Alitajunnan pimennys

solareclipse16

Olemme pimennyskaudessa, jotka vuosittain saadaan kahdesti sellaisina aikoina kun Aurinko kulkee tarpeeksi lähellä Kuunsolmujen linjaa. Viime syksynä marraskuussa Kuunsolmut siirtyivät neitsyen ja kalojen akselille eläinradalla, ja tämä ajoittaa pimennyksien tulevan pääasiassa maaliskuussa kalojen aikaan ja syyskuussa neitsyen aikaan. Pimennyksissä on kuitenkin heittoja suuntaan ja toiseen, ja tämän vuoden pimennyksissä syksyn ensimmäinen pimennys saadaan jo elokuussa ja symbolisesti Kuunsolmun seuraavan merkkiparin alla, vesimiehessä ja leijonassa.

Oikeastaan olisin tahtonut saada tämän blogipäivityksen pimennyksistä julki etäämpänä pimennyksen tarkasta ajankohdasta, ihan vaan alleviivatakseni sitä, että pimennys merkitsee ajallisesti pitkää ajanjaksoa eikä ole tapahtumallisesti sidottu pimennyksen hetkeen tai edes päivään. Pimennyksen henki liukuu elämään jo aikaisemmin, ja sen varjo kestää pitkään. Siksi ei voi ajatella, että jos tulevana yönä 9. maaliskuuta tasan klo 3:54 ei tapahdukaan mitään, pimennys olisi väistänyt minut. Pimennys on olemassa kollektiivisesti, vaikkei se omalle kartalle osuisikaan, ja itsessä tosiaan jo ennen ja pitkään jälkeenpäin. Pimennyksen merkitys on tässä suhteessa hyvin erilainen kuin nopeiden transiittien, ja ehkä sitä voisi ennemminkin verrata Auringonpaluuseen, mikä kattaa kokonaisen vuoden, ja liukuen etukäteen ja synttäreiden jälkeenkin toisinaan. Ja muitakin karttoja voi katsella kuin syntymäkarttaa, esimerkiksi edistyskartan tekijöihin osuva pimennys voi olla aivan yhtä tuntuisa ja merkittävä.

Kuunsolmujen hitaan perääntymisen vuoksi pimennyksiä ehtii tulla puolivuosittain muutaman kerran suurinpiirtein samoilla eläinradan vastakkaisilla kohdilla. Tämäkin pidentää pimennyksien ajallista ilmenemisen kestoa, onhan se ihan selvää, että jos tämä meidän ensi yön pimennyksen kohta 18 kaloja aktivoitui jo viime syksynä Auringonpimennyksessä 20 neitsyttä, samojen teemojen ympärillä pyöritään edelleen.

solareclipse_piscTaikablogin aktiivilukijoille tämä on kertausta, mutta vielä kerran: pimennys on voimallisin silloin kun sen aste on yhtymässä tai vastakkaisuudessa oman kartan Aurinkoon, Kuuhun, Kuunsolmuihin, akseleihin ja henkilökohtaisiin planeettoihin. Harvemmin kuuluu astropiireissä ”päteviä” todistuksia, että pimennys kohdistuessaan ulkoplaneettoihin olisi ollut erityisen merkittävä. Näitä voi kukin tunnustella itsessään, ja jos ulkoplaneetta tuntuu itselle erityisen keskeiseltä planeetalta, voi sille tuleva pimennys olla kuitenkin merkittävä. Astrologiassa moni asia on tapauskohtaista, päteviä yleistyksiä on hyvin vaikea esittää.

Paljon kysellään aina pimennysten orbeista, eli mitkä tekijät eläinradalla ovat pimennyksen alla. Nyt kun on kyse täydellisestä pimennyksestä, vaihteluväli on pitkä. Olisiko liioittelua sanoa että koko kalojen merkki olisi alttiina, ja vastakkaiselta neitsyen puolelta ainakin asteet 13 – 23. Jos näissä merkeissä ja näillä kohdilla omalla kartalla on keskeisimpiä tekijöitä kuten Aurinko, Kuu, solmut ja akseleita, voi napata hieman kauempaakin. Mitä tarkemmin pimennyksen aste 18°55’ itselle osuu, sitä voimakkaampi lienee pimennyksen viesti.

Tämä täydellinen Auringonpimennys kaloissa on paljon voimakkaampi pimennys kuin jos verrataan kevään toiseen pimennykseen, parin viikon päästä seuraavaan Kuunpimennykseen. Aurinko kulkee nyt alasolmun tuntumassa, ja pimennyksen hetkellä solmulinjaan on eroa vajaat kolme astetta. Oleellisempaa on kuitenkin se, että Kuun kulkema rata on pimennyksen hetkellä verrattain lähellä Maata – kun Kuu tulee pimennyksen hetkellä Auringon ja Maan väliin, meistä katsoen se peittää Auringon täydellisemmin. Lisäksi se, että Aurinko on samassa merkissä kuin Kuunsolmu (alasolmu), lisää voimakkuutta. Myöhempi pimennys tulee edellisessä merkkiparissa vaa’an ja oinaan linjalla, jolloin Kuunsolmut ovat toisissa merkeissä.

solarecl_pisc16Pimennystyyppinä tämänkertainen alasolmulla tapahtuva Auringonpimennys on melko ”vaikea”, koska vuoden pimennyksissä olisi kivempaa aloittaa noususolmun puolelta. Mutta ehkä tämä järjestys on ihan hyvä, katsotaan ensin menneen, edellisen, sisimmän ja alitajuisen vaikutukset alta pois. Kun pimennys saadaan kaloissa, ja merkin traditionaalisen hallitsijan Jupiterin ollessa mukana pimennyksessä yläsolmulla, merkin teema korostuu huikeasti. Intuitiivisuus on ajan sana, tunnemme nahoissamme ja suomuissamme mitä pimennys itselle kertoo. Pimennys aina kehottaa suuntaamaan tietoisuuden sitä kohti mitä pimennys näyttää, eli siihen mitä teillä kartoillanne on 18 kalojen-neitsyen tuntumassa.

Pimennys tuntuu ajatuksen tasolla terminä uhkaavalta, ja varmaankin pimennyksien pelko on osaltaan meihin sisäänrakennettua ja vaistonvaraista, dna:mme sisällä vuosituhansien takaisilta ajoilta. Pimennyksiin voi suhtautua järkevästi. Kohtalonomaisuudesta ei taida olla juurikaan kyse, koska pimennykset eivät tule yllättäen vaan jossakin, vaan erittäin tarkasti ja säännöllisesti tietyssä rytmissä. Mitä oli elämässä esillä noin 19 vuotta sitten, saattaa esiintyä myös nyt jossakin muodossa. Pimennyksien tarkoituksena on suunnata huomio tarkastelemaan tiettyjä teemoja elämässä ja ennen kaikkea tekemään näille asioille jotakin. Pimennykset priorisoivat puolestamme! On typerää odottaa, tapahtuuko itselle jotakin. Pitää itse käydä läpi, tehdä, prosessoida, miettiä ja pohtia. Usein pimennyksien ilmentymät koetaan vaikeina, mutta astrologisesti tämä voi olla harha: saatamme yhdistää ajallisesti kauempana olevat mukavat ja hienot asiat ja tuntemukset ”virheellisesti” muihin ajan ilmiöihin, esimerkiksi transiitteihin, vaikka kyseessä voi olla puhtaasti pimennyksen esiin nostama seikka. Koska pimennys pakottaa ja käskee suuntaamaan huomion niihin seikkoihin, joihin sen vaikutusalue ulottuu, tieto lisää tuskaa. Jos kyse on kasvamisesta ihmisenä, tämä voi olla kaksinverroin kipeätä. Kasvu ei taida olla vain ihanaa oivallusta ja uusien asioiden ymmärrystä, vaan enimmäkseen vaikeiden asioiden seulomista ja hyväksymistä. Jos emme tykkää tehdä töitä itsemme kanssa, silloin pimennys saattaa tosiaan tuntua kauhealta.

Minun mielestäni astrologia on aina oikeassa – tämä on hassusti sanottu! On hyväksi, jos pimennys auttaa meitä huomioimaan asioita, jotka ovat elämässämme tärkeitä juuri nyt.

Mainokset

Avainsanat: ,

10 vastausta to “Alitajunnan pimennys”

 1. Anne Says:

  Itselläni on Dc 21 astetta Kaloissa. Opposition puolella ovat Pluto 21 astetta Neitsyessä ja Kuu 22 astetta Neitsyessä. Mc on puolestaan 17 astetta Kaksosissa. Juuri nyt olisi tehtävä päätöksiä työpaikan suhteen. On vaikea valinta , haluaisin toisaalta jatkaa nykyisessä työpaikassa ja toisaalta olisi halua kokeilla jotain muutakin.

  • Tarja Says:

   Pimennys kohdistuu sinulla siis olennaisimmin minä-ja-muut akselille, toisten kohtaamisen ja oman katsannon teemoihin, sekä tietysti Kuun kautta todella laajalle arkisen elämän piiriin (toimeentulo, terveys jne). Ehkä tämä pimennys ei suoranaisesti liity työpaikan kysymyksiin, ehkä sitä kautta jos vaihdat työtä niin ihmiset ympärillä osittain vaihtuvat – ja silloin ilmeisesti ihmisten piirille pitäisi tehdä jotakin, miettiä millaisten ihmisten kanssa olet tekemisissä. Oliko ihmissuhteissa jotakin ratkaisevaa muutosta silloin 19 v sitten.

 2. Leila Says:

  Voisikohan tästä johtua inhottava ahdistuksen tunne olla tekemättä mitään ja paljon voisi tehdä? 9.3 on tosin mieheni kuolinpäivä ja sekin vaikuttaa, Minulla on Mars Neitsyessä 18, 33. Ystävä toivoisi minua hiihtämään Sallaan, enkä millään jaksaisi tehdä tiettyjä järjestelyjä kotona,mm. kissojen suhteen. Jokin jarraa kamalasti.

  • Tarja Says:

   No kaloissa ylipäätään (Aurinko nyt) on passiivisuutta, mutta jokatapauksessa Marsin sijainti pimentyvällä akselilla kertoo, että sen teemoihin on syytä kiinnittää huomiota. Aloitukset, tekemiseen ryhtyminen, dynamiikka, työn tahti, rohkeus, itsepuolustus, toisten puolustaminen, aggression hallinta. Jos tuntuu siltä ettet halua, etsi oma tahtosi! Joskus voi olla ihan paikallaan olla tekemättä mitään, pitää tauko, ettei polttaisi itseään loppuun. Tuntematta nyt sinun kokonaisuuttasi (mulla ei taida olla sinun dataasi?) en osaa sanoa pitäisikö painaa eteenpäin vai hellittää. Mitä Marsisi siihen sanoo?

  • Astrologian Taika Says:

   Laitoin antamasi datan piiloon.. nyt ollaan taas kartoilla! Pistin merkille, että jännää ristiriitaa on olemassa transiittien ja muiden astrologisten tekijöiden kesken nyt tässä ajassa. Progekartallasi Mars huutaa käsittelyä ja paneutumista, ja tätä pimennys nyt erityisesti alleviivaa saamaa teemaa korostamalla. Merkurius on seuraavaan synttäriin asti ajan herranasi, ja tämä voi olla hyvinkin virkeä, muutoinkin kuin mentaalisesti. Transiitit ovat taas voimakkaan aktiivisia, liikkeelle lähtöön tuuppaavia. Ehkä sisäinen tilasi on sen verran vahvana sinussa, ettet voi vain lähteä ja tehdä, vaan annat itsesi olla jumissa kunnes koet olevasi valmis.

   • Leila Says:

    Kiitos sinulle! Sain purettua ahdistusta ystävieni kanssa tänään ja purettiin mieheni ’läsnäoloa’. Tarkoititko Merkuriusta Neitsyen planeettana? No, joskus on pysähdyttävä ja mietittävä kuinka/milloin ja odottaa oikeaa hetkeä tarttua taas asioihin.

   • Tarja Says:

    Merkurius on perinteisen astrologian käyttämässä profektiossa vuoden planeetta (sinulla tänä vuonna), minä yleensä käytän tuota ilmaisua ajan herra.

 3. PirjA Says:

  Mulla on menossa puolituksia, Merkuriuksen ja Auringon juuri olleet, Venuksen tulossa kohta.
  Aurinko saa pimennyksen oppositioonsa ja Ceres on myös mukanan kuten viime syksyllä, kun pimennys osui suoraan siihen 20 neitsyttä, Jupiterhan on juuri siinä ollut. Tietynlaista jännitettä on ollut työrintamalla ja vastuu on kaatunut minun suuntaani. Tosin Saturnuksen paluu on myös tulossa joulukuussa, sekin saattaa vaikuttaa. Ja auringonpaluun mukaan taitaa aurinko olla vuoden herra, kun leijona siinä nousi. Tuleva kuunpaluukin 16.3. on leijonanousuinen ja melkein samaan asteeseen sekin tulee.

  • Tarja Says:

   Vai tuli nyt Aurinko pimennyksjakson alle. No joo, se mitä ollaan juteltu, ei tämä tieto yllätä. Omaa luomisvoimaa, osaamisen ydinaluetta taas alleviivataan. Toivottavasti Jupiter vapauttaa valmiudet käyttöön ja tuo rohkeutta yrittää ”korkeammalle”. Saturnuksen paluun teemat varmaankin alkavat häämöttää jos sellainen on luvassa tänä vuonna, se on samalla lailla pitkäaikainen juttu kuin pimennysten ilmentymätkin. Syklinvaihdosta ilmassa.

   Nipotan vähän tarkkuudesta käsitteissä 🙂 Ajan herra on nyt vielä Kuu (syksyllä Au, ja tätä voi miettiä kuinka sen pimennyksen asiat on siihen mennessä hanskassa) ja se katsotaan profektiosta. Profektiokarttaa tutkitaan suhteessa Auringonpaluun karttaan, mutta jos ns. tavallisessa Auringonpaluussa nousee leijona, on Aurinko ”vaan” sen paluukartan hallitsija ja sitä kautta tärkeä. Leijonanousuiset vuodet on hirmu tärkeitä (no tämä vain oma kokemus..). Ajan herra tai RV:n käyttämä ilmaisu tästä vuoden hallitsija (muistaakseni) tulee siis vain ja ainoastaan profektiosta.

   • PirjA Says:

    Args, meni taas pari juttua sekaisin, joo profektiossa on kuluva vuosi kympin alainen ja tuleva siis yhdentoista.
    Oman osaamisen ydinalue on nyt juuri ollut vähän hakusessa, enkä tiedä vieläkään, olenko oikealla polulla. Mutta jossakin pitää harhailla, ehkä se oikea polkukin vastaan tulee, ainakin paremmin kuin paikallaan jäkittäessä.
    On tämä vuosi ollut ”parempi” kuin edellinen. Korkeammalle voisin yrittää, jos vaan näkisin, missäpäin se rima on, joka pitää ylittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: