Voima & Tahto

sco14Tervetuloa skorpionin syvä ja ehdoton aika! Tänään 23. lokakuuta ihan pikkuista vaille kolmelta iltapäivällä Aurinko siirtyy skorpionin syksyä niittaavaan merkkiin. Luonto on muodonmuutoksessa varastoiden ytimeensä kasvun siemenen tulevaksi kasvukaudeksi, ja samaa meidänkin pitäisi tehdä.  Auringon liikahdus uuteen eläinradan merkkiin tapahtuu hienosti skorpionimaisella hetkellä, hyvin vanhan Kuun aikaan, jolloin tuleva Auringonpimennys on jo aivan käsillä. En tarkoita tätä uhkakuvaksi, sillä pimennyksen tiettyyn ydinalueeseen painokkaasti osoittava luonne on aivan kuin skorpionin omaa luonnetta. Tällä merkillä on kyky päästä ytimeen – eivätkä kaikki ”ytimet” ole helposti valloitettavia, vaan tarvitsevat suunnattomasti suunnittelua, strategiaa ja tahdonvoimaa.

Tämänkertainen Auringon osoittama ajan hengen muutos ei merkitsekään täydellistä salaperäisyyttä ja oman sielun syvyyksiin käpertymistä, sillä merkinvaihdoksessa Venus on oleellisesti Auringon mukana, tullen perässä skorpioniin omasta vaa’an merkistään vielä niukasti saman vuorokauden puolella. Auringolla ja Venuksella on eroa vain joitakin kaariminuutteja, ja tarkka yhtymä on lauantaina aamupäivällä. Kun sosiaalisuuden, ystävyyden ja rakkauden planeetta antaa sävyään (pimennyksen lisäksi) skorpioniin tulolle, jää tästä mukava leima koko kaudelle.

Auringon voimakkuutta lisää edelleen merkinvaihdon aikaan OOB tilassa oleva hallitsija, Mars jousimiehessä. Mars antaa lisää kierroksia, mutta nyt aletaan olla jo ehtoopuolella sen huikentelevaista kallistuskulman ylitystä (korkeudessa, ei välttämättä ajallisesti), ja ehkä olemme oppineet jo hallitsemaan Marsin oikuttelevan tulista energiaa. Ja nyt tekisi mieleni varoittaa, että jos ei olla opittu, saattaa poikkeuksellinen toiminta ryöhätä jälleen esille Auringon merkinvaihdoksen myötä. On vähän kuin öljyä heittäisi liekkeihin; tulee entistä pahempaa jälkeä, täystuhoa, jollei tiedetä mitä ollaan tekemässä. Skorpioni ei välttämättä ole merkkinä harkitseva, vaikka strateginen onkin. Tunne saattaa vallata mielen (ja tätä yhteiskuntamme kammoksuu..).

sco_14Venuksen kanssa kimpassa kulkemisen lisäksi Aurinko tulee helppoon kulmaan Neptunukselle. Tämä sattuu sikäli merkittävään aikaan, sillä Neptunus alkaa olla hyvin hitaassa liikkeessä valmistautuessaan pysähdykseensä, joka ajoittuu skorpionin mystiseen aikaan – osuvan sopivasti jälleen. Toinen merkittävämpi kohtaaminen Auringolla tulee Saturnuksen kanssa merkin viimeisellä kolmanneksella; 18. marraskuuta synttäreitään viettävät saavat tämän lahjan tarkimmin Auringonpaluukartoilleen. Saturnuksen energian kirkastuminen on syytä ottaa ennemmin tahdonvoiman, päättäväsiyyden ja sitkeyden riemujuhlana kuin ikävyyksinä.

Tahdonvoimaista skorpionin aikaa, jäämme odottelemaan pimennystä!

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: