Aika on EVVK:n vastakohta

geminiS15On aika ottaa kesää vastaan. Auringon siirtyminen muuttuvaan kaksosen merkkiin tuo vaihtumisen toiseen ajanjaksoon. Kesää on jo odoteltukin, joskus saamme jo härän leiman alla hellepäiviä. Auringon merkinvaihdos oli 21. toukokuuta hieman ennen puoltapäivää, ja tähtivaloa ennen kaksosissa matkaavat jo Mars sekä se perääntymään kääntynyt Merkurius. Täytyy tunnustaa, etten tiedä olisiko tällä suurtakaan merkitystä, että uusi hallitsija Merkurius on retrovaiheessa merkinvaihdoksen aikaan, toivottavasti tämä ei ole huono enne tämänkertaiselle Auringon ylitykselle kaksosissa. Ihan kepeissä tunnelmissa merkkiä ei nyt vaihdettu, sillä Aurinko on vastakkaisuudessa Saturnukseen, mikä sekin perääntyy nyt jousimiehen alussa.

Mikä kaksosissa ja sen polaarimerkissä jousimiehessä on kaikkein olennaisinta? Ne ovat muuttuvan laadun merkkejä, ja oireilevat siten muutoksesta ja vaihtumisesta. Kaksosen leimaama aika ei ole paikallaanpysyvää vaan jotakin muuta etsivää. Pidän näitä molempia merkkejä virkeinä ja uteliaina, kaksosissa ja jousimiehessä käsitellään tietoa, etsitään ja jaetaan toisille sitä mitä on löydetty. Kaksosen tapa jakaa on enempi sellainen ”ottakaa tai jättäkää”, jousimies saattaa tyrkyttää sitten oikein kunnolla julistaessaan ja saarnatessaan.

geminiSu15Kaksoseen liitettyjä määreitä ovat esimerkiksi nopeus, valppaus, moninaisuus, monipuolisuus, älyllisyys, kärsimättömyys, viestiminen ja sallivuus (siis arvottamisen vastakohtana). Kaksosta leimaa iloisuus, mutta mielestäni yksinomaan myönteiseksi ymmärrettävässä kaksosessa unohdetaan merkin kaksinaisuus. Kaksosessa on aina kaksi puolta kuin kolikolla, kruuna ja klaava; mahdollisesti molemmat ihan samanarvoisia, mutta toisinaan myös ääripäissä hyvä/paha tai kirkas/pimeä. Kaksosta tutkiessa ja tarkastellessa usein jäädään jumiin ilmiselvään ensivaikutelmaan, muistamatta että on vielä se toinenkin. Ja jokaisen kaksostyypin tehtävänä on toteuttaa kaksosuuttaan kummaltakin puolelta – mieluusti tietysti siten, että pystyttäisi kaikki elämään säällisesti yhteiskunnan normeja noudattaen.

Mielestäni kaksosen ja jousimiehen polaarimerkkiparia määrittää kiinnostus, motivaatio. Kaksoselle ominaista on asioiden ja ideoiden tutkiminen sen mukaan mikä kiinnostaa, mikä motivoi älyllisesti. Se mikä ei kiinnosta, jätetään sivuun tuntematta huonoa omaatuntoa. Ihmissuhteissa taipumus voi näkyä siirtymisenä eteenpäin kun kyllästyminen uhkaa, mutta yhtä hyvin kehittynyt kaksostyyppi kiinnostuu ihmissuhteen parantamisen keinoista. Myös jousimiehen puolella kiinnostus ohjaa toimintaa, ja tässä se on monta astetta fanaattisempaa, omistautuvampaa, tarkoituksenmukaisempaa kun on kyse isoista linjoista, elämänkatsomuksesta ja näkemyksestä. Kaksosissa kiinnostus on kevyempää, todennäköisesti helpommin vaihtuvaa, ehkä enemmän kiinnostusta vain tietää, eikä tiedolla sitouduta muuttamaan koko maailmaa oman mielen mukaiseksi.

geminiSmale15Kaksosta leimaa yhtäaikaisuus, ja sen ulkopuolelta katsovat leimaavat helposti sähläämiseksi, levottomuudeksi tai päättämättömyydeksi. Eläinradalla tarvitaan jokapaikan moniosaajaa, kaksosissa tärkeää on alkuunpääsy, asian saaminen eteenpäin, toisinaan pois omista käsistä, toisten hienosäädettäväksi. Kaksostyyppi ei jää näpertelemään yhden jutun kimppuun liian pitkään, ellei se sitten satu tosiaan kiinnostaa. Kaksosenergiallakin saa asioita loppuun, mutta kyse on aina siitä haluaako tehdä loppuun asti – jos ei kiinnosta, homma jätetään kesken sen kummemmin selittelemättä. Tällaisessa energiassa on siis hallittavaa, jotta osaa itseohjautua ja motivoida itseään.

Katsotaan ja tutkitaan siksi tässä uudeksi vaihtuneessa ajanjaksossa, mistä se kesä löytyy. Aika hyvä motivaattori, vai mitä? Iloisia ja riemukkaita Auringonpaluita kaikille Aurinko-kaksosille jakson mittaan!

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: