Kuun ihan oma rytmi

puolikuuLupasin laittaa kaikkien pohdittavaksi pienen jutun, joka juuri julkaistiin Suomen Astrologisen Seuran jäsenlehdessä numero sata (tämä on upeaa että Astro Logoksia on näin paljon, näissä riittää lukemista). Kirjoitukseni keskeisin idea lähti siitä, että ajanlaatu koetaan subjektiivisesti, vaikka perusasetelma planeetoilta tarjoutuu kaikille samanlaisena. Kuun kierto on vain yksi taso, jolla tuntumia voi omalla kohdallaan mitata.

Kuun merkitystä ajassa luonnehditaan karkeasti kasvavan ja vähenevän vaiheen kautta. Yksilötasolla ei kuitenkaan ole niin, että me ihan jokainen, maailmanlaajuisesti, puhkuisimme uudenkuun aikaan uutta intoa pää täynnä ideoita, tai täydenkuunaikaan olisimme valmiita kohtaamaan toiset ihmiset, tai vanha Kuu tuntuisi ihan jokaisesta jokaisella kierrollaan sisäiseltä ja vaimealta. Yhtenä selitysmallina tähän epätahtisuuteen voisi olla ajan hengen ristiriitaisuus oman kuunsyklin kanssa.

Mikä oma kuunsykli? Astro Logoksessa julkaistun jutun loppupuolella on yksityiskohtainen harjoitus, minkä avulla omasta kartasta saa selville oman syklin. Tätä omaa sykliä voi sitten verrata ajan kuunsykliin eli transiittina kulkevaan Kuuhun. Harjoitukseen toivoisin kommentteja ja palautetta, löytyikö ne omien vaiheiden rajat ja tuntuiko tehtävä vaikealta. Sen ei pitäisi olla, mutta kun näitä kuunsykliasioita on itse paljon pyöritellyt (etenkin siellä Hullunkuunajan blogissa), voi iskeä vauhtisokeus, ettei ole tuntumaa kuinka asiakokonaisuus toisille avautuu.

Jos olet koskaan huomioinut tuntemuksiasi Kuun syklissä, nyt on tilaisuus jakaa kokemuksia toisille. Tällä hetkellä meillä on menossa vanhankuun aika, jonka sävy on päättävä ja rauhoittava, mutta joskus saatetaan jo suunnitella ja valmistella tulevaa uutta kierrosta. Tuleva kauriin uusikuu syntyy ensi torstaina 29. päivä aamulla, eli siihen asti voimme tunnustella yhteensopivuutta tai ristiriitaa vanhankuun tunnelmien kanssa. Minulla tämä vanhakuu osuukin omaan siemenkuun kohtaan, ja siksi tuntuu luontevalta juuri nyt jakaa näitä juttuja toisten kanssa.

moon-phases-nauha

Erityisesti odotan mielenkiinnolla havaintojanne ja kommenttejanne siitä, jos teidän kartallanne jokin planeetta on oman kuunvaiheen vaihdoksen kohdalla – eli jos kartoillanne on oktiilikulmia Kuun ja muiden tekijöiden välillä (puolineliö, neliö, puolitoistaneliö ja oppositio), silloin tämä tekijä on kuunvaiheen vaihdoksen kohdalla henkilökohtaisella tasolla. Tässä sijainnissa oleva planeetta voi sävyttää ja nostaa kyseistä vaihetta tärkeämmäksi. Esimerkki omalta kartalta kun sen aina tuntee: minulla Jupiter on kasvavan puolenkuun kohdalla, ja koska Jupiter on karttani ja Aurinkoni hallitsija sekä kartan Almuten, on puolikas Kuu ”isompi” kuin monet muut kuunvaiheet. Ehkä löydätte oman kuunrytminne kautta vastauksia tuntemuksiin, milloin innostaa ja milloin kyllästyttää, milloin kohtaatte toisia ihmisiä ja saatte palautetta, ja onko Kuun kierrossa haasteisempia päiviä esimerkiksi oman puolenkuun kohdissa.

Tässä linkki kotisivulleni, ja kyseinen juttu löytyy artikkelilistasta ylimmäisenä nimellä Ajanlaatu Kuun syklissä. Kaikki mukaan harjoittelemaan ja tutkimaan, ja kysykää apuja jos jokin asia mietityttää!

Avainsanat: , , ,

5 vastausta to “Kuun ihan oma rytmi”

 1. Mari Says:

  No en osannut tuota harjoitusta tehdä! Mikä ei ole yllätys, kun hahmotushäiriöinen olen. 😦

  • Tarja Says:

   Ei sen oikeasti vaikea harjoitus pitäisi olla, oma kartta jaetaan kahdeksaan tasakokoiseen sektoriin 45 asteen välein ja Kuusta alkaen. Astrologiassa on olemassa paljon vaikeampiakin ”laskutehtäviä”. Ajattelin että kun sen piirtää paperille ja karttaan, hahmottaa hyvin pian miten vaiheet sijoittuvat, ajattelussa saattaa sittenkin mennä mieli solmuun ja unohtua mitä oli tekemässä.

 2. Sanna Says:

  Mielenkiintoista. Minulla Neitsyessä kulkevat planeetat tuovat siis tullessaan uudenkuun vivahdetta ja Kaloissa täyttymystä. Ehkä oman karttani jähmeys ja varovaisuus vaikuttaa siten, että uusien asioiden vastaanotto on hiljaista tai ei niin näkyvää. Neitsyessä kuitenkin on ollut planeettoja viime aikoina, mutta katsotaanpa saako Mars asioita näkymään, kun Kaloissa kulkee.
  Taas uusi mielenkiintoinen asia seurattavaksi. Tästä saadaankin kunnon suunnistuskartta, kun ottaa huomioon kuunvaiheet muillakin kartoilla. Sipulia kuoritaan… Ja uusia kertoksia aina paljastuu.

  • Sanna Says:

   En siis lähtenyt vielä piirtämään kuunsyklikarttaa tarkemmin. Tutkin asiaa ajan kanssa. Minulle vain heti pomppasi silmään, että Neitsyt on syklissä uudenkuun vaihetta ja viime aikoina on ollut kuunpaluuhetkiä, joissa mukana Neitsyessä kulkevia planeettoja. Pian transiitti Kuu kulkee Kaloissa ja kohtaa Marsin ja heti uteliaana aloin pohtia, että voiko tämä yhdistelmä olla esille nostava, aikaansaava. Monimutkaisesti nyt ajattelen, mutta kuitenkin 😊.

  • Tarja Says:

   Juu näitä Kuun eri vaiheita voi tosiaan katsoa ”palasina” jos esimerkiksi ensivilkaisulla näyttää heti siltä, että jokin vaiheista pomppaa muita huomionarvoisemmaksi, niin huomio sitä aluksi miltä silloin tuntuu kun Kuu sujahtelee tämän oman vaiheen yli. Astrologiassa on juuri niin että tekniikoita on monia eikä varmaan ole tarkoituksenmukaista yrittää niitä kaikkia syynätä yhtä aikaa. Paluut, progressiot, transiitit, profektiot.. mielenkiintoisia mutta ei oteta tätä työnä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: