Toisenlaiset taajuudet

me_ne_stat15Aivan ennenkuulumatonta tämä ei ole, mutta poikkeuksellista ja erikoista kuitenkin, että kaksi planeettaa kääntää kulkusuuntaansa yhtäaikaisesti Maasta katsottuna. Näin tapahtuu juuri nyt Merkuriukselle ja Neptunukselle. Viime kesänä voimiaan yhdistivät Saturnus ja Uranus, ja muistaakseni Venuksen ja Uranuksen pysähtymisen sykli on osunut viime vuosina parikin kertaa samaan aikaan. Jos kaksi pysähtyvää planeettaa sattuvat vielä olla keskenään kulmassa, on näiden kahden tekijän hegemonia ajassa kiistatta ylitse muiden. Nyt Merkurius ja Neptunus ovat väljässä neliökulmassa toisiinsa nähden; asteiden kanssa voisimme saivarrella onko kulmaa olemassa, mutta ajassa sellainen on nähtävissä. Merkurius on tavallaan koko perääntymisjaksonsa ajan pitänyt yllä kulmaa Neptunukselle, kun oli samanlaisen etäisyyden päässä retrojakson alkaessakin. Laajemmin ajanlaatua mittaavalle ravun ingressikartalle Merkuriuksen ja Neptunuksen välinen kulma jää vielä tarkemmin – kulma säilyy (symbolisesti) siis ilonamme aina syyspäivän tasaukseen saakka.

Tämän vahvemmiksi planeetat eivät periaatteessa juuri voi tulla kun ovat pysähtyneinä omissa merkeissään. Merkuriuksen suhteen pysähdys on ”ainutkertaisempi”, sillä hidas ulkoplaneetta kuten Neptunus nyt, sahaa edestakaisin merkkiä ylittäessään, ja pysähdyksiä tulee useita. Merkuriuksen pysähdyksen luonne retrojakson päättyessä on ulospäin avautuvampi – mutta en arvottaisi tätä paremmaksi tai ylipäätään miksikään verrattuna perääntymisen aloittavaan, sisäänpäin kääntyvään pysähdykseen. Molempia tarvitaan.

Siitä lähdetään että Merkurius ja Neptunus näkyvät ihmisissä ja ajassa, kovan kulman sekä kulkemiensa merkkien kautta. Neliötä en edelleenkään halua leimata vaikeaksi kulmaksi – se on vaan omanlaisensa energialtaan kuten kaikki muutkin kulmat. Neliössä on energiaa. Se on kuin yhtäkkiä taivaalta ropiseva raesade mikä pakottaa juoksemaan turvaan. Neliöön reagoidaan ennemmin selkäytimellä kuin tarkan harkinnan alla, niin pakottavaa on energian kutsu. Eli tästä yllämainitusta syystä en haluaisi nostaa päällimmäiseksi ajan tuntumaksi Merkuriuksen ja Neptunuksen osoittamia hankalia puolia kuten väärinymmärryksiä tai huijauksia. Kaikki puolet täytyy tiedostaa! Valinnan mahdollisuus on itsellä, kuinka planeettojen ja kulman luomaa voimaa käyttää.

Viime aikoina astrologiassa olen kaikkein eniten intoillut oman aktiivisuuden puolesta. Sen sijaan että ajateltaisi ja kyseltäisi, mitä jokin transiitti antaa ja tuo, haluaisin keikauttaa asetelman siten, että miten itse käyttäisi ajanlaatua parhaiten. Jokainen olemme omassa vaiheessamme ihmisenä kasvussa ja elämässä, tarvitsemme erilaisia asioita. Tässä on yksi syy siihen, etten tahtoisi että Merkuriuksen ja Neptunuksen sävyttämä aika jäisi kaikille vain syvän hämmennyksen jaksoksi. Voihan aika olla reipasta verbaliikkaa, lumoavaa liikettä, ajattelussa mielikuvituksen ulottuvuuksia, mystistä inspiraatiota (tämän taidan napata itselleni!), rahalahjoituksia hyväntekeväisyyteen tai vaikka hiljaisuusretriitti (no tässä viimeisessä ideassa kaksosen Merkurius taitaa joutua liian koville).

menestat15Lisäksi kun on kyse pitkästä ajanjaksosta ja asetelmasta muuttuvissa merkeissä, on viisainta pysyä mieletään avoimena näiden vahvojen planeettojen suhteen. Me luomme omilla odotuksillamme ajanlaatua – jos kovasti uskotaan ja pelätään väärinymmärryksiä (tai vaihtoehtoisesti jotakin muuta negatiivista puolta), sellaisen aktiivisesti ajatteleminen tahtoo nostaa juuri tuon ilmentymän esiin. Ei kannata fakkiutua odottamaan ikävyyksiä. Täällä blogissa saarnaa taas Jupiterin leimaama ”uskovainen” – oma mieli muokkaa jopa fyysistä todellisuuttamme.

Yksi Merkuriuksen ja Neptunuksen kulman viesti voisi olla se, että mielemme on muokattavissa. Positiivisesta asenteesta jää tutkitusti jälki solumuistiin. Ja on totta, että joissakin elämäntilanteissa on äärimmäisen vaikeaa ylläpitää sisäistä myönteisyyttä. Ikävät asiat harmittavat, mutta ikävyyttä ei poista siinä piehtarointi. Tulevina kuukausina, wörkitään mielemme kanssa ihan toisenlaisilla taajuuksilla?

Mainokset

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Toisenlaiset taajuudet”

  1. hannele Says:

    Meillä jouduttiin sydän ystävä koira lopettamaan perjantaina siihen liittyi paljon kohtalon sattumuksia mutta oli erittäin sumuinen päivä . Samalla päättyi 27 vuoden koira jakso nyt on tyhjää. En kyllä huomannut kartallani mitään erikoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: