Auringon hallitsijan ”aikaisista laaduista”

jup-bridgeSormeni ovat syyhynneet päästä sanomaan jotakin Jupiterista, kun planeetalle vihdoin tapahtui jotain, eli kun se noin viikko sitten siirtyi vaa’an merkkiin. Uutisissakin Jupiter on ollut esillä, kun olemme saaneet ihmeteltäväksi kuvamateriaalia – se onko tällä astrologisesti ja tulkinnallisesti merkitystä, jää nähtäväksi tulevassa. Vaa’assa Jupiter matkaa reilun vuoden verran, ensi vuoden lokakuulle, perääntyen välillä helmikuun alkupuolelta lähtien.

Seikka mitä nyt jäin pohtimaan liittyy astrologisessa ajanlaadussa oleviin taustavaikuttajiin, eli tekijöihin, mitkä eivät suoranaisesti ole esimerkiksi kulman kautta aktiivisesti esillä, mutta hiljaisesti muovaavat oman henkilökohtaisen ajan sävyä. Liikkeelle lähdin omista huomioistani ja tuntemuksistani, siitä kuinka innostavalta ja kivalta Jupiterin merkinvaihto ajatuksena tuntui, vaikka tällä hetkellä Jupiter ei kovin ihmeellisiä kulmia vaa’an alusta omalle kartalleni teekään. Ei ainakaan mitään kivoja ja innostavia kulmia. Minulla ei ole Jupiterin osalta pitkään aikaan mitään erityistä odotettavaa, ei vaa’assa sijaitsevia planeettoja ylitettävänä, ja kulmien parhaimmisto on sekin tulossa vasta vuodenvaihteen jälkeen. Kalana Jupiter on Aurinkoani hallitseva planeetta, ja nousevana jousimiehenä se hallitsee myös karttaani, ja siksi koska Jupiter on henkilökohtaisesti niin tärkeä planeetta, mikä tahansa sen liike resonoi minuun.

Seuraatteko ja pohditteko te Aurinkoanne (kartan ja minuuden ydin) hallitsevan planeetan liikkeitä taivaalla? Vaikka hallitseva planeetta ei olisi millään lailla tärkeissä kulmissa, mielestäni jo sillä on merkitystä, millainen maasto planeetalla kulloinkin on ylitettävänä. Viihtyykö vai ei, onko suotuisissa tuulissa vai haasteellisessa sijainnissa. Mielestäni Auringon hallitsijan kulku merkeissä antaa hienoista taustavaikutusta tai viitteellistä sävyä hyvin yleisellä tasolla. Nyt Jupiter viihtyy vaa’assa oikein mukavasti, mutta aikaisempi vuosi neitsyen ylityksen mittaan saattoi tarjota tavallista enemmän kriittisyyttä tai jonkinlaista selittämätöntä epämukavuusalueellaolon tuntua. Riippuu taas oman tiedostamisen tasosta sekä hallitsevan planeetan keskeisyydestä syntymäkartalla miten voimakkaaksi tekijäksi hallitsevan planeetan liikkeet ollenkaan voivat nousta. Hiukan samantyylisiksi taustavaikuttajiksi oman ajanlaadun luonteessa lukisin progressiivisen Kuun merkin, progressiivisen Kuun vaiheen sekä profektioista saadun Ajan herran merkityksen (aktiivinen vuosi kerrallaan syntymäpäivästä syntymäpäivään). Moni harrastaja todennäköisesti tunnistaa progressiivisen Kuun, edes jollakin tavoin, mutta kuunvaiheen tiedostaminen on oletettavasti harvinaisempaa. Epäilen seurataanko Ajan herrana määräävän planeetan teemoja kovinkaan aktiivisesti. Näitä oletuksia ja väitteitä saa kommentoida alla keskusteluissa.

planets2Jupiterin tämänhetkinen merkinvaihdos oletukseni mukaan vastaisi tuntemuksia Aurinko-jousimiehillä ja kaloilla. Saturnuksen hallitsemat kauriit ja vesimiehet kokevat pidemmässä syklissä muutoksia hallitsevan planeettansa merkinvaihdoksen myötä; jousimieheen Saturnus tuli syyskuussa -15 ja menee omaan kauriin merkkiinsä joulun tienoilla -17. Jousimies ei välttämättä ole Saturnukselle kaikkein ominta merkkimaastoa, onhan se sen oman merkin viereinen merkki, mikä on juuri sitä vierainta ja tavoittamattominta aluetta. Marsin hallinnan alla olevilla oinailla ja skorpioneilla on viime aikoina ollut sikäli poikkeuksellista, että Mars on tänä vuonna liikkunut vain skorpionissa ja jousimiehessä. Venuksen hallitsemat härät ja vaa’at ovat saaneet tänä vuonna tunnustella hallitsevaa planeettaansa jousimiehestä lähtien vaakaan, miltei täyden eläinradan kierroksen jo. Samalla tavoin Merkurius muuttaa merkkiään hyvin nopeaan tahtiin, muistaakseni vauhdikkaimmillaan Merkurius vaihtaa merkkiä alle kolmen viikon välein, jolloin kaksoset ja neitsyet pääsevät toteuttamaan muuttuvaisuuttaan paljon vikkelämmin verrattuna jousimiehiin ja kaloihin. Leijonia hallitsevan Auringon kulun me kaikki tiedämme, ja tässäkin saadaan uutta sävyä työn alle melko nopeaan tahtiin. Mutta entäpä ravut ja Kuu, joka alati vaihtaa merkkiään? Vain reilun parin päivän tahdilla mennään jatkuvasti eteenpäin, mikään tuuli ei kestä kauaa kun taas tyyli muuttuu.

Toivottavasti yllä esitetty pistää teitä ajattelemaan kuten minulle kävi. Toiset meistä saavat Aurinkonsa hallitsijan kautta jatkuvia vaihdoksia, toisten osana on pysytellä saman sateenvarjon alla pitkään. Miten on, pystyttekö mieltämään Aurinkonne hallitsijan tämänhetkisen annin, sävyjen ja yleisen taustatuen tasolla, vai haittaako toisilla hallitsijan jatkuvat merkinvaihdokset erilaisten tunnelmien havainnointia? Kuulisin eli lukisin mielelläni mielipiteitänne ”teoriasta”.

Avainsanat:

16 vastausta to “Auringon hallitsijan ”aikaisista laaduista””

 1. Emilia (Emelia) Says:

  Mun nyt tulee seurailtua luonnollisesti Auringon hallitsijan kulkuja, kun se tällä(kin) hetkellä taas peruuttelee.. eli Merkurius.. vaikka muuten en omalla kartallani kovin paljon perusta, koska kartallani on muita merkityksellisempiä tekijöitä, Merkurius on kartallani yhtymässä Plutoon 8. Huoneessa ja Deskendenttini hallitsija myös… eli vastaus kysymykseesi… kyllä…

  • Emilia (Emelia) Says:

   Ai niin ja vielä lisäys… mun Jupiter on 01 astetta Skorpionia…

  • Tarja Says:

   Olisi mukava kuulla jos olet tunnistanut elämässäsi, olossa, tyylinvaihdoksia mitkä vastaisivat Merkuriuksen sen aikaista merkkiä – ei ehkä mene ollenkaan niin suoraviivaisesti..?

   • Emilia (Emelia) Says:

    Minullahan on tässä nyt retron aikaan menossa myös Merkurius Paluiden trilogia ja kahdessa ensimmäisessä on ollut VaakaNousu.. juuri Merkurius Paluun aikaan ja hieman ennen sitä on tullut kauheasti viestejä, minua on yritetty provosoida monella eri tavalla tai muutoin on joutunut keskelle kiistoja tai väittelyitä täysin yllätettynä… Tämä on ollut aika haastavaa .. Tietyllä tavalla koen, että kysymys on nimenomaan Merkurius retrosta ja tästä pimennysten kaudesta.. osuuhan tämä kuunpimennys ihmissuhde-akselilleni…

    Toivon, että lokakuun alussa tuleva viimeinen ja voimaan jäävä Merkurius Paluu toisi muutosta tähän asenneilmapiiriin, joka ympärilläni tuntuu vallitsevan.. sille jää sitten KaksosNousu…

   • Tarja Says:

    Voin kuvitella ettei ole ihan helppoa kun kaksinkertainen erityisaika iskee, niin Merkuriuksen peruutuksen ja paluiden oireilut ja sitten vielä lomittain pimennysjakson kanssa. Ei tullut sitten ihan iiseimmät Merkun paluut, ei. Viimeisessä taitaa jäädä selkeämpi linja onneksi voimaan pidemmäksi kaudeksi.

 2. Annakaija Rantanen (@AnnakaijaR) Says:

  Tarkoitatko profektioista saadulla Ajan herralla auringonpaluukartan hallitsijaa?

  • Tarja Says:

   En tarkoita. Profektio on perinteisen astrologian käyttämä edistysmenetelmä, mikä on osoittautunut eritoten käyttökelpoiseksi Auringonpaluiden yhteydessä. Profektiokartta (on edistys) tehdään kunakin vuonna syntymäpäivän hetkelle, ja tuon kartan nousua hallitseva planeetta on Ajan herra. Ei siis tavallisen Auringonpaluun nousun hallitsija vaan Profektiokartan nousun hallitsija. Täältä blogista saattaa löytyä luettavaa jos googlaat Astrologian Taika ajan herra hakusanoilla (blogin oma haku on vähän…). Ajan herra on aktiivisena aina vuoden, ja nämä vaihtuvat eläinradan merkkien mukaisesti, järjestyksessä, eikä ulkoplaneettoja lasketa tähän mukaan. Olen huomannut että toimii.. omalla kohdalla vaikeimpia Venus-vuodet koska oman kartan Venus on vaikein planeetta.

 3. Anne Says:

  En ole aiemmin seurannutkaan Auringon hallitsijan kulkua. Juuri huomasin, että Jupiter siirtyi ensimmäiseen huoneeseen, juuri silloin, kun minua pyydettiin kummitädiksi ! Oma Aurinkoni on kummipoikani Kuun laskusolmussa tarkassa yhtymässä. Neptunus oleilee vielä muutaman vuoden kuudennessa huoneessa ja tekee parhaillaan yhtymää Vertexiin.

 4. Sanna Says:

  Aurinko Kauriina seuraan Saturnuksen kulkua. Saturnus Jousimiehessä on tuonut minuun elämään uutta opittavaa ja tietysti tilanteita, joissa tuota opittavaa testataan. Jousimiehen teemoin usko, arvot ja tietämys on ollut koetuksella. Tätä vahvistaa progressiviisen Kuun kulku Jousimiehessä. Saturnuksen ja Kuun käsikynkkä hellittää nyt hetkeksi. Ovat edistyskartalla olleet kimpassa pitkään, todella pitkään. Koetukset ja opit ja sitä myötä uudet taidot ja tiedot ovat tulleet elämään monipuolisesti arjen kautta (Kuu).
  Samat tunnelmat oli myös viimeksi Saturnuksen ollessa Jousimiehessä. Myös silloin proge Kuu Jousimiehessä, mutta nousu Kauriissa. Silloin alkoi ekaluokka.
  Tällä kertaa nousuni edistyskartalla on Ravussa ja oppiminen on omaehtoista ja sisäistä. Ekaluokalla oppiminen oli tavoitteellisempaa koko elämän ja arjen kannalta. Nyt puntarissa on oma sisäinen tunne, oma totuus.

  Vielä, jostain syystä arjessa kuitenkin huomaan paremmin Marsin merkkivaihdokset. Viimeinen aste tietää kotona ääntä ja kaikenlaista ristiriitaa. Kun Mars peruttaa, tiedossa on käsittämättömiä ja sitkeitä sairauksia ja suotuisassa merkissä ollessaan virtaa riittää ja saan paljon aikaan.

  • Tarja Says:

   Sinulla on kyllä sellaista astrologista ymmärrystä ja pohdintaa, mitä suosittelisin jo jakamaan laajemmin harrastajien iloksi. Osaat niin hienosti katsoa laajoja konteksteja.

   Oletko löytänyt astrologista selitystä miksi Mars tuntuu arjessasi niin konkreettisesti? Tai kyllähän sen pitäisikin tuntua, mutta ei kai niin että jättäisi muut tekijät varjoonsa. Miksi Venus ei toteudu samoin, passiivisuutensako vuoksi, pohdin minä. Olen aina tällainen tivaaja, että miksi miksi. Joskus löytyy vastauksiakin 🙂 Mars tuntuu kyllä ihmeen selvästi omassakin arjessa, vaikka planeetta ei nataalilla niin erityinen olekaan. Ehkä merkitys on korostunut progen myötä, Au menee oinaassa, samoin kuin se Mars.

   • Sanna Says:

    Jos katson oman karttani planeettoja, niin minusta Mars on vahva, vaikka onkin Neitsyessä. Se on yhtymässä Jupiteriin ja kolmiossa aurinkoon. Se on ehkä ainoa planeetta, jolla ei ole rasitteita tai vajavuuksia ja saa toimia vapaasti. Marsin ei tarvitse tukea esim akseleita. Se vaan toimii ja tekee. Venus on ihan yksin ja sen hallitsija on Saturnus ja Saturnus on liian vahva kartallani. Venus tietää töitä, Mars tietää vapautta. Näin sen ehkä määrittelisin.
    Merkurius on OOB ja näin retroaikana nautin. Mieleni on tyyni ja asioiden hoito on selkeää. Tavallinen ruuhka päässä hellittää ja olen maltillisempi.

 5. Tommi Says:

  Kyllä oinaana tulee marsin kulkua seurailtua ja kyllä sen vaikutuksiakin usein aistii. Se noin kahden vuoden kiertoaika eläinradan ympäri on myös jollain tasolla useinkin näyttäytynyt elämässä.

  • Tarja Says:

   Hyvä huomio, että elämän syklit voivat näyttäytyä selkeimmin sen itselle tärkeän planeetan mukaisesti. Millaisissa teemoissa Mars sinulla yleisimmin näkyy, johdonmukaisesti samana, esimerkiksi rohkeuspiikkeinä, aloitteellisuutena, vai vaihtuuko Marsin kattauksesta jokin sen alaisuuteen kuuluva tapa, ja kuinka paljon tietoisen valinnan kautta? Ehkä vaikeita kysymyksiä mutta voipi johdattaa pohtimaan Marsiaan entistäkin tarkemmin.

 6. PirjA Says:

  Nousu-vaakana ja aurinko-neitsyenä seuraan Merkuriusta ja Venusta jonkin verran, lähinnä peruutusjaksoja, kuu on tärkeä seurannan kohde myös.
  Vaihtelevasti seurailen progeja ja myös progressiivista kuunvaihetta, joka nyt on vähenevä puolikuu, hieman asteet jo yli tarkasta.
  Pluto on myös tärkeä kartallani ja seuraan sen kontakteja, viimeisimpä se on ylittänyt ICn. Juuri nyt en ole katsonut profektiota, mutta yritän sitäkin miettiä toisinaan.

  • Tarja Says:

   Juu meillä on niin hirveästi tekniikoita tarjolla ettei ole varmaan tarkoituskaan että kaikkia näitä väijyisi koko aikaa, johan se olisi täyspäiväinen työ. Jos seuraat Merkuriusta, oletko havainnut sen kulkemista merkeistä mitään tuntoja, ns. vaikeita tai helppoja aikoja, mitään ylipäätään? Vai meneekö transiitit konkreettisuudessaan tällaisen taustasävyn yli?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: