Venuksesta ja Uranuksesta

vkl-ve-ura

Talvi ilmoittelee alustaan, ja näin kauriskuun viikonloppuna tämä on varmaan pakko jo hyväksyä. Tehokkaan ja puurtavan Kuun alla emme taida kuitenkaan päästä nauttimaan takkatulien lämmöstä, sillä useimmiten kauriin Kuu muistuttaa velvollisuuksista ja tekemättömistä töistä.

Viikonlopun näyttävin planeettaenergia saadaan Venuksen kulmasta Uranukselle, tulenmerkeissä leiskahtaa ja kun Venus on lisäksi poikkeuksellisen korkeassa kulmassa Maahan nähden, saattaa yllätysmomentti tuplaantua. Toisinpäin pyörivien planeettojen keskinäinen kulma on virtaava, joten hankala tältä on välttyäkään. Vaikka kuinka olisi perinteitä arvostava ja konservatiivinen kauriskuun aika, Venus syttyy uudesta, sähäkästä ja reippaasta (tyylistä, asiasta, ihmisestä). Pyrkimys toisenlaiseen, esimerkiksi arvovalintojen kautta, tulee oman tahdon kautta. Ihmissuhteissa tämänkaltainen energia voi näkyä hätkähdyttävinä käänteinä; samaan aikaan kun Venuksen kulma Uranukselle on tarkimmillaan lauantaina aamulla, on Kuu tulossa lähemmäksi Plutoa. Tämä saattaa edelleen lisätä väännöntuntua juuri ihmissuhdepuolella, miksei silti raha-asioissakin.

uranus_venusAina kun ajassa (taivaalla, transiittina) planeetat tulevat ylitykseen tai kulmaan toisiinsa nähden, tällainen aktivoi energiallaan jos omalla syntymäkartalla on kontakti samojen planeettojen välillä. Mitä keskeisempi tuo syntymäkartan kulma on, sitä herkemmin se aktivoituu ajassa ilmenevistä impulsseista. Olettamukseni siksi on, että kun tänä viikonloppuna Venuksen ja Uranuksen välinen kolmio on tärkeintä mitä ajassa tapahtuu, tämä tuntuisi juuri niillä ihmisillä, joiden syntymäkartalla on esimerkiksi Venus ja Uranus yhtymässä tai neliössä keskenään. Olisi mukava löytää kommentoimaan teitä, joiden kartoilla toisinpäinpyörijät ovat kulmissa keskenään – miltä teistä tuntuu?

Kuulle kauriissa on kiperin kohta Pluton ylitys lauantaina vähää ennen puoltapäivää. Omalla suhtautumisellaan voi aina vaikuttaa ajan hengen tuntuun, esimerkiksi nauttien jostakin ainutkertaisesta, pysyviä muistoja tuovasta. Koska meillä on nyt kauriin merkin lopussa kulkeva Mars, jää Kuun toimeton odottelun aika melko lyhyeksi, neljäksi tunniksi sunnuntaina puolestapäivästä iltapäivän neljään, jolloin Kuu siirtyy vesimieheen. Sunnuntain ilta olisi luontevinta aikaa yhteen kokoontumiselle, tapaamisille, sosiaalisuudelle; roikutaan edes somessa jos ei muuta.

Ensi viikolla ei olekaan mitään ratkaisevan järisyttäviä rähinöitä taivaalla. Mars jättää ylennyksensä merkin siirtyessään vesimieheen keskiviikkona aamulla, ja Jupiterin kulma Plutolle johtavien merkkien puolessa välissä alkanee jo tuntua. Ehkä ensi viikko kannattaa käyttää tehokkaasti ja hyödyllisesti, että seuraavalla ehditään makustella mahtavaa täydenkuunaikaa ja pysähtyvää Neptunusta. Kiperänhauskaa Pyhäinpäivän viikonloppua!

Avainsanat: ,

2 vastausta to “Venuksesta ja Uranuksesta”

 1. Sanna Says:

  Venus ylittää minulla keskitaivaan ja nousuakselin ja kirjoituksesta ajattelin heti, että hienoa, tarvitsen herättelyä, repäisyä tai rohkaisua. Au Kauris, Kuu Neitsyt on niin harkitseva, rutiineihinsa juurtunut. Pluto on nyt Auringolla ja sen tuoma matka on saanut usein pohtimaan, että pärjätäkseen tässä maailmassa, pitääkö muuttua repäisevään suuntaan vai löytyisikö vielä paikka ja rooli niillä ominaisuuksilla, jotka Kauriille kuuluu. Huomioiden myös negatiiviset piirteet. Joka tuutista tulee, että muutu rohkeaksi, lähde mukaan juttuihin, tee itsestäsi numero. Niillä saa elämän edistymään. No, matkani on vielä kesken ja katsotaan, mitä Kuu valaisee. Venus hieman taisi jo avittaa. Tukka lyheni roimasti, jos sitä voi laskea vaikutukseksi minun näkyviin puoliini (MC, ASC). 😋.

  • Tarja Says:

   Venus tarjoaa mukavuutta ja rentoutta, mitkä eivät maamerkkien tunnollisuudelle ole niin luontaisia toiminnan tapoja. Vaihtelu kuitenkin virkistää. Kommenttisi oli ajatuksia herättelevä, on totta että maailma on sellaisessa mallissa että pitäisi olla sitä ja tätä, mutta ehkä löytyy sellaisiakin tahoja jotka arvostavat aitoutta ja rehellisyyttä, ei tekemällä tehtyä.
   Hmm, minulla myös Venus pyyhkäisee nousulta, mutta en ole ajatellut ulkoisia muutoksia lainkaan. Jousimiehen rentouden tulkitsen ainakin omalla kohdallani siten, että on tehtävä niin kuin hyvältä tuntuu, miten sydän sanoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: