Voimakas Uudenkuun aika

vaaka_syksy_uk2

Eilen Syyspäiväntasauksessa uusi ajanjakso lähti käyntiin, eli tämän tasauspäivän ja joulun alla tulevan Talvipäivänseisauksen välinen kausi. Tällaisen vuosineljänneksen sisällä syntyvä ensimmäinen Uusi Kuu on alleviivaava aloituksen kohta, ja harvoin sattuu että alkavan jakson asiat konkretisoituvat näin nopeasti. Uusi Kuu syntyi tänään 24. syyskuuta vaa’an merkin alussa, Kuun ylittäessä juuri merkkiään vaihtaneen Auringon 1°07’ vaa’assa aamupäivällä hiukan yhdeksän jälkeen. Johtavan merkin alkuun tuleva Uusi Kuu on muutoinkin symbolisesti aloituksen kohdalla, joten eteenpäinmenon riemu näyttäisi olevan voimakasta.

Jos nyt syntynyttä uudenkuunaikaa vertaa viimevuotiseen vastaavaan jaksoon, on mielestäni tässä aloituksen symboliikassa paljon puhtaammin vaakateema esillä. Viime vuonna vaa’an Uusi Kuu syntyi vastapäätä Uranusta oinaassa, mikä vei huomion ja dynamiikan, niin kuin varmaan pitikin silloin olla. Nyt Aurinko ja Kuu ovat kahdestaan merkkien alussa, ilman tarkkoja kulmia muihin planeettoihin. Kulma jousimiehessä nyt kulkevaan Marsiin on toistaiseksi väljä, samoin hiertokulma Neptunukselle kaloihin vahvistunee tulevina päivinä, ja neitsyeen jäänyt Venus valojen hallitsijana on sekin liian kaukana.

Mielestäni vaakaa merkkinä pehmennetään ja feminiinistetään astrologiassa liikaa, sillä kyllä sen täytyy jotenkin merkin luonteessa näkyä jos se on johtava ja maskuliininen. Vaaka on sosiaalinen, mutta minun on vaikea nähdä sitä tahtoa vailla olevana, alituisesti vain myötäävänä merkkinä. Ennemmin katson vaa’an sosiaalisilla keinoilla eteenpäinpyrkiväksi; tässä luodaan verkostoja jotta päästään eteenpäin. Kuulostaa kenties aika raa’alta, että ihmissuhteita käytettäisi hyväksi – ottakaa tähän kantaa kommenteissa!

Uusi Kuu on nyt siinäkin mielessä voimakas, että Pluto on parhaillaan pysähdyksissä. Toki useat astrologit ovat ilmoittaneet sen kääntyneen jo etenemään, eli käännöksen keskikohta on ohitettu. Samassa asteessa ja kaariminuutissa tuo hidas kaksoisplaneetta (Kharonin kanssa!) pysyy vielä tulevan lauantain puolelle. Pluton päällimmäisyys ajassa kertoo psyykkisestä tahdonvoimasta ja intensiteetistä, mutta tämä ei ole ilmiselvää eikä välttämättä ollenkaan näkyvää. Vaa’an aloitus saattaa siis olla strategisempi, suunnitellumpi ja pohditumpi syineen ja seurauksineen kuin aikoihin.

Toinen merkittävä aikaa leimaava tekijä mielestäni on Merkuriuksen liukuminen varjoonsa. Ikävä kyllä tämä lähestyvä perääntymisjakso on jo nyt näyttäytynyt monilla viestintään liittyvinä hankaluuksina (esimerkiksi omalla kohdalla sähköpostin palveluntarjoaja päätti juuri nyt uudistaa postit, sillä seurauksella että se ei avaudu enää ollenkaan). Varjossa kulkeva Merkurius on hidas, ja siksi jossain määrin painokas vaikuttaja ajassa sekin. Merkurius alkaa jo kääntyä kohti sisäisiä pohdintoja, ja tämä viittaa samanlaiseen tyyliin kuin pysähtynyt Pluto.

vaaka_syksy_ukAjan eteenpäinmenon latauksesta vastaa Jupiterin ja Uranuksen ihan pian tarkentuva sujuva kolmiokulma tulimerkeissä. Kyse voi olla pitkän aikavälin projekteista, jotka saavat hurjaa tuulta alleen (kun ajatellaan näiden planeettojen keskinäistä sykliä, mikä sai alkunsa Jupiterin ylittäessä Uranuksen kalojen lopussa nelisen vuotta sitten).

Uudelle Kuulle osuva Saabinen symboli on osuvasti uusia aloituksia korostava Kuudennen rodun valo muuttuu seitsemänneksi. Tässä ollaan kynnyksellä, tehdään valintaa mitä jätetään taakse ja millaisia asioita vanhasta arvostetaan. Symboli kertoo omien kykyjen käyttämisestä. Hmm – sosiaaliset taidot taitavat olla avainasemassa tässä ajassa?

Tasapainoista, kaunista ja voimakasta uutta sykliä kaikille!

Avainsanat: , , , ,

7 vastausta to “Voimakas Uudenkuun aika”

 1. Pallaskissa Says:

  Kyllä tuntuu ja jytisee tämä uudenkuun energia, Heräsin aamulla klo 5:48, tarkalleen tuntia _ennen_ kuin Kuu oli tarkasti yhtymässä syntymäkartan Plutoon. Iso seinäkello oli pysähtynyt samalla hetkellä… Ja sain juuri huojentavan tiedon, että kateissa ollut ihminen on turvassa.

  Vaaka-energia ei todellakaan aina ole pehmeää ja myötäävää, Vaaka saa kyllä haluamansa 🙂 Etenkin Vaaka nousussa on kaikkea muuta kuin joojoomies, esimerkkinä vaikka Urho Kekkonen. Tai Härkä-tyttäreni, joka on suostuttelun mestari 😀

  Itselleni (moni-Vaakana) on syksy ollut monenlaisten aloitusten aikaa, pian on Auringonpaluu ja se kartta näyttäisi toimivan jo sangen voimakkaasti. Verkostoja on luotu ja luodaan yhä voimakkaammin, tietoisella painotuksella myös tulevaisuutta ajatellen. Täytyy vain olla varovainen, ettei paina liian suurella voimalla eteenpäin (tr Mars oppositio Saturnus, heh, onneksi alkaa mennä jo ohi) ja varoa ärsyttämästä ketään liiaksi. Olematta kuitenkaan joojoonainen 🙂

 2. Siru Says:

  Kyllä, komppaan Taikablogia. Oma kokemukseni naispuolisista Vaaka-nousuista; usein ns. ’ainut mies talossa’ – hyvässä ja pahassa – tuo mainittu ihmissuhteiden hyväksikäyttö saa täältä ääniä. Tietysti se hyödyntäminen tapahtuu vaakamaisesti neuvotellen, mutta siis oma etu hienotunteisesti päälimmäisenä ..(toivottavasti ei kuulosta kyyniseltä ja yksipuoliselta arvioinnilta – ovathan nousu-Vaa’at toki muutakin, viime aikoina vaan aika monta kertaa olen tuohon ilmiöön törmännyt).
  Uusikuu napsahti parin asteen päähän Neitsyt-vertexistäni, joka on oppositiossa radix-Venukseeni asteen tarkkuudella (ja Venus siis anti-vertexillä)…mitähän tämä voisi olla.? – myös solar arc-Uranus aika tarkalleen uudenkuun asteessa..hmm…
  Lähestyvä tulikolmio nappaa mukaansa ainoastaan proge-tekijöitä; Marsin, Jupiterin, Kheironin ja Saturnuksen – ei uloimpia kiertolaisia ensinkään. Olen täynnä omituista optimismia – ehkä pian pakittava Merkku kuitenkin hillitsee menoa kohtsilleen …koneet jo tökkii ja kompuutterityön välttämätön taustatekijä eli musiikki = youtube lopetti yhteistyön 😦
  Kyselit jossain kohtaa (ehkä Kuuhullun puolella) mitä kansa haluaa; olen itse viime aikoina tutkinut prog. kuunvaiheiden näkymistä omassa elämässä ja mielenkiintoista vastaavuutta olen ollut huomaavinani. Eli jos tuota aluetta joku on sattunut tutkimaan, niin kuulisin mieluusti havaintoja siitäkin..Ja kaikki muukin käy kun noviisi olen – erityisen kivaa on,
  että tämä blogi on jälleen elossa, kiitos siitä! 🙂

  • Tarja Says:

   Tiedoksi että luennoin Jyväskylässä lokakuussa kuunvaiheista, ja eiköhän siellä tule sivuttua progeakin (riippuu tietysti osallistujien astrologian tuntemuksesta). Lisäksi Suomen Astrologisen seuran sivuilta löytyy linkki Soile Naskalin nettiluentoon, jossa myös käydään läpi kuunvaiheet progella (taltioinnin alussa on kuulemma hiukan ”löysää” aluksi, koska kyse on editoimattomasta versiosta, mutta kyllä se luentokin sieltä alkaa.

 3. Siru Says:

  Lisäys edelliseen; tällä hetkellä elän 16. edistynyttä kuunvaihetta. Runsaasti uusia työhön&opiskeluun liittyviä kontakteja – kalenteri natisee liitoksissaan – puhelin-&nettipaasto ihan must aika ajoin! :-/

  • Tarja Says:

   Tarkoittaako tuo kuunvaiheiden jakamista 28 vaiheeseen? Itse en tuota jaottelua käytä, joten en oikein voi ottaa kantaa.

 4. archer Says:

  Taigablogin kirjoituksia on kaivattu täälläkin ^^
  mukavaa että kirjoitat jälleen! luen näistä jokaisen.

  tuon vaakojen, varsinkin nousu-sellaisten analysoinnin jätän tällä kertaa muille 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: