Merkuriuksen viikonloppu

mercury_rubensOlisi ollut mukavaa tiedottaa teitä eilisestä pysähtyneen Merkuriuksen päivästä. Koska blogipäivitys tulee vasta tänään, on tässä bloggaajan osalta olemassa mutta. Eilen Merkurius tuli käännöksensä kohtaan skorpionissa 2°18’, pysähdyksen keskikohta osui iltaan, ja nyt mennään jo perääntyvässä vaiheessa. Seuraavat kolmisen viikkoa Merkurius perääntyy, ja jakson pääte ynnä uusi pysähdys osuu 25. lokakuulle 16°45’ vaakaan.

Perääntyvä Merkurius tuo varmaankin jälleen mukanaan viestinnän väärinkäsityksiä, pikkutavaroiden hukkumisia, joskus jopa ongelmia puhelimien, tietokoneiden ja autojen kanssa. Syvällisemmällä mielen tasolla perääntyvä Merkurius tarjoaa muutaman viikon ajan, jolloin ajattelu keskittyy sisimpään ja omien ajatusrakennelmien järjestelyyn. Tämä voi olla ihan hedelmällistä tutkimisen ja ilmaisun viilaamisen aikaa.

Tässä perääntymisjaksossa merkittävältä tuntuu Merkuriuksen tuleva pysähdys melko lähelle Kuunsolmun kohtaa 19°15’ silloin lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Mielen järjestelyllä voi olla suuri merkitys suunnalle, tulevalle ja oman tarkoituksen täyttämiselle. Perääntymisjakso saattaa tarjota valmisteluvaiheen eteenpäin rynnistykselle. Jos tulevat viikot joidenkin yksilöiden osalta tuntuvat takkuisilta, voi uudelleen harkinnalla ja loppuun asti miettimisellä olla tarkoituksensa.

Hermes_smallToinen iso juttu Merkuriuksen liikkeessä on alakonjunktio Auringolle, eli Uuden Merkuriuksen syntymä 16. lokakuuta 23°24’ vaakaa myöhään illalla täydellisessä vaaka-hengessä Venuksen kulkiessa vain parin asteen päässä Aurinkoa ylittävästä, piilossa liikkuvasta Merkuriuksesta. Uusi Merkurius syntyy hyvin lähellä Kuunsolmua, ja lisäpotkua taidetaan saada hyvän kulman päässä kulkevasta vauhdikkaasta Marsista jousimiehessä. Vielä seuraavakin Merkurius saadaan ilman merkeissä talvella vesimiehessä. Kun Uudet Merkuriukset näin syntyvät Merkuriukselle itselleen ominaisessa ajattelun ja kommunikaation elementissä, voidaan yleistäen ilmaista että elämme nyt ajattelun aikaa. Vaakahenkinen ajattelun, viestinnän ja tiedostamisen tyyli tulee leimaamaan tulevaa ajanjaksoa tuosta lokakuun puolivälistä ensi tammikuun loppuun.

Minä lähden nyt tutkailemaan tarkemmin eilisen synttäreitään viettäneen jälkikasvuni Auringonpaluun karttaa, jolle hän, juuri opiskelunsa aloittanut, sai tuon pysähtyneen Merkuriuksen. Toivotan kaikille lukijoille vähemmän harmillista ja enemmän mielen syvyyksiin hedelmällisesti keskittyvää syksyn aikaa!

Mainokset

Avainsanat:

4 vastausta to “Merkuriuksen viikonloppu”

 1. Sanna Says:

  Aion nauttia tästä seuraavasta kolmesta viikosta, tulipa harmeja laitteiden kanssa tai ei. Nimittäin oma Merkuriukseni on välillä hieman rasittava ja karttani pullollaan Merkuriusta Neitsyen ja Kaksosen merkkien puitteissa, niin minulle perääntymisjaksot ovat yleensä tarjonneet rauhaa. Minun mieleni käy välillä niin rasittavan kovilla ja keskushermostokin on jännitteessä. Kun Merkurius perääntyy, minun mieleni rauhoittuu, keskittyy olennaiseen ja saan tarvittavaa mielen ja hermoston lepoa. Toivottavasti käy näin nytkin! Välillä vastakohdat täydentävät toisiaan: OOB Merkurius saa tarvittavaa apua perääntyvältä Merkuriukselta.
  Upeaa saada pysähtynyt Merkurius vieläpä Skorpionin merkissä vuodeksi kartalle. Tiivistyvää ja syventyvää ajattelua, mahtavaa. Lapsuuden perheessäni yhdellä henkilöllä on pysähtynyt Merkurius, mutta Ravussa. Voi sitä säheltämisen määrä ja niitä rutattuja autoja, joita liikkuminen paikasta toiseen on hänelle matkan varrella tuonut. Onneksi Skorpioni osaa liikkua strategisesti hyvin ja harkiten, piilossa. Eli tulee loppuvuonna häikäisemään ohjaajat? 🙂

 2. kristina järvinen Says:

  Vaikuttikohan tämä siihen, että toissapäivänä s.postitilini kaapattiin ja kaikki tiedot hävisivät..saa nähdä saanko nuo tärkeät kansiot ja yht.tiedot takaisin vielä..mutta kaverini olivat aktiivisia, kun minulta oli lähetetty rahapyyntö,,ja he sitten kommentoivat kukin tyylillään 😉

 3. Sanna J. Says:

  Jaaha. Merkurius perääntyy minulla nyt 4. huoneessa ja olen myymässä asuntoani. Sitten se vielä perääntyy 3. huoneeseen, eli viestinnän huoneeseen, jolloin arkikkelisi mukaan se on pysähtyneessä tilassa viimeisenä viikonloppuna. No, 5.10. pysähtyneessa tilassa kirjoitin artikkelin lehteen, joka ilmestyy perjantaina 24.10. Mitähän tulin sanoneeksi siinä tekstissä? Sen näkee sitten! Itse asiassa Merkurius on silloin melkein IC:lläni, mikä on 20 astetta Vaakaa ja oppositiossa omaan Merkuriukseeni Oinaassa.

  Tällä haavaa Merkurius on kvinkunssissa Venukseeni ja olo on totta totisesti hankala!

 4. Sanna J. Says:

  Korjaus: Kirjoitin artikkelini siis lauantaina 4.10. pysähtyneessä tilassa. Aika pysähtyneessä tilassa olin itsekin. En olisi oikeastaan halunnut kirjoittaa koko juttua. Sitten toivon, että siitä tuli riittävän ytimekäs ja osuu suoraan ytimeen. Mielestäni kirjoitin ihan viattomasti ja yritin esittää asiat asioina, mutta en aina tiedä, mistä ihmiset – lähinnä kollegani – ottavat herneen nenäänsä. Minusta tuntuu, että on niin paljon asioita, joita ei saa sanoa vaikka ne olisivatkin ihan totta, eivätkä edes mielipiteitä. Esimerkiksi, että vanhojen sairaalarakennusten kunnostus on ekologiselta ja elinkaariajattelun kannalta kestämätöntä ja tuskaisen kallista julkisin varoin maksettavaksi, joten niitä ei kannattaisi suojella. Voi olla, että osa porukasta suuttuu todella, kun näin kirjotin, sillä osa porukasta oikeasti haluaa museoida sairaalaat, hällä väliä mitä maksaa ja meneekö rahat ihmisten hoitoon, kunhan seinät vaan säästyvä, kun ne ovat ukko sen ja sen suunnittelemat. Saa nyt sitten nähdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: