Leijonan pimennyksen tarkoituksesta

Maanantaina illalla puoli kymmeneltä tapahtuvasta täydellisestä Auringon-pimennyksestä on kirjoitettu valtavasti; se on saanut jo pitkään huomiota jopa muualla kuin astrologiaa tutkivien parissa. Sitä on kutsuttu suureksi amerikkalaiseksi pimennykseksi, koska se näkyy Pohjois-Amerikan mantereella ja sattuu osumaan maan valtionjohtajan kartantekijöille. En kuitenkaan katso tarpeelliseksi toistaa samoja asioita enää, sillä uskon, että moni lukija miettii miten pimennys voisi itsellä tuntua, missä näkyä, ja säästyykö tältä kun ei ole Amerikassa eikä valtionjohtaja. Emmin aiheen esille ottamista pitkään, vaikka jo ensivaikutelmani oli, että en halua tätä ilmiötä mundaanista näkökulmasta tarkastella.

Täydellinen Auringonpimennys on aina voimakkaampi kuin esimerkiksi osittaiset pimennykset. Silti tämä leijonan merkin loppuun tuleva pimennys ei ole yhtään sen vaarallisempi kuin vastaavat täydelliset pimennykset. Pimennysjakso on aina melko erikoista aikaa, ja sen kärjistymisistä olemme kaikki saaneet seurata hyvin surullisia uutisia. Kunkin omalla kohdalla pimennyksen merkityksen ymmärtäminen, tiettyjen oman elämän tärkeiden seikkojen havainnointi, eli tiedostaminen, on pimennyksen viesti. Pimennykset ovat Kuunsolmuihin liittyviä juttuja, ja siksi näihin liittyy kohtalonomaisiksi miellettäviä piirteitä. Pimennys ei ole paha, kamala eikä pelottava. Se miksi pimennys usein tuntuu epämiellyttävältä, liittyy väistämättömyyteen ja kontrolloimattomuuteen. Meillä on kova tarve pitää kaikki elämän langat omissa käsissämme, ja kun sattuu jotain mitä emme ole itse valinneet, se tuntuu epäoikeudenmukaiselta. On vaikeaa ymmärtää ja hyväksyä, että sellainen voisi olla tarpeellista.

Pari huomiota pimennyksen osumisesta. Olen yhä vankemmin sitä mieltä, että pimennykset ovat merkkikohtainen juttu. Tämä pimennys nostaa esiin Auringon omaa merkkiä leijonaa, ja samalla luonnollisesti sen vastamerkkiä vesimiestä, missä Kuun alasolmu nyt kulkee. Nyt pimennyksen kohta on eläinradalla aivan leijonan merkin lopussa, ja ymmärrän että mieli tekisi ulottaa sen vaikutusaluetta neitsyen merkin puolelle. Sallittua tämä on, minä vain tulkitsen toisin. Pimennykset tapahtuvat merkeissä, eivät niinkään asteissa. Merkkien kautta tietyt teemat nousevat käsittelyyn, eivät asteista. Nyt siis leijonan merkin loppuosa on erityisesti altistunut, ja vaikutusalue liukuu melko pitkälle ”taaksepäin” merkin puoliväliä kohti. Karkeasti ottaen ihan kaikki leijonassa on nyt jollakin tavoin huomionarvoista, kun pimennys samassa merkissä tapahtuu.

Useissa pimennystä koskevissa kirjoituksissa on mainittu tämän osuvan Regulus kiintotähdelle. Eksaktisti tämä ei ihan näin ole, sillä Regulus on siirtynyt neitsyeen jo kuusi vuotta sitten. Useimmilla tämän hetken aikuisilla syntymäkartan Regulus on tietysti leijonan lopussa; mitä vanhempi, sen lähempänä pimennyksen 28 astetta. Kiintotähden kohdan pimentymistä ei kuitenkaan olla erityisesti tavattu tuoda esille, ellei tällä samalla kohdalla kartalla ole jotakin oleellista tekijää, esimerkiksi Aurinkoa tai Kuuta, ja silloin tämä ”oleellinen” tekijä on juuri se tärkeämpi tarkastelun kohde. Fokus on syytä säilyttää.

Leijonan pimennyksen keskeisimpiä teemoja ovat esimerkiksi valta, status, asema ja auktoriteetti. Leijona kartalla symboloi hallitsijaa ja vallankäyttäjää, ja joskus oman elämän kohdalla voi olla tarpeen miettiä miten itse käyttää asemaansa, tai kuka minua määrää. Tämä aihepiiri nivoutuu tahtoon, mikä on olennainen seikka mieltää; mitä tahdon? Vuokaaviossa voisimme vetää nuolet tästä sydämeen ja arvoihin; mikä on minulle sydämen asia, mitä arvostan että haluan sitä edistää tai toteuttaa. Leijona kertoo meille loppuviimeksi elämästä, eli luomisprosessista, synnyttämisestä. Ja siinäkin mielessä elämästä, että tämä pimennys voi tarttua terveyteen liittyviin kysymyksiin, sydämen toimintaan konkreettisesti, elämänvoiman ylläpitoon tai elämänhaluun, onko tahtoa elää. Ja kaikki tämä liittyy jollain tavoin siihen, miksi olemme täällä, mitä toteuttamassa, miksi elämme; kutsumukseen ja tarkoitukseen. Tuon kaltaisia isoja juttuja leijonan pimennys meissä herättelee tiedostamaan, löytämään, mittaamaan ja arvioimaan.

Antoisaa, mutta turvallista ja rauhallista pimennyksen aikaa!

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Leijonan pimennyksen tarkoituksesta”

 1. Kuukissa Says:

  Minulla tosiaan osuu tämä pimennys oppositioon omaan Kuuhun. Sen verran vanha olen, että mukaan tulee myös tuo Regulus. Leijonassa on myös Uranus, Venus ja Kuun yläsolmu.
  Ikävät muistot ovat ajalta kun edellisen kerran tämä pimennys osui samoihin kohtiin. Elämään tuli silloin myös iso muutos.
  Nyt kesäkuussa tapahtui erittäin iso tärkeä muutos, mutta en osaa astrologiaa ollenkaan hyvin, joten en tiedä voiko sitä muutosta liittää tähän pimennykseen? Mutta nuo Leijonan pimennyksen keskeisimmät teemat, jotka olit kirjoittanut tuohon sopivat kyllä siihen. Vielä lisään, että muutos tapahtui muiden toimesta.
  Muuten, Mars ohittaa syyskuussa tuon pimennysasteen ja olen ymmärtänyt, että sillä olisi aktivoiva pimennykseen liittyvä vaikutus vai olenko väärässä?

  • Tarja Says:

   Olet ihan oikeassa että muut taivaankappaleet voivat erityisesti aktivoida pimennykseen liittyviä seikkoja, ja Mars on näistä se kaikkein oleellisin, varmaankin koska se on itsessään aktiivinen ja aloitteellinen. Joskus näitä pimennysasteen ylityksiä voi tulla niin pitkän ajan jälkeen (tai etukäteen) ettei millään huomaa yhdistää asiaa pimennykseen.

   Pimennys voi tosiaan näyttäytyä jo aikaisemmin, ja kun Kuu on yksi keskeisimmistä kartantekijöistä, voi se juuri siksikin olla tapahtumallisessa haarukassa laaja. Silti kehottaisin aina ensisijaisesti miettimään omia ratkaisuja, omaa sisäistä kokemusta ja tuntemuksia, kuin näitä elämäntapahtumia. Tottakai ne liittyvät toisiinsa, mutta aina ei osaa oikein päätellä kumpi oli ensin muna vai kana.

 2. Anne Says:

  Leijona 28 osuu tarkasti yhtymään Jupiterin kanssa ja oppositioon Venuksen kanssa. Tänään töissä oli iloisia yllätyksiä ja yksi pieni vastoinkäyminen.

  • Tarja Says:

   Pimennys näyttäytyy paljon laajemmin ja kauemmin kuin yhden päivän tunnelmissa. Sinulle tämä merkitsee ajanjaksoa tarkastella erityisesti Jupiterin ja Venuksen teemoja. Vaikka kyseessä on hyvät planeetat, on näidenkin alla monenlaista asiaa, joita täytyisi nyt miettiä vakavissaan.

 3. Sanna Says:

  Itsekin olen pohtinut enemmänkin pimennysten aikana, miten ulkoiset tapahtumat ja tilanteet loppupeleissä muokkaa ja vaikuttaa siihen omaan minuuteen, etenkin niiden planeettojen tai akseleiden kautta, joihin pimennys osuu. Miten syntymäkartan osoittamat asiat näkyvät pimennyksen aikaan, millä tavoin oivaltaa itsestään asioita.

  Minun oivallukseni taitaa liittyä tuohon mainitsemaasi tahtoon ja kutsumukseen. Olen viime aikoina saanut oivalluksen siitä, mikä minun tahtoni, polkuni ja kutsumukseni on. Se toi minulle rauhan sydämeen, eli taitaa tämä Leijonan merkin asioita olla, kun pimennys tulee yläsolmulle ja joo sille Reguluksellekin. Mutta sain myös ymmärryksen siitä, että ympäröivä elämä, mitä syntymäkarttani ominaisuuksilla elän, antavat myös ne puitteet, miten tuota oivallusta voin hyödyntää. Vaikka Leijona haluaa suureellisuuttakin, niin minulle tämä aika on osoittanut, että vaikka tahtoo ja tietää, mikä on oma tie, toiminnan tapa täytyy suhteuttaa elämäänsä ja velvollisuuksiinsa (Neitsyt Kuu 0 astetta). Täytyy vaan yrittää toteuttaa sitä omaa tahtoa mahdollisimman hyvin, vaikkakin se ei ihan täydellisesti menisikään tahdon mukaan. Mutta oivallus siitä, kuka on ja mitä tahtoo, tuo jo rauhan levottomalle sielulle. Pieni oivallus näiden pimennysten suurten otsikoiden lomassa.. 🙂

  • Tarja Says:

   Taas näitä upeita kommenttejasi. Voi että kun tuntuu hienolta puolestasi. Koko kartan kun saisi valjastettua solmun tueksi niin siinähän se sitten olisi! Näin tämä juuri onkin että useimmiten astrologian vinkkejä ja suuntia olisi hyvä katsoa maanläheisesti, maadoittuneena, kun elämä on just sellaista millaiseksi sen omilla resursseillaan tekee. Enkä halua ketään vähätellä!! Poikkeusyksilöitä on kuitenkin harvassa ja epätavallisia elämänpolkuja niitäkin melko vähän. Että vaikka moni haikailee suureellisia kuten Sannakin viestissään, on ainakin aluksi syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja tehdä vaan parhaansa. Kyllä ne suureellisetkin sieltä joillekin tulevat, jotka itse tekevät ne, tarttuvat tilaisuuksiin, uskaltavat, ottavat riskejä. Eikä ne valtaisat asiat aina ole sitä ominta tahtoa kuitenkaan, jos itselleen rehellinen on. Minä ainakin olen tyytyväinen niin vähästä, aineettomasta, ja jotenkin luulen että niin olisi moni muukin kun lakkaisi vertaamasta itseään ja elämäänsä toisten saavutuksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: