Solmuissa neitsyttä

moon nodeKuunsolmut ovat viime yönä, 12. marraskuuta kolmen aikoihin, siirtyneet uuteen merkkipariin. Tämä siis True Noden eli solmujen todellisen liikkeen mukaan katsottuna. Yläsolmu on neitsyessä ja alasolmu kaloissa. Solmujen merkkipari mittaa aikaa noin puolentoista vuoden sykleissä, ja solmujen merkit kussakin ajassa resonoivat kollektiivisesti, melkeinpä yleiskohtalonomaisesti, ajassa ilmeneviin haasteisiin ja tehtäviin. Solmujen merkit, pääasiassa yläsolmun merkki, nostavat ajassa esiin teemoja, jotka ovat kaikille yleisiä. Itse miellän solmujen merkityksen kumpuamisen kollektiiviseksi voimaksi siten, että solmut tosiaan toimivat enimmäkseen jokaisen sisäisellä tasolla, mutta kun tarpeeksi useiden ihmisten sisäinen tila on samankaltainen, tämä massavaikutus siirtyy laajemmille tasoille.

Tämän solmujen merkinvaihdoksen aikaan on Neptunus pysähtyneenä, ja mietin tätä missä mittakaavassa tämä vaihdoksen aikainen tekijä jää elämään koko solmujen merkinylityksessä mukana. Näin ajateltuna Neptunus tulisi nostamaan ”kohtuuttomasti” kuun alasolmun kalojen merkitystä, mikä ei ole ollenkaan hyvä juttu ajatellen sitä, että huomion tulisi ensisijaisesti kiinnittyä yläsolmun neitsyeen.

node_virgoSolmu neitsyessä viittaa ajanjaksoon, jolloin pitäisi pyrkiä kriittisyyteen, järjestämään asiat kuntoon, korjaamaan, huolittelemaan virheitä pois. Tuleva ajanjakso voisi olla avustamisen ja neuvomisen aikaa, jolloin asiantuntevuus, osaaminen ja ammatillisuus korostuvat. Neitsyen merkin kipupiste voisi olla liiallinen yksityiskohtiin keskittyminen ja ymmärryksen vajavaisuus isosta kokonaisuudesta. Neitsyt keskittyy pieniin, arkisiin ja vaatimattomiin asioihin. Kun näitä saataisi tarpeeksi paljon kuntoon, voisi tällä olla yhteiskunnallisesti iso merkitys. Neitsyt on myös yksi tietoon liittyvistä merkeistä, jolloin oppimiseen ja koulutukseen liittyvät asiat tulisivat hyvin esille. Ei pidä kuitenkaan unohtaa merkin symbolissa olevaa viljantähkää, ja siksi ravintoasioilla saattaa olla ratkaiseva merkitys.

Olemme astrologiassa oppineet, että tuttua osaamisaluetta kuvaava alasolmu on usein vahvasti esillä, varsinkin tiedostamattomalla tasolla. Nyt meidän pitäisi huomioida kalan merkin teemoja, jotta ne eivät estäisi neitsyen solmun tehtävän toteutumista. Massat taitavat olla kaaoksessa kaikessa suvaitsevuudessaan, hyväksyvyydessään ja ajelehtivuudessaan. Tässä saattaa olla jopa eräänlainen massahysterian vaara, jos suhtaudumme tunteella emmekä erottele tosiasioita.

pisces_moonnodeSolmumerkin siirto merkitsee aina myös sitä, että vuoden aikana tulevat pimennykset tapahtuvat sellaiseen aikaan, jolloin Aurinko kulkee melko lähellä Kuunsolmujen linjaa, nyt siis saadaan pimennysjakso aikaisemmin kevättalvella ja alkusyksystä. Tulevat pimennykset kohdistuvat enimmäkseen neitsyen ja kalojen merkkeihin, mutta Kuunsolmujen kanssa on myös aina liukumaa: ensi keväänä maaliskuun myöhäisempi pimennys resonoi aikaisempaan pimennysjaksoon sijoittuessaan vielä vaakaan, ja elokuussa tapahtuva pimennys harppaa jo maistamaan seuraavan jakson teemoja tullessaan vesimieheen. Neitsyen ja kalojen linjalle tulevissa pimennyksissä huomio kiinnittyy voimakkaimmin kalojen merkin viimeiselle kolmannekselle (vaikutusalue tuntuu silti myös vastapäätä neitsyen merkin samoissa asteissa) sekä toistuvana ”pommituksena” 8 ja 9 asteille.

Solmujen siirtymässä ajassa eteenpäin voi olla hyvä huomioida, missä omalla kartalla neitsyen ja kalojen merkkipari on ja kuinka tärkeitä tekijöitä siellä sijaitsee. Esimerkiksi neitsytnousuisilla, joita maassamme on suhteellisesti aika paljon, tulee jossakin vaiheessa eteen Kuunsolmulinjan kohtaaminen oman kartan horisonttilinjan kanssa – ja tämä saattaa merkitä isoa käännekohtaa elämässä. Vielä tärkeämpiä merkkipaaluja yksilöiden poluilla ovat luonnollisesti oman solmulinjan kohtaamiset, eli jos on luvassa solmujen paluita tai puolituksia. Näissä tapauksissa paluisiin ja puolituksiin liittyvät asiat alkavat kehittyä jo nyt, heti kun solmut ovat merkkiään vaihtaneet, vaikka täsmällinen paluun hetki olisi vielä useiden kuukausien päässä.

Kuinka teille lukijoille solmujen uudet merkit näyttäytyvät oman kartan kautta? Paluita saavat, oletteko valmiita syklinvaihdokseen elämässänne? Mukavaa olisi myös kuulla mietteitänne siitä, millainen laajempi merkitys solmun ylityksellä neitsyessä olisi ajassamme!

Avainsanat: , , , ,

13 vastausta to “Solmuissa neitsyttä”

 1. Merja Kuisma Says:

  Mulla yläsolmun paluu neitsyt reilu 15 ast Mc:llä! Innolla mukana oman
  uran kehityksessä,josko vihdoin loikka eteenpäin!?

  • Astrologian Taika Says:

   Voi olla oman paikan löytämistä maailmassa ihan yleisellä tasolla, mikä sitten saattaa konkretisoitua uraan liittyvissä valinnoissa, kun solmulinjasi on lähellä MC:tä (näin ymmärsin viestisi). Ei kannata odotella kädet kyynärpäitä myöden ristissä vaan tehdä itse kaikkensa että ajan suotuisuuden / merkittävyyden hyödyntäisi. Onnea tulevaan!

 2. hannele Says:

  Minulla näkyy olevan kuunsolmu 1 huoneessa. Olen kyllä nousuneitsyt ,mutta solmu näyttää sen jo ohittaneen jos oikein katsoin. Mars on ensinmäisessä huoneessa.

  • Astrologian Taika Says:

   Transiittina kulku alkaa ekasta huoneesta kun olet nousuneitsyt. Solmu kulkee aina retrona ja siksi nousun ylitys on vasta tulossa, saat sen tammikuun alkupuolella. Tarkkaa päivää ei mielestäni kannata niin tuijottaa vaan mieltää ennemmin niin, että jossakin vaiheessa ensi vuonna huomaat olevasi enemmän maailmassa mukana, tulee tarve saada aikaan asioita. Huomio alkaa kiinnittyä enemmän ulkopuoliseen maailmaan, minä ei niin kiinnosta (tosin kun kaikki on riippuvaista kokonaisuuksista, myös progekartan tilanne saattaa olla osatekijä mikä vie suuntaan tai toiseen omaa huomiota).

 3. Merja Kuisma Says:

  Kiitos,noususolmu yhtymä Mc!Sillä mennään!

 4. hannele Says:

  Kiitos paljon ,niin solmut menee takaapakkia.Tuo on niin totta olen ollut maailman menosta jotenkin syrjässä ikäänkuin sivustakatsoja, tyyliin missään ei ole järkeä. Taidan tilata sinulta tuon tulkinnan.

 5. Tiina Says:

  Minun kartalla kheiron, aurinko ja venus ovat yhtymässä kaloissa. Pimennykset kohdistuvat juuri tähän yhtymään. Neptunuksen kanssa pärjätty hyvin. Paljon sumua ja muutoksia työelämässä. Terveyden kanssa on ollut ongelmia.

 6. Anne Tuominen Says:

  Itselläni solmut tekevät useamman kohtaamisen. Kheiron 28 kalat, uranus 27 neitsyt, aurinko 24 kalat, kuu 22 neitsyt ja askendantti ja Pluto 21 neitsyt. Elämässäni on alkamassa mielenkiintoisia muutoksia !

 7. kalleesko Says:

  Hei! Voitko avata tuota ”jatkuvana pommituksen 8 ja 9 asteille”?
  minä sairastuin vakavasti ja saan hoitoja pitkälle ensi vuoteen ison leikkauksen jälkeen. Aurinko ja IC 10 astetta neitsyttä. Tulossa siis konjunktioon au +IC jossain vaiheessa,,

  • Astrologian Taika Says:

   Ikävä kuulla sairastumisestasi, toivotan sinulle voimia ja jaksamista! Pimennyksien kohdistuminen karttasi painokkaaseen kohtaan ilmentää huomion kiinnittymistä tälle alueelle, mutta ei pimennykset silti ole ”aiheuttaneet” sairautta. Jatkuvalla pommityksella tarkoitin tätä ilmiötä, että usein pimennykset toistuvat sarjoina samalle akselille (vaa’an-oinaan pimennyksissä se oli muistaakseni 4 asteen tienoilla) eli pimennys tulee puolivuosittain jommalle kummalle kartanpuoliskolle samalle alueelle, ja nyt siis näille neitsyen ja kalojen 8-9 asteille. Tämä merkitsee sitä, että pimennykset kuvastavat ajallisesti pitkää ajanjaksoa, jolloin juuri tämä kartankohta on aktiivinen, ja se tulisi itse pitääkin aktiivisena. Pimennyksen tarkoituksena on suunnata huomio, kuin kohdevalo, yhteen kohtaan. Auringolle kohdistuvat pimennykset ovat usein merkittävimpiä, samoin kuin akseleille tulevat. Auringon kohdalla on nyt aika huomioida sen teemoja kuten elinvoimaa ja vitaalisuutta, ja tämän vuoksi pimennyksen ajanjakson asiat usein näyttäytyvät terveyden kautta. Toiset ihmiset käyvät korostetummin läpi muita Auringon teemoja, kuten oman tahdon ilmentämistä, näkyvyyttä tai luovuutta. Meridiaaniakselin kautta pimennykset kehottavat kiinnittämään huomion esimerkiksi oman sisimmän ytimeen ja sisäisiin rakenteisiin, joskus juuriin ja sukuun, perimään, myös kodin ja julkisen elämän ”tasapainoon”, työelämään ja urakehitykseen, näkyvyyteen maailmalla. Olen aina koettanut tähdentää ettei pimennyksiä pitäisi pelätä, mutta eihän tämä aika sinusta mukavalta tunnu. Vakava sairaus aina muuttaa meitä ihmisinä. Toivotan kaikkea hyvää sinulle!

   • kalleesko Says:

    Kiitos paljon, nyt oli vietävä kivulias villakoira, Esko, 14-vuotias taivaan kotiin 28.11tuolloin aurinko+Saturnus n 7 astetta Jousimiestä yhtymässä Kuu Josimeheeni 14ast 11′ 6.huoneessa,, suru on suuri,,onneksi jäi vielä valkoinen villakoira Ville 11v. Seuraksi. Mitäköhän seuraavaksi?

 8. Sanna Says:

  Saturnisena tyyppinä olen taas herännyt myöhään lukemaan tekstejäsi. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Pitäisi ryhtyä pitämään oikein päiväkirjaa lähivuosien ajan. Minulla on kartta tupattu täyteen Neitsyen teemaa. Merkissä sijaitsevat Kuu, Jupiter, Mars, Lilith, Black Moon Lilith, Vertex, Saturnus ja vaikka vielä mitä. Jupiterin paluu oli ja meni. Se toi sisäisen herätyksen, ahaa elämyksen omasta itsestä, onhan Jupiter perääntyvänä kartalla. Mutta mielenkiinnolla seuraan, mitä elämä tuo tullessaan. Edellinen pimennys osui jo tälle pursuavalle, tai paremminkin kaahottavalle Neitsyen energialle. Musta Kuu sai tarkimman osuman ja nyt tänään kirjoitin muistopuheen tärkeimmälle naiselle elämässäni, mummilleni.
  Auringonpaluullakin on vielä neitsytnousu voimassa vielä muutaman kuukauden. Ja kun Jupiter paisuttaa merkissä, niin voi sitä pienen arjen pipertämisen määrää joka pursuaa ovista ja ikkunoista. Täytä lappuja, varaa aikoja, kuljeta lapsia, hoida kaikkia läheisiä, kun he koko ajan sairastavat, tee ruokaa ja tee vielä kerran ruokaa, pyykkikori on koko ajan täynnä ja sitä rataa. Mutta ehkä löydän Neitsyen energiaan sellaista pyhyyttä. Arjen työt voivat olla meditaatiota, asiat rullaavat, kun vaan jaksaa iloisella mielellä tehdä ja ehkä se onni saattaa löytyä arjesta eikä suurista visioista. Unohdan varmaan itseni totaalisesti seuraavien vuosien aikana. Etsikää minua pyykkivuoren alta, valaistuneena :). Voisiko se noususolmu nostaa minut sieltä arjen sankariksi, saas nähdä :).

 9. kalleesko Says:

  Kiitos paljon,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: