Pitkään loimottava pimennys

kuunpimennysOlemme pimennyksien ajassa. Kuunsolmut ovat viime vuosina liukuneet ravun-kauriin akselilta kohti kevään ja syksyn merkkejä, ja nyt oinaan-vaa’an merkkiparista kertovat pimennyssyklin tulevan melko lähellä kevään ja syksyn tasausten aikaa. Tänään 8. lokakuuta täydellinen Kuunpimennys aloittaa tämän syksyn pimennysten sarjan. Aurinko kulkee vaa’assa lähellä Kuun yläsolmua, ja nyt täydenkuun aikaan sitä vastapäätä oinaassa kulkeva Kuu jää pimennyksen alle 15°05’ oinaassa laskusolmun lähellä. Meillä ei pimennys näy iltapäivällä noin kahden aikaan.

Pimennysten voidaan ajatella tulevan luontevammin tai helpommin, jos kahden tai kolmen pimennyksen sarja alkaa Auringonpimennyksestä. Tänä syksynä Kuu pimenee ensin, eli asetelma on hieman vaativampi. Tämä oinaan puolivälin pimennys muodostaa pimennysparin ensi keväänä tulevan, myös täydellisen Kuunpimennyksen kanssa, joka tapahtuu melko lailla samalla kohdin eläinradan toisella puolella vaa’assa. Jos siis jokin oman kartan tekijä nyt jää pimennyslinjalle, näin tulee tapahtumaan ensi keväänäkin, eli pimennyksen esiinnostattamat asiat ovat pitkään esillä.

Kuu alasolmulla pimennyksessä on periaatteessa ihan kohdillaan, sillä symbolisesti alasolmu vastaa Kuuta ja yläsolmu Aurinkoa. Usein tämänkaltainen asetelma viittaa asioihin, joista on syytä tunnetasolla päästää irti. Kun pimennykset tulevat nyt Kuunsolmulinjan osoittamana muutoinkin minä ja muut -polaamerkkeihin oinaaseen ja vaakaan, on kyse itsestä toisten joukossa (ei siis välttämättä parisuhdeasioista suoranaisesti), seikoista jotka on tiedostettava päästäkseen eteenpäin.

Tämänkertainen Kuunpimennys on erittäin voimakas asettuessaan koko aikakautta määrittävän ison planeettakulman kohdalle: Kuu on vain puolen asteen päässä Uranuksesta, joka on jo vuosia muodostanut neliökulmaa yhdessä Pluton kanssa. Pimennys aktivoi Uranuksen ja Pluton neliön teemat. Lisäksi Uranus linkittyy parhaillaan dynaamisempaan Suurkolmioon Jupiterin ja Marsin kanssa, joten planeettojen energia on monella tasolla mukana toteuttamassa pimennyksen vaateita. Ja vaikka perääntyvä Merkurius ei juuri tähän pimennykseen mukaan osukaan, on aina merkillepantavaa kun pimennys tapahtuu sen perääntymisjakson aikana.

Pimennyksiä vastaavia tapahtumia on aina riskialtista ennustaa, sillä sen osoittama ajallinen jakso on paljon pidempi kuin vain täsmällinen pimennyksen heti. Tämä oinaan pimennys on ollut ilmiöissä olemassa jo kuukausia, ja tulee olemaan mahdollisuutena todella pitkään (koska sama linja aktivoituu uudelleen ensi keväänä). Kun nyt koko vuosikymmentä määrittävä iso planeettakulma on pimennyksessä mukana, voidaan ajatella pimennyksen voimistavan Uranuksen ja Pluton neliökulman muutostarvetta. Mielenkiintoisesti osuu samaan aikaan mediassa esiintyneet uutiset Pluton statuksen palauttamisesta takaisin planeetaksi. Astrologiassahan sitä ei koskaan todella hylätty pois planeettakattauksesta, mutta kenties meidän astrologian piirissäkin on yhä syytä tarkentaa ja miettiä sen merkityksiä.

kp_aries

Tahdon edelleen painottaa, ettei pimennyksiä tarvitse pelätä, vaikka ne oman kartan kohtaan osuisivatkin. Sellainen kertoo ”vain” tietoisuuden kohdistamisesta, tällä kerralla oinaan teemoihin, yhdistyneenä Uranuksen merkityksiin. Millaisena yhdistelmänä nämä tekijät sitten ilmenevätkin tullessaan omalle kartalle, se täytyy selvittää oman elämän kautta. Symboliikka on monitahoista, oinas on paljon muutakin kuin sotaa ja Uranus enemmän kuin yllätyksiä. Kun pimennys saadaan näin vahvan symboliikan kera, voi sen merkitys ja tarkoitus jopa avautua tavallista helpommin, kenties ainakin nopeammin kuin yleensä. Tulkinnassa sillä oman kartan kohdalla, joka pimennyksen kohdalla on, on jopa enemmän merkitystä kuin sinänsä Kuulla nyt alasolmulla ja tuossa kohdassa olevalla Uranuksen transiitilla (pimennys merkitsee erilaisia asioita kohdistuessaan vaikka nousulle tai Venukselle).

Voimia kaikille pimennyksen tiedostamiseen tällä kuohuvalla aikakaudella!

Avainsanat: ,

7 vastausta to “Pitkään loimottava pimennys”

 1. PirjA Says:

  Pimennys osuu minun Vertex-akseilleni (Vx kvinkunssi aurinkooni, minuutilleen). Uranus on kolmiossa itseensä ja Jupiter on yhtymässä Uranukseeni. Tr-Mars lähenee Saturnustani ja tästä syntyy tulen kolmio.
  Pluto on edelleen IC’n tuntumassa. Khiron on oppositiossa aurinkooni ja tästä syntyy T-risti, jonka kärkenä ovat oma Saturnus ja sitä lähenevä Mars. Kivun avulla oppimistako?
  Hmm, nataali-Saturnus näyttää nyt olevan tärkeässä roolissa, kun se on molemmissa kuvioissa mukana.

  • Astrologian Taika Says:

   Vertexille tuleva pimennys kannattaa tosiaan huomioida, ja tuumia sitä esimerkiksi sitä kautta, että oma paikkasi ”maailmassa”, yhteiskunnassa, yhteydessä toisiin, vaatii nyt huomioimista. Tällä en tarkoita syyllistää, että olisit tehnyt jotakin väärin, ja pimennys olisi siitä rangaistus. Olosuhteet ovat muuttuneet, kuten tiedämme, pakka täytyy jakaa jotenkin uudelleen. Jos koet Saturnuksen olevan nyt keskeinen, sehän on hyvä asia, elämän perusrakenteita on katsottava.

 2. Pallaskissa Says:

  Progressiivinen Kuu 15 asteessa Vaakaa, proge Uranus 16 asteessa. Niin että älkää edes kysykö, tuntuuko missään!!!

  Pimennys melkein nataali Khironilla, tr Khiron yhtymässä nataali-Kuuhun (syntymäkartalla nousee Rapu) ja Kuu on syntyjään kvinkunssissa Uranukseen, Uranus opp Khiron. Ja nyt transiittina Uranus semisekstiili Kuu, siis pimennykin tekee Kuuhun tuon kulman, huooooooooh. Ja koska kehoni tapaa äärettömän herkästi manifestoida kaiken esiin ja näkyväksi, sain elämäni massiivisimman silmätulehduksen jota olen nyt paikallisantibiootein hoitanut. Mätää oli aivan kirjaimellisesti silmäluomi täynnä, onneksi nyt tulehdus alkaa jo helpottaa kun absessi puhkesi… Kovin konkreettisesti tuntuu siltä, että on todellakin aika avata silmät kaikelle sille, mikä hiertää. Tietoisesti. Puhkoa elämän mätäpaiseet :P?

  PS. Konvehtina kakussa proge-Vertex 15 asteessa Jousimiestä, sentään kolmioaspekti! *löytää jotain valoisaa*

  • Astrologian Taika Says:

   Olipa taas hektinen päivä enkä ehtinyt ajallaan tsekata blogin kommentteja, mikä nyt harmittaa. Kuulostipa ärsyttävän kirjaimelliselta tuo kertomuksesi keholla oireilusta, ja se pistää miettimään miksi näyttäisi siltä kuin emme itse saisi valita, käsitelläänkö energiat sisäisellä mielen tasolla vai esimerkiksi terveysoireina, joihin on hyvin vaikea itse vaikuttaa. Pahaa tulehdusta kun ei paranneta vain omaa asennetta muuttamalla! Ihan kuin mikään työmäärä ei riittäisi minkä itsessään tekee – ja tämä taas muistuttaa Saturnuksesta että sekö tässä taas rulettaa. Näin voimakas Uranus-aika tuntuisi vaativan sokkohyppyä tuntemattomaan, jossa ei varmistella mitään. Eteen voi tulla herkullisia tilaisuuksia?

   • Pallaskissa Says:

    Tuosta alempana olevasta Orvokin kommentista tajusin myös, että muutaman päivän taustalla häälyillyt migreenihän liittyynee tähän. Uranusta ja Merkuriusta? Merkurius semisekstiilissä/neliössä/puolitoistaneliössä vähän kaikkialle omalle kartalle pimennyspäivänä. Ja kiitos Taika muistuttamisesta, onhan aika tärkeä aika, Uranuksen puolitusta kestää vielä jonkin tovin 😛

 3. Orvokki Says:

  Mulla vaikuttaa ainakin aamusta asti jyskyttäneenä päänsärkynä.. Nataali-venukseni 16 Vaakaa eli nyt leija-kuvion kärjellä. Muita vaikutuksia en ole toistaiseksi havainnut..

  • Astrologian Taika Says:

   Se miten pimennykset ilmenevät elämässä, mitä kaikkea vastaavat, on monisyistä ja voimakkuudeltaankin vaihtelevaa ynnä täytyy muistuttaa, että ajallinen sykli ”todellisissa” ilmentymissä voi olla jopa puolitoista vuotta. Ihan kaikki pimennykset eivät näyttäisi kertovan suurista ja mahtavista mullistuksista. Ehkä ne muistuttavat vain silloin kun on oikeasti tarvetta. Mistä sitten tietää milloin pimennys näkyy elämässä ja milloin ei, mielestäni siihen saa vastauksen vaan omasta elämästään, eikä sitä ulkopuolelta pysty kukaan muu todella kertomaan, vain arvailemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: