Dwadit

Kun astrologiaa harrastetaan ja tutkitaan pidempään, sitten kun perusteet on läpikotaisin hallussa, on ihan luonnollista päätyä kyselemään lisää. Moni tulkintaa tarvitseva ei tahdo tyytyä syntymäkartan perustulkintaan vaan haluaa syvällisempää tulkintaa. Lisäosien aika ja tarve tulee jokaiselle omaan ja tarkoituksenmukaiseen aikaan. Kenenkään ei kannata ekstrametodeista aloittaa. Minulle astrologian syvemmistä karttakerroksista on tähän asti riittänyt hienosti Draconic kartta, mutta karttojen ”alatasoja” voi löytää toisinkin.

Esittelen teille hieman vanhaa tekniikkaa, jolla voi tutkia astrologista merkkisymboliikkaa vertikaalisesti, syvyyssuunnassa. Kyse on hindu-astrologiasta ja / tai Babylonialaisesta astrologiasta peräisin olevasta dwadashamsa menetelmästä, dwadeista. Termi on sanskritin kieltä ja tarkoittaa 12-jakoista. Sen voisi katsoa samantyyliseksi kuin harmonia-ajattelun astrologiassa. Dwadit pohjautuvat näkemykseen, että jokainen tekijän osa heijastaa kokonaisuutta. Siten jokainen eläinradan merkki pitää sisällään kaikki merkit. Kukin merkki jaetaan kahteentoista osaan, jolloin yksi osa on kaksi astetta ja 30 minuuttia. Vaikka menetelmän useimmiten mainitaan olevan osa intialaista astroperinnettä, se oli käytössä hellenistisen ja perinteisen astrologian kovilla nimillä kuten Maniliuksella, Dorotheuksella, Ptolemaioksella ja Valensilla.

Tavallisimmassa ja yleisimmässä Dwadien laskemisen tavassa kukin merkki alkaa omalla dwadillaan, esimerkiksi skorpionin merkissä ensimmäiset kaksi ja puoli astetta ovat skorpionia. Tästä lähdetään eläinradan merkkien suuntaisesti; skorpionin asteissa 2,5 – 5 ollaan jousimiehessä, ja edelleen 6 – 7,5 astetta ovat kaurista. Näin katsottuna löytyy siis dwad-kartan planeetan uusi merkki. Jos Aurinko on jousimiehessä 9 astetta, tulee se dawd-kartalla kaloihin. Asteet lasketaan tietyllä kaavalla, jota en ryhdy tolkuttamaan. Oikaistaan, netistä googlaamalla löytyy laskentaohjeita, ja voin lähettää meilin liitteenä dwad-kartan jos olette kiinnostuneita.

Koska Dwad on laskennallinen ja symbolinen apukartta tai syntymäkartan taso, sitä ei pidä tulkita ilman syntymäkartan kontekstia. Lisäksi kartta voi näyttää teknisesti epäuskottavalta ja kummalliselta: kun Auringon lähiplaneetat Merkurius ja Venus saavat merkkinsä ja asteensa mukaiset dwadmerkit ja sijainnit, ne saattavat ponnahtaa hyvinkin kauas toisistaan. Dwad-kartan nousuakseli merkitään aina samoin kuin tavallisessa peruskartassa itäiseen horisonttiin, mutta Keskitaivas saattaa olla nousuun nähden ihan missä tahansa. Jopa siis horisontin alla.

Dwad-kartta on myös hyvä esimerkki siitä, että nämä kaikki astrologiset lisäosat eivät avaudu heti, vaan vasta sitten kun on tarkoitus tai on valmis ottamaan tiedon vastaan. Sain dwad-karttani varmaan kymmenen vuotta sitten, eikä se avautunut ollenkaan. Hätäisenä uudenkuunihmisenä en jäänyt sitä pohtimaan, ja on myönnettävä, että suhtauduin koko ajatukseen hieman nurjamielisesti (koska mielestäni ei kannata sotkea eri lähtökohdista olevia tekniikoita yhteen; tällöin en vielä tiennyt, ettei dwad ole pelkästään intialaista astrologiaa). Nyt sitten erinäisten keskustelujen johdattamana tein uudelleen oman dwad-karttani ja – wow – se kolisi auki planeetta planeetalta.

Mikä dwad-kartta oikein on, mikä on sen tarkoitus ja mitä se kertoo? Dwad on kartta syntymäkartan sisältä, ja sen voidaan ajatella edustavan syvempiä tai piilevämpiä minuuden kerroksia. Dwad antaa pohjaa jokaiselle kartantekijälle merkkinsä kautta, mutta tätä syvempää tasoa ei yleensä näe ihmisestä ilmiselvästi ulospäin, eikä sen merkitys ole itsestäänselvyys. Dwadin sanotaan näkyvän vasta sitten, kun on löytänyt ja sisäistänyt itsensä, yleensä vasta kunnolla aikuisiässä.

Dwadin perusajatus, että kukin merkki sisältää pohjaa ja sävyä toisista merkeistä (paitsi siis jokaisen merkin ekat 2,5 astetta ovat puhtaasti merkkiä itseään) on mielenkiintoinen. Planeetat saavat hienoviritteistä ja symbolista ideaa sen mukaan, missä dwadissa sijaitsevat. Astrologian harrastajat tietävät, että saman Aurinkomerkin omaavat ovat ihmisenä erilaisia, koska heidän karttansa ovat yksilöllisiä. Voidaan ajatella myös siten, että Auringot saavat omanlaisensa toteutumisen kaavan sen mukaan, millainen dwad on. On helppoa kuvitella kahta Aurinko-oinasta kuinka erilaisia voivat olla, jos toisella on Aurinko aivan alkuasteilla (= oinas-dwad) ja kaverilla vaikka merkin lopussa (= kalat-dwad). Kumpikin varmaan käyttäytyy oinaille ominaisilla tavoilla, mutta toinen on toteuttaja ja toinen haaveilija, kärjistetysti ilmaistuna.

Dwad on siis merkki merkin sisällä. Kun tulkintaa alkaa miettiä, muistutan jälleen astrologisen symboliikan kirjosta. Koettakaa löytää juuri itsestänne kertovat sanat. Omaa karttaa on kai turvallisinta avata esimerkkinä. Aurinkoni on kalojen merkin alussa, mutta ei ihan kalojen dwadissa, eli se saakin sävynsä oinaasta. Saatan siis vaikuttaa ajelehtijalta, mutta itseasiassa oinaan dwadin kautta Auringossani on rohkeutta ja nopeutta. Dwad-kartallani Aurinko on yhtymässä Uranukseen, mistä voidaan sanoiksi maalailla, että tahdon kulkea omaan suuntaan, erilaisuutta pelkäämättä, ja varsin usein juuri päinvastoin kuin useimmat muut.

Dwad-kartan kautta planeetat saavat ns. ylimääräisen hallitsijan, eli tuosta omasta esimerkistäni oinaan dwadin Aurinkoa hallitsee Mars. Lisätason kartasta voi myös miettiä kokonaisuuksia millaisiin merkkeihin painotukset tulevat. Minun vettä loiskuva syntymäkarttani, missä tulta ei juuri näy, saa dwadista pohjimmaiseksi ideakseen tulen ja ilman dynamiikkaa.

Huomasin dwadit uskomattoman taipuisiksi astrovälineiksi. Ne antavat lisätietoa siitä, miten ja miksi käytämme planeettojen energioita; dwad näyttää sisäisiä aikeita ja motiiveja. Dwad nivoutuu osaksi omaa kehityskaarta; kuinka tiedostamme pohjavirtamerkin antia ja opimme käyttämään sitä hyödyksi. Itsetuntemuksen välineenä dwad-kartta avaa uudenlaisia tiedostamisen tasoja. Dwadit ”keskustelevat” muiden karttatasojen kanssa: verrattuna syntymäkarttaan, ajassa progekarttaan, sielutason draconic karttaan ja varjokartta antiskioneihin (minä ainakin löysin dwadista hyvin täydentävän juonen omalla kohdallani). Ne näyttävät miten pystymme lukemaan joidenkin tiettyjen ihmisten pohjavirtoja ja tunnemme sielujen sympatiaa (synastriakontaktit); luinpa jostakin että kaksoisliekki näkyy siten, että näiden ihmisten taivaan valot ovat toisiaan vastapäätä.

Onko dwadien käyttö teille ennestään tuttua? Keskustelussa olisi hienoa kuulla miten hahmotatte vaikka Auringon, Kuun ja nousun dwadien ideatason merkityksen? Tai ilmestyykö dwad-kartallenne jotakin muuta mielenkiintoista, ahaa-elämyksiä antavaa?

Mainokset

Avainsanat: ,

26 vastausta to “Dwadit”

 1. PirjA Says:

  Nyt meni hankalaksi. Kävin Alice Portmanin sivuilla ja tein Dwad-kartan molemmilla tavoilla: dwad-laskurilla ja sitten Solar Firessä, tulos oli molemmissa erilainen. Olen joskus tehnyt käsin dwad-kartan, mutta tähän hätään en sitä löydä. Laitatko tulemaan omalla systeemilläsi. Kommentoin sitten tarkemmin.

  • PirjA Says:

   Kiitos Tarja kartasta, sekoitin vähän kaksi ohjetta näköjään, otin vielä tuosta Vedicistä H12-kartan.
   Tulee milenkiintoisia aspekteja dwad-karttaan itseensä: Aurinko-Mars, Kuu-Khiron, MC-Jupiter,, Pluto-Vertex, nämä kaikki yhtymiä (jotkut orbit kyllä väljempiä).
   Venus tulee radixin MClle. Kuu-Khiron Auringolleni lisääkö vanhaa kuuta? dwad MC tulee Jupiterille ja dwad AC Saturnukselleni, Jotenkin monet asiat lisäävät työkeskeisyyttä, joka ei ehkä ole syntymäkartassa heti esillä.
   Käytän itse Kuunsolmulle mean nodea ja sillä asetuksella node tulee 19,35 rapua. Sulla true nodella tulee yläsolmu nataali Kuun viereen, kun Kuuni on MCn lähellä, korostuu se lisää tällä asetuksella.
   En millään osaa mieltää tuota tunneasetelmaa, mikä pursuaa dwad-kartalta. En ole hyvä näyttämään tunteita, vaan pidän itseni mieluummin viilipyttynä. Ehkä sen takia suuttuminen lähtee sitten käsistä kokonaan.

  • Tarja Says:

   Tulipa ihan hirveästi kaikkea mielenkiintoista ja pohdittavaa. Ei taida olla tavallista että dwad ihan noin tiukkaan liimautuisi syntymäkartan kanssa, kontakteja tosi paljon. Sisin ei ole kovin syvällä, pohjimmaiset aikeet ovat miltei esillä, avoimuudestako tällainen kertoisi? Kuu kyllä paistaa mielenkiitoisena, osoittelevasti, ja tavallaan sama määrä herkkyyttä / tarkkuutta säilyy kummankin kartan kokonaisuudessa kun Au ja Kuu merkit vaihtuu maa-vesi elementeissä. Ehkä dwadin merkkejä kannattaa pohtia ensin ilman noita linkkejä syntymäkartalle, jos se aukenisi sitä kautta. Kalaa, neitsyttä, jouskaria.. kutsumuksellista palvelemista?

  • Tarja Says:

   Muuten, mitä mieltä olet sen tarkan yhtymäsi hajoamisesta dwadissa? Hirmu mielenkiintoista!

   • PirjA Says:

    Jos tarkoitat Me-Ve-yhtymää, on se aika erikoista, että menevät eri merkkeihin, mutta Merkku menee kaksosiin, missä se lienee kotonaan, natallissa ei liikaa ilmaa ole, joten kiva lisäys tämä.on.

   • Tarja Says:

    Silmäni pysähtyi nyt ensiksi siihen Jupiter-Neptunukseen. Mutta hyvä huomio tuo, että samalla lailla käy Me-Ve yhtymällekin, vaikka ovat nataalilla niin lähekkäin.

   • PirjA Says:

    Ju-Ne-yhtymä ei ole ihan yhtä tarkka kuin Me-Ve. Neptunus menee 18 minuuttia yli kahden ja puolen asteen, eli kohtalona on dwadissa sinkoutua jousimieheen.

 2. Tiina Says:

  Tutkin omaa karttaani ja osat loksahti paikoilleen. Olen aurinkokalat, dwadissa rapu. Kuu on jousimiehessä, dwadissa kauris. Olen nousevalta merkiltäni kauris, dwadissa rapu. Rapu merkki nousi esiin, mutta ei yllättänyt. Yllättävää oli, että venuksen ja marsin dwadi oli vaaka.

  • Tarja Says:

   Haluaisitko avata hieman lisää, mitkä ominaisuudet ravusta tunnistat että ohjaavat sisäisiä motiivejasi? Merkin pitäisi olla siellä pohjalla tosi vahva, kun sekä Aurinko että nousu ovat samassa ravun merkissä.

 3. Anne Says:

  Aurinko, Merkurius ja Mars näyttävät olevan Jousimiehessä ja Kuu Kaksosissa. Tietynlaista henkisen vapauden halua on ollut koko elämäni. Haluan tehdä asiat omalla tavallani. Nousu on Härässä. Uppiniskaisuutta löytyy välillä paljonkin. Härkää ei ole yhtään syntymäkartalla. Suurkolmio näkyy olevan maamerkeissä. Siinä ovat Venus, Neptunus ja Pluto. Tuo tuntuu todella mielenkiintoiselta !Kuunyläsolmukin on Skorpionissa. Herkkyyttä nähdä asiat ja maailma eri tavalla on voimakkaasti luonteessani.

  • Tarja Says:

   Näkemykseen ja tiedonhaluun perustuvaa sisäistä ohjausta, ja jos nousun härkä ilmenee vakaana oman linjan kulkemisena, niin voi olla omapäistä. Muuttuvan teema tavallaan pysyy oleellisena tälläkin tasolla ja se lienee sinulle silti ominaista. Mitä mieltä olet, oletko päällisin puolin herkempi kuin mitä sisimmässäsi tunnistat olevasi?

 4. Anne Says:

  Olen äärimmäisen herkkä. Välillä se on hyvä asia, välillä huono. Elämä on kyllä mielenkiintoista, kun huomaa kaikenlaisia pieniä juttuja, joita muut eivät huomaa. Toisaalta sitä kuormittuu valtavasti esim. suurissa joukoissa kun vaistoaa kaikenlaista. En oikein osaa laskea tuntosarvia pois käytöstä, vaikka pitäisi.

  • Tarja Says:

   Tällaista epäilinkin kartat nähdessäni, Kuu on niin ”tarttumapinnassa”. Jos koettaa tiedostaa sellaista pohjalta, mikä auttaisi vakauttamaan, olisi voimallista, koettaisi vaalia sitä jos se antaisi jaksamista ja kestoa? Kuu-Mars-Saturnus?

 5. Heidi Says:

  Olipa mielenkiintoinen!!! Ei ennestään tuttu, mutta kiinnostaa kovasti ja heti tuli tunne, että sai jollain tavalla kiinni juonesta (veskariaurinko olisi täten kaksosissa ja minullahan ei syntymäkartalla ole kaksosia muuta kuin kuunvaihe…) Tutkisin todella, todella mielelläni lisää, jos kartan minulle laitat. Kiitos jo etukäteen! 🙂 🙂

  • Tarja Says:

   Laitoin kartan mutta on sulle monta meiliosoitetta, laita mulle meiliä jos ei kuulu, siitä meilistä mistä sen saat… 🙂

   • Heidi Says:

    Ei tullut perille. ”hakw” -osoite toimii parhaiten, muut on vähän vanhoja ja takkuisia 🙂

 6. Pirjo Kojo Says:

  Jos sitten minulle lähettäisit tuollaisen kartan sp. niin Vesimiehen innostuksella koittaisin siihen syventyä. Kaikki uusi kiehtoo. niinkuin arvaatkin 🙂

 7. Marita Hölttä Says:

  Moi, olemmekin jo pienessä ryhmässä tutkineet vähän dwadejamme – ei mikään ihme, että en ole ’tyypillinen’ Jouskari (kaikkien muiden tekijöiden lisäksi) – koska dwad-aurinkoni on Neitsyessä yhtymässä syntymä-Saturnukseeni. Lisäksi Kuuni Kaksosissa ei ole tyypillinen puhelias, loputtoman utelias päiväperhonen (muiden tekijöiden lisäksi), koska dwad-kuuni onkin yllättäen Ravun merkissä – mikä on mulle lähes tuntemattomin merkki energialtaan! Pelästyin vähän – mutta se kyllä myös selvittää joitakin menneisyyden asioita.

  • Tarja Says:

   Hienoa jos tämä taustataso selvittää sitä miksi jokin syntymäkartan tekijä ei olekaan tyypillinen. Neitsyessä ja ravussakin on tiettyä vaatimusta pystyä ja selviytyä, joten voisi olla tarpeen havaita milloin on liian ankara itselleen. Mukava kuulla että olette yhdessä pohtineet karttoja, toisten näkökulma saattaa saada ajattelemaan useammalta kantilta.

 8. Marita Hölttä Says:

  Vielä: yhestä vanhasta Astro Logoksesta, oisko ollut numero 75, löytyy Neptunian kirjoittama artikkeli tästä aiheesta

 9. Marita Hölttä Says:

  tai 57 – en muista nyt – siinä on sininen kansi ja muistaakseni kuunvaiheiden kuva –

 10. IdaW Says:

  Kiitos kartasta. 🙂
  Tämä aihe on tosi mielenkiintoinen ja luultavasti sain juonesta kiinni.
  Dwad Ac ja Mc on Kaloissa. Hallitsija Neptunus on Kaksosissa väljässä yhtymässä syntymäkartan Jupiteriin. Dwad aurinko on Kaksosissa, hallitsija Merkurius on Vaa’assa yhtymässä syntymäkartan Plutoon. Dwad Kuu on Jousimiehessä yhtymässä syntymäkartan Neptunukseen. Hallitsija Jupiter on Ravussa yhdessä noususolmun kanssa ja väljässä yhtymässä syntymäkartan Kuuhun.
  Nämä uudet kerrokset on helppo tunnistaa. Ihan mahtavia oivalluksia! 🙂

  • Tarja Says:

   Hienoa kuulla ja mainiota että toimii. Dwad näyttää aika erikoiselta kun akselit ovat lähekkäin, korostavat kalojen ja neitsyen polariteettia. Kokonaisuudesta tulee herkkä vaikutelma, eikö totta?

   • IdaW Says:

    Kyllä, herkkyys on yksi tärkeistä teemoista. Toinen polariteetti, joka pomppaa esille sieltä ja täältä on Jousimies / Kaksonen. Dwadissa Kuu on Jousimiehessä, Aurinko Kaksosissa. Proge-AC siirtyi hiljattain loppuelämäkseni Jousimieheen. Dragonic-Kuu on Jousimiehessä jne.

 11. Sanna Says:

  En ole kyllä nyt ollenkaan varma osasinko tehdä kartan oikein, mutta niillä ohjeilla mitä löysin, sain itselleni mm. Rapu Auringon. Mikäli kartta on oikea, niin ensituntumalta näin siinä yhdistelmän natal-draconic ja proge-karttojani. Vaikkakin pitäisi suhteessa syntymäkarttaan pohtia tätä, niin silti tällainen vaikutelma tuli. Ehkä tämä juontuu siitä, että rakastan kerroksia. Taas uusi tekniikka, taas uusia kerroksia kuorittavaksi, joskin kaikki osat kuuluvat samaan kokonaisuuteen.

 12. TarjaS Says:

  Voi jumpe. Jospa alkaisi avautua. Mutta apuva tarvitsisi tuon dwadkartan laadintaan. Yritin, mutta ei mennyt niinkuin Strömsössä…!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: