Ajan vahvat Neptunus ja Merkurius

vkl-neps

Voisipa luulla, että pysähtyvän Neptunuksen viikonloppu olisi leijailua korkeissa henkisissä sfääreissä, eikä maallinen koskettaisi. Tai että tämä olisi tässä sitten, ettei juuri muuta tapahtuisi. Neptunuksen pysähdyksen aika on sikäli harvinaista, että vuoden mittaan saadaan vain kaksi tällaista suunnan käännöksen ajankohtaa. Näinä ajanjaksoina Neptunuksen energia on suurempaa kuin muulloin. Jo pitkään toinen jakso on ajoittunut kesäkuun alkupuolelle, ja toinen näin marraskuulle. Neptunuksen pysähdyksen ajan keskikohta on sunnuntaina aamuvarhaisella, joten nyt sen voima on sakeaa. Ihanaa ja luovaa, mutta voi olla häivyttävää ja petollistakin. Ensi viikon perjantaina illalla Neptunuksen voi katsoa jälleen etenevän eläinradalla.

Mutta muutakin tapahtuu. Merkurius kulkee jousimiehessä ja tämähän tarkoittaa sen radassa herkkää aluetta. Kyllä vaan, Merkurius on noussut OOB tilaan. Älynväläys! Sanansäilä! Planeetan energia voi olla jossain määrin hallitsematonta, liian nopeaa, suoraviivaisia päättelyketjuja, rahan tuhlausta, ja jos planeetan anti saadaan haltuun, se voi olla ilmaisultaan ihmeellistä, älyllisesti kauaksi näkevää. Merkurius on nyt perjantaina illalla kulmassa pysähtyneeseen Neptunukseen, joten hallitkaa ja hillitkää, mutta ilmaiskaa luovasti. Myös Venus kauriissa on edelleen samanlaisessa korkeassa ratatasossa Maahan nähden.

Kuu on viikonlopun aluksi vielä omassa ravun merkissään ja on lauantain puolella muutaman tunnin kurssittomana ennen leijonan merkkiin menoa aamuyöstä. Kuu leijonan juhlantuntu resonoi upeasti pysähtyvän Neptunuksen kanssa, aika ei ole lainkaan arkista vaan täynnä glamouria ja gloriaa ja muita komealta kalskahtavia asioita. Kuun suhteen saadaan mielenkiintoinen planeettakuvio, mikä on vahvimmillaan lauantaina illalla. OOB Venus on mukavassa kulmassa pysähtyneeseen Neptunukseen, ja nämä molemmat saavat kulman leijonan Kuulta, kun Mars vahvistaa vaikutusta Kuuta vastapäätä. Se on Yod, kohtalokas kuvio. Toivottavasti ei merkitse kenenkään kohdalla särkyneen sydämen oireyhtymää, sydänsuruja. Paras visio tulee taiteellisesta luomistyöstä, mutta on tässäkin luomisen tuskaa selkeästi mukana. Voidaan pohtia, kuinka Kuu kokee saamansa huomion, ja kuinka vaikeaksi menee jos se alkaa temppuilla lisää taputuksia ja silityksiä.

Aurinko on päättämässä kohta skorpionin vaellustaan – ei voi olla totta että aika kulkee näin nopeasti. Merkin viimeasteilla se on ajoittain vailla planeettakulmia, koska muut pallukat matkaavat lähempänä merkkiensä puoltaväliä, ja Uranuskin on perääntynyt jo aika syvälle oinaassa. Eräänlainen skorppariuden loppuhuipennus siis kyseessä. Maanantaina ihan vuorokauden viimeisellä tunnilla jousimiehet saavat aloittaa juhlinnan!

vkl-invisibleTaikablogissa tekee aina mieli laajentaa astrologista pohdintaa vähän vielä pidemmälle. Neptunusta miettiessä tuli mieleen, kuinka Neptunus ja Pluto jakavat psyykkisten syvyyksien lisäksi toisenkin yhteisen teeman, näkymättömyyden. Neptunuksen kohdalla se on huomaamattomuutta, sivuuttamista ja sivullisuutta, jotka usein tuntuvat latistavilta ja epäoikeudenmukaisilta. Plutossa näkymättömyys on tahdonalaista tai jonkin pakon vuoksi väistämätöntä, se on halua piilottautua ja piilottaa, kätkeä ja salata. Helpon vaikutelmaa ei Plutokaan koskaan anna totaalisuudessaan. Oletteko te koskaan tunnistaneet elämässänne näkymättömyyden jaksoja, ja löytyykö niihin vastaavuus Neptunuksesta tai Plutosta esimerkiksi transiittina?

 

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Ajan vahvat Neptunus ja Merkurius”

 1. Sanna Says:

  Olen elänyt pitkää näkymättömyyden aikaa. Se alkoi ehkä Pluton ylittäessä keskitaivasta ja nousuakselia. Ennen niin näkyvä ja vilkas elämä päättyi äitiyteen. Suuritarpeinen vauva ja tukiverkon puutos aloitti jakson, jossa ympäröivä maailma katosi, mutta lapsi toi tullessaan tilalle rakkautta ja kodin. Sen jälkeen Pluto ylittänyt Merkuriuksen ja on nyt tasan Auringolla. Neptunus opponoi Kuuta ja Pluto oli Merkuriuksella, kun eksyin lopullisesti. Meni työ ja katosi ihmiset. Nousu Jousimies kaipaa vapautta ja toimintaa, ehkä senkin aika koittaa vielä. Saturnus kyllä lähestyy akseleita, joten esiintulo vaatii kovasti työtä, mikäli jaksaa puurtaa. Näkymättömyydessä on myös hyvät puolensa. Säästyy monilta jutuilta ja tuntee itsensä paremmin. Aika näyttää, onko matka hionut jotain kaunista vai veikö matka kadotukseen. 😏.
  Kärsitkö sinä nep yht mc vuoksi siitä, että tekemäsi saavutukset mitätöidään tai niitä ei koskaan noteerata? Minä saan jatkuvasti kuulla, etten ole tehnyt jotain vaikkapa töissä vaikka oikeasti olenkin ja työni on yleensä vieläpä näkyvää (viestintää).

  • Tarja Says:

   No nyt taisi aihe napsua. Kuvaamissasi tapahtumasarjoissa on tietysti vaikea jälkikäteen sanoa mitä olisi itse pitänyt tehdä toisin ettei näin olisi tapahtunut. En tiedä tunsitko tässä elämänvaiheessa vielä astrologista symboliikkaa, ja toinen juttu että osaako sitä välttämättä lukea (tulkita) oikein tai täsmällisesti silloin kun ’aika’ on. Neptunus varsinkin on sellainen häivyttäjä, ettei vaan itse tunnu tajuavan mitä tapahtuu, kuin vasta joskus aikojen päästä. Sinulla on ollut monia transiittijaksoja kummaltakin Neptunukselta ja Plutolta, sitä aina toivoo että heti oppisi ja muiden planeettojen kohdalla sitten pääsisi vähemmällä, mutta ei se taida näin olla, vaan että planeetta tulee toisten kujeitten kanssa uudella areenalla. Luulisi että sillä on tarkoituksensa että näkymättömyys iskee. Toisaalta sitten, monen arjen käänteisiin kuuluvat nuo vauva-ajan yksinäisyys ja työn muutokset, ja näitä ilmenee kaikenlaisten transiittien alla.

   Mietin tuota Nep conj MC dilemmaa, mutta en voi sanoa kohdanneeni aivan tuonlaista mitätöintiä. En ehkä ole huomioinut (Au kalat) ja asenteeni on optimistinen (Asc jousimies). Kymppihuoneen alasolmu on huolehtinut siitä, että työssä olen mukavuusalueellani, ja on lykästänytkin yli odotusten, sujuu niin hyvin että työ imaisee liiaksi ja vapaa-aika kärsii. Neptunus ja sen merkki skorpioni ovat intohimoista omistautumista, ja sen kohde on työ, vaikka pitäisi muitakin elämänalueita huomioida.

   • Sanna Says:

    Astrologia tuli vahvemmin elämääni juuri samaisen Pluton conj asc ja mc aikana. Eli asioilla on puolensa. Ulkoisesti tarkasteltuna suorastaan katosin ja putosin, mutta sisäisesti rikastuin. Luin kerran jostain, että Pluto vie syvälle multaan, sinne missä siemen itää. Ehkä täällä on kasvamassa ihan uusi verso. Neptunus tuonut tähän sisäistä ihanuutta ja eskapismia, jonka avulla tietyissä tilanteissa jopa pärjää.

 2. Leila Says:

  Mielenkiintoinen aihe tuo näkymättömyys. Sitähän voisi ajatella kahdella ulottuvuudella. Se miten on itse näkymätön tai se mitä on minulta näkymättömissä. Aika jännä, kun juuri astrologiaa ajatellen tuumailin Pluton ja Neptunuksen näkymätöntä vaikutusta niiden etäisyyden ja yhteisötunkevuuden vuoksi. Ikään kuin niiden energiat velloisivat tuolla jossakin kaukana käärien kaiken muun Aurinkokunnasta omaan kuplaansa ja riippuen minkä planeetan kautta niillä on vaikutusta esim. Maan asukkaisiin. Silloinhan siinä vellonnassa olisi se näkymätön salainen energia, jota ei ymmärrä eikä osaa käyttää.

  Ehkä minä yritän nyt aistia tuota näkymätöntä ja saada siitä jotakin kiinni. Minulla itsellä on ollut pari vuotta tuo Pluton avautuva neliö Mc:heni. Enkä ole koko aikana tuntenut mitä se tarkoittaisi, mitä sen voima vaatii tai murtaa. Yritän löytää uudenlaisia mahdollisuuksia tekemisiini ja unelmiini. Kuitenkin jotakin on vielä näkymättömissä, uloittamattomissa.

  • Tarja Says:

   Voidaan tosiaan ajatella olevan monia tasoja miten nämä kaukaisimmat kiertolaiset antavat energioitaan. Alitajuisilla tasoilla olevat olemassa ja vaikuttavat, vaikka kuinka luulisi ettei osaa käyttää.

   Akseleihin kohdistuvassa transiitissa planeetta on aina kontaktissa molempiin suuntiin, eli neliössä meridiaaniakseliin Pluto on kulmassa myös IC:lle. Muutosta kysyisi aihepiirissä yksityinen / julkinen, maailmallinen / sisäinen jne. Aika iso prosessi voisi olla, ja varsin usein Pluton transiiteissa on vaikeutta hahmottua mitä ja miten, etenkin aluksi, ettei nähdä mikä se oikea suunta olisi. Jos jotain haluat muuntaa itsessäsi niin voimaa on tarjolla.

 3. Tommi Says:

  On koettu neptunuksen neliöinti syntymäkartan venukselle, saturnukselle ja marsillekin. Ne ovat aika hmm.. hämmentäviä näin normaali maallisen elämän toimille. Pitää navigoida aika luovasti. 🙂 Tosin mulla löytyy sen tyyppistä aineistoa nataaliltakin. Kaikkea on koettu.

  • Tarja Says:

   Ainakin planeetan transiitit ovat tärkeitä tai merkittäviä silloin kun sama tekijä on nataalikartallakin oleellinen tekijä. Neptunus on hallitseva kartallani, ulkoplaneetoista voimallisin, ja se on kulkenut yli nousun (terveysjuttuja, kuoleman rajatilakokemus), Venuksen (arvaatte varmaan..) ja Auringon – tämä on edelleen hämmennyksen vallassa mitä se lopulta antoi.. ehkä tässä viimeisessä oli eniten näkymättömyyttä, häipymistä sivuun. Eiks olekin jännä kuinka vaikea usein on saada sanoiksi Neptunuksen juttuja? On tunne että kyllä siinä jotakin oli, mutta sitä ei oikein täsmällisesti tavoita 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: