Omanlailla erilailla

weird withJo otsikointi viittaa omakohtaiseen tilitykseen, jaan teidän lukijoiden kanssa edistysaskeleeni. Joitakin päiviä sitten progressiivinen Kuuni vaihtoi merkkiä, edistyi, kehittyi uudenlaiseksi. Ihan puskista tämä ei yllättänyt, olin tulevan muutoksen tiedostanut niin kartalla kuin sisimmässänikin, olin katsonut aikaisemmin päivänkin, mutta pääsi unohtumaan. Nyt ei mennä jäneksen seljässä kun progen nousukin on härässä.

Uusi Kuun merkki vesimies on minulle syntymäkartan kautta vieras, tosin vesimiehen energiaa on aina elämääni kuulunut sukulaisten ja ystävien kautta runsain mitoin. Vesimies on minulle vieressä, sitä mikä on mahdollisesti kaikkein vierainta omalle ydinminälle. Kiinnostaa toki, mutta kun ei pysty ymmärtämään.

Edistetyn Kuun matkaa ajatellessa Kuu täytyy aina nivoa yhteen kulkemansa merkin ja vaiheen kanssa, ja suhteuttaa nämä siihen mikä alkuasetelma oli (nataalikartta, sen Kuu ja kuunvaihe). Tunnustan etten kauheasti sido tulkinnallisesti karttojen tekijöitä huoneisiin, enemmän kuitenkin edistyskartan huoneisiin kuin siihen miten Kuu kulkee suhteessa syntymäkarttaan. Nämä ovat omia tulkinnallisia valintojani, toiset saavat katsoa myös omalla tavallaan.

Progekuun vaihe on merkinvaihdoksessani vähenevä puolikuu, mikä on teemaltaan hyvin erilainen verrattuna syntymäkartan uudenkuun freesiin, untuvaiseen innokkuuteen. Tähän laskupuolen puolenkuun kohtaan yhdistän isot elämäntapaan liittyvät eettiset valinnat; ajattelun lähtökohta on ennemmin maailmalla kuin omissa asioissa.

Edistetyn Kuun kulussa on siksi huomattavissa kahdentasoista tai kaksinkertaista outoutta, tai erilaisuutta, tai haasteellisuutta, niin merkissä kuin vaiheessakin. Tällaisen kohta-saavutettavissa-olevan toisenlaisuuden aistin sisimmässäni ennemmin virkistävänä kuin vaikeana, mutta joka tapauksessa nyt vaaditaan toisenlaista näkökulmaa, toisenlaista kontekstia. Progekuun merkinvaihdossa on aina annettava tilaa uudelle.

SCUOp[1]Sanotaan nyt näin aluksi, että tein tänään sen virheen, että selasin netistä keittokirjamaisia lyhyitä selityksiä progekuusta vesimiehessä. Ne jättivät minut perin tyytymättömäksi. Edelleenkin katson oman tyylini olevan ennemmin itse ajattelua, pohdin omalta kohdaltani ja omista lähtökohdistani mitä tämä uppo-outo merkki minulle ja minussa merkitsee.

Progekuu vesimiehessä on kulkua ilman elementin viimeisimmässä merkissä ja kiinteässä laadussa. Vesimies on maskuliininen merkki, minkä katson ulospäin suuntaavaksi. Ilman elementin johdosta fokus on ideoissa, aatteissa, ajatuksissa. Vesimiehen motto on minä tiedän (tunnustan, nousujousimiehenä repesin nauruun tässä kohdin). Tärkeätä on oman ajattelun koheesio sekä ajatuksien jakaminen yhteisöissä, ryhmittymissä ja porukoissa toisten samanmielisten kanssa. Verkostoituminen ja sosiaalisten suhteiden hoito on tällaisen kuunjakson asiaa. Mennään kauemmas lähipiiristä ja intiimin persoonallisesta kosketuksesta (enkä tarkoita totaalista irrottautumista) ja saadaan paremmin perspektiiviä asioihin, ilmiöihin ja ideaaleihin. Tunnetasolla tämä voi aina merkitä jonkinasteista ulkokohtaisuutta, mutta näin ilmaistuna tuo vaikuttaa ikävältä ja kylmältä. Olisiko jotenkin siten, että kun omassa tunnetasossa kypsytään ja syvällistytään, ei enää ole yhtä provosoitavissa, ja osaa terveesti etäännyttää itseään toisarvoisesta tunneryöpystä. Cooliutta ja ammatillisuutta, kun määritellään uudelleen minä itse suhteessa ympäristöön. Ihmissuhteet ovat kuitenkin erittäin tärkeä osa vesimiehen aikaa. Suvaitaan ystäviä ja hengenheimolaisia, omanmielisiä, ja varmaan yleisesti koko ihmiskuntaa, mutta katsotaan nyt..

sokratesMinä tiedän -motto kuulostaa äärimmäisen ylenkatseelliselta ja arrogantilta. Jossain vaiheessa elämää tulee kuitenkin eteen omien mielipiteiden ja arvojen tunnistaminen, omanlaisensa lipun heiluttaminen, omien ajatusten, sanojen ja tekojen takana seisominen. Natiivi-kalana tuumin itseironisesti, että on hauskaa ja virkistävää jos ei ihan koko elämäänsä olisi täysin hukassa. Vesimiehen Kuun aikana näen tarkoituksen löytää itsensä uudelleen, määritellä uudelleen elämänsä tavoitteet ja ymmärtää isommassa mittakaavassa mitä elämältä haluaa ja kuinka sen aikoo toteuttaa. Valtavan hienoja asioita, jotka voi tyrmätä korulauseiksi. Tähän suuntaan ajattelin kuitenkin lähteä.

Mainokset

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Omanlailla erilailla”

 1. Sanna Says:

  Mahtavaa! Omat jälkikasvuni saavat saman proge-Kuun myös tässä keväässä. Kiva seurata, mitä Vesimiehen maailma tuo tullessaan. Tyttärellä kartta pullollaan Vesimiestä, joten hän saattaa saada kaiken irti tästä.
  Puoliso on Kuu Vesimies. Koetahan sinä olla välillä kotona ja muistaa, että on ne ideat ja unelmat muillakin toteutettavana ja puuroakin pitää välillä keittää, ei auta. Rajaa uudet yhdistysjäsenyydet vaikkapa kahteen. Mutta nyt on hyvät saumat tavata uusia tyyppejä, jotka eivät jaa maailmankuvaa kanssasi, mutta viihdyt heidän seurassaan hyvin. 😁😉. Onnea matkaan!

  • Tarja Says:

   Arkielämän realiteetteja on opiskeltu kauriin aikana niin eiköhän tässä edelleen järki pysy mukana, mutta eipä silti sanota ei koskaan. Maailmankuvan suhteen on tuntemus josko olisin uudestaan lähdössä etsiskelemään enemmän näitä ihmisiä jotka aidosti jakavat samantyyppiset intressit. Teillä on sitten runsain määrin tätä samaa energiaa kotosalla, meillä on tuo ”edesmennyt” kauris paljon tutumpaa.

 2. Leena Housh Says:

  Mielenkiintoista..mulla proge uusikuu ensivuonna vesimiehessä..mullekkin täysin vierasta energiaa mutta pientä aavistusta on jo mitä voisi tuoda tullessaan..täytyy tutkiskella
  Kiitos kirjoitus avasi minulle lisää mietittävää.

  • Tarja Says:

   Minun kartanpyörityksieni mukaan sinulla uudenkuun hetki ajoittuisi kuitenkin vielä kauriin puolelle, sen viimeiselle asteelle. En tiedä oletko konsultoinut asiassa jotakuta astrologia kuka olisi kertonut tämän tapahtuvan vesimiehen merkin puolella. Joka tapauksessa missä merkissä olikaan, tuo on iso juttu kartalla, uusi kierros alkaa. Progekuu siirtyy tietysti hyvin pian uudenkuun hetken jälkeen vesimieheen, joten aktuaali merkki jää taustalle vaikuttamaan kun mukaan tulee jo uudenlaista henkeä. Kiitos tästä palautteestasi ja on mukava kun olet eksynyt blogiani lukemaan!

 3. Emilia (Emelia) Says:

  Mielenkiintoista. . Itselläni on edessä proge-Kuun vaihdos Kalkkinen muutaman viikon kuluttua ja täytyy myöntää, että jään kaipaamaan tätä sosiaalista Vesimiestä. .. on tullut runsaasti reissuilla ja tehtyä kaikenlaista ”tylsyyden estämiseksi”. Ajoittain ehkä odotukset ja toiveet ovat olleet todellisuutta korkeammalla, mutta omalla kohdallani (Rapu Kuuna) tämä aika on helpottanut, kun asioita ei ole tullut otettua niin henkilökohtaisesti.

 4. Emilia (Emelia) Says:

  Mielenkiintoista. . Itselläni on edessä proge-Kuun vaihdos Kaloihin muutaman viikon kuluttua ja täytyy myöntää, että jään kaipaamaan tätä sosiaalista Vesimiestä. .. on tullut runsaasti reissuilla ja tehtyä kaikenlaista ”tylsyyden estämiseksi”. Ajoittain ehkä odotukset ja toiveet ovat olleet todellisuutta korkeammalla, mutta omalla kohdallani (Rapu Kuuna) tämä aika on helpottanut, kun asioita ei ole tullut otettua niin henkilökohtaisesti.

 5. PirjA Says:

  Huomaan proge-Kuun olevan ylittämässä proge-Uranusta 16 Leijonaa, joka on pysähtynyt ja olevan oppositiossa proge-Khironiin 17 Vesimiestä, joka myös on pysähtynyt.Proge-Aurinko 12,01 Skorpionia on juuri mennyt proge-ACn 11,59 Skorpionia yli. Eli progena tämä on suunnilleen vähenevä neljännes, ei ihan yhtä pitkällä kuin nataalissa. Sisäänpäinkäntynyttä on elämä ollut jonkin aikaa, Oman sisuksen kanssa on tullut myllättyä. Proge-Merkurius on Skorpioinin viimeisessä asteessa, ehkä ajattelu alkaa vapautua, kun Merkku hyppää Jouskariin, yhteenveto on nyt menossa tästä merkistä.

  • Tarja Says:

   Onpas sinun edistyksissäsi tapahtumarikasta aikaa, monenlaista isolta tuntuvaa voimaa tarjolla yhtäaikaisesti. Olisi luontevaa päätellä että skorpionin painotus ilmenisi kuvaamanasi sisäisyytenä, ja näin sen varmaan pitäisi ollakin. Kuun kautta on kuitenkin ihan toisenlaista ravistelua tarjolla, ehkä jonkinlaista kärsimättömyyttä samaan aikaan. Merkurius vaikuttaa tosiaan ”kriittiseltä”, voisi kuvitella että muutos merkinvaihdon jälkeen olisi huomattava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: