Meidän vuosi

aries-ingress16Astrologiassa aikaa mitataan eri tavalla kuin kalenterissa. Uusi vuosi on silloin kun Aurinko alkaa kierroksensa oinaassa, näin maaliskuun puolenvälin jälkeen, eikä tammikuun alussa. Nyt kun Aurinko taas siirtyy eläinradan alkuun, astroharrastajat voivat viettää uutta vuotta. Tässä ajankohdassahan juhlistetaan myös kansainvälistä astrologian päivää.

Millainen vuosi on tulossa? Asetelma on kaikille sama, henki on yleismaailmallinen, ja jokainen elää sitä todeksi omilla teoillaan ja valinnoillaan. Joillekin ihmisille tämä vuosi voi olla merkittävämpi tai tärkeämpi kuin toisille, ja sellainen näkyy ajan karttojen kohtaamisista syntymäkartan tai edistyskartan kanssa. Sama viesti näkyy kuitenkin tarkastellessa ihan tavalliseen astrologiseen tapaan isoja transiitteja.

Tämän astrologisen vuoden erikoispiirteitä ovat oinas-ingressin ajoittuminen pimennysjakson sisälle sekä kalojen merkkipainotus. Vaikka Aurinko siirtyykin oinaaseen, sen lähellä kulkevat Merkurius ja Venus ovat jäljessä kaloissa, samoin kuin tietysti merkissä vuosikausia matkaava hidas ulkoplaneetta Neptunus. Ja Kuun alasolmu. Kun ingressikarttaa katsoo maamme tasolla, Auringon merkinvaihto tapahtuu aikaisin aamulla pian auringonnousun jälkeen; tämä tarkoittaa Auringon sijaintia lähellä horisonttiakselia, kartan viimeisen huoneen puolella. Ihan silmämääräisestikin huomaa kalojen teeman painotuksen.

Pimennyksen merkitys yleisellä tasolla tietysti mietityttää. Tällainen oinas-ingressi on mahdollinen vain silloin kun Kuunsolmut omassa syklissään ovat lähellä oinaan merkin alkua. Nyt tällä puolella eläinrataa on Kuun alasolmu, eteläsolmu, ja tästä syystä menneisyys on oleellisesti mukana tässä päivässä ja tulevassa vuodessa. Alasolmuun liittyvät asiat ovat paljon haastavampia kuin yläsolmun tekijät, ja ajassamme vielä yläsolmuakin pitää otteessaan pitkään samaan tahtiin perääntynyt Jupiter, alasolmun hallitsija. Tässä kuviossa on jotakin arveluttavaa eikä ainakaan yksiselitteisen myönteistä. Nähtäväksi jää millaisin kaikin tavoin tuleva vuosi on yleismaailmallisesti hankala. Haastetta on toki ollut energioissa jo pitkään Uranuksen ja Pluton neliön vuoksi, ja edelleen tämänkin vuoden aloituskartalla tuo kuvio on olemassa. Silti on jo toisenlaisia tunnelmia lyömässä itseään läpi; Saturnuksen ja Neptunuksen neliöt toistuvat, ja ingressikartalla on vielä vahvana Jupiterin ja Pluton välinen kulma.

Ajallisesti meitä lähestyy Saturnuksen pysähdys, ja sen henki saattaa olla konkreettisesti mukana kaiken vuotta. Saturnusta pidetään jähmettävänä, ja kun se liitetään pimennystenvälisen ajan erityisyyteen ja kalojen merkin painotukseen, voisi helposti summata, että vuodessa ei päästäisi eteenpäin, jymähdettäisi vanhaan. Saatamme tarvita Saturnuksen uudelleenarviointia ja asennemuokkausta, ettei tällaiseen sudenkuoppaan sorruttaisi. Saturnus painottaa konkretiaa, käytännön tekoja, realistisuutta ja mestariksi kultivoitumista. Pimennyksen tarkoituksena on ollut auttaa huomaamaan menneestä asiat, jotka eivät edistä meitä ihmiskuntana. Siksi tämä vuosi voi olla oppiläksyn paikka.

ar_ing_16Tällaisiin yleisteemoihin kuten ingressikarttoihin suhtaudutaan helposti siten, että se ei oikein koske minua. Se ei tunnu omakohtaiselta, sen tehtävä ei kohdistu itselle. Mutta kuka muu se on maailmassa, joka tämän kartan läksyn suorittaa? Kenelle lankeaa pysähtyvän Saturnuksen asettama vastuu ja velvollisuudet? Varmaankin aika tasapuolisesti ihmiskunnalle. Ei tunnu helpolta työltä, kun on niin paljon korjattavaa.

Ja silti, vaikka ikävästi koetinkin lukijat masentaa, Auringon siirtyminen oinaaseen tuntuu aina virkistävältä, uudelta mahdollisuudelta, henkisesti kevyeltä, keväältä. Se on oinaan puhtia, loputonta vireyttä innostua ja mennä eteenpäin. Säilytetään myös oinaan riemu ja ilo koko vuodessa mukanamme.

Astrologian juhlapäivän kunniaksi voidaan pitää itse asiakin mielessä. Millaisia mietteitä teillä on astrologiasta juuri nyt? Millaista sinun harrastuksesi on? Mihin haluaisit astrologiaa käyttää? Mistä sinun mielestäsi astrologianharrastus meillä Suomessa on tulossa ja ennen kaikkea, mihin se on menossa?

Mainokset

Avainsanat: , ,

10 vastausta to “Meidän vuosi”

 1. Sanna Says:

  Minä aina odotan innolla sitä päivää, kun Aurinko lähtee Oinaasta uudelleen kierrolle. En odota mitään suuria tapahtuvaksi, sekun vain odotan. Draconic Kuu on minulla tuossa merkissä ja asteessa, ehkä siitä se odotus syntyy.
  Minulla astrologian harrastus vastaa siihen tiedonnälkään ja ajatuksen kanssa työskentelyyn, mikä tekee asiasta minulle niin henkireiän tässä ajassa ja paikassa kuin kartan, joka tuo opastusta, ymmärrystä ja rauhallisuutta elämääni.
  Innolla seuraan ihmisten eri intohimoja astrologian saralla. Kunnioitan eri näkemyksiä ja kunnioitan alaa sen monine piirteineen.

  • Tarja Says:

   Onpa huikea Lohikäärmekartan Kuu sinulla! Ehkä se pitäisi sisäisellä tasolla löytää niin, ettei haluaisikaan odottaa, on tuo tekijän Kuu minun mielestäni.
   Astrologia taitaa olla monelle harrastajalle sitä erilaista puolta elämästä, niin toimii henkireikänä hyvin.
   Astrologian moninaisuus kiehtoo itseänikin. Ei koskaan kyllästytä edes tällaista Jupiter-kaksosissa tyyppiä kun aina löytyy lisää ja syvemmältä. En tiedä onko astrologian harrastajissa kovinkin paljon heitä, joille tämä on suorastaan intohimo. Jos on, tulevasta ei tarvitse olla huolissaan. Intohimo turvaa jatkuvuuden ja elävyyden.

 2. PirjA Says:

  Oinas-ingressin nousu on melkein oma DC. Pysähtyneet Saturnus ja Pluto ovat neliössä aurinkooni, tr-yläsolmu lähenee Cerestäni ja vähän myöhemmin aurinkoan i, Saturnuksen paluu tulossa joulukussa, jne. Taitaa olla melko vahva astrologinen vuosi tulossa, mutta progena moninkertainen skorpionipainotus antaa voimaa.

  Astrologiaa käytän lähes päivittäin kuun vaikutus on aivan selkeä. Minua kiinnostaa myös maantieteelliset tapahtumat astrologian valossa. Horaari antaa mielenkiintoista lisää, mutta en noudata sen sääntöjä pilkuntarkasti. Yhdistelen monenlaisia tekniikoita ja mietin yleisesti elämän tarkoitusta ja yritän tehdä itsestäni paremman ihmisen. 🙂

  • Tarja Says:

   Tuossa se kaikkein olennaisin pointti tulikin, eikös tämmöisen hienon työkalun avulla kasvu ja kehitys paremmaksi ihmiseksi pitäisi olla kaikkien harrastajien tavoitteena.

 3. Tommi Says:

  Enpä taida nyt jaksaa kommentoida syvällisiä. Toivottelenpa vain riemullista kevättä täältä yhdeltä aurinko-oinaalta. Kevään lapsena tämä hetki tuntuu aina juhlalta.

 4. Hanna Says:

  Voisiko kuvitella, että jupiter pluto kolmio toisi oikeasti helpotusta uranus pluto neliöön?
  Astrologiaa tulee harrastettua aika tiiviisti; hyvinä ja huonoina hetkinä. Ja näistä blogeista opin kaiken aikaa uutta.

  • Tarja Says:

   Ennustuksia on aina vaikeata tehdä. Se kaikki mitä iso taivaan neliö on nostanut pintaan ja käynnistänyt viime vuosina, on edelleen olemassa eikä sinällään häviä minnekään, eli monenlaisen muutoksen ja muutoksien jälkiseurauksien kanssa eletään. Jupiter on taas aktiivinen ja myönteinen energialtaan, ja mielelläni näkisin että se tuuppaisi hyvällä tavalla kohti ratkaisua. Joskus Jupiter kuitenkin vaan isontaa sitä mihin se koskettaa, ja jos Ur-Pl asioissa on kyse ongelmasta, voi kaikki kärjistyä katastrofiksi asti. Mikä tietää. Mielelläni kuitenkin näen asiat jatkumona, eli ne isot asiat mitä aikaisemmin ilmassa oli, muuntuvat nyt hieman sävyltään toisenlaisten pääasiallisten kuvioiden myötä.

 5. Leila Says:

  Vanhasta…siinä ainakin olen sortunut vanhoihin muistoihin, kun olen yhtä varastoa vintillä järjestänyt.

  Astrologian opiskelu on hyvässä vauhdissa. Olemme lyöneet vähän hynttyitä yhteen Lila Patrikaisen kanssa Oulusta. Tässä on pyörinyt sellainen 8 hengen tiivis ryhmä kokoontuen kerran kuussa. Yhteistä uutta alkeiskurssiakin on suunnitteilla tähän toukokuussa. Olisi mukava nähdä löytyykö innostuneita ihan ilmoituksen mukaan.

  Itse käytän astrologiaa itsetuntemukseeni ja mietteisiini maailmanmenosta. Se on hyvä kanava myös ymmärtää maailman menoa (ja omaa menoa) filosofisesti. Juuri blogissani Marsin kyydissä mietin muutoksen (Uranus) vaikutusta ihmisessä ja yleisestikin. Kun kirjoittelen neljää blogia, niin huomaan, että astrologinen blogi on se maailma, missä voin paneutua vähän syvemmin ajattelemaan asioita. Astrologia antaa siihen sopivasti viitteitä ja näkökulmia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: