Voihan Venus!

vkl-ve_s

Nyt se alkaa, Venuksen retrojakso, mutta sitä ennen tähdennän aina vaan tätä tämän talven keskeisintä planeettakuviota eli Jupiterin ja Uranuksen vastakkaisuutta. On taas tarkentunut ja siksi erityisen aktiivinen, tarkimmillaan vastakkaisuus oli viime yön. Pallo on taas heilahtanut opposition symbolissa enemmän Uranuksen puolelle, sillä Jupiter on perääntyvässä liikkeessä ja lisäksi sitä hallitsevalta Venukselta ei liikene apuja isotteluihin – Venus on toki itsekin keskeinen ajanlaadussa juuri nyt hitaan liikkeensä ja oinaan sijainnin vuoksi, mutta ainakaan minun mielestäni ei Jupiteria auttavalla tavalla. Tutkimattomat ovat Jupiterin ja varsinkin Uranuksen tiet, eli vapauden liputtajat saattavat ilmentyä odottamattomilla tavoilla. Etenkin Uranus.

Venuksen kulku hidastuu jo niin, että planeetta on pysähtymisensä kohdilla perjantain iltapäivällä, ja sunnuntaina aamuseiskan tienoilla perääntyminen näkyy jo tilastoissakin. Tämä viikonloppu on Venuksen energian korostunutta aikaa, ja sen myötä erityisesti framilla ovat ihmissuhteet, arvomaailman asiat, mielihyvän kokemukset, estetiikka ja mahdollisesti rahakin. Kun Venuksen perääntyminen nyt sijoittuu oinaan merkkiin, voidaan ounastella että tällä kerralla työlista on tavallista vaativampi ja pidempi. Ehkä Uranus auttaa katsomaan toisesta näkökulmasta (kun siis tämäkin planeetta on aktiivinen) ja on mahdollista löytää Venukselle reittejä vastamerkin outoudesta huolimatta.

Venuksen perääntyminen tarkoittaa arvioinnin aikaa (tätä aikaa kestää huhtikuun puoliväliin): tarkastellaan suhteita, sosiaalisia kiemuroita ja liittoutumia, tutkitaan rahan merkitystä, tsekataan onko esteettinen näkemys ajantasalla. Ehkä tärkeintä on selvittää itsensäarvostamiseen liittyvät kysymykset. Oinaassa on vaatimus olla itselle rehellinen, jolloin kysytään kärkkäästi ’tykkäänkö tästä’. Ei voida tukeutua toisten mielipiteisiin, naapureiden ajatteluihin, lähipiirin odotuksiin, vaan kerrankin on aika selvittää mitä itse haluaa. Tarkistetaan arvomaailmaa, niitä perusteita miksi asioita arvostamme, kunnioitamme ja rakastamme. On ihan mahdollista, että prosessi on hieman ”pistävä”, oinaassa kun ollaan. Venuksen retrojakson työtä ei kannata väistää, joten kaivetaan piikkimatot esille!

Olisi mukavaa saada blogin kommentteihin teidän mietteitänne Venuksesta oinaassa ja perääntyvästä Venuksesta. Muistaako joku aikaisemmilta Venuksen retrojaksoilta planeettaa korostaneita tapauksia?

Viikonlopun vieton Kuu on mukavasti aluksi härässä ja poikkeuksellisen vaimea, koska jo perjantaina viiden jälkeen se käy viimeisessä kulmassaan Plutolle ja jää siitä tyhjän päälle. Vaikka Jupiter ja Saturnus ovat paljon pidemmällä merkeissään, eivät nämä herrat suvaitse nyt Kuulle antaa apua vaan jättävät omilleen. Härkäkuun viesti voisi olla hiljainen retriitti ja rauhallinen mielihyvä. Kaksosiin Kuu siirtyy lauantaina puolenpäivän aikoihin. Vaikka kommunikaatio kiinnostaisi, kehotan malttamaan, harkitsemaan, suunnittelemaan..

vkl-ve-sKoska Merkurius – se on kaloissa ja kohtaa Neptunuksen hyvin samoihin aikoihin kun Kuu kaksosiin siirtyessään joutuu sen valtakuntaan, lauantaina iltapäivällä. Merkurius ja Neptunus yhdessä kertovat satumaisesta mielenmaisemasta, ilmaisun illuusioista, mikä voi olla kaunista kerrontaa, mutta onko totta lainkaan. Otetaanko yhteiseksi tavoitteeksi pysyä faktoissa, vaikka kauniista, ihanista, henkisistä ja hyvistä jutuista mielestämme olisi kyse. Tekemällä Merkuriuksen ja Neptunuksen energioista saa upean.

Vastavoimaa Auringon, Neptunuksen ja Merkuriuksen kalojen toisissa sfääreissä vellontaan antaa Marsin etääntyminen Uranuksesta jo sen verran, että se pääsee kulmaan Saturnukselle jouskarin loppuun. Helppo ja innokas voima, minkä perimmäisenä tarkoituksena voisi olla jämäköittää tekemistä. Suunniteltuja aloitteita, loppuun saakka tehtyjä töitä – kiinnostaisiko ketään? Kulma on tarkka sunnuntaina illalla myöhään, eli se mukavasti kerii kasaan lähipäivät.

Ensiviikon astrokiemuroissa tapahtuu seuraavaa: saamme Merkuriuksen ylityksen Auringolle eli yläkonjunktion tiistaina aamuyöllä kaloissa, eli Merkurius on taas kukkeimmillaan. Marsin riemuretki oinaassa päättyy loppuviikosta kun se perjantaitavasten yöllä siirtyy härkään. Mutta mepä ei itketä tätä, sillä näin Mars ja Venus tulevat keskenään vastavierailuun, mikä helpottaa molempien matkaa. Hyvää Venus-viikonloppua kaikille!

Avainsanat: ,

9 vastausta to “Voihan Venus!”

 1. Jussi Bacchus Says:

  Aika hyvä tuo Venuksen perääntyminen. Laskiaisen jälkeen laskeudutaan paastoon. Mäkin aloitin omanlaiseni paaston… Fyysisellä puolella kiinnitän huomiota ruokavaliooni.
  Henkisellä puolella kysyn itseltäni : Mitä minulle kuuluu?”
  En sovi tapaamisia tai menoja.
  Tykkään Venuksen perääntymisestä. Hyvä kirjoitus. Tänks.
  -Jussi

  • Tarja Says:

   Jep, paasto taitaa olla kosmisesti hyvin ajoitettu, tai ainakin sen alku kun astrovuodessa ollaan niin kuin siellä 12. huoneessa. Tiesitkö että laskiaiseen liittyvä karnevaalien vietto tulee sanoista ’carne vale’ mikä tarkoittaa jäähyväiset lihalle? Logiikka huvitti itseäni suuresti kun olen laskiaisena syntynyt ja nyttemmin kasvissyöjä, taisi olla tähtiin kirjoitettu 🙂
   En tiedä luinko rivien väleistä oikein, ettei paussi ihmissuhteissa olisi tietoisesti Venuksen perääntymisestä johtuvaa vaan ihan muutoin sisäinen tarve juuri nyt?
   On hyvä kysyä itseltään mitäs kuuluu, ja vastata siihen ihan itse, ei ollenkaan määritellä tätä toisten kautta.

 2. Susanna Says:

  Olen huomannut muutaman kerran että Venus Oinaat ovat helposti hetken vietävissä, ihastuvat helposti, innostuvat, leimahtavat sekä romanttisissa että muissa sosiaalisissa kontakteissa ja ystävyydessäkin. Heissä on subjektiivisuutta ja lapsenomaista itseluottamusta. Retro Venus -jaksoista en ole tehnyt omakohtaisia havaintoja, en vain ole huomannut kiinnittää aikaan huomiota. Niissä ihmisissä joilla tiedän olevan retro Venus kartallaan, (ja heitä on vähän, joten ei voine yleistää, vain arvailla) on yhtäläisyyksiä ujoudessa, kauneuden- ja tyylitajussa, laatuvaatimuksissa, jonkinlaisessa nirsoudessa.

  • Tarja Says:

   En edes muista tunnenko itse oinas-venus ihmisiä, mutta kuvaamasi spontaanisuus olisi juuri oppikirjamaisesti sen toteuttamista.
   Hyviä pointteja heitit retro-venus ihmisistä. Olettaisin että juuri siksi että ovat joutuneet pohtimaan arvomaailmaansa, saattavat toisista vaikuttaa laatutietoisilta ja nirsoilta. Olisi mukava kuulla omakohtaisia tuntoja näiltä ihmisiltä joilla Venus Rx on, pidättekö itseänne ujoina?

   • IdaW Says:

    Ujous on ollut yksi isoimmista haasteistani. Lapsena ja nuorena olin tuskallisen ujo, mutta nykyisin useinmiten kukaan ei voi kuvitellakaan, että olen ujo. Olen oppinut elämään asian kanssa ja tietoisesti kehittänyt itseäni ulospäinsuuntautuneemmaksi. Nyt keski-ikäisenä menee jo ihan hyvin. 🙂

 3. IdaW Says:

  Minulla on Venus Oinaassa perääntyvänä syntymäkartalla, joten tämä tuleva jakso taitaa olla tuttu olotila. 🙂 Olen painanut täydellä höyryllä eteenpäin, lähetin tänään hakemuksen unelmaduuniini. Jännityksellä seuraan tapahtuuko mitää. Uranus-jupiter oppositio on parhaillaan solmuakselillani.

  • Tarja Says:

   Pidän peukkuja! Venuksen ja tuon isoimman kuvion myötä olet ihan varmasti nyt ajan hermolla!

 4. PirjA Says:

  Nyt tässä ihmettelen, kun kuunpaluussa tuli myös tuo Merkuriuksen ylitys auringolle, joka siis omaa aurinkoa oppositiossa sijaitsi. Tuleeko tässä kuussa lisää tietoa? Vai mikä kumma tuo on tuollainen?

  • Tarja Says:

   Jos oikein katsoin, KP kartallasi Merkurius on toki tekemässä ylitystä, mutta siellä kasvupuolella edelleen, eli jos haluaisi saivarrella niin ihan vielä ei olisi kyse siitä ilmaisun ajasta. Tutkin kuunpaluuta mieluiten Kuun aspektien kautta, ja kun tämä Au-Me ei ole kulmassa niin ei olisi määräävä tekijä. KP:ssä enemmän hiljaisia tekijöitä, väljä neliö retro Venukselle ja nousussa sisäänpäin vetävä merkki. Jos paluun aikana havaitsit erityisesti Merkuriusteemoja elämässäsi, olisi mukava jos kertoisit sellaisesta niin oppisimme taas kaikki 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: