Kauniita sanoja

hermes_new

Illalla 16. lokakuuta on taivaalla Merkuriuksen alakonjunktio Auringolle, missä perääntyvä pikkuplaneetta ylittää Auringon asteen 23°24’ vaa’assa joitakin minuutteja ennen vuorokauden vaihtumista perjantaiksi. Merkurius on piilossa Auringon sisällä, ja vasta myöhemmin se alkaa nousta aamutaivaalla näkyviin ennen Aurinkoa. Merkuriuksen status siis muuttuu aamutähdeksi.

Tällainen perääntyvän Merkuriuksen ylitys Auringolle on Merkuriukselle itselleen sen syklin alkupiste, josta Merkuriuksen katsotaan syntyvän uudeksi. Vastaavasti etenevässä liikkeessä tapahtuva Auringon kohtaaminen on täyden Merkuriuksen aika. Merkuriukset syntyvät elementeittäin aina sykleissä, ja nyt mennään ilman merkkejä läpi. Tällaisen voisi ajatella olevan korostuneen Merkuriaanista aikaa, missä planeetan parhaat puolet tulevat pikkuhiljaa monipuolisesti esille. Kaksosista saatiin kesällä älyllistä potkua, nyt vaa’assa rakennetaan suhdeverkostoja ja talvella ideoita aletaan jakaa yhteisöllisellä tasolla.

hermes_babyNyt syntyvä Uusi Merkurius luo pohjasävyn kaikelle Merkuriuksen toiminnalle, vaikka planeetta lähteekin tämän perääntymisjakson jälkeen etenemään muita syksypuolen merkkejä. Vaa’an voisi ajatella antavan kommunikaation pohjaksi hienotunteisuutta, hienostuneisuutta ja kykyä olla yhteistyössä toisten kanssa, etenkin kommunikaatiotaitoja vaativissa asioissa. Merkuriaaninen liikehdintä voi tuoda eloa kahdenvälisiin kohtaamisiin, eikä ilmaisussa esteettisyys jää huomiotta.

Uuden Merkuriuksen aika on aina sen aamutähtimäistä tiedonkeruuta, tarkkailevaa asennetta, uteliaisuutta asioista, virkeyttä ja liikkuvuutta. Me kaikki varmaan otamme iloisina tällaisen vaiheen vastaan? Toivotan kaikille miellyttävää Uuden Merkuriuksen aikaa!

Mainokset

Avainsanat: ,

Yksi vastaus to “Kauniita sanoja”

  1. PirjA Says:

    Merkuriuksen alakonjunktio tapahtuu juuri Mean Noden 24,07 ja True Noden 22,57 välissä. Solmut ovat muutenkin olleet aktiiviset tänä vuonna, mm solmujen paluu… olenkohan ajan hermolla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: