Oinaasta uusi astrovuosi

sun_aries_15Lehti on kääntynyt, uusi astrologinen vuosi on alkanut viime yönä kun Aurinko siirtyi oinaaseen. Auringon tulo ensimmäisen johtavan merkin alkuun, eläinradan aloituksen pisteeseen, symbolisesti uuden aloituksen kohtaan Aries Pointille kertoo alkavan vuoden teemoista. Tämä on kuin maapallon Auringonpaluu.

Tätä oinasingressiä ”varjostaa” eilinen täydellinen Auringonpimennys. Ingressiin siirtyminen jää nyt pimennyssyklin keskelle, kun parin viikon päästä saamme täydellisen Kuunpimennyksen vaa’an merkin puolivälin tienoilla. Pimennyksien ajankohdat eli kohdat eläinradalla määrittyvät Kuunsolmuparin liikkeen mukaan, ja kun nyt solmut ovat vaa’an ja oinaan merkkiparissa, on luonnollista että pimennys osuu aika liki tätä ingressin hetkeä. Syklisesti tällainen tilanne siis toistuu aina silloin kun Kuunsolmujen pää tai häntä, ylä- tai alasolmu ylittää oinaan merkkiä. Pimennysjaksoon osuva oinasingressi voisi olla kohtalokkaampi vuosi, jollakin tavoin, enkä osaa määritellä mikä tuo tapa voisi olla – merkitseekö se ajan rankkuutta tai isojen ratkaisujen aikaa vai mitä. Astrologisesti tämä nostaa kysymyksiä esille, vastaukset näemme tulevaisuudessa.

keep-calm-aries-season-is-hereOnko Auringon siirtyminen oinaaseen tänä vuonna sitten erityisen kohtalokas? Karttana ingressikartta tuuppaa Jupiteria esille, jättäessään sen ainoana tekijänä horisontin yläpuolelle. Jupiter perääntyy vielä leijonassa, Auringon omassa merkissä siis, mutta kyllä se kohta jo kääntyy. Tällä kartalla Uranuksen ja Pluton neliökulma on planeettojen välillä kaikkein tarkin – sen pitäisi siis ingressin kautta valaa energiaansa koko vuoteen. Mahtoiko joku huokailla tämän Uranus-Pluto asetelman heikkenemistä ja laantumista? Jos ingressikartan voimaan on uskomista, näin ei tule tapahtumaan. Vuosikymmenen merkittävin neliö on täällä taas!

Jos ingressikartan vahvuuksia tutkitaan, ainakin minun huomioni kiinnittyy eniten Marsiin. Meidän asteillamme kartan nousumerkiksi tulee skorpioni, jolloin Mars hallitsee omasta oinaan merkistään niin Aurinkoa, Kuuta kuin nousua. Ollessaan yhtymässä Uranukseen, väljästi ja loittonevassa kontaktissa, mutta yhdistelmä näyttää edelleen dynaamiselta. Tulisiko tämä tulkita toiminnan vuodeksi, aggressiivisuuden vuodeksi, oikeuksien puolustamisen vuodeksi? Mitkä teidän mielestänne on Marsin kaikkein olennaisimmat toteutumisen ja näyttäytymisen tavat yleisesti ajan hengessä?

aries-ringJa onnea vaan iloisesti kaikille Aurinko-oinaan omalla kartallaan omaaville, tuleville synttärisankareille. Moni oinas on yhä muutosprosesseissa kun ajan suurin muutospaine kohdistuu voimakkaimmin johtaviin merkkeihin. Vaikka se oma Aurinko ei nyt juuri olisikaan täsmälleen kontaktissa Uranukseen ja sen myötä Plutoonkin, kohdistuu ajan hermo ilmeisesti voimakkaimmin juuri tänne kartan alkumerkkiin. Toivottavasti asetelma jaksaa edelleen innostaa ja tuntuu enemmän mahdollisuudelta kuin että taisteluväsymys alkaisi jo painaa.

Nyt oinasingressin ”vuorokautena” vietetään Kansainvälistä astrologian päivää. Olisi sopiva hetki jakaa kaikenlaisia ajatuksia astrologiasta, mikä kiinnostaa, mitä se itselle merkitsee, miten astrologiaa käytätte ja mitä se antaa? Mikä on mielestänne astrologian asema tällä hetkellä, onko asiat paremmin meillä kuin muualla maailmassa, vai toisinpäin? Missä teidän nähdäksenne se kansainvälinen astrologia luuraa? Aiotteko juhlistaa astrologiaa tänään jollakin tavoin?

Avainsanat: ,

6 vastausta to “Oinaasta uusi astrovuosi”

 1. Hanna Says:

  Kauriina jo odottelin uranus-pluto-neliön helpottavan ja sen myötä monen vuoden kohtuuttoman rankan jakson helpottavan. Ikävää, jos näin ei ole 🙂

  • Tarja Says:

   Tuumin pitkään miten osaisin vastata sinulle, ja samalla toisillekin jotka toivovat helpotusta elämäänsä. On totta että tuollaisen neliön aika tuo tietoisuuteemme asioita, jotka voivat tosiaan tuntua kohtuuttomilta, yksilöllisesti kunkin kohdalla eri tavoillaan. Tuntuu pahalta ja väärältä hyväksyä, että itselle olisi tarkoitus tapahtua sellaisia asioita. Tätä ei kai kukaan osaa tyhjentävästi selittää, miksi elämässä on vaikeutta. Soisin että kaikki jaksamisensa kanssa kamppailevat löytäisitte oman keinonne ja tapanne kokea mielihyvää vaikeillakin hetkillä, sillä elämässä on aina jotakin hyvääkin ja sen huomaaminen tuo tasapainoa, mikä jälleen auttaa kokemaan asiat valoisammin. Itse teen tuollaisina hetkinä/kausina pieniä asioita, kirjoitan, uppoudun itselleni tärkeisiin ”kuviin”, kuuntelen musiikkia, puhun ystävien kanssa. Hyvä kasvaa sisällä kun sille luo kasvualustan. Siitä jaksaa paremmin ponnistaa, innostua näkemään keinoja vaikuttaa oman elämän kulkuun, ja siten murtaa itse se tuntemus ajan rankkuudesta. Voimia siis kaikille joilta ne meinaavat välillä kadota.

 2. Leila Says:

  Kymmenen henkeä kokoontui eilen luonani. Kerroin heille tästä Oinas-ingressistä ja sen aggressiivisuudestakin, jolloin eräs kertoi jo purkautuneensa aika raivolla samana päivänä kotona, jonne jäi hiljaisuus kun hän lähti. Jotain tämän tapaista uumoilisin tähän oinas-energiaan kuuluvankin. Oikeuksiensa puolustamista (toisella puolella velvollisuuksien muistaminen).
  Vietimme tätä ’uutta vuotta’ meditoimalla maailman rauhan ja omien resurssien ja jaksamisen puolesta (maailmanlaajuinen hetki kello 19). Sitten päädyimme pitopöydän ääreen.

  Voisin kertoa senkin, että eräs ’selvän näkijä’ meditoinnissa viestin, jossa toivottiin maailmasta löytyvän ’linnun kieli’. Siinä sitä olisikin! Löytää puheesta sellainen sävy ja viesti, jota olisi yhtä ilo kuunnella kuin on lintujen laulua kuunnella.

 3. Tommi Says:

  Eiköhän oinas-energiaan kuulu omien oikeuksien puolustaminen ja parhaimmillaan myös heikommassa asemassa olevien puolustaminen. Veikkaanpa, että monenlaiset muutoksen tuulet puhaltavat edelleen lähivuosina. Vähän niin kuin 60-luvulla uranus/pluto-yhtymän jälkeen. Uusia rakenteita syntyy ja vanhoja kuolee eikä eteenpäin välttämättä näe kovin pitkälle. Itselläni aurinko 16 oinasta ja kuu 10 kaurista. Voin kertoa, että aika puserrusta on ollut. Voimia kaikille. Eteenpäin mars. 🙂

 4. Artemis Says:

  Minulla aurinko 8 astetta kaurista ja nousu 16 astetta rapua. Ongelmat lähipiirissä alkoivat, kun aurinkoni oli Pluton ja Uranuksen ”käsittelyssä”, eikä tälle loppua näy. Kun vaan ei mitään uutta ilmaantuisi! Onneksi elämässä on vastapainona hyviäkin asioita, joiden varassa jaksaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: