Liukumaa Neptunuksen aikaa kohti

nep_stat_purpletransitionKun te toiset suuntaanne huomionne härän täyteenkuuhun, minä olen kipuillut kaloista alkanutta hullunkuunvaihetta ja Neptunuksen liikkeitä vuorokausirytmin täydellisellä sekoittamisella. Rytmittömyydestä on ennemminkin kyse.  Vaikka Neptunus ei ole vielä saavuttanut täsmälleen sitä kohtaa, mistä kääntyy etenemään, täällä tuon planeetan hitaus on tunnistettu.

Neptunuksen kulussa pysähdyksen keskikohta osuu viikon päähän sunnuntaille 16. marraskuuta, ja käännös tapahtuu kaloissa 4°47’. Tuosta keskivälistä voidaan liukuvasti – etenkin Neptunuksen ollessa kyseessä – antaa reilu viikko aikaa kumpaankin suuntaan Neptunuksen pysähdykselle. Tämä on aikaa, jolloin Neptunus on vahva, merkittävä ja esillä ajassa.

Kaltaiseni Neptuniaaniset ihmiset ovat saattaneet minun laillani tunnistaa Neptunuksen hitaan liikkeen jo jonkin aikaa. Kun astrologia ylipäätään on subjektiivista, mielestäni on ihan mahdollista, että planeetan liikkeet näkyvät ihmisten elossa ja olossa eri voimakkuuksilla. Jos Neptunus on syntymäkartalla pysähtyneenä, ja Aurinko sattuu olla kaloissa (ja paljon muutakin, kuten tiedätte), ei ole mikään ihme, jos Neptunuksen ajallinen voimakkuus hipoo omalla kohdalla huippua, ellei sitten ihan sietokyvyn huippua.

nep_stat_purplelightsHitaan ulkoplaneetan olemus on muutoinkin erityyppinen voimakkuuden ilmentymiltään kuin jos verrataan nopeisiin planeettoihin kuten Marsiin, Venukseen ja Merkuriukseen. Transiittijakso on pitkä ajanjakso, kuin epämääräinen tahra oman ajan jatkumossa; tahra voi olla sieltä täältä hieman näkyvämpi, mutta on vaikea osoittaa kohtaa mikä ei enää ole lainkaan tahran peitossa. Samalla tavoin planeetankin energiat, ilmentymät ja teemat imeytyvät elämään. Hitaan planeetan kulkusuunnan muutos on ilmiö, jossa koko pitkän transiittijakson asiat paukahtavat pinnalle.

Kaikki eivät tunnista pysähtyneen planeetan esilläoloa voimakkaasti, eikä ilmeisesti näin ole tarkoituskaan olla. Neptunuskaan ei ole kaikkien juttu, joulukuussa kun Jupiter pysähtyy leijonassa, saattaa tämä olla monen kohdalla paljon vaikuttavampi ajankohta. Astrologiassa lähdetään aina liikkeelle syntymäkartasta, jotkut ovat jopa esittäneet, että ellei tekijä ole olemassa siellä, ei se elämänkulussakaan näy (tottakai kaikki planeetat ovat kaikkien kartoilla, tarkoitan tällä esimerkiksi planeettojen välistä kulmaa). Jos siis syntymäkartalla ei ole keskeistä Neptunusta, saattaa seuraava pariviikkoinen mennä ohi ilman sietämättömiä univaikeuksia, elämän pettymysten kohtaamisia, elämänhallinnan menetystä tai ulkopuolisuuden ja sivuunjäämisen tuntoja. Ei varmaan tämän puolen peräänhuutelijoita ole? Jos Neptunuksen onnistuu oivaltamaan hienosti ja myönteisesti, saattaa hyvässä lykyssä löytää vilahduksen luomisvoimaa ja mielikuvitusta, päästä sisälle fantasiaan, tuntea universaalia rakkautta ja jakaa hyvyyttä arvottamatta ja tuomitsematta (enkä taida malttaa olla kirjoittamatta tähän loppuun Halleluja).

nep_stat_purpledownVaikka juurikartta eli syntymäkartta on se karttojen kingi, voi Neptunus tai joku muu planeetta osoittautua omassa ajassa tärkeäksi tekijäksi myös muiden karttatasojen kautta, esimerkiksi jos Auringonpaluussa jokin planeetta osuu akselille tai edistyskartalla planeetta on pysähdyksissä tai muuten oleellisesti esillä. Nämä vaihtoehdot ovat ohimenevämpiä, mutta niiden hallinta ja ymmärtäminen saattavat olla vaikeampaa, jos puuttuu se syntymäkartan luoma tuttuus. Näissä tapauksissa planeettaenergia voi tuntua vaikealta, oudolta ja jopa epämiellyttävältä. Kuten voitte rivien väleistä tulkita, en allekirjoita tuota esitystä, ettei planeetta näkyisi elämässä jos se ei ole syntymäkartalla oleellinen. Mielestäni elämme myös ajallisten karttojen kautta: niissä on mahdollisuutemme kasvaa.

Ne skorpionit, joiden Aurinko on merkin asteissa 21 – 25 skorpionia, saavat varmimmin pysähtyneen Neptunuksen tulevalle Auringonpaluulleen. Myös muut noiden asteiden lähellä juhlivat saattavat hyvinkin tunnistaa Neptunuksen voiman koko tulevana vuotena, etenkin jos Neptunus jää paluukartalla jotenkin tärkeään kohtaan.

Oman tuntumani mukaan tämä Neptunuksen pysähdyksen alkuvaihe on Neptuniaanisempi, ja siten usein vaikeampi, liukuvampi ja epämääräisempi, kuin täsmällisen pysähdyksen ajankohta. Tuohon aikaan myös Saturnus on taivaalla esillä Auringon yhtymän vuoksi, ja siitä saadaan järkevää vastavoimaa Neptunuksen viettävyydelle. Jokainen voi kuitenkin tunnustella itsensä kautta, kumpi näistä kovin erilaisista planeettojen energioista olisi tuhdimpi ja esilläolevampi marraskuun puolivälissä.

Nautinnollista täydenkuunaikaa teille kaikille! (Enemmän härän täydenkuun tunnelmia käsittelen tuotapikaa ilmestyvässä Hullunkuunajan blogissani)

Avainsanat: ,

11 vastausta to “Liukumaa Neptunuksen aikaa kohti”

 1. ruusutarha.blogspot.fi Says:

  Kiitos, taas loksahti jotakin ytimiin! Eli tuo kuinka planeettojen vaikutus riippuu myös juurikartan tilasta!
  En varmaankaan ole kovin neptuaaninen ihminen (Neptunus Vaa’assa yhtymässä MC:hen ja neliössä Aurinkooni), mutta olen todella tarkkaillut tuota nykyistä transiittia, koska se osuu yhtymään Kalat 2,46 astetta Kuuhun huoneessa 2 eli taloudenpidon huoneessa. Sama juttu on tupla-skorppari-pojallani. Hänellä Kuu Kaloissa 8 astetta 3. huoneessa.

  Siis jos olen itse ollut huolissani asumisestani ja taloudestani, niin pojasta olen vielä enemmän huolissani. Hänellä kun tuo Neptunus kartallaan on neliössä Venukseen ja Marsiin juuri-Neptunuksen ollessa 2.huoneessa 27 astetta Jousimiestä. Tuntuu, että en koskaan ole näin vahvasti kokenut näitä karttoja. Meinasi yöunet mennä, kun ajattelin pojan tulevaa aikaa, siis ihan muutenkin, kun hän on ’lyönyt päänsä seinään’ niin monta kertaa.

  Itse löydän tästä ajasta hyvin herkän luovuuden, kun tuntuu että jotain on kunnossa. Kunpa poikakin sen löytäisi. Meillä on aika lailla samankaltaiset kartat. Hänellä on myös Jupiter Jousimiehessä 1.huoneessa ja Mars Neitsyessä, kuten mulla tuon Kuun lisäksi sekä sama nousumerkki.

  • Tarja Says:

   Näkisin kyllä kartan perusteella neptuniaanisuutta jos se on MC:llä, tuo on vahva ja vaikuttava kohta, ja lisäksi aktiivisessa kulmassa Aurinkoon. Tottakai riippuu siitä onko kartalla paljon kaikkea muuta mikä jyrää voimakkuudessa tämän yli.

   • ruusutarha.blogspot.fi Says:

    Neptunuksen yhtymän MC:lle olen kokenut itse hyvin positiivisena. Se on luonut paljon sellaista intuitiivista ’nenää’ löytää oikeat asiat ja tavan toimia. Ehkä myös hullua rohkeutta tarttua aina johonin asiaan tai toimeen epäpätevänä, sekin kuitenkin intuitioon luottaen.

 2. ruusutarha.blogspot.fi Says:

  Hassua, kun tuo blogi on tuonne ilmaantunut. Siis tässä puhui Leila.

  • Tarja Says:

   Blogi taitaa napata kommentoijan nimen ensisijaisesti blogin nimestä jos sellaisen on täyttänyt joskus alunperin kommentointitunnuksiinsa. Mystisiä nämä tekniset asiat.

 3. sunnyshanti Says:

  Kiitos, itselläni aurinko kaloissa 6 huone, ja viimeisen viikon olen kärsinyt alaselän kivuista ( selkä ei ole ollut koskaan ongelma ) joka osoittautui psychic attack:in seurauksena tulleelta epämääräiseltä kivulta, joka on nyt hoidettu pois. Ja samalla tietysti esiin tuli kaukaa lapsuudessa koettu onnettomuus…. ( kaloissa, loput 7 huoneessa, on minulla myös merkurius 17astetta, khiron 24 astetta ja saturnus 29 astetta joka muosdostaa kultaisen kolmion Neptunuksen ja Jupiterin kanssa ) ja tämä kaikki oppositiossa Pluto Uranus yhtymään Neitsyessä.. Hieman on ollut pohdittavaa ka
  iken kanssa…

 4. PirjA Says:

  Olen kokenut monta vuotta Neptunuksen kolmiota itseensä, joka nyt siis alkaa erkaantua, mutta vastaavasti alkaa lähetä kolmio Kuuhun. Oma Netunukseni on toisessa huoneessa, 2.48 skorpionia yhtymässä Jupiteriin, jolle pimennys osui tarkasti 0 skorpionia. Irtisanominen töistä tapahtui jo elokuussa, vaikka työsuhde vielä jatkuukin.
  Saa nähdä, mitä Neptunus saa irti Kuusta, kun se on Pluton opposition jäljiltä vielä vaiheessa. Kuu on myös MC’llä ja sinnekin alkaa tuo kolmio ulottaa vaikutustaan pikkuhiljaa….

 5. ruusutarha.blogspot.fi Says:

  Astrologian taikaa odottelen….

 6. keltainenkristalliaurinko Says:

  Heippa! Ensinnäkin kiitos mahtavasta blogista ja että jaksat päivittää!:)

  Sitten kysymyksiin! Jos jaksa ehdit jossakinm vaiheessa joskus vastata…..Eli osaatko sanoa,Neptunuksesta kyseenollen, että väsyttääkö/lisääkö neptunustransiitit tosiaan siis unen määrää?? Itselläni tehnyt neptunus neliötä kuulle 2.huoneessa ja seksitiiliä MC:lle reilun vuoden ja ERITTÄIN positiivisena tämän olen kokenut, mutta väsymys vaan aika hurja ollut…

  Lisään heti, että elän mielestäni keskivertoa ehkä terveellisemmin eli syön kasvis- ja luomupainotteisesti syön, lihaa 1krt/vko, treenasin parivuotta 5krt/vko melko rankasti mutta kehoa kuunneellen ja proteiineista ym, ravintoaineista huolehtien, mitat 161cm/60kg, kehonkoostumusmittauksesta ok, 26v, tehnyt kahta työytä, jossa koen onnistumista ja vastaa koulutustani. Työ ei ole istumatyötä vaan liikkeellä oloa ihmisten parissa, vaattii ongelmanratkaisua ja ehdin nauraa ja hymyillä. Hyötyliikun, teen Reikiä säännöllisesti, meditoin, Molemmat työt keikkaluontoisia ja halutessani voin jäädä aina nukkumaan jos siltä tuntuu. En juuri joudu stressaamaan. Elämässä kiva vaihe menossa, Asun Helsiongissä……

  Kesälläkin rennosta työstä, luonnonlähellä asumisesta ja runsaasta vapaa-ajasta huolimatta 8h vähinntään nukuin 3kk. Nousevana härkänä tosin kai unesta tykkään….(?) Ja sängyn patja oli kesällä aika pehmeä, missä nukuin.. jotenkin unettava…..:D

  Kartallani neptunus melko keskeinen eli sijaitsee 10huoneessa yhtymä MC, yläsolmu kaloissa ja 12.huoneessa ja venus kaloissa. Au vesimies (synnyin keskosena etuajassa) Neptunus ei tee aspekeja juuri yhtään. Muistaakseni kolmion vaan AC:llle. Tavallaan Neptunus ei ole keskeinen tai ei avaudu helposti energiat….(?)

  Edelleen samat transiitit menossa… Mietintään tullut pitäisikö kilpirauhaseni ja ravintoaineita mitata…. tulipa vaan mieleen kysyä myös astrologin näkökanmta ennen kuin tuhlaan rahat lääkärikäynteihin nekin kuitenkin maksaa esim. terveystalossa n.200e kilpirauhanen jne….!:) Kun siis hyvästä fyysiusestä kunnosta ja kesäsätä auringingiosta ja onnellisuudesta huolimatta nukuin tosi paljon (8-11h) kesälläkin….Tietokonenäyttö saattoi jossain vaiheessa olla syyllinen mutta pyrin sitä kompenoimaan runsaalla luonnossa ololla….

  Ja jea, tapasin muuten tämän transiitin aikana 15. pva ”ihannemieheni” kopion bussipysäkillä….oli vaan vähän liian nuori mutta siis jotain juuri täsmälleen semmoista mitä haen ja oli vielä kanslaisuuskin se, jota hain, harvinainen Suomessa… 🙂 Tuli puskista…Ensin flirttaili minulle ja sitten vielä katsoi aikataulutkin minulle! Aivan ihana Skorpionimainen ripauksella kalaa positiivisessa valossa……) En odottanut mtn tästä transiititsta…. Kiva yllätys! Olen ehtinyt myös unelmoimaan. Ja tuli mieleen, että täytyy unelmoida, kiitos tämän kohtaamisen. Yrittänyt myls auttaa muita pienillä hyvillä teoilla tämän transiitin aikana! Vastapainoksi tosin myös eräs neptuaanine)?) masennuksesta kärsivä ihminen on myös tuotu eteeni autettavaksi…:D

  No mutta jep, kiitos vielä neptunuspostauksesta kun ajankohtainen itsellä…..:)

  ja hyvää syksyä sinne!!!!:)

  • Tarja Says:

   Päivityksiä on tullut nyt enemmän Hullunkuunajan blogiin.

   Neptunuksen transiitin ilmeneminen omalla kohdalla on mielestäni riippuvainen syntymäkartasta, esimerkiksi onko sillä Kuun ja Neptunuksen välillä kulmaa ja millainen kulman luonne on, tai onko oman kartan Neptunus painokas tai keskeisesti aspektoitunut, ja siitäkin miten on käsitellyt / elänyt aikaisemmat Neptunuksen transiittinsa. Kuten kerroitkin, on akselilla oleva Neptunus aina painokas, mutta kyse voi olla siitäkin miten sen on löytänyt. Se on toisinaan aika piilevä ja vaikeasti lähestyttävissä oleva kartantekijä.

   Neptunus liittyy uneen, ja ilmeisesti suurimmalla osalla sen transiitit lisäävät unentarvetta. Se voi myös muuttaa unen laatua monin eri tavoin. Planeetan olemus on liuottava ja altistava, ja kannattaa miettiä mitä elämässä on sellaista mikä aiheutta sitä väsymystä, voiko taustalla esimerkiksi olla jokin sairaus (eikä välttämättä mikään vakava, vaan ihan vaan jollekin altistus tai tulehdus tms, en halua maalailla piruja seinille enkä huolestuttaa ketään).

   Voisi myös katsella miten Saturnus liittyy oman kartan kuvioihin, sillä usein sen energiat tuntuvat myös painostavina ja voivat väsyttää.

   Kuulostaa kivalta että olet pyrkinyt ja osannut toteuttaa Neptunuksen transiittia monipuolisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: