Kesä-Kuun syntymä

cancermoon_newKun Aurinko tuli viime viikolla rapuun, alkoi uudenlaisen ilmapiirin aika ravun ingressissä, mutta oikeastaan vasta tämän aamuinen Uuden Kuun syntymä ravussa päästää kunnolla tämän ajan teemat valloilleen. Kuu aloittaa uuden syklin 27. kesäkuuta aamupäivällä hiukan yhdentoista jälkeen 5°37’ ravusta. Tällaisella Kuulla on niskalenkki Auringosta, sillä Kuu hallitsee. Samanlaista hegemoniaa korostaa Jupiterin kulku aspektittomana ravussa.

Meillä aamupäivällä nousee neitsyen merkki, ja sen hallitsija Merkurius perääntyy omalla alueellaan. Myös Merkurius pysyy Kuun syntymän kartalla aspektittomana. Kuu ja nousua pomottava Merkurius jakavat kuitenkin piilevän yhteisymmärryksen samalla tasollaan avaruudessa. Mielestäni tämä yhä lisää Kuun vahvuutta tämänkertaisessa uudessa aloituksessa.

moon_cancer_newJohtavissa merkeissä on totisesti tapahtunut viime vuosina, ja kun ravussa ollaan, saattaa katse kääntyä menneisyyteen; esimerkiksi lehdet ovat olleet viime aikoina täynnä maailmansotien muisteloita. Puolustusasemiin kaivautuminen saattaa olla tässäkin ajassa yhtenä teemana, vaikka se ei selkeästi esillä olisikaan. Tämän Kuunkierroksen aikana taas aktivoituu ajan iso ratas Uranuksen ja Pluton neliössä, sillä muutamien tuntien ikäinen Kuu asettuu vastapäätä Plutoa lauantaiyönä keskiyön jälkeen, ja aamulla pamautellaan neliöillä Uranukselle ja sitä vastapäätä olevalle Marsille. Voihan tämä näyttäytyä vastaavuudessa ihan vaan ilmojenhaltijoiden tasolla ukkossäänä, mutta myös toisenlaisia isoja avauksia saattaa olla luvassa.

Ravun aika on tunnepitoista. Se miltä tuntuu, ohjaa mahdollisesti iloiseen kasvuun, luovuuteen ja ideointiin, mutta tuuli saattaa käpertyä myös äyskimiseksi ja ilkeäksi saksaisuksi. Voimme jokainen koettaa pysytellä hyväntuulisina, mutta provosoituminen taitaa vaania isojen kulmien vuoksi heti nurkan takana. On siis ihan ”tuulista” kiinni, tapahtuuko runsasta kasvua, vai palataanko vanhoihin kaunoihin. Aikamoista painetta alkuihin ja eteenpäinmenoon tässä ajassa on, joten lomailusta ja lekottelusta ei taida olla puhettakaan.

rapu_lummeYleensä rapu on hyvin intiimi, omakohtainen merkki, mutta ainakaan meidän piireillämme syntyvä Kuu ei jää huomaamattomaksi varjoon; näkyvyydestä huolehtivat niin julkinen syntymähuone kuin tulevat kovat kulmat tämänhetkisen ajan tärkeimpiin tekijöihin. Sitä en osaa arvailla, mahtaako Kuu todella kaivata pääsyä turvasatamaan, vai tahtooko se räjäytellä alkuun voimatekijöitä. Nälkäisiä riittää kuitenkin ruokittavaksi, etenkin myös symbolisella tasolla, joten kyllä tällä Kuulla töitä riittää.

Kuulle suotu Saabinen symboli on tässä aloituksessa Lintu vuoraa höyhenillä pesää. Vapaana elävä lintu toteuttaa vaistojansa valmistautuessaan tulevaan. Se toteuttaa toisten odotuksia ja ilmentää lajilleen ominaista käytöstä. Luen tämän kehotuksena katsoa ennemmin eteenpäin kuin menneeseen.

Kesän ja pesäntekemisen aikaa teille kaikille!

Mainokset

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Kesä-Kuun syntymä”

 1. PirjA Says:

  Tämä uusikuu tulee niin liki omaa kuutani, että kuunpaluu tapahtuu jo tunnin kuluttua, asteissa AC meneen kymmenkunta eteenpäin. Uudessakuussa aurinkoni on ykköhuoneessa, omassa kuunpaluussa 12h. Pallas lähenee aurinkoani ja kuunsolmut (mean node) ovat jo samassa asteessa kuin nataalissa.
  Noin yleisesti Venus ja Juno taivaanlaessa merikitsevät varmaan neuvotteluja ja sopimuksia, mutta Marsin puolitoistaneliö varmaan tekee tiukat lähtökohdat neuvottelijoille. Puhumattakaan Pluton ja Uranuksen lisäjännitteestä.
  Ja niin tietysti, meidänkin firmassa on taas YT’t menossa, vaikka pitävät kohta kesätaukoa sielläkin. Epävarmat ajat, kesälomaankin on vielä vähän aikaa.

  • Tarja Says:

   No silleen, minkähänlaista uutta alkua tämä sykli sitten tuokaan. Marsin kulma on kyllä perin erilainen kuin oman Marsisi tyyli kartallasi, saa nähdä tuleeko räjähtävä veto sitten itseltä vai toisilta.. varovasti selän kanssa?

   • PirjA Says:

    Pomo kyseli vaihtamaan toiselle asiakkaalle. No saa nähdä, miten asia etenee. Eiköhän tuo kuvaa hyvin uuttakuuta kymppihuoneen kärjellä ja kuunpaluu hieman lähempänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: