Teontyylit

Astrologian ammoisina aikoina, maailman viitekehyksen ollessa ihan toisenlainen, Mars liitettiin ensisijaisesti sotaan ja aggressiivisuuteen. Nykyisin valinnan-vapauden kukkiessa voisimme tarkistaa Marsin tulkinnallisia lähtökohtia. Olemme kenties jääneet liikaa sodan pauloihin, kiitos arkkityyppisen tulkintamallin ja Marsin linkittämisen kreikkalaisen mytologian Arekseen, sodan jumalaan. Taviksen arkipäivässä Mars on puhtaammin vain tekemistä.

Marsin merkki ja kulmat tarkentavat oman kartan ilmoittamaa tekemisen tyyliä. Mars kaksosissa kertoo, että kommunikoidaan, viestitään, pelataan tiedon kanssa. Tekemisen laatu on mahdollisesti tempoilevaa, spurttista, monta asiaa samanaikaisesti hallitsevan jonglöörimaista, ellei sitten esimerkiksi Saturnuksen kova kulma aseta tälle rajoituksia. Jos sotaa kaksosten Marsilla käydään, se lienee ennemmin sanasotaa tai valloitusta tiedon avulla.

Mars-kauriissa tyyppinen teonluonne on stamina: kestävyyden säilyttävää ja vakaata. Koska merkki on Marsille suotuisa, tekeminen ylipäätään on todennäköisimmin mieluista. Tekijätyyppi, aikaansaava. Kauriin Mars voisi todellakin olla kilpeä kantava sotapäällikkö, joukkojen kenraali, mutta ainakin minun mielestäni oikeassa elämässä (palkka-armeijan, reservin jne) kouluttaja, siis jotakin hieman arkisempaa.

Kalojen Marsia on vaikeampi mieltää sotaisaksi ja aggressiiviseksi. Siispä tekeminen kohdistuu pehmeisiin asioihin kuten toisten tukemiseen, auttamiseen, luoviin asioihin, taiteisiin. Kalojen luovuttavan tyylin kanssa saattaa käydä niin, että tekeminen on hyväntekeväisyyttä, uhrautumista – nälkätaitelijoita parhaimmillaan. Sotatilanteessa varmaankin rintamakarkuri, vai mitä. Vastamerkin neitsyen tyylissä Mars korjaa, parantaa, viilaa – ehkä kehoa tai järjestelmien pieniä liikkuvia osia. Varsinainen aseseppä tantereella.

Astrologiassa planeetat ovat vastapareja, mitä ilmeisimmin toisiaan teemallisesti täydentäen, ja Marsin vastapari on Venus. Venuksen merkeissä Mars on vieraissa, eli härässä ja vaa’assa sen tulisi erityisesti osata käyttäytyä. Ei sovi ottaa mitä tahansa omia vapauksia, on mentävä enemmän toisten ehdoilla. On luontevaa ajatella, että vaa’assa Marsin toiminnallisuus suuntautuu yhteistyöhön, ”meidän asian” ajamiseen. Vaa’an Mars valloittaa hienotunteisuudella, siten ettei toinen voi kieltäytyä.

Ettei menisi keittokirjaksi, rapu-Marsiksi, jätän teille paljon tekemisen tyylejä löydettäväksi eläinradalta. Onko Marsillanne paljon kulmia tai tietyn tyyppisiä kulmia, ja mitä se kertoo tekemisestä? Tätä katsomalla koetan vihjata, että pehmeät kulmat kuten sekstiili tai noviili, loiventavat Marsin omaa aloitteellisuutta ja nopeutta. Puolitoistaneliö saattaakin olla yllättävän ärhäkkä. Keskustellaanko kommenteissa auttavista, tyynnyttävistä, rajoittavista ja yllyttävistä aspekteista?

Mainokset

Avainsanat:

20 vastausta to “Teontyylit”

 1. Anne Says:

  Mars on kartallani Oinaassa. 8-huoneessa on myös Saturnus ja Kuun noususolmu. Yhtymien lisäksi tulee kolmio Jupiteriin. Aloitan asioita innokkaasti. Saturnuksen myötä saan ne loppuun asti. En yksinkertaisesti pysty jättämään asioita kesken. Sekstiili tulee Mc:n.

  • Tarja Says:

   Mars-Saturnus yhtymästä voisin varmaan kirjoittaa vaikka kirjan.. oinaassa Mars on vahvempi, selkeässä niskaotteessa, joten se pystyy hyödyntämään halutessaan Saturnuksen hidastavaa, juurruttavaa voimaa. Jos on hallinnassa, saattaa olla tosiaan upea ja pitkäjänteinen. Kun vertaa samaan minun kartallani, ovat kaloissa, loppuun saattaminen on kyllä ongelma. Kirjoitusta saattaa tulla tuhat sivua, mutta en vaan saa siihen säällistä lopetusta. Never ending story 🙂

   Miten sinä koet ajan (kun Saturnus on ajan planeetta)? Täsmällinen vai suhtaudutko toisten myöhästelyihin myötämielisesti?

   Jupiterin merkki oikeastaan kiinnostaisi, kuinka vahva kolmion sujuva voima on, jos jouskarissa niin into voi olla pitelemätöntä, ja riittääkö alennuksen Saturnus jarruttelemaan järkevästi.

 2. IdaW Says:

  Mars on kartallani Kaloissa ilman pääaspekteja. Pienempiä kulmiakin on käsittääkseni vähän. Kalat-Mars on iän myötä alkanut korostua, tekeminen suuntautuu enemmän ja enemmän henkisiin asioihin ja olen nyt keski-iässä vaihtamassa ammattia kylmästä business-maailmasta luovalle alalle. Mars on karttani hallisija (asc Skorpioni). Ideoita ja haaveita on paljon, mutta saan suorastaan ruoskia itseäni ettei ne jää pelkäksi hörhöilyksi. 🙂

  • Tarja Says:

   Minulla myös Mars kaloissa, ja siksi pyydän ettet pahastu pohdinnoistani, ne koskevat enemmän itseäni. Kaloissa Marsin suunta saattaa olla pitkään hukassa, koska eksymisen ja hämäännyksen merkkihän tämä on, ei ole kauhean jämäkkää. Juuri siellä ideatasolla kukkii, mutta selkeä pitkäjänteinen toiminta voi olla vaikeaa löytää. Tai sitten löytyy – tutki mitä Marsille tapahtuu progella! Kaloissa kun on miljoona vaihtoehtoa, se mitä tekee, voi näkyä lopulta missä vaan (vaikka kirjoitinkin ylempänä siitä pehmeydestä). Mutta en ihmettele jos henkisyys kiinnostaa. Aspektittomuuden vahvuus pitää uskaltaa ottaa käyttöön, vaikka olisi hörhöäkin. Varmistelu käytännön elämän suhteen voi silti olla järkevää. Luovuuden hinnoittelu on kimurantti juttu.

 3. Artemis Says:

  Minulla on perääntyvä Mars IC:llä leijonassa neliössä Venukseen skorpionissa ja oppositiossa Kuuhun vesimiehessä MC:llä. Ei mitään helppoja kulmia muihin planeettoihin ja aurinkoonkin vielä puolitoistaneliö. Koen että tämä T-risti on ollut elämäni pahin kompastuskivi. Minun on ollut hyvin vaikea pitää puoliani ja sitä on käytetty hyväksi. Inhoan riitelemistä, mutta kun lopulta päreet palaa, niin kiukku on melkein hallitsematonta.

  • Tarja Says:

   Harmillista että itsessään niin upea Mars on osoittautunut melko hankalaksi. Ehkä IC:n sijainti vetää Marsin niin sisäiseksi tekijäksi, että aktiivisista kulmista huolimatta se ei juuri toiminnallisesti niin näy. T-ristissäsi on jännä piirre lisäksi, että vaikka Venus olisi se purkautumiskohta, Mars vie siitä vähän terää olemalla Venuksesi hallitsija. Auringon puolitoistaneliö tuntuu myös kiinnostavalta, mutta on varmasti melko hankala käytännössä, sehän on räjähtävä kulma nimenomaan. Auringon toiminnasta on paljon kiinni kartallasi, olettaisin. Ja tässä kierretään sitten siihen, että Kuu MC:llä taitaa olla valoista hallitsevampi. Erittäin mielenkiintoista. Ehkä Marsin toiminnallisuutta voisi koettaa hallita tasaisemmin virtaavaksi, ettei painetta kertyisi. Ymmärrän, että sellainen olisi kynnyksen takana. Ehkä Mars unohtuu sinulta liiaksi, sisälle, ja sitten kiukuttelee. Silitä ja palvo sitä? 🙂

   • Artemis Says:

    Auringolla on onneksi useita helppoja kulmia ulkoplaneettoihin. T-ristin ainoa helppo kulma on Venuksen sekstiili Merkuriukseen eli järjenkäyttö purkaa jännitteitä mielestäni. Marsini perääntyminen ilmenee myös niin, että etenkin aikaisemmin minun on ollut vaikea aloittaa asioita ja aikaa on kulunut loputtomaan suunnitteluun. Kotioloissa tunnen kyllä useinkin olevani kuin laiska leijona auringossa eli silitystä tulee.. Onneksi asun yksin niin ettei muiden tarvitse katsella tätä koko ajan : )

   • Tarja Says:

    Kertakaikkiaan ihana kommentti taas! On tosiaan hyvä huomioida kulmat, jotka purkavat isompien kuvioiden jännitteitä. En minäkään katsoisi Marsia rx IC:llä silmiinpistävän aloitteelliseksi. Sillä kai on pärjättävä millaiset kortit on saanut? Saattaa olla niinkin, että tarvitset loputonta suunnittelua. Ei se Kuukaan erityisen spontaanilta vaikuta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ehkä siis vain järkevää. Olen siis sillä kannalla, että on hyvä sallia itselleen ominainen tapa tehdä, ajatella jne. kuin mukautua paineisiin olla samanlainen kuin kaikki muut. (no et sinä sen Kuun kanssa varmaan ikinä 😀 )

 4. Susanna Says:

  Mars Vesimiehessä, ykköshuoneen hännillä, lähellä Kuun Noususolmua. Viiden orbin neliö Jupiteriin. Tarkimmat Marsin aspektit ovat tarkat desiilit Aurinkoon ja Plutoon, eli nuo kolme kolme muodostavat kvintiilikoplan. Koen Marsini pikkuisen hallitsemattomaksi ja yllättäväksi, siitä on vielä oppimista. Välillä löytyy ihmeesti energiaa, välillä tankki on yllättäen aivan tyhjä.

  • Tarja Says:

   Hmm.. kun vesimiehen teemoissa on itsellä niin paljon opittavaa, täytyykin miettiä pitkään ja hartaasti. Älyllisyys voisi motivoida tekemiseen, idea rakentuu ajatuksissa ennemmin kuin syntyisi kesken käytännön tekemistä. Pään rassaaminen sekin väsyttää, hieman toisella tavoin kuin lapioisi paskaa, joten riittävää lepoa ei ehkä huomaa suoda itselleen tarpeeksi ajoissa. Varsinkin jos on kiinnostava juttu kesken. Pohdi myös Saturnuksen hallintaa.., ei kauhean armollinen kuvio. Jupiterin kulma mitä todennäköisimmin on hyvin toteutuksessa!

 5. Marssii Rapujen kanssa Says:

  Minulla on OOB Mars Ravussa 7. huoneessa. Yritän par’aikaa pakata kk:n lopussa tapahtuvaa muuttoa varten, ja taistelen sen kanssa, raaskinko luopua yhdestäkään (keitto)kirjasta, levystä, lasten vanhoista piirustuksista ym. Olen kova laittamaan asioista alulle, mutta ennen kuin loppu häämöttää, olen jo kiinnostunut toisesta/toisista asioista. Saatan kyllä asioita loppuun, mutta siinä vaiheessa jutut eivät ole enää niin kiinnostavia. Tämän olen huomannut mm. matkoilla: on fantastisen ihanaa miettiä matkakohdetta, varata matka, tonkia kaikki tieto kohteesta, matkustaa paikan päälle ja… sitten olenkin parissa päivässä että hohhoijaa, kyllähän täältä joutaisi jo kotiin… Marsillani ei ole muita aspekteja kuin neliö Khironin kanssa (Khiron Oinaassa 2h:ssa). Piakkoin ajankohtainen tr. Marsin yhtymä Auringolleni vähän hirvitti vielä hetki sitten, koska samaan aikaan on Saturnus Asc:lla ja oppositiossa Aurinkooni. Onneksi kirjoitit ja julkaisit tämän jutun juuri nyt, rauhoitti kovasti tuo luonnehdintasi Marsista nykyaikana. Taidan valitettavasti olla niitä hevosia, joilla on läpät silmillä ja siksi ei edes juolahda mieleen, että asioilla voi olla monenlaisia merkityksiä. Kiitos hyvästä jutusta!

  • Tarja Says:

   Hieno selvitys! Jos trad astrologiaa pitää lähtökohtana, silloinhan ravun Mars on itselleen melko vaativassa merkissä. Ehkä tuo historiasta luopuminen kertoisi siitä, ettei tiedä mihinpäin saksilla vetäisi. Runsas kyllä ihan varmasti, mitä OOB tila varmasti ruokkii. Vähän samantyyppinen kuin kaksosen Mars, että mielenkiinto hajautuu ja saattaa hellittää melko nopeasti. Oletko miettinyt puolustavuutta, kuinka herkästi nouset taisteluun esim jos perhettä kohtaa jokin vääryys? Ravun Marsissa näen myös iloa, että parhaimmillaan aidosti nauttii siitä mitä tekee. Samalla voi olla myös melko vaikea motivoitava, jos _tuntuu_ siltä ettei huvittaisi.

 6. Anne Says:

  Olen todella täsmällinen. Jos jonnekin pitää mennä , olen perillä tarpeeksi ajoissa. Itseäni ottaa päähän toisten myöhästely.
  Jupiter sijaitsee Leijonassa.

  • Tarja Says:

   Tällaisen kuva sainkin intuitiivisesti, siksi kysyin. Kun minulla on paljon kalaa kartalla, mutta siellä Merkuriuksen, Marsin, Saturnuksen ja Kuun yhtymä, ärsyynnyn ihan hirveästi siitä jos aikataulut eivät pidä. Hirveä nipo. Kalanhan pitäisi olla lepsu, ymmärtäväinen ja suurpiirteinen, kun vielä nousukin on jouskarissa.

   Toivottavasti sinulla Jupiterin merkki auttaa rakentavasti tässä sujuvassa, mutta isoutta ja liioittelevuutta tuovassa kulmassa. Rohkeus ja itsetunto voivat olla hyvin hanskassa!

 7. Marssii Rapujen kanssa Says:

  Jos minua tai läheisiäni kohtaa vääryys, kyllähän minä pyrin sen oikaisemaan, mutta nykyään sentään tutkin ensin kotipesän ja hutkin vasta sitten jos on aihetta. Itse miellän myös herkkänahkaisuuden Marsiin Ravussa. Se on ikäänkuin pesän – tai rapuhotellin – puolustusta sekin. Huomiosi siitä, että Mars Ravussa nauttii aidosti siitä mitä tekee, on ihan oikea ja suorassa yhteydessä myös motivointiin/motivaation säilymiseen. Kuluneen vuoden aikana olen opetellut tekemään nalleja, ja vaikka kymmenien työtuntien tuloksena on ollut aikamoisia turjakkeita, niiden tekeminen on ollut aivan ihanaa. Johtuneeko tästä Marsin sijainnista, mutta haasteet ovat mielekkäämpiä kuin tasainen päivien jatkumo. Jotenkinhan Marsin Ravussa on koetettava sopeutua…

  • Tarja Says:

   Nalleja, voi miten mainiota! Hyvä pointti tuo herkkänahkaisuus, kokonaisuuden kannalta on hyvä miettiä millainen asema Kuulla on. Eikä tuollainen ravun Mars kuulosta ollenkaan hankalalta, kun sen osaa: viisas hallitsee tähtensä!

 8. Artemis Says:

  On tämä astrologia vaan hauskaa! Jäin vielä itsekin miettimään tuota laiska leijona-kielikuvaani. Tajusin että minähän teen mielelläni kaiken kuten leijona elää ja saalistaa: pakolliset hommat hoidetaan suunnittelun jälkeen äkkiä ja nopeasti pois alta ja lopun aikaa ollaan kuin ellun kanat : )

  Kiitos Tarja taas mainiosta blogista, piristi kovasti muutoin rasittavaa päivää!

  • Tarja Says:

   Kiva kuulla että sait tästä ahaa-elämyksen tekemisen tyylistäsi! Ruksi seinään, tehtävä täytetty!
   Jaksuja sinulle, ja toivottavasti jaksat pysyä vielä huomenna mukana uuden Mars-jutun parissa.

 9. hannele Says:

  Mars vaa;ssa kyllä tuo yhteistyö osuu paikoilleen.Tekeminen porukassa onnistuu hyvin tärkää kuulua johonkin. Tosin nyt ikäntyessä alkaa kaipaamaan rauhalliempaa tempoa ei niin enään jaksa. Mökkeily on tullut tärkeäksi luonnossa voisi jopa jäädä kotia rauhaan. Yksin saan tehtyä kotona askareita rauhassa puuhastella ei kiirettä ja suoritusta. Ihmettelen kun kuntosalit ja muut yhteisliikunnat ovat jääneet pois ennen juoksin joka joogassa ynnä muissa nyt kävelen ajokin kanssa lenkkejä ulkona eikä strttaa tuo muu liikunta.

 10. Hanni Says:

  Minulla on mars kaloissa konjunktiossa alasolmuun eikä se muuta aspektia sitten teekään. Olen oppinut, että karmani on nimenomaan vallan väärinkäyttö, jonka alkulähde on oikeastaan ”vallattomuus”, siis jonkinlainen voimattomuus. Monen elämän aikana olen esim. uskonnon takia joutunut tukahduttamaan oman voimani ja kykyni ohjata elämääni, minkä seurauksena sisälle patoutunut raivo on purkautunut ajoittain hyvinkin negatiivisella tavalla marsmaisesti. Osallistuin mm. tuhat vuotta sitten ristiretkelle; eikös sovikin tuohon marsin asemaan loistavasti? Vielä nykyäänkin joudun jatkuvasti opettelemaan rajanvetoa itseni ja muiden välillä. Uskonnolla ei ole enää niin voimakasta sijaa länsimaissa, mutta joudun koko ajan varomaan kaiken sorttisia guruja, mastereita ja coacheja, jotka kertovat, miten pitää elää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: