Stoppi-Merkun lupausta

Millainen on ajantaju pimennysten keskellä? Pyörittääkö kierre pään sekaisin ja saammeko mistään kiinni? Tutkitaan millaisia paukkujen aineksia planeettaenergioista löytyy! Tänä viikonloppuna alkaa Merkuriuksen retrojakso neitsyen merkin puolivälin tienoilta. Onko sitten hankalaa vai helpottavaa, että on vahva Merkurius, luontevassa merkissä: joko siivekäs viesteilijä perääntyy rytisemällä tai saadaan otollinen ajanjakso tutkiskella mieliä lupaavassa ja hyvin soveltuvassa ilmapiirissä. Neitsyen Merkuriuksesta tekisi mieli liputtaa rakentavan ja korjaavan onnistumisen puolesta.

Perääntymisjakson nyt startatessa meillä on samalla hetkellä oinaassa intoileva Kuu, joka on juuri tulossa Uranuksen ylitykseen merkin lopussa. Saman Uranuksen, joka just oli myös pysähdyksissä, ja on edelleen liikkeessään kovin hidas, ja siksi melko voimallinen tekijä sekin kun ajan tajuamista tarkastellaan. Oinaan Kuu ja Uranus sattuvat olla pysähtyvään, retrojaksoaan aloittavaan Merkuriukseen tuikeassa kulmassa, puolitoistaneliössä jota kutsutaan Uranusmaiseksi, räjähtäväksi ja onnettomuusalttiiksi. Ei tarvitse olla kovinkaan näppärä analysoija kun voi jo päätellä, että tarjolla on myös katastrofin aineksia.

Merkuriuksen pysähtymisen ajankohdan voi esittää monella tavoin. Joka tapauksessa eksakti pysähdyksen keskikohta on aamuyöllä neljältä sunnuntaina. Merkurius on siis jo osoittelevasti, vahvasti ja potentiaalia ojentaen stopissa lauantain illasta sunnuntain iltapäivän kahvitteluihin saakka. Pysähtynyt Merkurius voi olla huikean tehokas, pistää mielet surraamaan, herättelee ilmaisuun tai liikkumaan. Nyt suunta alkaa kuitenkin olla mielen sisään, ja tällä kerralla kenties extra-strong tyyliin, koska ollaan pimennysten keskellä. Kuun ja Uranuksen kohtaaminen on tarkimmillaan sunnuntaina aamupäivällä, eli se osuu juuri pysähtyneen Merkuriuksen aikaan. Kuu siirtyy härkään sunnuntaina vähän ennen kahta, ja silloin tilanne saattaa rauhoittua, kun Merkuriuskin jo hitaasti jo perääntyy.

Lopuksi ensi viikon uumoilua. Ravussa kulkeva Venus alkaa tulla tarkkoihin kulmiin taas keskenään neliökulmissa olleisiin Jupiteriin ja Plutoon. T-risti purkautuu mukavasti Jupiterin kautta, ja kun taivaan hyvikset ovat Pluton kanssa palaverissa, uskaltaisimmeko toivoa taloudellista petrausta, intohimojen tuottoisuutta, jopa onnea ihmissuhteissa. Ehkä emme toivo mitään tällaisia ylimääräisiä herkkuja pimennysjaksossa? Pidetään mielessä, että tarkimmillaan Venuksen vastakkaisuus Plutolle on tiistaina iltapäivällä ja neliökulma Jupiterille torstaina aamulla, tapahtumapaikkana johtavien merkkien asteet 17 ja 19. Kun laajennamme haarukkaa, kutkutteleva kuvio alkaa rakentua jo nyt viikonloppuna, ja on napattavissa käyttöön miltei sinne suurensuureen amerikkalaiseen eklipsiin asti.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: