Noin sata rapuvariaatiota

cancer_zodiacOlen monesti tuntenut hämmennystä yleisen astrologisen kirjallisuuden ravun merkin kuvausten johdosta, etenkin Aurinko-rapujen luonnehdinnat tuntuvat karkaavan sitä kauemmas mitä useampia rapuja oppii tuntemaan oikeassa elämässä. Toki kuvaukset ovat pakosti aina yleistyksiä, mutta tästä huolimatta mieleeni on päässyt ajatus, olisiko näissä laskettu vähän hosakkaa.

Pullantuoksuinen kotihengetär on oman kokemukseni perusteella aika kaukana rapuisen arjen todellisuudesta. Jotenkin näiden ihmisten olemuksesta on ollut sanoinkuvaamattoman vaikeaa naulita sitä kaikkein olennaisinta ravun piirrettä. Enkä missään nimessä väitä, että ihmisen tulisi olla Aurinkomerkkinsä täydellinen prototyyppi, sillä sellainenhan on mahdottomuus koska on aina olemassa koko kartta, mutta jotenkin ravun teemojen kirjosta on ainakin itseni ollut hankala piirtää mitään yleisiä suuntaviivoja.

puolikuuAjattelin jakaa nyt teidän lukijoiden kanssa konstini, jolla itse olen kiertänyt tuon monimuotoisuuteen hukkumisen. Rapu on Kuun merkki, jolloin tässä merkissä syntyneen Aurinko on Kuun hallinnassa. Kuu on tunnetusti peilaava tekijä, ja jo tästä yksinään saattaa johtua osa hämmentävästä heijastus-vaikutuksesta, että ns. rapua katsoessa ei näekään todellista rapua vaan itsensä.

On niinikään selvää, että kaikissa merkeissä Aurinkoa hallitsemaan päässyt planeetta voi muuttaa merkkiään, mutta ravun merkin hallitsija Kuu on ainoa kiertolainen mikä voi tarjota saman kuukauden sisällä syntyneille kaikkien merkkien kirjon ollessaan hallitsijana. Jos yksi rapu syntyy Kuun ollessa vaa’assa, on se jo paria päivää myöhemmin syntyneellä ikätoverilla toisessa merkissä. Ravuilla on kuin sisäsyntyinen mahdollisuus useuteen, runsauteen ja vaihtuvuuteen.

Tuplarapu on kuin sellainen spesiaalikeissi josta Jukka Poika laulaa Siideripissiksessään. Tällaisen ravun pitäisi ilmentää ravun teemoja aivan superilla tavalla, jopa ylikorostuneesti, joten heistä luulisi kaikkein selkeimmin löytävän sen yleisen perusteeman. Mutta näitäkin rapuja on kahdenlaisia, sillä onhan vanhan Kuun rapu ihan erilainen kuin uuden Kuun rapu, eikö totta?

Jos Aurinkoravun Kuu menee leijonassa, kasvavalla puolella jossakin uuden Kuun ja sirppikuun vaiheilla, mielestäni tässä rapuisuus tasoittuu merkkikohtaisen vastavierailun myötä. Aurinko nousee tasavertaiseen asemaan, ja leijona-Kuu voi loistaa aika kirkkaastikin.

Muut kasvupuolen Kuut tulevat neitsyen, vaa’an, skorpionin ja jousimiehen merkeissä. Näistä mielestäni Aurinko-rapu jolla on Kuu neitsyessä saattaisi vastata huolehtijan prototyyppiä, sellaisella kasvattavan opettajan vivahteella. Rapu-skorpioni merkkiyhdistelmästä tulee selkeimmin mielikuva tästä takaisin koloonsa ryömivästä, tunteella reagoivasta vedenelävästä. Tässä voisi se sisäinen maailma kuitenkin leimuta esiin esimerkiksi taiteellisesti, kun kuitenkin kasvavan Kuun puolella ollaan. Aika ristiriitainen skorpioni kuitenkin on, ollessaan Kuulle ns. epäsopiva merkki. Ja jousimies-Kuu osuessaan hullunkuun vaiheeseen voi mielestäni ”aiheuttaa” millaisia yllätyksiä tahansa – tällaiseen ilopilleriin voisi olla mukavan railakasta tutustua!

rapu_kaurisRavussa täydenkuun vaihe saavutetaan kauriissa, jolloin tämä hallitseva auktoriteettimerkki korostaa molempien Auringon ja Kuun johtavaa laatua. Melkoisen aikaansaava ihmistyyppi, mutta tässäkin on vaikea nähdä rapuun liitettyjä hempeitä, tunteellisia ja myötätuntoisia yleispiirteitä. Itse ottaisin tällaisen yhdistelmän tulkinnassa huomioon Kuun sijainnin vastamerkissään, joten Aurinko-rapua voi painaa tietty haasteisuus huomion ja vastavuoroisuuden tasoilla.

Muut laskevan Kuun merkit tulevat vesimiehessä (arvaamaton ”irtopää”-eksentrikko?), kaloissa (kärjistetysti toisten kautta elävä myötääjä?), oinaassa (läpi harmaan kiven..) ja härässä, mistä tulee melko hiljainen ja passiivinen mielikuva. Kun Kuu itsessään nauttii härässä olosta, tämä yhdistelmä saattaisi olla varsin seesteinen. Ja pahnanpohjimmaisena vanhan Kuun kaksonen, mikä on minulle ajatuksellisesti sellainen paradoksi, etten saa hämmästykseltäni sanaa.

Tämän esittelyni tarkoitus ei ollut etsiä ravun merkille käypästä tyypittelyä, vaan osoittaa selkeä karttatekninen seikka, miksi rapu hajoaa niin moniin osiin. Mielestäni tämä on tulkinnallisesti huomioitava seikka, koska Auringon hallitsijalla on sanansa sanottavana.

Lukijoissakin on taatusti monia rapuja, joille voi tulla erinäisiä asioita mieleen?

PS. Moni on saattanut huomata kuinka olen pitänyt hiljaiseloa blogissa. Osoitan syyttävällä sormella tällä kertaa perääntyvää Merkuriusta, mikä seilaa laskuakselini tuntumassa. Silläkin uhalla, että tämä rapujuttukin ymmärretään täysin väärin, laitoin nyt tämän julki. Kaikki muut sanomiseni on viime päivinä ymmärretty väärin tai niihin on tullut vastineita, joita minä en puolestani voi käsittää.

Avainsanat: , , ,

12 vastausta to “Noin sata rapuvariaatiota”

 1. Emilia (Emelia) Says:

  Minäkin olen hieman hämmästellyt näitä Rapu- kuvauksia, sillä tuntemistani AurinkoRavuista ei monikaan ole ”kotihengettäriä”, mutta tunnen useita AurinkoRapuja jotka ovat yrittäjiä.

  Olen myös huomannut, että tämä Rapujen yritteliäisyys liittyy usein siihen, että voi luoda omia aikatauluja (mikäli työnluonne tai säännöt eivät ole esteitä).

  Samoin ehkä tuo huolehtijuus tulee myös tämän yritteliäisyyden rinnalle… sillä eräs tuntemani AurinkoRapu on juuri perustanut ties kuinka monennen yrityksen ja jälleen kerran työllistänyt vähintään yhden ihmisen itsensä lisäksi.

  Ja tietynlainen idearikkaus ja luovuus yhdistää myös kaikkia tuntemiani AurinkoRapuja, niin yrittäjiä kuin vielä vähän nuorempiakin.

  • Tarja Says:

   Kyllä, olen niin samaa mieltä tuosta yrittäjyydestä / yritteliäisyydestä ynnä idearikkaudesta. Tuollaisia ovat ne ravut jotka minäkin tunnen. Joitakin ”vaivaa” hienoinen kainous puskea eteenpäin, mutta yleensä jossakin elämänvaiheessa löytävät sen draivinsa, olisikohan se sitä oman kutsumuksensa löytämistä. Tietty fiiliksissä meno taitaa olla myös sitä ominta rapua, joskus hauska, toisinaan ihan mahdoton tuittu.

 2. Merja Says:

  Tällaista Rapua kuin minä,ei kait ole olemassakaan…..Aurinko/Uranus yhtymä aivan Ravun alkuasteella kymppihuoneen kärjellä……Kuu vähän rauhoittaa,kun on Neitsyessä. Onpahan vietetty elämää,jota sivulliset katsoo hitaasti!!! Mitkään ”normaalit” kuvaukset Ravusta eivät koske minua,eivät edes liippaa läheltäkään!!

  • Tarja Says:

   Juu Uranus on sellainen hauska kaveri että heittää kaiken päälaelleen! Hyvin menee jos jättää ne ”pullamössökuvaukset” omaan arvoonsa!

 3. Sanna Says:

  Väärin ymmärryksestä syntyy hyvä tinka, josta syntyy hyvää keskustelua, minkä avulla saa oppia toisesta ihmisestä lisää….. voisiko se kääntää näinkin päin näin perääntyvän Merkuriuksen aikaan? 🙂
  Upeaa teknistä erittelyä, minä tykkään, ymmärsin heti pointtisi ja kyllä mielenkiinnolla pohdin uudelleen omien rapu-tuttujeni piirteitä.

  • Tarja Says:

   Minun kohdallani ei keskustelusta voi puhuakaan, enempi on sanelua. Ripottelen vähän tuhkaa päälle niin kyllä se siitä.

   Kiitos astrologisen osuuden palautteestasi. Ihan perustekijöidenkin pyörittely tuntuu toisinaan oikein antoisalta.

 4. Emilia (Emelia) Says:

  Tuo ”väärinymmärrys” on kyllä tuttua täälläkin… ja siitä kyllä minä syytän retro-Merkkaria tuolla Deskendentin tuntumassa… saa nähdä mitä tuleman pitää kun se pysähtyy kääntyessään sinne… Täytyykö laittaa suusuppuun tai ihan ristiin kuten pupuilla…?

 5. Artemis Says:

  Tunnen lähemmin kaksi rapunaista, jotka vastaavat varsin osuvasti rapuluonnehdintoja. Molemmille lapset, koti ja perhe ovat hyvin tärkeitä. Isäni on lempeä ja herkkä rapu. Eräs tuttu nuori rapumies työskentelee lasten parissa ja pitää lemmikkejä.

  En ole aurinkorapu, mutta rapu nousumerkiltäni ja kuuni on MC:llä veskarissa. Herkkyyttä on liikaakin ja koti ja oma rauha ovat tärkeitä. Ruuanlaitto ja muu kotipuuhastelu hoituu kuitenkin periaatteella ”siitä yli, mistä aita on matalin”. Lapsia en ole oikeastaan koskaan halunnut ja hoivaamisviettini kohdistuu sen sijaan eläimiin.

  • Tarja Says:

   Ilmanmuuta nuo mainitsemasi seikat koti jne tunnetaan ravussa tärkeiksi, sellaista en menisi väittämään. Moni muukin merkki silti kokee samat teemat perustavanlaatuisiksi. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää näiden mainitsemiesi esimerkkien Kuun merkit.

   olen huomannut saman että monet rapuihmiset ovat erittäin eläinrakkaita. Monella on koiria.

 6. Artemis Says:

  Molemmilla naisilla lienee kuu kauriissa, samoin toisella miehellä. Toisella kuu todennäköisesti neitsyessä. Ilmankos viihdyn heidän seurassaan kun olen aurinkokauris..

 7. Leena Says:

  Olipas hyvä kirjoitus, ja aurinkoravun mielestä hyvin osuva 🙂 Minulla on vahva rapupainotus 12. huoneessa, mutta kuu on neitsyessä ja olen nousuleijona. Olen juuri kuvauksesi mukainen ja lisäksi vielä opettaja. Kasvattaminen on minulle luontevaa. Juuri kuumerkkini tekee minusta kuitenkin varmasti moniulotteisemman kuin vain sen hempeän ja pehmeän ravun. Rapu on haastava merkki tulkita, mutta tämä antoi siihen uusia eväitä ja selitti miksi en kaikista löydä sitä perinteisenä pidettyä ”kotihengetärtä” tai kotikissaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: