Hyppäys

astrologinenKarkauspäivä kalenterissa on hyppäys ajassa, ja sen tarkoituksena on tietysti tasata aikaa vastaamaan käytössä olevaa mittausjärjestelmäämme. Aiemmin aikaa mitattiin varsin manuaalisesti siten, että tikku siirrettiin mittaustaulussa joka päivä seuraavan päivän kohdalle. Karkauspäivänä joka neljäs vuosi tikku tekikin vain hypyn, palaten samaan kohtaan.

Hypätään Taikablogissa kuvainnollisesti tulevaan aikaan. Tämä blogipäivitys käsittelee osittain artikkelia, jota te lukijat ette ole vielä saaneet lukea. Kuinka nurinkurista – ja se on kansanperinteen mukaan juuri karkauspäivän idea. Silloin asiat kääntyvät niin nurinniskoin, että on jopa mahdollista naisen kosia. Viime aikoina astrologista ajatteluani on mahdollisesti eniten kutkuttanut ajatus eläinradan merkkien sitomisesta vastamerkkiensä kanssa yhteen. Ja nimenomaan tulkinnallisesti sekä konkreettisella tasolla ilmentymisissään. Jos valmistelemani artikkeli aiheesta mahtuu ainoan maassamme ilmestyvän astrologisen lehden kevään numeroon, saatte lukea Astro Logoksesta mistä tässä on kyse. Ja jos juttu jostain syystä jää sivuun lehdestä, koska eihän mitään sovi varmana pitää ennen kuin on toteutunut, lupaan julkaista jutun vaikka kotisivuillani.

TennGrayMay2013Käsitteenä polaarimerkit ovat ihan perusastrologiaa, eli mitään uutta en ole keksinyt. Olen vain ollut huomaavinani astromaailmasta, palstojen keskusteluista ja astrologisista kirjoituksista, että vastakkaisia merkkejä pidetään tulkinnallisesti kuin toistensa vihollisina, kuin näiden olisi hankalaa tulla keskenään toimeen. Mielestäni asian on pohjimmiltaan päinvastoin, sillä vastakkaiset eläinradan merkin toimivat kuin samalla suunnalla, yhden ison teemakokonaisuuden alla. Kutsun vastakkaisien merkkien keskinäistä linkkiä mieluiten vastavuoroisuudeksi, ja näin voi johtaa jo ihan aspektista minkä nämä merkkitasolla tekevät toisiinsa: oppositio on aktiivinen vastavuoroinen kulma, ihmissuhdeaspektina pidetty, jossa kahden tekijän välillä käydään aktiivista keskustelua.

Hypätään vielä vähän lisää! Polaarimerkeittäin ajatellen mikään astrologinen merkki ei toimi yksinään vaan siihen sisältyy aina ideatasolla sen vastapari. Koska astrologiassa on niin, että kaikkia tulkinnallisia lainalaisuuksia voi soveltaa (tai pitää käyttää) kaikilla karttatasoilla, voimme nyt ulottaa polaarimerkkien käytännön tunnustelun sinne harvemmin aktiivisesti käytettyyn tasoon, progressiiviseen karttaan. Ja ettei homma leviäisi ihan avaruuksiin, ajatellaan tässä vaiheessa ainoastaan sitä progen yleisimmin esille tuotua tekijää, Kuuta.

aries-libraAstroharrastajat tutkivat progressiivisen Kuun edistymistä merkistä toiseen. Pidetään hyvin oleellisena Kuun ylityksen alla olevaa merkkiä. Entäpä jos mieltäisimme Kuun kulkevan merkkiakselia, ei siis vain yhden merkin ylitystä, vaan pitäisimme silmällä myös vastakkaisen merkin ydinteemoja. Jos siis edistetty Kuu on vaa’an merkissä, aikaan sisältyisi myös oinaan mahdollisuuksia ja läksyjä. Polaarimerkit mielestäni hahmottaa parhaiten isojen linjojen kautta, esimerkin mukaan oinas-vaaka-merkkipari käsittelee asioita minä ja muut -tasolla, jolloin progressiivisen Kuun kulkiessa vaa’assa ei käsittelyn alla ole yksinomaan sosiaalisuus tai parisuhde, vaan siihen olisi hyvä ottaa mukaan oinasmaiset minä olen -seikat.

Polaarimerkin mukaanottaminen tulkintaan lisää toki hieman liikkuvien osien määrää. Progressiivisen Kuun osalta kun joutuu miettimään syntymäkartan Kuuta ja sen vaihetta, huonetta sekä kulmia, ja lisäksi proge Kuun merkkiä, sen yhteensopivuutta syntymäkartan Kuuhun ja muuhun syntymäkarttaan sekä edistyskarttaan. Ynnä proge Kuun tämänhetkistä vaihetta, huonetta ja sen muodostamia kulmia niin edistyskartan muihin tekijöihin ja akseleihin kuin syntymäkartallekin. Tuntuu työläältä ja monimutkaiselta? Astrologia ei ole simppeliä jos sitä haluaa tehdä huolellisesti, useat erilaiset karttatasot huomioiden. Yleistyksiä voi toki aina esittää, mutta ne tahtovat kaventavan eivätkä lopulta tarjoa riittävää kuvaa yksilön tilanteesta (ajassa), mikä harvoin on yksinkertainen ja täysin vailla ristiriitoja.

Tehtäviä ja pohdittavaa keskusteluun: useimmat lukijat varmaan tietävät tämänhetkisen proge Kuunsa merkin. Tavoitatteko vastamerkin mukaisen, näiden kahden merkin yhteisesti osoittaman, yleisteeman omassa sisimmässänne? Koska edistyskartta on nimenomaan sisäisen minuuden kartta, saatetaan liukua ytimen ohi jos etsitään tapahtumien tasolta vastaavuuksia elämästä. Progen luku vaatii juuri sitä itsetuntemusta, mitä astrologian luvataan ja uskotaan antavan. On ehkä hyvä välillä harjoitella lukemaan itseään ja sisintään, sekä edistyskartan avulla näkemään millaista kehityskautta tai ajanjaksoa käy läpi. Juuri siihen haasteeseen tai mahdollisuuteen, jota Kuu osaltaan edistyksissä ilmentää, voi polaarimerkin huomioiminen tuoda selkeän välineen, ja tarjota oivallusta.

 

Mainokset

Avainsanat: ,

13 vastausta to “Hyppäys”

 1. PirjA Says:

  Itsekin olen taipuvainen tarkastelemaan kaikkea akseleina, saman asian kahtena ulottuvuutena. Nyt kun proge-Kuu on leijonassa, on mukana myös vesimiehen teema.
  Vastamerkin tilalle voisi markkinoida teeman peilimerkki, katsojasta riippuu, miltä kuva näyttää, mutta ei se todellakaan ole peilin syy. 😉

  • Tarja Says:

   Onneksi on teitä joilla polaarit on selkärangassa! Ei näiden muistaminen tunnu niin yleistä olevan, aika monella tuntuu olevan käsitys että vastamerkit olisivat kuin yö ja päivä – toki polaarit pitävät sisällään ääripäät MUTTA samasta yleisteemasta.
   Peilaaminen on oikein hyvä termi tässä, katsotaan toista kautta, palautetta saaden, ihan kuin ihmissuhteessa.
   Minkä sinä PirjA sanoisit leijona-vesimiehen yleisteemaksi? Mitä tämä merkkipari eläinradalla eniten käsittelee, mikä on se näiden ydinjuttu? (kun kirjoitin juttua AL:ään, tämä pari aiheutti pohdintaa, ja se millaiseen esitykseen näiden osalta päädyin, saattaa herättää keskustelua, mikä on aina hieno asia astrologiassa).

 2. Tommi Says:

  Oma progekuuni liikkuu neitsyessä ja 12. huoneessa. Ei tunnu erityisen hyvältä. Suoraan sanoen. Tuo 12. huoneen progetransiitti on ollut mulle inhottavaa aikaa ja jatkuu vielä. Toden totta tunnen polariteetin.

  • Astrologian Taika Says:

   Tässä saattaa olla kyse uhrautumisesta, mikä joissakin ääritapauksissa on tietysti kovin kaunista ja ylevää, mutta usein tuntuu käytännössä riistolta. Mietin myös terveysvaikutuksia sekä sitä, että elämässäsi taitaa olla jossakin asiassa loppuunsaattamisen aika, mutta koska en tiedä kartan kokonaisuutta, on tämä vain ehdotelmaa. Päätöksen työstäminen riippuu tietysti paljon kuunvaiheesta. Sinulla voi olla voimakas halu mennä jo eteenpäin, mutta jotenkin aika ei olisi vielä kypsä. Jos yleinen passiivisuus lyttää, kannattaa koettaa kaivaa parhaita puolia neitsyestä, kaloista, viimeisestä huoneesta sekä siitä kuunvaiheesta, mikä nyt on meneillään, eli tietoisesti yrittää nousta suosta.

 3. Anne Says:

  Progekuuni in kaksosissa 10. huoneessa. Työelämässä on ollut muutoksia. Myös kotielämässä on ollut muutosta, keittiön ja eteisen remontti. uusi perheenjäsenkin tuli laumaan.

  • Astrologian Taika Says:

   Käytännön tason ilmentymissä selkeitä vastaavuuksia, mutta saattaisi silti olla hyvä miettiä enemmän sisäiseltä tasolta miten koet näkyväsi maailmalla nyt.

 4. Sanna Says:

  Kuu kulkee edistyskartalla Jousimiehessä. Tämän koko ajan (puolessa välissä mennään) sisimpäni on täyttänyt teemana tieto. Tätä vahvisti Jupiterin paluu Neitsyessä. Olen ajatellut ja pohtinut suuria, mutta joutunut työstämään myös kommunikaation, nopean tiedon etsinnän ja vuorovaikutuksen keinojani. Ei voi maalailla liian suuria ja vakavia, vaan otettava joskus asiat etenemään. Filosofia ja konkreettiset teot balanssiin. Tämä teema on näkynyt niin lukemissani kirjoissa, työssä ja ihan omassa ajattelutavassa tässä ajassa.
  En siis näe Jousimies-Kaksonen paria vihollisina vaan liittolaisina. Molemmilla oma näkökulma, mutta yhteistä strategiaa pitäisi oppia ja noudattaa.

  • Astrologian Taika Says:

   Näin näyttää taas progekuu naulitsevan sen missä elämänpiiri sen merkin / merkkien alla pyörii. Kaksosta ilmanmuuta konkreettisemmin nuo mainitsemasi tiedon etsintä, vuorovaikutus ja kommunikaatio. Tässä merkkiparissa on mielestäni mukana kepeyttä ja hauskuutta, toivottavasti myös tämä ilo on osa elämääsi.

   • Sanna Says:

    Kyllä, elämässä on iloa! Ja tämä asenne on tullut elämään uuden tiedon ja oivalluksen kautta! Ja tämä näkyy niin minussa sisäisesti kuin konkreettisessa arjessa.

 5. Anniina Says:

  Progekuu kulkee Ravun merkissä ja pinnalle on nyt vastikään tullut ajatus tunne – äly (intellect) -tasapainosta. Kuinka luovilla menetelmillä pääsee sisään, tunteisiin kiinni, mutta niistä pitäisi osata päästää myös irti ja yksinkertaisesti nauttia taiteen tekemisestä ja antaa sitä kautta muillekin jotain. Jokainen teos kun tuntuu niin henkilökohtaiselta (rapu) näin tehtynä. Tavoite siis tuntuu olevan siellä Kauriin päässä. Teen tätä (no esim taidetta), jotta muut saavat siitä jotain, mutta jotta se onnistuu niin omista tunteistä pitää päästää jo irti. Irtautua, antaa niille vähemmän huomiota. Puhtaasti nauttia tekemästään, antaa virrata itsen kautta muille. Saatko kiinni, mitä haen? Eilen tuli asiaan liittyen, ja tuohon tasapainotukseen kaksi sanaa: sydän ja rakenne. Tarvitaan rakennetta (kauris) sekä sydäntä (rapu), sopivassa suhteessa. Tunnen olevani aika kiikkulauta näiden kanssa, laidasta toiseen, tasapainoa kuitenkin hakien.

  • Astrologian Taika Says:

   Kyllä sain kiinni, kiva kun tänne tulkitsit sisimpäsi tuntoja. Ravun ja kauriin merkeissä liikutaan siellä tunteiden hallinnan teemoissa, tarpeessa osittain etäännyttää ettei joutuisi liiaksi vellontaan, mutta siten että se mitä tekee, koskettaa ja on merkityksellistä. Viestisi kolahti henk koht erityisesti siksi, että minulla tämä pari on toisinpäin, progekuu vielä kauriissa ja olen koettanut nähdä miten rapu olisi esillä. Siksi iso kiitos. Rakenteita täällä on nimenomaan vastuullisesti harkittu, ja loppuviimeksi pointti onkin siinä onko tekemässään sydämestään mukana.

 6. Leila Says:

  Ensinnäkin, mukava lukea juttujasi taas! Olen odottanut.
  Tuosta vastakkaisuudesta olen oivaltanut monta asiaa, mutta mieleeni ei ole tullut katsoa sitä myös progressiivisuudessa. Minulla on vielä Proge-Kuu Leijonassa 8.huoneessa ja en kyllä ole osannut olla lainkaan hiljaa monissakaan asioissa. Koko ajan yritän jarrutella että ’ei tämä asia minulle kuulu’, mutta kun katson, että kelle se sitten kuuluu, ei löydy vastausta. Koko ajan seuraan maailman tilannetta sodissa ja ilmastoissa ja huoli täyttää mielen. Inhottaa kamalasti ihmisten kapeakatsoisuus ja kiroilu siinä. Tietenkin, kun on Leijona kyseessä, mietin myös omaa talouttani ja terveyttäni sekä asumistani . Johtuisko tällainen ’laskelmallisuus’ siitäkin, että Se on yhtymässä Saturnukseen?

  • Tarja Says:

   Kiva kuulla jos juttusiani on kaivattu. Pahoittelen tätä viivettä kommentoinnissa; meili johon ilmoitukset tästä blogista tulee, on täysin tukossa, käyttökelvoton, enkä ole älynnyt kurkkailla kommenttien määrää jutun lopussa.

   Kyllä itseä tulee ilmaistua jos proge Kuu leijonassa menee, on oltava näkyvillä, vaikka kasihuone hiukan hillitsisi. Yhteisten asioiden tiedostaminen voisi olla jopa enemmän vesimiehen aluetta. Käyttämäsi sana, Saturnuksen ilmenemisestä, laskelmallisuus, sisältää negatiivisen sävyn. Jos olet vaan järkevä ja realistinen, siinä ei ole mitään pahaa. Kuun kohdatessa Saturnusta nuo mainitsemasi Kuun ydinteemat tulevat arjessa punnituiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: