsä viimeisellä kriittisellä asteella. Lisäksi voidaan pitää merkille, että Merkurius liikkuu jo perääntymisensä varjoalueella, ja siksi ajassa leijuu älyllisiä, loogisia, viestintään ja liikkumiseen liittyviä epäilyksiä. Uuden Kuun alla tehtävissä aloituksissa sietää olla tarkka ja harkitseva. Ainakin minun ajatuksissani aika näyttää kuitenkin ennemmin rakentuvan nopeasti soljuvaksi, hektiseksi ja hosuvaksi, koska Merkurius on edelleen OOB tilassa, ja minun mielestäni virheiden mahdollisuus kasvaa.

Toinen erityistä huomiota vaativa tekijä on samalla tavalla kohta merkinvaihdoksessa oleva Venus, oinaan viimeisellä kriittisellä asteella. Venus ei taida malttaa odottaa hetkeä, että pääsisi karistamaan vastamerkkinsä haasteet, ja pääsisi heittäytymään härän merkin turvaan ja nautintoon. Hätäisten arviointien mahdollisuus näyttää aina vaan lisääntyvän.

Kun Aurinko ja Kuu illalla kohtaavat kaksosissa, ne molemmat tavoittelevat sujuvaa kulmaa Marsille. Myös tässä on lujaa menemisen tuntua, kun Mars on hetki sitten päässyt oikaisemaan liikkeensä itselleen ominaiseen etenemiseen. Marsin kulku on kuitenkin vielä melko tahmeata, vauhti ei varmaan kiihdy siten kuin Mars tahtoisi, ja tämä seikka saattaa lisätä yleistä hosumisen tyyliä.

twins_ragtimeSaabinen symboli Uudelle Kuulle on Lakko tuotannossa. Kas vaan, kyllähän protestoimisen takana aate pitäisi olla? Uuden Kuun tuleva aika taitaa pitää sisällään erinäisiä neuvotteluja, joissa penätään oikeuksia ja pidetään kiinni saavutetuista eduista. Selkärankaa tulisi löytyä riittävästi, ettei tarvitse tehdä huonoa kompromissia.

Vikkelää kaksosaikaa kaikille!

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Hetkessä tuhat uutta asiaa”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Ei Kaksonen taida olla minkään asian ajaja. Hän vain pitää tiedosta ja sen välittämisestä. Analysointikykyä on sen verran, että Kaksonen osaa todnäk. erottaa tiedon luulosta/uskosta. Jos Kaksosen tieto osoittautuukin luuloksi, niin hän luopuu luulosta ja vaihtaa siihen tietoon, mikä on saatavilla.

  • Tarja Says:

   Näin juuri taitaa olla, eikä kaksostyyppi pidä vaihtamista moraalisesti arveluttavana. Jännä tämä kysymys uskollisuuden ja uusiin vaikutteisiin vaihtamisen välillä, kumpaakin taitoa taidetaan tarvita.

   • Lila Patrikainen Says:

    Jännä juttu on myös se, että Kaksosten merkkiin liitetään monen muun asian ohella valehtelu. Olen joskus tavannut ihmisiä, jotka luultavasti uskovat omiin valheisiinsa, mutta silloin kun Kaksonen puhuu palturia, hän mitä todennäköisimmin on silti tasan tarkkaan perillä, mikä on totuus. Totuuden hän paljastaa sitten, kun A: ei muista valehdelleensa tai B: kun on saanut toivomansa hyödyn valheesta tai C: ei jaksa enää rakennella huteria korttitaloja, jotka kuka tahansa voi muutamalla terävällä havainnolla romuttaa.

   • Tarja Says:

    Käsittääkseni tämä tulee Merkuriuksen mytologiasta, kun tämä oli kepeä huijari ja juonittelija, jopa varas. Mutta todella erikoista on se, että vain kaksonen näyttää merkeissä kantavan tätä vastaavuutta, ei ollenkaan neitsyt. Muissakin muuttuvissa merkeissä, neitsyttä lukuunottamatta, taitaa olla taipumusta uskoa siihen mitä haluaa (jouskari ja kalat) ja halua värittää todellisuutta mielensä mukaiseksi.

 2. Punahilkka Says:

  Vauhtia ja kiirettä on riittänyt siitä saakka, kun aurinko tuli kaksosiin ja ylitti oman karttani marsin sekä auringon. Meno jatkuu vielä ja uusia juttuja putkahtaa koko ajan!
  Totta tuo tiedon haku ja välittäminen ja se että omasta kannasta voi luopua, jos toisella on parempaa tietoa. Ja pieniä valkoisia valheita käytetään, jos se on tarpeen.

 3. miau Says:

  haa olen nousu/kuu kaksonen joten saas nähdä mitä tuleman pitää!

 4. Kuukissa Says:

  Oho, minulla on parhaillaan menossa todella tarkkuutta ja huolellisuutta vaativa työ, lisänä tiukka aikataulu. Virheitä ei saisi tulla yhtään. Aika ei millään tunnu riittävän, hosuminen ei kai sitten ainakaan nyt kannata. Uusi kuu tekee neliötä MC:lle ja yhtymää Merkuriukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: