Ennen Auringonlaskua ei voi?

fm_aquariusSIllalla on luvassa mahdollisuus satumaiseen taivasnäytelmään, eli säiden salliessa todella suurena mollottava Super-täysikuu. Kuu on täysimmillään illalla vähää ennen Auringonlaskua yhdeksän jälkeen vesimiehessä 18°02’, Auringon loistaessa vastapäätä omassa leijonan merkissään. Elokuun täysikuilla on ollut tapana olla mahtavia punaisia palloja, ja ne ovat olleet niin kirjallisina inspiraatioina kuin houkutelleet kokemaan elämyksiä öisillä uintiretkillä oranssissa kuunsillassa.

Täysikuu saa nyt 10. elokuuta voimakkaan tuen, kun sitä hallitseva Saturnus on aktiivisessa kulmassa Kuuhun. Saturnus kuitenkin ennemmin pitää jalkoja maassa ja latistaa huippukokemuksia kuin antaisi intuitiivisuuden viedä yltiöpäisesti: kokonaisuus voi olla hyvässä tasapainossa. Myös Uranus on edelleen sujuvassa kulmassa Auringolle, ja tottakai samalla antaa myötätuulta myös Kuulle: me voimme pitää Uranusta tällä hetkellä Kuun kanssahallitsijana, joten Kuulla on myös innostavaa ja yllättävää voimaa takanaan.

Kun Kuun kierto sattuu jälleen olemaan täydenkuun hetkellä Maata lähimpänä, kutsutaan tällaista Kuuta Super Kuuksi. Kuun vetovoima on suurimmillaan, ja aivan varmasti myös Kuun isouden tuottama näköharha vaikuttaa meihin. Kuun luonne on vaistonvarainen, ja moni voi tuntea olonsa hulluksi osaamatta ollenkaan yhdistää alitajuisuuden merkitystä tuntemuksiinsa. (Tämä Superkuu on saanut yllättävän paljon mediahuomiota ja poikinut kaikkitietäviä määritelmiä siitä mikä on Superkuu: kansainvälisessä astrologiassa Super Kuu on aina täysikuu, joka osuu ajankohtaan jolloin Kuu on lähellä Maata. Näitä voi osua useita kalenterivuoden mittaan.)

aquamoonsuperMinä onneton olen aina niin hukassa kun pitäisi tulkita ja ymmärtää jotakin vesimiehessä olevaa. Vesimiehen Kuu on erilainen, se puhuu yksilöllisyydestä ja samalla kertaa yhteenkuuluvuudesta ryhmään. Tunnetasolla vesimiehen Kuu lykkää hienoisesti kauemmaksi, mikä sotii vastaan tämän hetken fysiologista tilannetta. Tämä Kuu on perustaltaan looginen, mutta eiväthän vaistot ja intuitio ole milloinkaan loogista? Päädyn ajattelemaan siihen suuntaan, että tämä iso kuutamo on täynnä arvaamattomia yllätyksiä, ja että se huomiokykyisenä ja valppaana voi antaa mahdollisuuden laajojen kokonaisuuksien ymmärtämiseen. Miten kukin osaa yksilötasolla yhdistää älyllisyyden ja vaistonvaraisuuden, siinä on meillä tehtävää seuraavaksi pariksi viikoksi.

Superkuun Saabinen symboli on Sammutettu metsäpalo. Se viittaa kontrollointiin, huomiointiin ja huolenpitoon, ja symboli näyttää osoittavan enemmän Saturnuksen alaista Kuuta kuin modernin Uranuksen hallinnassa olevaa tekijää. Asiat ovat olleet karkaamassa käsistä, ollaan tehty järkeviä tekoja ja saatu tilanne hallintaan. Nyt voi varovaisesti palkita itseään onnistumisesta, mutta huolen on oltava etusijalla: entäs jos jossakin vielä kytee? Ollaan valppaina!

Oikein mahtavaa Täydenkuun aikaa kaikille!

Mainokset

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Ennen Auringonlaskua ei voi?”

  1. PirjA Says:

    Minulla Khiron sijaitsee saman asteen loppuminuuteilla, tämäpä mielenkiintoinen kohtaaminen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: