Multi-Dude

Kaksonen. Virkeä, pirteä, iloinen. Kepeä, utelias ja juoruileva. Nopea, trendikäs, ilmeikäs. Vaihtelunhaluinen, lyhytjänteinen ja rauhaton. Näillä käsitteillä on koetettu ensimmäistä muuttuvaa merkkiä maalailla, ja tottakai useilla muillakin määreillä, koska kaksosissa sanavarasto ei lopu kesken. Maskuliininen merkki on hauskan moni”nainen”.

Koetan saada tarttumapintaa tähän tefloniseen perhoseen. Mielestäni kaksosessa on olennaisinta kyky siirtyä eteenpäin, seuraavaan, tai ainakin muualle. Liikkuvaisuus hämmentää toisia, koska vaihtaminen koetaan tunteettomuudeksi tai moraalittomuudeksi. Etsin oikeata sanaa (koska en ole kaksonen); ei-sidonnainen, ei-takertuva – riippumatonko? Ehdottakaa parempaa termiä! Kaksosta ohjaa äly, ja vaikka se on sanojen mestari, se ei selittele omia syitään, ei perustele liikkeitään – siksi koska ne ovat kaksoselle niin luonteenomaisia. Jos jokin asia menettää kaksosessa älyllisen kiinnostuksen, se ei koe tunnontuskia jättäessään tällaisen sivuun, kesken, tekemättä ja tutustumatta. Kaksittaisena merkkinä kaksosessa on myös hauskuutta janoava puoli, eli se mihin kaksonen kiinnittää huomionsa, ei aina ole ”teknisesti” älyllistä. Ihmisten kohdalla sivuuttaminen voi tuntua erityisen julmalta, koska onhan se tylyä sanoa toista tylsäksi. Tulkitsen siis kaksosen oppineen, että selittely vain pahentaa asiaa. On viisaampaa vain siirtyä toisaalle. Ja kaksonen on enemmän hereillä ja liikkeissään nopea, eli näin on yleensä jo kaukana kun muut tajuavat tapahtuneen.

Jatkuvaa siirtyilyä katsotaan sivusta kärsimättömyydeksi, levottomuudeksi ja pinnallisuudeksi. Kaksonen on niin nopea, että voi hyvinkin imeä tietoa nanosekunneissa, joten uskallan vähän kyseenalaistaa pinnallisuuden leimaa. Se että kaksonen katsoo niin montaa seikkaa, ei voi olla jättämättä jälkeä. Tieto ei häviä, vaikka sillä ei näy konkreettista painoa olemuksessa. Kuoren riipaisua voi tietysti olla sellainen, että kaksoselle riittää siihen asti kun hän itse arvioi saaneensa tarpeeksi, riittävästi, sen verran kuin kiinnostaa. Voi olla taito myös osata viheltää peli poikki ennen vihonviimeisiä syvyyksiä, sillä olisiko jopa todennäköistä, että asiasta / yksilöstä olennaisin näyttäytyy jo paljon aikaisemmin. Joten onko se hehkutettu syvällisyys aina sen enempää kuin piehtarointia jo tutkitussa.

Kaksosen karistamisen kykyä olen seuraillut pitkään ja lopulta nyökytellen. Se on kevyt, ja miksi meidän kaikkien pitäisi taakkaa raahatakaan. Kaksonen ei pitäydy samassa tunnesyistä, mutta voi silloin pysyä ihan yhtä tiukasti ja uskollisesti kuin kuka hyvänsä, jos kokee sen mielekkääksi. Mielekkyys taas muodostuu yleensä kasvatuksen, yleisten normien ja oman ajattelun yhdistelmänä. Kaksonen ei haudo ja vatvo, vaan suuntaa sinne missä on virkeyttä, vaihtelua ja piristystä. Hätäisyyteen voi päteä sama kuin pinnallisuuteenkin, eli muut merkit eivät vaan kykene samaan vauhtiin (oinas voisi voittaakin jos kiri on oikein ajoitettu).

Tässä kaksosen siirtymistä, vaihtamista ja entisen karistamista on pohdittu merkin yleisen teeman kautta, ei siis Auringon merkin näkökulmasta. Jokaisella kaksonen on kartallaan jossain, toisilla keskeisenä, joillakin tuskin erottuvana voimana. Omaa karttaa voi tarkastella esimerkiksi siten, millaista vaihtelu on niissä huoneissa, joissa kaksonen on kärjellä (siksi monikossa, että joissakin huonejärjestelmissä sama merkki saattaa ulottua pariinkin huoneeseen). Kaksosissa sijaitsevat planeetat voi seuloa nopeasti läpi, miten niiden kautta itse ilmentää muuntumiskykyä. Siellä missä kaksosissa jotain on, tulisi ”asiaa” olla vähintään kaksi. Törmäämmekö seiskahuoneen kaksosissa moraalisiin ongelmiin? Mitä muuta kaksosesta löytyy?

Loppuun sana kaksosen merkin kuvituksesta. Symbolissa seisoo kaksi samanlaista rinnakkain. Siksi minusta merkin teema on ymmärretty keskeneräisesti, jos sitä kuvataan siten, että toinen puolisko on ylösalaisin. Tällainen vastakkaisuus on kalojen eri suuntaan uimista, mutta ei kaksosta. Samoin näkee paljon kaksoseksi nimettyjä kuvia, joissa ”toinen” on kuin varjo tai musta tai jopa paha. Edelleen väärin. Eikä yin-yang ole koskaan kaksosta, sillä merkki on kokonaan maskuliininen. Myös tästä nillityksestäni saa kommenteissa keskustella.

Mainokset

Avainsanat:

6 vastausta to “Multi-Dude”

 1. Artemis Says:

  Kartallani kaksonen on tyhjä ja 12. huoneen sisällä. Olen aika puhelias ja tiedonhaluinen, mutta siihen se kaksosmaisuus jääkin, ikävä kyllä. Olisi hyvä pystyä siirtymään kepeämmin eteenpäin, eikä jäädä vatvomaan asioita turhan pitkään. Mutta kun kartalla on vesi-maapainotus, niin niillä mennään.

  • Tarja Says:

   Jos tästä saisi edes hitusen sisäistä vahvuutta ettei ota itseään liian vakavasti?

 2. Tarja Says:

  Kuinkahan monta (kymmentä) vuotta olen astrologian kanssa pelannut, ja nyt vasta tämän kirjoituksen myötä tuli kaksosesta ahaa-elämys, että minullahan karttani tärkein planeetta sijaitsee juuri tässä merkissä – Jupiter on Almuten, kartan JA auringon hallitsija. Muuttuvaa tuuliviiri-minääni ankkuroi kiinteä MC-IC, mutta eipä pääse jymähtämään!

  Lisäyksenä että koetin siis tähdentää hienoa piirrettä astrologiassa, että aina kun ajattelee hieman eri näkökulmasta, tulee uusia ulottuvuuksia miten käsittää karttansa ja sen annin.

 3. Anne Says:

  Kartallani kaksoset on 10. huoneen kärjellä. Planeettoja siellä ei ole.
  Työssäni haluan vaihtelua. Käsityöläisenä olen onneksi pystynyt tekemään pariakin projektia samaan aikaan. Nopea olen oppimaan. Niin on pomonikin sanonut. Uusien asioiden oppiminen on ollut mukavaa.

 4. hannele Says:

  Kaksonen on keskitaivaalla 10. Juu olen työelämässä rauhaton vaihtanut olen sen kahdeksan kertaa ja vieläkin halukas etsimään uutta työtä ja tietoa.Toisaalta tälläinen alati etsiminen alkaa iän myötä ihmetyttämään mieli haaveilee jostain mitä ei ole vielä tehnyt.

 5. Hanni Says:

  Kaksonen on kartallani DC:lla ja kumppaneiden on ehdottomasti herätettävä älyllinen kiinnostukseni. En kaipaa romantiikkaa vaan kunnon keskustelua: henkevää, hauskaa ja myös syvällistä puhetta kaikista mahdollisista asioista. Onni on tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Tylsyys, latteus ja mielikuvituksettomuus ovat kuolemansyntejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: