Ajan helmi Auringon ylitys Saturnukselle

sat-changing

Aika on korostuneen Saturninen kun jousimiestä iloitseva Aurinko vakavoituu Saturnuksen ylitykseen. Tässä on niin upea Jupiterin vivahde mukana, ettei tämä nyt millään voi olla pelkkää masennusta, sairautta, niukkuutta, ankaruutta ja kuria. Ennemmin oppimisen aikaa, kun Jupiter hallitsee tasakulmassa Aurinkoa ja Saturnusta. Ylityksellä on laaja tuki ja turva, mutta samalla Jupiter tekee kaiken isommaksi. Yhteinen teema voisi näyttäytyä esimerkiksi kunnian kysymyksissä, auktoriteetin teemoissa, yksilötasolla kenties itsetuntoon liittyen. Aurinko tuo esille, ja Saturnus hioo, rajaa ja tiivistää. Jousimiehen näkemyksissä vakavoidutaan, ehkä eteen nousee yksinäisyyden kysymyksiä, miksei isä-teemojakin (minä olen lähdössä iskän kanssa jouluostoksille). Otetaan ennemmin positiivinen asenne tähän viikonlopun rakentavaan ja vakauttavaan isoon ylitykseen. Jos jollakulla on kunnianhimoisia aikeita, nyt voisi olla hyvä ajankohta valaa perustaa. Auringon ylitys Saturnukselle on tarkimmillaan lauantaina iltapäivällä hiukan ennen kahta (juuri silloin kun Kuu on merkissään viimeisellä kriittisellä asteella!).

Samanlaisesta Auringon ylityksestä Saturnukselle jousimiehessä saimme harjoitusta ja esimakua viime vuonna marraskuun lopussa, kun vuosittainen ylitys tapahtui 7 asteessa. Silloin bileissä mukana oli Neptunus kaloista, niin ikään samassa seiska-asteessa. Asetelman toistuminen samankaltaisena tänäkin vuonna tuntuu osoittelevalta: Jupiterissa ja Neptunuksessa on samankaltaisia piirteitä, kuten esimerkiksi henkisyys, idealistisuus ja arjesta irrottautuminen. Viime vuonna ajankohtaista oli Pariisin ilmastokokous, mikähän uutinen viikonlopulta kuvastaa yhtymää Jupiterin hengessä parhaiten? Taikablogissa voisimme tänä viikonloppua vaihtaa ajatuksia Saturnuksesta. Kuinka sinut olette tämän myöhäisenä kukkivan planeetan kanssa?

aurinkosaturnusTässä linkki vuosia, vuosia sitten (tämä on niin Saturnusta) kirjoittamaani juttuun Auringon ja Saturnuksen välisistä kulmista. Olen edelleen vahvasti sitä mieltä, etteivät Saturnuksen kontaktit ole automaattisesti kielteisiä, ja varsinkin ihmisenäkasvun myötä tämän planeetan kosketus voi olla mestarillista. Omakohtaisia kokemuksia saa tähänkin väitteeseen esittää.

Mutta palataan vielä viikonlopun planetaariseen ilmastoon. Oinaan Kuu on huikea, uskalias ja rohkea perjantaina, kun se Jupiterin vastakkaisuuden yllyttämänä lähestyy Uranusta. Alkuillasta Jupiter tarjoaa mahdollisuuksia, ja lähempänä puolta yötä räjähtää Uranuksen suhteen. Epätavallista on tilauksessa. Uranuksen ylityksestä Kuu ei vielä tyynny oinaassa, vaan huipentuu hallitsijansa Marsin kulmasta lauantain puolella yöllä kolmen maissa kurssittomaan, lepäävään ja odottavaan tilaan. Mikäs on odotellessa härän Kuuta? Sinne turvasatamaan päästään lauantaina iltapäivällä hiukan ennen kolmea; syödään hyvin, nautiskellaan, ja jos jotakin hommata täytyy, tehdään sitkeästi ja vakaasti. Toivottavasti perjantain ilmaston poukkoilu rauhoittuu miellyttävämmäksi, mutta voihan tällainen staattisuus myös joidenkin hermoille käydä.

Merkurius kulkee hitaasti kauriissa, symbolisesti horisontaalisella tasolla, mutta vertikaalisti vielä mennään kierroksilla korkeuksissa. Merkurius puhkuu ilmaisun ja liikkeen intoa, nyt lakkaamatta, ja kuka sen koukkuun jää, on vaikeata lopettaa. Merkuriuksen perääntymisjakson alkuun on vielä viikko, ja asteissa sunnuntaina enää nelisen jäljellä ennen pysähtymistä ja käännöstä. Mitenkäs se jouluposti mahtaa kulkea tänä vuonna… vai onko posti ulkoilemassa. No, tiukan vakavahenkisen yrmeätä viikonloppua nyt! 🙂

 

Avainsanat:

22 vastausta to “Ajan helmi Auringon ylitys Saturnukselle”

 1. Sanna Says:

  En tiedä, olenko sinut Saturnuksen kanssa, mutta ymmärrän planeetan merkityksen maailmassani. Pidän aina mielessä kaksi lausahdusta, kun Saturnukseen viittavia asioita ilmenee: Löydä järjestys ja harmonia maan ja taivaan välillä sekä Kaikella on aikansa ja paikkansa. Tämä viimeisin on ohjannut minua monesti, kun yritän intoilla ja saada kaikki asiat kerralla tähän paikkaan. No katsotaas, miten onnistun noudattamaan ohjetta viikonloppuna. Piparitaikina tehty, torttutaikina seuraavaksi. Leivinuunissa tulet ja joulukortit pöydällä kirjoittamista vailla. Ja niin, luntakin sataa, se ois pihankolaus edessä…. 😋. Rauhassa, rauhassa. Kaikki valmistuu ajallaan. Laitanpa rauhallisia joululauluja soimaan, jos se auttaisi asiaa. Ikivanhoja klassikoita, Saturnuksen hengessä.

  • Tarja Says:

   Satku lienee sellainen että pistää nöyrtymään joka kerta kun kuvittelee olevansa valmis. Kiireen kanssa juuri tuntuu olevan varsinainen nemesis. Mukavia jouluvalmisteluita sinulle!

   • Sanna Says:

    Mutta se Saturnus… Lapselle nousi kuume ja ulkona ei satanutkaan lunta, vaan on niin raju tuuli, että lumi pöllyää katolta ja kinoksista. Selvä viesti, pysyppäs paikallas.

   • Tarja Says:

    Kurja juttu taudin iskeminen. Olen aina vierastanut planeettojen liittämistä sairauksiin kovin suoraviivaisesti, koska sehän on tosiasia että kaikki me toisinaan sairastetaan, pöpöt tarttuu varsinkin talviaikaan, ja joskus taas kun olisi ”mitä mahtavimmat” sairastumisaspektit niin ei olekaan mitään köhää.

    Tässä ajassa muuten Merkurius innostaa liikkeeseen, se on hereillä myös fyysisellä tasolla, ei vain jyllään mielessä, joten on vastavoimana pysyvyydelle.

 2. Anne Nevantausta Says:

  Minulla on paljon aspekteja Saturnuksella, joista olen yritellyt muodostaa omia ajatelmiani. Pidän Saturnuksesta, koska on tärkeää olla rajat ja realismi. Itsellä juuri tulollaan toinen Paluu, taisi olla tarkka jouluksi. Natalilla oppositio Au, kolmio MC ja Pluto sekä Kuu, sekstiilit Jupiteriin ja Khironiin ICllä. Noususkorpparina viihdyn yksinkin, tarvitsen Saturnuksen aikataulutusta ja omaa aikaa elämääni ja tavalla tai toisella olen elänyt aina toisten rahoilla(Au 8.h) sekä olen joutunut opiskelemaan omien rajojeni rakentelua miesten kanssa lähes koko ikäni. Minulla riittää sitkeyttä viedä loppuun se mitä aloitan, vaikka aikaa menisikin. Toiveikas realisti, joka uskoo, että jokainen on oman onnensa seppä, kun jaksaa puurtaa unelmansa eteen.

  • Kuukissa Says:

   Mielenkiintoista… oma Au 8 h., mutta itse olen aina elättänyt täysin itseni (paitsi lapsuus )
   Olenko siis elänyt täysin omaa Au:ni vastaan? 🙂
   Saturnus vahva kartallani, johtuuko siis tästä?? Tulipa miettimistä, huh. Juuri kun luulin ymmärtäväni jotakin.

   • Tarja Says:

    Se miten yksi selittää kartallaan tietyn tekijän, ei ole toisen kohdalla sama, koska kokonaisuus on eri. Kasihuoneen Aurinkoa voi tehdä todeksi niin monella tavoin, ei se ole lainkaan kategorisesti eikä ensisijaisesti sitä, että eläisi toisten varoilla. Esim minun ihana kirjanpitäjäni on (oli) tällainen ihminen, Au 8. h., eli käsittelee toisten ihmisten rahoja. Kasihuone on myös jakamista ja antamista, se mikä kakkosessa omilla resursseilla omataan, laitetaan jakoon kasihuoneen teeman mukaisesti. Tuo huone on myös mystiikkaa, salaperäistä tuntematonta, ja syvän transformaation huone. Olen taikablogiin kirjoitellut huoneen teemoista näin, tässä linkki https://astrologiantaika.wordpress.com/2012/03/16/mysteerien-huone/

    Ja vahva Saturnus kartalla voi hyvinkin olla siten mukana persoonassa, että haluaa pärjätä omillaan, enemmän kuitenkin sellaiseen ”minä näytän noille etten tarvitse ketään” -tyyliin kuin kapinallisen riippumattomana. Saturnus on myös kunnollinen, tunnollinen, ja sivutuotteena tulee helposti, että pärjää omillaan.

  • Tarja Says:

   Miellän Saturnuksen paluun pitkäksi ajanjaksoksi, koska näin pitkäkiertoisen planeetan paluu tuntunee kauemmin kuin ihan tarkan ajankohdan seutuvilla. Ja kun Saturnuksen kanssa on aina työstä kyse, jonkin pitkäkestoinen prosessi itsen kanssa pitäisi olla sinullakin jo alkanut. Jos sinulla on syntymäkartalla sama kulma Saturnuksen ja Jupiterin kanssa kuin nyt on olemassa, tämä voisi olla hyvinkin rakentavaa aikaa.

 3. Jussi Bacchus Says:

  Oh hoh! Hyvä kirjoitus. Saturnus toimii nyt mulla hyvin. Se tekee oppositioo mun saturnukseen. Aika kääntää lehteä ja lähteä eteenpäin. Kiitos.

  • Tarja Says:

   Muiskis Jussi (vaikka onkin aivan liian riehakkaasti tervehditty Saturnuksen yhteydessä). Kiva jos pidit ajankuvasta. Kun Saturnus on Ajan herra (ei siis mitenkään profektioihin liittyen vaan aikaa hallitseva tekijä), se on myös ajoitukseen liittyvä planeetta, vaikkei sitä usein tietoisesti näin ajatella. Saturnuksen kulmissa, neliöissä ja puolituksessa ja paluussa on aina hyvä miettiä taakse retrospektiivisesti ja eteenpäin suunnitelmia (rakenteita) luoden, ottaa huomioon koko planeetan kierto, mitä planeetta toteuttaa, mitä neliöissä haastaa, puolituksessa tarkistaa mutta myös korjaa satoa.

   Sinun noususi tuntien, on hienoa jos Saturnus kartalla toimii. Sinulle se on myös Nadir planeetta, sisin tekijä, mikä ei kenties lainkaan ilmene olemuksessasi ulospäin. Sisäinen vahvuus, mutta millainen sisäinen piiska se voikaan olla, kun ei ole planeetta helpoimmasta päästä. – – On tämä mielenkiintoista!

 4. Jussi Bacchus Says:

  Jännä, että kaivoin juuri ennenkuin luin kirjoituksesti kaikki kirjat ja ”tiliotteet” Saturnuksesta. Erityisesti tuo Saturnuksen neliö mun Khironiin ja oppositio omaan saturnukseen (puolitukseksiko sitä nyt kutsutaan).? On vaikuttanut konkreettisesti niin, että olen tehnyt irtipäästöjä vanhoihin asioihin ja kuvitelmiin. Lapsuuden aikoihin ottanut kunnon otteen, katkaissut napanuoran moneen suvun tapoihin. Karsinut helppoheikki -kaverit tai ottanut heihin uuden asenteen. Vahvistanut omaa uskoa Tarotteihin, uniin, psykologiaan ja kasvatellut itseäni positiiviseen sisäiseen elämään. Tavallaan olen päästänyt kaikki haamut irti, vähän niinkuin ne ”teepussit” siinä videolla 😀 Siitä voisi tehdä jopa rituaalin 😀
  Lyhyesti sanottuna tämä aika on ollut karsimista ja hentojen ajatusten vahvistamista sekä itsensä vapauttamista turhista vastuista. Vastannut kysymyksiin: Tarvitsenko? Hukkaanko energiaani?
  Raskasta, mutta keventävää. 🙂

  • Tarja Says:

   Ihana kommentti. Oppositio on se puolitus, vaikka tästä vohkataankin vähemmän kuin Uranuksen puolituksesta, on tämäkin tosi tärkeä. Voisi ajatella siten, että teini-iässä tulee se eka puolitus, ja siinä itsenäistytään. Tämä puolitus on vähän verrattavissa siihen, rakentavaa kapinaa, tarpeellista irtiottoa, rajanvetoa itsenäistymistä ajatellen. Karsiminen on yksi Saturnuksen tyyleistä ja sinulle tietysti Auringon kautta luontevin tyyli. Onhan tämä ankaraa ja ehdotonta, mutta hyvä ajatella juuri tuolta kannalta mitä tarvitsee, ja mitä pitää vahvistaa, lujittaa.

   Mutta ’hyvä-mies’ tutki myös Saturnuksien kulmat Kuulle, on hyvin oleellinen tekijä näissä prosesseissa. Sieltä ne pohjimmaiset tunnetarpeet tulevat, ja sinulla ovat kytköksissä muihin ihmisiin. Ehkä voisi miettiä myös ammatillisuutta, Saturnus kun on työn planeetta, oletko nyt urasi huipulla vai miten tätä puolta voisi vielä lujittaa – kun on Saturnus Nadirilla, olisiko sisimmässä sellaista selkärankaa että voisi kantaa vastuuta vielä enemmän, esimerkiksi.

  • Tarja Says:

   Erityisen hieno sana tuo tiliote tässä yhteydessä. Upea!

  • Tarja Says:

   Mutta mutta, entäs se Uranus! Pärkkeles sentään, eikös sekin ole??

   • Jussi Bacchus Says:

    Juu, mulla siis on Uranuksen puolituskin, sekä Uranus yhtymä mun Khiron ja he yhdessä oppositiossa mun mars/uranus yhtymään. huh. .. Joo-o.
    Levotonta aikaa tuo Uranus on kyllä aiheuttanut. Keski-iän kriisiä vielä eletään ja mietitään, mitä töissä voisi vielä tehdä? Eipä siellä enää ura nouse, mutta en sitä haluakaan. Elämä on jopa siinä suhteessa passivoitunut. Täytyy olla tarkka, ettei kaikki ammattitaidot valu hukkaan. (Sieltä se leipä kuitenkin tulee.)
    Uranus/Khiron 1.huone on saanut mut ajattelemaan fyysisyyttä. Liekö Pokemon go suuri innostuksen syy? 🙂 Lisäksi tämän marsin ja uranuksen ”vaarallisen” liikkumisen olen vaihtanut juuri tuohon kävelyyn ja yllättäen päivittäiseen venyttelyyn. Herättelen henkiin joogaa, jota harrastin muutamia vuosia sitten.
    Työelämässä meillä on koneita liikaa, mutta ei henkilökuntaa. Onkos se vähän Uranusta? Resurssihallinnassa on tehty vääriä laskelmia.
    Tuo mainitsemasi Oinas kuu, sai mun suuni auki väärässä paikassa ja huomasin, että on parempi pysyä jonkin aikaa itsekseen, ettei tuu enempää väärinkäsityksiä.
    Isoja juttuja transiiteissa ja mun natalkartan sinfoniassa, suorastaan vääriä säveliä ja tahteja.
    Mut periksi en anna. Tämä eletään ja vedetään läpi. Itseasiassa helvetin mielenkiintoista aikaa.
    Nappasin muuten Tarotit Trumpin aikakaudelle ja se antoi Hallitsijattaren Suomen kohdalle. Me tulemme hyötymään taloudellisesti Trumpista, jopa nousukiidolla.
    Meneekö tää mun kommentti ihan hakoteille? Poukkoilee kun Uranus konsanaan 😀
    No, kuiteski. näin.

   • Tarja Says:

    Uranus on sellaista että tehdään päinvastoin kuin aikaisemmin, siksi sen myötä näyttää tulevan näitä ”uudistuksia”. Ei ne asiat aina ole uusia innovaatioita esimerkiksi tieteellisessä mielessä.
    Oinaan Kuun alla voi meno olla pääkköä, mutta usein viatonta. Harmillista jos vauhtia joutuu suitsimaan, mutta on totta että väärinkäsityksistä tulee vain ikävä fiilis. Sellaista nenään vetoa herkkähipiäisen ihmisen taholta olen itsekin pohtinut, aina välillä, mutta en tällä jaksa itseäni hajottaa.
    Taroteihisi en juuri osaa ottaa kantaa koska ei ole minun lajini. Kommenttisi ei varmasti ole hakoteillä, täällä blogissa on todennäköisesti useita lukijoita jotka saattaisivat osata ottaa kantaa. Aina kannattaa avata suunsa, sen olen saanut monta kertaa huomata. Poukkoilukin on hyvästä, otetaan käyttöön kaikki aseet mitkä voivat avartaa.

 5. Hanna Says:

  Minulla on synt.kartassa MC 17 astetta jousimiehessä ja aurinko ja saturnus tosiaan nyt niillä paikkeilla. Oltuani pitkään ilman töitä, sain nyt loppuviikosta työpaikan. Siinä mielessä saturnus oli ihan positiivinen. Toki samalla myös Jupiter teki hyvää kulmaa mc:n kanssa.

  • Tarja Says:

   Hieno ajan ilmentymä ja onnittelut työpaikan johdosta, se ei ole ollenkaan itsestäänselvyys nykyään että löytyy. Saturnuksen ylitys MC:lle on minun mielestäni myönteinen, koska täällä planeetta on omalla alueellaan. Tosin ’Karman herrana’ on aina kyse myös siitä, miten on aikaisemmin elämänsä pedannut. Jos on etsinyt töitä hyvin, nyt palkittiin. (Olen kyllä saanut tulkinnan itselleni samasta teemasta että olisi niukkaa ja ankeaa aikaa ammatillisesti, mutta en tätä näin kyllä silloin aikanaan toteuttanut. Pidän enemmän sellaisena statuksen korostumisen aikana, työn vakautumisena, aseman vakiintumisena).

 6. Hanna Says:

  Kiitos! Myös rohkaisusta 🙂
  Minullekin taannoin tulkittiin, että saturnus mc:llä olisi ammatillisesti jotenkin ankeaa aikaa. Saamani työ ei tule olemaan hirvittävän haastavaa, mutta silti riittävän kiinnostavaa. Ja oltuani tovin pois työelämästä ja kun ikääkin jo on, realistina tiedostan että jostain on taas aloitettava.
  Oma karttani on muutenkin aika kaurispainotteinen (muutakin kuin aurinko), en tiedä miten se tähän aikaan sopii.

  • Tarja Says:

   Saturnuksessa on olemassa palkitseva, mestarillinen puolensa, mikä etenkin iän karttuessa näkyy paremmin. Jos sinulla on vielä kartallasi paljon, mitä Saturnus hallitsee, voi tämä MC:n ylitys olla todella tärkeä ja ratkaiseva aika sinulle.

 7. PirjA Says:

  Saturnuksen paluu keskiviikkona aamuyöstä melkein pari tuntia täydenkuun hetken jälkeen ja saman 24 tunnin sisään tulee vielä kuunpaluu juuri ja juuri torstain puolella. Melkoinen saturaatio!

  Saturnus on kartallani neliössä aurinkooni ja puolineliössä Jupiteriin, sekstiilissä Khironiin, öysässä kolmiossa Uranukseen ja sisäplaneettoihin. Olen lähinnä vakavamielinen, vaikka yritänkin vitsiä vääntää. Isäsuhde oli vaikea, Mars-Khiron yhtymät toistemme kartoille. Olen oppinut ymmärtämään Saturnusta paremmin iän karttuessa. Vaikka ulkoplaneettavaikututa on myös Plutolla sisäplaneettoihin. Kartta saattaa näyttää helpolta, mutta on siinä ihan tarpeeksi särmää ilman isoja oppositioitakin.

  • Tarja Says:

   Tätä en aiemmin hahmottanutkaan että Saturnuksen paluussa aktivoituu syntymäkarttasi Auringon ja Saturnuksen kulma, vaikkei se ihan tarkka kulma olekaan. On ihan mahdollista, että kun Saturnus on niin olennaisesti mukana persoonassa, voi paluu olla jotenkin luontevampi käsitellä. Siihenhän on hyviä eväitä jo olemassa. Vakavuus on hieno luonteenpiirre, komppaa Venus-kauriissa 🙂 enkä ole vielä törmännyt kommenttiin, että jollekulle olisi Saturnus avautunut varhaisina vuosina tai edes planeetoista ensimmäisenä – there’s no such thing?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: