Ajatus ei pysähdy

mercury_jSattumaa ei ole, Merkurius pysähtyy perääntymisjaksonsa päättäen omana päivänään keskiviikkona. Jo aamuyöllä noin puoli viiden aikaan 11. helmikuuta Merkurius saavutti aivan vesimiehen merkin alussa perääntymisen päätepisteen, ja alkaa tästä matkata uudelleen puhdistavaa ja innovatiivista ajattelun merkkiä läpi. Nyt keskiviikkona suunnan käännös on tiukimmillaan iltapäivästä viiden aikaan, ja teknisesti katsoen Merkuriuksen eteneminen alkaa torstaina aamuyöllä noin puoli kuudelta.

Kun planeetta on pysähdyksissä, se on voimakas ajanlaadussa. Itse olen viime vuosina erityisesti nauttinut näistä Merkuriuksen pysähdyksistä. Kun työkseen hommailee Merkuriukseen liittyvien asioiden parissa, näistä hetkistä saa aina boostia. Kirjoitus kulkee ja aivot pörräävät sähköisesti. Toivottavasti vesimiehessä kuljettu jakso on ollut ajattelua ja mieltä avartava, ja isommilta harmeilta olisi tässä retrojaksossa säästytty. Täällä on hukattu tavaroita ja koettu harmia auton kanssa, mutta ei mitään korvaamatonta ole kai menetetty. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Merkuriuksen perääntymiseen liittyviä asioita saattaa paljastua vielä sen kulkiessa varjoalueella, eli siihen asti kunnes planeetta ylittää kohdan, mistä se perääntymisen aloitti 17°05’ vesimiestä. Varjoalueelta Merkurius pääsee pois 3. maaliskuuta illalla.

Merkuriuksen omassa syklissä eletään nyt kasvavan Merkuriuksen aikaa. Retroajassa se syntyi uudelleen ja nyt planeetta kulkee taivaalla aamutähtenä, tyypillisimmillään innokkaana tiedonhankkijana Auringolle. Näin vesimiehen merkissä voidaan tutkia ja miettiä tavallistakin innokkaammin, sillä ilman elementin merkki tuntuu planeetalle luontevalta toiminta-alueelta.

merkurius_vesimiesArkisella reaalitasolla Kuu ja Merkurius nopeimpina ja muuttuvimpina taivaan tekijöinä leimaavat symboliikallaan kenties eniten aikaa, sen henkeä ja tunnelmia. Nämä pikkuiset jäävät aina sivuun kun tarkastellaan astrologisesti isoja ajanjaksoja, mutta näiden tekijöiden osoittamien energioiden ja vibojen kanssa me ihan oikeasti elämme normiarkea. Tänään, merkittävänä ajattelun päivänä Kuu ylittää skorpionin merkkiä. Tästä voisi tarjoutua tilaisuus katsoa asioita, maailmaa ja itseämme tarkasti, syvälle ja ytimeen. Kiinteiden merkkien yhteydessä voidaan aina pohtia näkökulman vaihtamisen hankaluutta, mutta se ei taida olla näin Merkuriaanisessa ajassa vakava ongelma.

Tänään haluan erityisesti heittää kirkkaita oivalluksia kuvaavia lamppuja päivän synttärisankareille – joille jää koko vuodeksi käyttöön Auringonpaluukartan myötä pysähtynyt Merkurius. Tulevassa vuodessa saattaa olla vipinää. Ajattelun vuotta teille juhlijoille!

Mainokset

Avainsanat: , ,

4 vastausta to “Ajatus ei pysähdy”

 1. Anne Nevantausta Says:

  Kiitos Tarja taas kirjoituksestasi! Tarkastelin teemaa kartallani ja huomaan, että Merkurius nyt opposoi Junoani Leijonassa tarkasti. Lisäksi on juuri ollut Junon paluu, sillä Juno on nyt perääntyvänä 6 astetta Leijonaa ja tekee oppositiota pienen aikaa siis Merkuriukselle.
  Myös Uranukseni saa pian yhtymää, hmm… Huoneet 3 ja 9 ovat esillä eli tiedon saaminen ja sen jakaminen ja taitavat hyvin teemaan sopiakin.

  • Tarja Says:

   Onpa herkullinen pysähtynyt Merkurius sinulla, ajatuksia varmaan kannattaa jakaa kun tuo Junokin on teemassa esillä. Vesimiehessä kun ollaan, verkostoituminen kannattanee.

 2. Leila Says:

  Oi kun mukava lukea sinun tekstiäsi jälleen! Kirjoittamista minäkin olen tehnyt, oikein olan takaa väsyksiin asti. Tosin tuo skorpiomainen Kuu-energia on vähän jäyhää, vie niin syvälle, ettei itsekään ymmärrä omien lauseiden merkitystä aina.

 3. Anita Says:

  Täällä jälleen, tosi kiva lukea tekstiäsi! Juu, kyllä on Merkurius huomattu useamman rikkoutuneet esineen kohdalla ja syvää huokaistu. Ja nyt riittää virtaa!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: