Merkurius esiin vai piiloon?

me-sSävyjen kirjoa löytyy taas taivaankannelta. Kuu taitaa aloittaa viikonlopunvieton jo perjantaina iltapäivästä kolmen maissa, kun siirtyy leijonaan. Kuu loistaa aktiivisesti Auringon merkissä, mutta olisi tämä juhlava loiste ollut mukava jättää joulunviettoon. Komea viikonloppu Kuun suhteen, mutta paahtava ilman luppohetkiä: Mars on päättelemässä vastapäistä vesimiehen merkkiä eikä suo Kuulle kurssitonta ajelehdintaa kuin tunnin verran sunnuntaina illalla. Ensi viikkoa päästään huolehtimaan neitsyen Kuun alla, eli alkuviikosta joulu on taidettu jo tehdä.

Mars jättää jo hyvästejä vesimiehen omille aatteille, ja saattaa olla hyväksi tutkiskella mitä on tehty yhteisöissä, porukoissa ja piireissä viime aikoina – tämä työ käydään pääosin sunnuntaina, sillä maanantaina aamupäivällä Mars menee kaloihin. Tämä on muuten Marsille yllättävän hyvä merkki, ainakin öisin. Ja sitähän riittää tähän vuodenaikaan.

me-retro-capMerkurius on yksi tärkeimmistä viikonlopun planeetoista, sillä se on jo lähellä Plutoa. Mitä Merkuriuksella teemmekin, ajattelua, viestintää, kulkemista, kaikki saa mukaansa Pluton kontrollia, keskittymistä ja pakottavaa voimaa. Tämä aika on valtapuhetta, eleiden intohimoa, mietteiden kätkemistä tai paljastumista (vai tehdäänkö tätä rahalle?), ja samat Plutoon yhdistyvät teemat jäävät ilmastoomme pidemmäksi aikaa Merkuriuksen pysähdyksen vuoksi. Merkuriuksen ”ässäpäivä” on maanantaina, kun se aamuyöllä tulee käännöksen kohtaan, päivällä yhden aikoihin on keskiössä ja illasta kymmenen jälkeen todella perääntyy. Maanantai on tärkeä päivä viestien ja sanojen suhteen. Kun planeetan retrojakso alkaa näin likeltä ulkoplaneettaa, etäisyyttä Plutoon on noin puolitoista astetta, jää Pluton teema vellomaan koko Merkuriuksen perääntymisen ajaksi. Toivottavasti tämä ei tiedä tuhoa viestintälaitteissa! Varmuuskopioita tiedostoista kannattaa tehdä.

Nostetaan Taikablogissa keskusteluun Merkuriuksen ja Pluton kulmat omilla kartoillamme. Merkuriuksen pysähdys yhtymään Pluton kanssa herkistää ja saa aktiiviseksi varsinkin silloin, kun syntymäkartalla on sama asetelma, vaikka se olisi eri merkissä eikä tällä kauriin puolivälin kohdalla olisi siihen kulmaa nyt. Kun ajassa Merkuriuksen ja Pluton teema korostuu, voi tämä nostaa esiin myös muita kulmia, neliöitä ja oppositiota jne. Te joilla planeetat ovat syntymäkartalla yhtymässä tai muussa kulmassa, miten tämän koette, miten sitä toteutatte? Salaatteko ajatuksenne? Onko kielenkäyttönne tuhoisaa? Toteutuuko Pluton edustama muodonmuutos Merkuriuksen alaisissa teemoissa?

hermes-hideMerkuriuksen suhteen tapahtuu muutakin. Lauantaina myöhään illalla noin puoli yhdentoista aikaan planeetan kallistuskulman ylityksen jakso päättyy, eli Merkurius ei enää kulje OOB tilassa pysähtyessään. Olisihan tällainen tuplapotti ihan liikaa. Perjantai ja lauantai saadaan vielä hyödyntää erityistä, kenties erilaista ja lahjakasta Merkuriusta. Ajatelkaas tätä!

Jo aikaisempina viikkoina puhuttu ja varoiteltu Jupiterin vastakkaisuus Uranukselle tiivistyy yhä vaan. Ja ihan varmasti tuntuu ajassa jo voimakkaasti. Planeetat yllyttävät toisiaan kapinaan ja ottamaan vapauksia. Uranus oinaassa on tästä parista voimakkaampi, sillä se on kohta pysähtymässä (saamme Uranuksen ”ässän” joululahjaksi aattoiltana). Jupiteria onneksi hillitsee Saturnuksen hyvä kulma ja tuki. Johtavien merkkien 20 asteiden tienoilla tekijöitä omaavat voivat silti hartaudella miettiä, miten näiden planeettojen voimia toteuttaisivat.

Meillä on yllättäen tänä viikonloppuna sokeri pohjalla, kirsikka kakussa ja joulumanteli, ja se on mahdollisesti ajassa olennaisesti mukana oleva Venus vesimiehessä. Venus kulkee nyt siten, ettei oikein saa kulmia muilta taivaan kulkijoilta (Kuun nopea vastakkaisuus lauantaina aamupäivällä). Tämä antaa Venukselle tilaa olla omillaan, vesimiehessä siis varsin humaani ja ystävällinen. Näyttävää ja komeaa viikonloppua kaikille!

Avainsanat: , ,

2 vastausta to “Merkurius esiin vai piiloon?”

  1. Mari Says:

    Kun on oma Venus Vesimiehessä, niin voimistaakohan tämä aika omia rakkauskuvioita? En tiedä, mutta aamulla tein päätöksen poistaa kolme ihmistä elämästäni. Kaksi exää, ja nyksän. Kaikkia heitä yhdistää kiltteyteni hyväksikäyttö, ja ilkeys. Ehei, nyt riittää ja tämä Venus Vesimies lähtee kohti uusia seikkailuja, rakastumaan vaikka aidan seipääseen! 😁

    • Tarja Says:

      No huh, olipa sinulla suursiivous! Venuksen paluun kautta omien ihmissuhteiden sävy aina vaihtuu, ja sinulla tähän paluuseen jää väistämättä Jupiterin ja Uranuksen mahdollisesti kapinallinen, vapautta janoava teema – mahtaakohan tämä johtavien merkkien 20 astetta natsata kartallesi? Tulkoon tämän paluun myötä uudistusmielisiä ihmisiä elämäsi kuvioihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: